Συμμαχίες - Και τι να επιλέξουμε;

Day 2,261, 08:04 Published in Greece Greece by Nik7deputa

Καλησπέρα σε όλους,

Θα παραθέσω παρακάτω την δικιά μου οπτική γωνία -στην οποία μπορεί και να κάνω και λάθος- για τις συμμαχίες. Εχουμε ακούσει διάφορα, έχουμε δεί προτάσεις, έχουμε δεί στις μάχες ο καθένας ανάλογα με το πώς βλέπει και επιθυμεί να είναι οι σύμμαχοι του να βαράνε και έχουμε παρατηρήσει πώς όντως αυτή τη δεδομένη στιγμή είμαστε από τις λίγες χώρες που μπορούμε να επιλέξουμε στο που θέλουμε να είμαστε χωρίς να αντιμετωπίσουμε αρνητική απάντηση από κανέναν.

Εχουμε και λέμε λοιπόν:

1η Πρόταση της Πολωνίας

Την πρόταση της Πολωνίας, η οποία προτείνει μια παλαιού τύπου συμμαχία με την συμμετοχή Κροατίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισπανίας και Τουρκίας κατά βάση και λογικά θα ακολουθήσουν οι μικρές χώρες “δορυφόροι” όπως τους αποκαλώ εγώ 🙂 Aλβανία, Ιταλία, Βοσνία.

Ανέφερε επίσης πώς σε συζητήσεις για πιθανότητα ένταξης τους είναι:
η Αργεντινή, Ρουμανία, ΗΠΑ και Κίνα.

Η δικιά μου γνώμη για αυτό το σχήμα.
Με την εισδοχή μας σε αυτήν την συμμαχία, αυτομάτως παθαίνουμε ένα dejavu και αποκτάμε ως εχθρούς τους Σέρβους, Βούλγαρους, Σκοπιανούς. Εχουμε βέβαια τους Αλβανούς ως πρώτο τείχος άμυνας αλλά μπροστά στη δύναμη της Σερβίας τι μπορεί να κάνει άραγε; Επίσης, θα μπορούσε ως πράξη αντίποινων οι Σέρβοι με την αποδοχής συμμαχίας με τους χειρότερους εχθρούς τους τους Κροάτες να συνάψουν και αυτοί με τον δικό μας χειρότερο εχθρό τα Σκόπια και όταν ήταν οι Σέρβοι δίπλα τους θυμόμαστε πως είχαν κατά μεγάλα διαστήματα περιοχή.
Επίσης, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα πρέπει οι Κροάτες να βοηθάνε στις δικές μας μάχες και να μην αναπαύονται στις κατακτημένες περιοχές της Ασίας όπως είχαμε δεί στο παρελθόν.

Επίσης, δεν πιστεύω πώς η Αργεντινή και η Ρουμανία θα πλευρίσουν με τους Πολωνούς αλλά με τους Σέρβους καθώς οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τους είναι πολύ καλές. Οι Ρουμάνοι ήθελαν πάντα να ενταχθούν στην ίδια συμμαχία με τους Σέρβους αλλά βρίσκανε εμπόδιο στην Ουγγαρία που είχαν δικά τους θέματα. Ακούγεται πάντως πώς μεταξύ τους έχουν συζητήσεις να βρεθεί άκρη και να μπορούν να βρεθούν κάτω από την ίδια σκέπη χωρίς να μπορώ να πώ εάν αυτό θα επιτύχει. Ο τωρινός Ούγγρος πρόεδρος δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία της κοινής γνώμης τελευταία καθώς είναι Ισπανο-πολωνόφιλος και μένει να δούμε τι θα γίνει από τις επόμενες εκλογές και μετά.
Η Κίνα στην αρχή είχε πεί πώς ήθελε να παραμείνει ουδέτερη δεν γνωρίζω σε τι φάση είναι τώρα αλλά αλήθεια μπορούμε να στηριχθούμε σε μία χώρα στην οποία υπάρχουν ουσιώδεις προβλήματα όπως η επικοινωνία;
Επίσης, με την περίπτωση μη εισδοχής της Αργεντινής στην συμμαχία, σημαίνει ότι χάνουμε μια πολύ καλή σύμμαχο και δέν έχουμε αντικαταστάτη για τις νυκτερινές μάχες, εκτός εάν προτίθονται να βάλουν άλλη λατινική χώρα η οποία θα πρέπει να δοκιμαστεί εάν όντως μπορεί να σταθεί επάξια μπροστά στην Αργεντινή ως σύμμαχος, κάτι που πιστεύω πώς όχι και αυτό εμπεριέχει ένα μεγάλο ρίσκο.
H H.Π.Α και με την εναλλαγή προέδρων και διαφορετικής εξωτερικής πολιτικής κάθε φορά δεν μπορεί να έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη αιωνίως.
Με λίγα λόγια, παρότι είναι μια δοκιμασμένη συνταγή και δεν πιστεύω πώς αυτή η συμμαχία μπορεί να ξεσηκώσει θετικά την κοινότητα και στο μόνο θετικό που βλέπουν είναι η Τουρκία ώς σύμμαχος, δεν έχει την δυναμη να βάλει τις στέρεες βάσεις για την διατήρηση ζωή αυτής της συμμαχίας.
Επίσης να αλλάζουμε τους συμμάχους σαν τα πουκάμισα δεν είναι και πάντα καλό ως εικόνα.




