Ambient on/off

Join the new world

 

Извънредно президентско обръщение

Day 2,213, 21:37 Published in Bulgaria Bulgaria by Government of eBulgaria


Здраво, юнаци!

За няма и два дни стигнахме от едната крайност до другата. Онзи ден празнувахме, днес сме в минорно настроение. Все си мисля обаче, че това не е много добър вариант, защото нито прекалено розовите очила са подходящ аксесоар, нито пък черногледството е добро качество. За по-малко от 48 часа преминахме през страхотната победа в Бургас, грандиозния крах в Русе, та до изстраданата защита на Москва, като общото между тях е, че ни запълниха предстоя в играта с много, много емоции.

Преди да обобщя какво се случи през изминалия ден и как смятам да продължим, нека спомена няколко факта. България е единствената държава враг на ТУ в Европа и втората от общо две в целия еСвят, която от 20 дни не е спирала бойни действия. Не само това, ами нашата война е на два фронта, като единия е срещу една от най-силните държави в играта. През тези 20 дни ние извоювахме и все още продължаваме да печелим директни битки срещу ТУ, което би трябвало да се приема като много сериозно постижение. Защо ли? Ами ще ви дам жокер – цъкнете на червеничкото надписче вляво от статията , отворете седмичната статистика за държави и кажете какво виждате там. Аз виждам една България в топ10 и нито един съюзник. Това би трябвало да ви говори какво означава и какво струва всяка една победа срещу ТУ. Момента на тотален хаос след въвеждането на новите правила за окупирани територии вече отмина и империите започнаха да възвръщат загубеното. Вече няма коефициенти от рода на пет или шест пъти повече щета, ФФ медалите се трупат по-трудно, защото базуките и лесните медали свършиха и като цяло ситуацията след въведените промени започва да се стабилизира.Битката за Русе започна повече от чудесно, благодарение на всички играчи, които спазиха тактическите напътствия и се подготвиха ударно за началния час на атаката. Отново имахме координирани действия със съзюниците и резултатите не закъсняха. Рунд след рунд, разбира се с достатъчно со, което в късните часове на нощта достигна до 50 от Чили, успяхме да докараме битката до резултат 53:2, което по мое мнение беше и нейния край. След цяла нощ ръковедене на атаката в 9:30 сутрина си помислих, че сме си опекли работата и че мога да си позволя да подремна няколко часа. Уви, в цялата схема не беше планирано едно ключово нещо, което всъщност и промени целия развой на битката за Русе. Както знаете, с руснаците сме в постоянна връзка и заедно обсъждаме бъдещите действия. Нещото, което нас ни притесняваше бе втория фронт от Беларус, който ни точеше адски много щета, а пък руснаците не искаха за нищо на света Москва да падне в чуждо от българско владение. Опасенията им бяха, че Унгария ще освободи региона и ще нахлуе навътре до сибирския нефт. Именно с тази цел се търсеше връзка с унгарците, за да бъде постигната договорка между Русия и Унгария за Кавказ, която да гарантира свободата на нашите съюзници и ненавлизането на врагове през Москва. Дотук всичко беше точно, като преговорите бяха в напреднала фаза и пред финализиране. Аз видях условията и мога да кажа, че бяха перфектни за сегашното статукво. В този момент наяве излезе голямото противоборство между млади и стари играчи и неразбирателството между тях. Именно тези вътрешни междуособици ни изиграха много лоша шега, защото благодарение на тях, ратифицирането на договора с Унгария бе забавен и когато започна атаката те все още не знаеха как ще се развият нещата и дали ще има изобщо сделка.

