Ambient on/off

Join the new world

 

Стање у свету

Day 2,230, 20:37 Published in Serbia Serbia by dushanseelny


Поздрав, драги читаоци, надам се да уживате у игри колико и ја, и да ће вам се допасти мој чланак првенац! Планирам да пишем две врсте чланака- ратне анализе, које толико волим да читам али их у задње време нико не пише, и интервјуе, које је још давно почео да прави мој пријатељ који већ дуго времена не игра ову игру, па реко' да наставим ту традицију.. Па да почнемо...

Ову ратну анализу ћу поделити по фронтовима, којима ћу дати имена која можда нису сасвим географски тачна али их ја гледам као целину..Балканско-алпски фронт

Главни догађај у овом делу есвета је губитак конгреса незваничне империје Словеније. Наиме, после једног успешног устанка у Истри и Кварнеру, уз велику помоћ мноижиоца штете, Хрватска се поново појавила на мапи Балкана.. Било је питање који је њихов план, да ли је то освајање остатка оригиналних територија или нешто друго.. Убрзо после тога, Словенија је изгласана за природног непријатеља и кренуло се у ослобађање италијанских регија, а за то време Швајцарска је искористила погодан тренутак и ослободила се.. Чак помало и зачуђени лакоћом којом су побеђивали Словенце, Хрвати су себи задали нови циљ- словеначки конгрес. Србија се у том тренутку нашла у незавидној позицији, морала је да бира између спашавања конгреса две блиске савезнице, Словеније и Црне Горе, и одлучила се за Црну Гору, јер се чинило да Словенија има много више опција од другог савезника и да ће и у најгорем случају, након спашавања првог конгреса бити времена и за други.. Словенија је потом изгласала Словачку за ПН, планирајући да преко Бургенланда доспе на сигурно тло и спаси конгрес.. Међутим, следи неочекиван потез Хрватске- она диже аустријски устанак у Бургенланду, хрватски борци тај устанак добијају, и блокирају пут словеначким трупама.. Тада на хрватско-словеначко бојиште ступамо ми, али прекасно, Хрвати су тактички извели перфектну акцију, узимајући у обзир све наше резервне планове, и одузели конгрес држави за коју сам бар ја сматрао да без њега никако не може остати.. За то време, Румунија је једва успела да обједини свих 6 оригиналних бугарских територија, које су јој упорно измицале а Србија је успела да излечи балкански рак, и надамо се да у скорије време неће рецидивирати. Такође, пустили смо италијанске регије са превеликим множиоцима штете, и биће враћени у наш посед чим коефицијент дође до јединице..

Француски фронт

Док све европске силе стално јуре ту гуму и жале што је немају у својим оригиналним регијама, еФранцуској та гума представља проклетство због којег је стално у рату на више фронтова, и већину времена проведе под окупацијом.. Међутим, ова држава има још један проблем, а то је што се својим положајем налази на путу љубави коју, чини се, ништа не може да ѕаустави (сви знамо о којим голупчићима је реч)..😃 И када се гуми и љубавном заносу дода још и Британија која има жељу за курчењем, тек онда схватамо у којем су се проблему, ни криви, ни дужни нашли Французи.. Наравно, Француска је убрзо по почетку рата подељена на 3 окупационе зоне, али што би се рекло, нису ни Французи за бацање.. Одлучили су се да иду линијом најслабијег отпора те су ослободили Бретању и доњу Нормандију, и убрзо напали оригиналне британске територије, након чега следи њихов продор на острво.. За сада држе две британске регије, а како ствари стоје ускоро ће им се придружити и трећа. Једини проблем представља Пољска, која прети да избаци Французе са острва у случају британског неуспеха..

Северни фронт

Овај фронт чине два рата, веома слична по свом току.. Први је рат Шведске и Летоније, којем се однедавно придружила и Литванија.. Битке овог рата прво су се биле на територији скандинавске земље, која је због окупације једног дела својих територија од стране Пољске била близу брисања.. Међутим, тежиште се одједном пренело на Летонију која је почела да губи територију за територијом, што је охрабрило Шведску да нападне и Литванију, која је напад одбила, и ослободила окупиране делове свог северног савезника.. Тренутно траје изгласавање Литваније за ПН од стране Швеђана, тако да рат на овом фронту засигурно није утихнуо.. Мало северније траје рат Естонаца и Финаца.. Овај рат је на почетку био пинг-понг, са наизменичним добијањем и губљењем битака од стране обе државе.. Али рат су много занимљивијим учиниле бомбе из канадских авиона, које су довеле Канаду на мапу Европе и тиме показале огромну жељу противничког савеза да овај рат добију.. С друге стране, најјачи савезник Естоније- Србија, је као апсолутни приоритет поставила естонске битке, што је уродило плодом- Канада је убрзо истерана из Европе а Финска са територије Естоније.. Тренутно нема битака у овом рату, а обе државе поседују своје оригиналне територије..

Блискоисточни фронт

Фронт вероватно није најбоља реч за тренутну ситуацију на Блиском истоку, али ваља и овде описати ситуацију, а кад је већ свуда наслов фронт, да не мењамо..😃 У овом делу есвета, све се своди на доминацију две државе- Грчке и Турске, чији сукоб, ја лично не могу да дочекам.. Грчка је напокон успела да обрише Египат који је увек некако успевао да се измигољи, традиционално држи одређене делове Саудијске Арабије, а неочекивано је обрисала и Кипар, за који сам увек сматрао да је Грчкој оно што је нама Црна Гора, очито сам погрешио..😃 Турска, с друге стране, је успела да обрише Иран, и држи га помало неочекивано, под окупацијом без проблема, а у поседу су јој и пустињски делови Саудијске Арабије.. Ту негде налазе се и Босанци који својим присуством као да траже ваздушни напад..😃 Дакле, фронта нема, али се надам да ће се ускоро отворити..

Толико за сада од мене, писао бих још али очи ми се склапају, а и чланак је и овако прилично дуг..
Надам се да сте уживали у читању, до следећег броја dushanseelny
 

Comments

alQaddafi
alQaddafi Day 2,230, 21:54

ae prvi kao 🙂

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 2,231, 23:33

vote

Nick Slaughter
Nick Slaughter Day 2,231, 03:17

Врло добро, чак би ти понудио место у тиму за спољну политику странке.
Пратим те!

С љубављу,
Слотер

LorD.Omega
LorD.Omega Day 2,231, 03:21

Лепо си се потрудио, нешто свеже што одавно немамо, квалитетно. 🙂
Свака част, да наставиш тако.

Заслужујеш и глас и разглас.
о/

Bolid-srbenda
Bolid-srbenda Day 2,231, 03:29

v+s

KimiCG
KimiCG Day 2,231, 03:33

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2357140/1/20
Budimo darezljivi u narednim danima:)
Velika podela 🙂

Knez Limunada
Knez Limunada Day 2,231, 04:53

v+s

nele7
nele7 Day 2,231, 06:41

vote

o7

War3hous313
War3hous313 Day 2,231, 08:20

Objasnio si neke stvari.
Svaka cast!
sub i vote ko kuca.
SvakoDobroSvima o/
o7

alboy75
alboy75 Day 2,231, 08:40

v+s

zokizo
zokizo Day 2,231, 09:37

"oštri olovku"... za sledeći članak... o/

coolinbun
coolinbun Day 2,231, 09:46

Trebaju nam ovakve novine. Samo cepaj!

vote, shout, sub, krv

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 2,231, 09:53

Fino fino 🙂

IvanKosancic
IvanKosancic Day 2,231, 14:14

Svaka cast! v+s
o/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.