Η δεύτερη επιλογή και πρόταση της Σερβίας:

Η πρόταση συμμαχίας της Σερβίας, είναι ουσιαστικά μια λευκή κόλλα χαρτί με την σφραγίδα τους από κάτω. Δίνουν την δυνατότητα στην Ελλάδα να κάνει παιχνίδι και να επιλέξει χώρες στις οποίες θέλει να είναι σύμμαχος. Βέβαια μόνη αυτονόητη αντίρρηση στην οποία μπορεί να έχουν, είναι η εισδοχή της Κροατίας και της Αλβανίας XD Ακόμα δίνουν την δυνατότητα στην Ελλάδα να εντάξει την Τουρκία στην συμμαχία μπορεί και ποντάροντας πώς οι Τούρκοι θα είναι αυτοί που θα αρνηθούν και να είναι αυτοί το μάυρο πρόβατο. Ομολογώ πώς αν αυτό είναι η τακτική τους είναι πολύ έξυπνο, καθώς είδαμε μια πρώτη αντίδραση απο τους τούρκους.
Αυτό όμως για τους τουρκόφιλους συγκεκριμένα, δεν σημαίνει πώς με την ένταξη μας σε αυτή την συμμαχία θα έχουμε ώς εχθρό την Τουρκία όπως και δεν ήταν όσο καιρό η Ελλάδα βρισκόταν στην TWO. Ανεξάρτητα την άποψη μου για την Τουρκία που όλοι ξέρετε, το θέμα αυτό άπτεται στην διπλωματία του mofa και πώς θα το διαχειρηστεί, αλλά και την περίπτωση πολέμου μεταξύ μας που πολλοί τρέμουν δεν βρίσκω τον λόγο αυτού απλό πλευράς damage εάν τα βάλουμε κάτω.

Στην πρόταση αυτή θα υπάρχουν όπως υπάρχει η εικόνα σήμερα:
Σερβία, Αργεντινή, Ρουμανία (ερώτημα είναι η Ουγγαρία?)
Και οι μικρές χώρες “δορυφόροι:
Μαυροβούνιο, Σλοβενία(?), Κολομβία και Χιλή(?)

Με την συγκεκριμένη πρόταση μας δίνεται η δυνατότητα ώς Ελλάδα να κάνουμε παιχνίδι και να έχουμε λόγο για τον ποιόν θέλουμε ώς σύμμαχο κάτι που δείχνει σεβασμό προς εμάς, αλλά και με την απαλλαγή βαριδίων του παρελθόντος να υπάρξει μια καλύτερη λειτουργία της συμμαχίας.
Δεν νομίζω πως κανείς είναι αντίθετος στην βοήθεια που έχουμε εισπράξει αλλά και δώσει πρός την Ρουμανία και την Αργεντινή και είναι εγγυηση η καλές σχέσεις που έχουμε εδώ και πολύ καιρό.



3η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Αν και πιστεύω πώς δύσκολα θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο η Αργεντινή και η Ρουμανία καθώς έχουν διατυπώσει διαφορετικές γνώμες, νομίζω πώς όλοι φωνάζανε πως 3 συμμαχίες δεν μπορούν να ευσταθήσουν στο παιχνίδι και δεν έχει ενδιαφέρον από πλευράς στρατηγικής και μαχών καθώς στο τέλος θα γίνει διπολικό αναγκαστικά αφού θα πρέπει να επιλέξουν κάποια πλευρά σε κάποια στιγμή κτλ.
Το θεωρώ ανούσιο να υπάρχει στο τραπέζι αυτό το χαρτί αυτή τη στιγμή όπως φαίνονται τα πράγματα, καθως υπάρχει η 2η επιλογή εκτός εάν οι Σέρβοι είναι το θέμα για κάποιους.


Με βάση το damage, τις χώρες, την γεωπολιτική κατάσταση, την εμπιστοσύνη και την ίδρυση μια συμμαχίας με όρεξη και καλής λειτουργίας πρωτίστως, η δικιά μου άποψη θα ήταν να επιλέγαμε την 2η επιλογή για τους λόγους που διατύπωσα παραπάνω.
Σίγουρα σε πολλά μπορεί να έχω κανει λάθος ή να μην έχω σκεφτεί κάτι πειτε την γνωμη σας αν διαφωνείτε

Μετά τιμής