За съжаление руснаците се подведоха по един детайл, за който им съобщих, че няма за какво да се притесняват, а именно директната атака от Беларус към Москва, която започваше малко след началото на вчерашния еДен. Притесненията идваха от това, че Унгария може да забави атаките си и ако Москва бъде достатъчно бързо спечелена и след това освободена с въстание, то тогава маджарите да навлязат във вътрешността на Русия през отворената граница. Предупредих ги, че опасенията им са излишни, защото имаха достатъчно време, за да затворят войната с Унгария. Не на такова мнение бяха и някои по-патриотично настроени играчи, които заявиха, че няма как Москва да падне под беларуска власт! Така се стига до началото на битката след 10:00, когато аз вече бях полегнал сладко-сладко. Определено беше грешка това, което направиха руснаците и те скочиха като ужилени да защитават Москва. Съотношението на силите в момента е такова, че не ние сме тези, които можем да си позволим да прахосваме щета. Нашата е в силен недостиг и ние трябва да впрягаме всичките си сили в една посока, за да успеем. Е, този път нямаше как да стане, защото освен шаутове “Бой за България”, последва и многократно пускане на СО. Когато се събудих в ранния следобед се втурнах да връщам битката, но това което ме отказа бе отлитането на 20-30к со за няколко минути без реално да мръдне стената. Просто дрейна, който ни направиха беше много голям и психологическия ефект от загубата на шести рунд в Д4 от 1500:0 си оказа своето пагубно влияние. След обсъждане по чатовете преценихме, че за Русе ни трябва огромна сума пари, с която не разполагаме и че тази битка просто няма как да я спечелим вече. Затова, след разговори и с руснаците, се концентрирахме изцяло върху Беларус и така набързо създадохме “План Б”. Ако трябва да бъда честен вече си бях направил плановете за Букурещ, но това, което се случи ме обля като със студен душ. Трябваше да се реагира мигновено, защото иначе всичко отиваше по дяволите. Насочихме всичко там, където имаме някакъв шанс, защото с оглед на създалата се ситуация и наличните средства няма как да водим война с Румъния. За да избегна всякакви спекулации, относно “изхарчените милиони” искам да кажа, че до този момент аз съм изхарчил по-малко от един пълен донейт. Отчет за останалите пари се надявам в най-скоро време да направи Финансовия министър. Аз там не се бъркам, не се занимавам с оргове, нямам пароли и всичко в този ресор се върши от екипа на МФ.

Най-добрия вариант в момента с оглед на победата в Москва е приемане на закона за ЕВ Беларус, който пуснах профилактично снощи и затриването им. Колкото и да не ми се иска, просто няма как да издържим на напъна на румънците, които не желаят да обсъждат мирно предложение. Целта им е повече от ясна – да ни източат хазната. С настоящите платовски оферти за злато тази задача става все по-трудна и това го виждам по времето, прекарано на бойното поле, защото противниковите танкове (най-вече румънци и гърци) не спират да ни създават проблеми. Особено в нощните рундове, когато се съберат 3-4ма правят наистина много сериозна разликата и дори със СО в нормални граници не може да се бутне. Само като видите разликата в топ-а в битката за Москва може да си направите изводите колко тонове наливат срещу нас. С допълнителни 10% към щетата ще имаме много по-голям шанс да продължим похода си, а предвид някои интересни войни, които предстоят да започнат шанса да се дрейне ТУ е голям.

Но... при всички случаи трябва да продължим заедно, както в първите дни. Не смятам, че една загуба, било то претърпяна наистина по такъв тежък начин, трябва да ни сломи. Точно обратното – имаме шансове и трябва да се възползваме максимално. Ще паднем и ще падаме доста занапред, но трябва да ставаме и да продължаваме. Ако не сме заедно, всички усилия, които полагаме ще бъдат безсмислени. Трябва да действаме гъвкаво, според ситуацията, а тя определено ни позволява да маневрираме. Ако успеем да доведем до успешен край тази война, то това ще ни даде възможност да отдъхнем и ще даде време на МВнР да подсигури границите ни.

Приканвам депутатите да подкрепят смяната на закона за ЕВ и пренасочването на приоритетите ни и се надявам играчите да се включат по същия начин в продължаващите ни бойни действия, както досега. План и инструкции ще бъдат разпратени на командирите на МУтата и по координационните чатове.

Горе главата! Продължаваме борбата в този тежък момент и няма да се отказваме!

Използвам момента да честитя РД на вице-прези КоЗаТа и да му пожелая много здраве, щастие и успехи в живота!

NKFV
\o
 

Comments

dia761
dia761 Day 2,213, 21:40

o7

dia761
dia761 Day 2,213, 21:40

Първа !

Reg Vandala
Reg Vandala Day 2,214, 07:18

ква Москва - кви 5 лева - тва да не е Газпром - ние имаме ли си наши интереси, територии... как може да губим от мамалигите Пловдив и Русе на 0?! Беларус, Мексико... на кънда в дивия, а чилийците да печелят нашите...

dia761
dia761 Day 2,214, 11:00

ШШШШШШШШШШШто ми използваш коментара аааа?

