Ambient on/off

Join the new world

 

Нашето најубаво знаме

Day 2,265, 08:15 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by valikir

Прогласувано е за едно од најубавите на светот. Го има во Македонија на камен изрежано одамна, пред новата ера, на вази. Затоа, тие што велат за нашето убаво знаме вентилатор, вентилатори да бидат во следниот живот. 

Comments

vojislavp
vojislavp Day 2,265, 17:02

prv

rengenzy
rengenzy Day 2,265, 17:21

sub 82

MacedonFighter
MacedonFighter Day 2,265, 18:48

SUB 83 I VOTE

pesticid
pesticid Day 2,265, 19:15

/0

maafakadude
maafakadude Day 2,266, 00:16

abe glup!! toa e prvata ideja za sistem za ladenje tako zvan ventilator 🙂
...makedonsko zname ma nemoj da me jebes bre... 😃

valikir
valikir Day 2,267, 09:25

Паметна, ова не е ова сонце, туку, најголемата ѕвезда Вергина, Вирго, и тоа овај симбол пред обединувањето на македонските племиња, после обединувањето е со 16 крака, со порекнувањто на ова Сонце Вергина побиваш дека е можно обединување, 8 крако Вирго е симбол само на Република Македонија. Заштитник на Македонија е Вирго, и овај знак и понатаму иако антички симбол се презема и во Христијанството,се поставува на Иконите на Дева Марија. Кој има уши, нека разбере, а кој не во следниот живот оп, вентилатор. 🙂

valikir
valikir Day 2,267, 09:48

Вергина, Вирго всушност е латински, симбол за Вирго соѕвездие е Македонија, мајка земја:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0c/Virgo.svg/194px-Virgo.svg.png

kavadarci4ever
kavadarci4ever Day 2,266, 03:01

браво за ова сите да знаат

Strumicanec14
Strumicanec14 Day 2,266, 05:33

o/

FA.97
FA.97 Day 2,266, 07:10

Informiraj se pred da objavis nesto te molam 🙂

Clinoman
Clinoman Day 2,266, 13:40

Македонскиот кралски симбол имал 12 краци. Шлемовите на македонските војници биле украсени со 8 или 6 краци. Со 6 или со 16 краци, сите симболи претставуваат сонце. А за овие над мене, нек земат вентилатор и нек си го начукаат у г'з.

maafakadude
maafakadude Day 2,267, 04:09

brrrrrmmmmmm so perkite na ventilatorot po tvoeto mekano dupe

Clinoman
Clinoman Day 2,267, 10:37

Брррррррм со перките на авионскиот мотор, директно кај тебе у шупак.

Stefan Mandalov
Stefan Mandalov Day 2,267, 23:05

Simbolot na segašnoto i na ova zname e krst preku koj e postavena bukvata X (Xpuctoc) a vo sredinata e Sonceto! Za onie što ne možat da gi vidat ovie 3 raboti...

Red Stefan
Red Stefan Day 2,267, 06:38

Врска нема ова со Христос, башка постаро е неколку илјади години.
Да Крстот како симбол постои одамна, но не означувал тоа што означува денес за христијаните.

kmm225
kmm225 Day 2,267, 04:27

hmm

Bojan Koloren
Bojan Koloren Day 2,267, 04:39

neka se ventilliraat

e Vladimir
e Vladimir Day 2,268, 16:09

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.