Reg Vandala
Reg Vandala Day 2,215, 06:43

сорри, за да съм отпред 😉

G. Admiral Thrawn
G. Admiral Thrawn Day 2,214, 11:19

Miss and Mister eScandinavia 2013
http://tinyurl.com/kfj4yqv

Velin Genadiev
Velin Genadiev Day 2,213, 21:51

о7

STOYCH3V
STOYCH3V Day 2,213, 21:54

o7

IVMen
IVMen Day 2,213, 21:55

o7

LIKE A B0SS
LIKE A B0SS Day 2,213, 21:58

АС САМ ТРОМФАЙ!

bulgace
bulgace Day 2,215, 07:12

БРАФО ЗАМУ ТЕКА МОЙДУ МОМЦЕ!

SiIvar77
SiIvar77 Day 2,213, 22:06

Не се и съмнявам за положените от вас усилия .
0/

BagaturBG
BagaturBG Day 2,213, 22:08

Четох, четох, четох и никъде не видях да посочиш твоя грешка/-и или на екипа ти. Или няма такива?
Руснаците, унгарците, Плато и кой ли не са виновни за случили се или не случили се неща, въпреки че ти далновидно си ги предупредил за това или онова.
Дано поне наемниците бият ударно за теб (предполагам това означава и за еБългария?!), след като Соллам не стана еПрезидент, защото това бе условие за предоставяне на щетата им.

Vera VooDoo Deme
Vera VooDoo Deme Day 2,213, 22:14

Наемниците не бият.

BagaturBG
BagaturBG Day 2,213, 22:18

А защо????
Нали пускаха шаутове в деня на изборите "Няма да се бием за България, ако Соллам стане президент" и това го накара да се откаже и да апелира да се гласува за Кафявия в името на еБългария.
Има и много готини пичове в отряда на Гаргите, ама....м@м@т@ си е еб@ло

NKFV
NKFV Day 2,213, 22:19

Ако си видял грешка сподели - ще си вземем поука. Мисля, че дотук каквото зависи от нас го правим добре. Атаката над Хомелская, защитата на Бургас, атаката над Русе - все добре предварително организирани действия. За Русе казах какво провали кампанията. Нито обаче сме тръгнали да се караме с някого, нито да правим драми. Веднага търсим вариант и променяме схемата. МВ информира нон-стоп за плановете ни. Военните инструкции се обновяват много често.

Значи за Плато винаги съм споменавал, когато очевидно има влияние - както ни помогна с освобождението, така и вчерашната промоция не ни се отрази добре. Дайте, когато говорим на тема "Плато" да бъдем безпристрастни, а не да го използваме, когато ни е удобен.

Сигурно имаме грешки - може би ненавременно СО, изпускане на въстание за дрейн в дадена страна и други, но като цяло точно относно военните ни действия мисля, че се справяме засега.

Относно наемниците не мога да отговоря. Нз защо ги свързваш с мен.

BagaturBG
BagaturBG Day 2,213, 22:26

Аз не ти търся грешките, а те питам имаш ли такива в досегашната си дейност като еПрезидент и координатор на военните действия.
Самият ти трябва да си ги намериш, защото никога никъде вината не е на 100% извън нас. И да ги коригираш, независимо дали ще си ги признаеш официално или не. Чувството за непогрешимост не е помогнало на никой.
А за наемниците - те се свързаха с теб, пускайки шутове, в които заплашваха, че няма да бият за България, ако ти не си Президент. За това не те обвинявам, защото е тяхна позиция, а не твоя. Но просто се надявам щетата им откакто ти си еПрезидент да е за България, дори само за да си е струвало отказването на Соллам и призивът му да се гласува за теб в името на еБългария.

buba4ko
buba4ko Day 2,214, 23:52

Ами аз може да ти кажа една огромна грешка:
Няма никаква координация за бой през деня. Аз по принцип не съм активен в играта нито следя разни стратегии, но ми е очевадно, че денем ни бият като шкембета у дувар ако някой танк не танкира! Десетки пъти удрям денем - но напразно. Затова вчера само сутринта бих и цял ден гледам някой рунд да имаме шанс за да се включа, но не - цял ден никой танк не се включи и така и не бих, чак накрая бих за москва.

Какво предлагам?
Предлагам - ДА НЕ СЕ ПИЛЕЕ ЩЕТА ДЕНЕМ. Както Фреша едно време правеше - казваше точни часове в които да бием, примерно на обяд в 12 4аса, в 16 часа и 20 часа. Но нито един път не видях някой президент да се опита да направи такава организация, а не е трудно.

Stolch
Stolch Day 2,214, 09:24

Грешките са безброй и се повтарят. Колкото и да си организиран, като се биеш срещу вятъра, накрая те отвява.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,213, 22:09

ай стига с русия и беларус.. гледай нащо канче, че след 3 седмици да няма пак Полша здравей

NKFV
NKFV Day 2,213, 22:11

другаде ще да е.... в Полша съм в черен списък :Д

BagaturBG
BagaturBG Day 2,213, 22:20

Т.е. вече мислиш след мандата към коя еСтрана да поемаш?

Phoenix Style
Phoenix Style Day 2,214, 13:53

Y ChromoSome изоставаш, ще ти дам начална скорост - Хърватска 😉

rsmafia
rsmafia Day 2,213, 22:09

и какво сега, пак ще сме затрити, и колко време ДВЕ ще ни позволят да си разиграваме коня в Беларус? има изход и той е:http://www.erepublik.com/bg/article/-1-2351093/1/20 . Само са нужни няколко диверсанти 🙂

Od Popaj Maliot
Od Popaj Maliot Day 2,213, 22:11

o7

Vera VooDoo Deme
Vera VooDoo Deme Day 2,213, 22:12

o7

Kukulast
Kukulast Day 2,213, 22:12

о7
Честит Роден Ден на КоЗаТа да е жив и здрав и да пие едно малко и за мое здраве!😁

Vadisz
Vadisz Day 2,213, 22:32

Кафев лично мое мнение е ,че прекалено много разчиташ на Руснаците,а те не са като Чили за съжаление .Добре говорили сте и въпреки всичко те играят сечено и ни провалят реално нас.
Това не е ли най-малко пренебрегване от тяхна страна и сигнал ,че има пропуски в отношенията м/у 2те страни .
Иначе ще кажа дежурното отряда застава зад всеки един президент без значение от коя партия е излъчен .
Имаш нашата подкрепа и в конгреса стига да има яснота и отчетност .
о/

NKFV
NKFV Day 2,213, 22:41

Относно Кавказ положението беше горе-долу win-win, защото верно, че губим бонус, но така ни се прекъсваше границата с Беларус, а пък самите руснаци щяха да се договорят с Унгария и да не бъдат изтрити. Рано или късно щеше да падне, защото в момента не сме в състояние да удържим два директни фрона + въстание в Русия.

Проблема не в липсата на комуникация между нас, а тази между техните си лагери. Общо взето - доста позната картинка. Аз лично веднага си направих аналог с родния Парламент, където 90% от "споровете" са да се мери на кой му е по-голям. Всичко това влияе на външно равнище и това тяхно неразбирателство беше пресен пример.

Stolch
Stolch Day 2,214, 09:27

Кой ни играе сечено бе, къде ги измисляте тея глупости, те се опитват да ни държат и не само те да не гълтаме вода, въпреки пълната тактическа неграмотност която показваме....

NKFV
NKFV Day 2,214, 11:02

Къде си бе, прайм-тайм на ТУ

Silistra
Silistra Day 2,213, 22:34

Кои са интересните предстоящи войни?

Silistra
Silistra Day 2,215, 07:53

Англия - Франция се оказа доста скучна война.

Mas que un club
Mas que un club Day 2,213, 22:40

Е така се прави - всичко да е ясно. Само дето не беше много кратко, та чак по средата на статията се сетих за Стоича... :Д :Д :Д

Докато държим Москва това ще ни е много голям дрейн! Медалистите заебават основната ни битка, за да гепят някое по-лесно медалче и ако им се върже някой на акъла и да почнат да се гонят и се разпилява една камара щета... Или с други думи уреждайте ударно въпроса м/у Русия и Унгария и да връщаме Москва на русите, че те такъв бесен патриотизъм като техният, когато става въпроса за Москва няма...

Stanimir Georgiew
Stanimir Georgiew Day 2,213, 22:40

Честит Роден Ден на КоЗаТа!

Morrpheus
Morrpheus Day 2,214, 23:02

Беларус според мен е напълно обречена кауза. А както разбирам плана е да дадем без бой оригиналните на мамалигата. Така до седмица вероятно пак ще сме без региони. Дано да бъркам, а вие да сте си направили добре сметките.

П.п. ЧРД, Коза!

BagaturBG
BagaturBG Day 2,214, 23:40

План А не сработи. Работи са по план Б, но май в главите си чертая план В.
Според мен се търси оправдание за предстоящата загуба на оригиналните региони - атакувахме Беларус, бранихме Москва и руските бонуси, румънците не искат и да чуят за мир, единствен враг сме на 2.
То че скоро еБългария ще е пак затрита не е тайна за никого.
Въпросът е дали с нашето изтриване ще се изтрият и парите в хазната?

Hollmes
Hollmes Day 2,214, 23:02

Да спомена аз няколко точки от предишното ти изявление, както и от предизборната програма. Ще се опитам да цитирам по памет.
1) Няма да се ползва повече от 1,5 милиона от парите, а само за 4 дена с донейти бяха извадени 1,2 милиона. 2 С голям апломб заяви, че войнаа с Беларус е прекратена след въщането на Кавказ, но Москва си остана наша и незнам как я прекрати тази война, та ни се наложи да спасяваме регион, който в момента не ни носи реален бонус, а само огромен дрейн. З Загубата на Русе след като водехме с 53:2 и цял ден не можахме да вземем повече от 2 точки??? Потрошиха се луди пари за СО в тази битка и накрая беше изоставена защото за няколко минути били похарчени 20 - 30 хиляди за СО... Разбирам за пръв път да учасъваш в пускане на СО и да не знаеш какви са цените, но не ти е за 1в път дори заедно сме го правили. И никъде не вудях да поемаш отговорност заслучилото се, а тя е твоя, защото напрактика решенията къде ще бием са лично твои. Не се опитвай да си измиваш ръцете с руснаците или унгарците. Сега по твоят план " Б" ни обричаш на ново изтриване и за какво се борихме тогава до сега??? Говореше, че ще правиш МПП с или пое сближаване с Полша, но и това не го виждам. Защо само ние да сме враг на 2 ? СоТ се разпаднаи ние вече не сме им врагове...

BagaturBG
BagaturBG Day 2,214, 23:10

Право куме у очи.


о7-о8

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,214, 23:47

че кво му е на изтриването ни? по-добро от това да няма парламент явно няма.. макар че видеха и те дебелия и се правят че работят в момента..
да смукват данъка на хляба на 1% и да ни трият.. бал съм ги..

от месец си говорим че русия е грешка, не.. от 2 седмици - беларус е грешка - пак не..
ей ви от 3 стола та на земята

и кво става във външно.. нещо не ми е ясно ама ич

Mas que un club
Mas que un club Day 2,214, 00:04

И така, айде сега да обясниш как така отговорността е на Кафевия относно това къде българските играчи бият!!! Може би той играе с акаунтите на всички?!?!?! - да в този случай вината ще е негова! Но той няма какво да направи, когато по една или друга причина щетата не стига, за да се вземат нужните рундове, че да се спечели битката! А и да не говорим, че Кафевия постоянно шаутва къде да се бием, но половината играчи се правят, че не виждат тези шаути и удрят където им падне или по-точно казано където има по-лесно медалче за взимане! И за това ли вината е негова?!

НИЕ нямаме дисциплина, официално нямаме и армия (пичка ти лелина Бакалине), но накрая е доста удобно да се оправдаем с президента... Ама то покрай последните няколко некадърника дето се изредиха стана навик президента да е виновен за всичко и да се псува на поразия...

Hollmes
Hollmes Day 2,214, 02:25

От теб не съм очаквал да разбереш и за това ще се опитам да ти разсясня: заповедите се сменяха като кадрите във филм - по 24 на секунда... След като така се сменят заповедите по птози начин и самите играчи се объркват, а между другото нали не очакваш да се хвана, че сами сме победили и само нашата активност е довела до тези резултати? Или сега ще обвиниш и чилийци и руснаци и макета, че не спазват дисциплина? Колкото до въпроси 2 и 3 не получих отговор.

NKFV
NKFV Day 2,214, 04:45

1) колко пъти и как да обясня, че парите са в оргове за работа на валутен пазар, а не са в мен?

2) това ни беше целта и всичко вървеше по план, докато не ни прецакаха с тая Москва. Ресурсът, с който разполагам е ограничен и нямаше как да спечелим Русе. Предпочетох да отстъпим, отколкото да налея всичко за няколко точки и да заблудя играчите, че можем да вземем тая битка, защото след някой и друг час, нямаше да имам пари да продължа со.

3) "План Б" е спасението ни в момента.

4) другите са затрити или с договори. Нас ни искат затрити, мачкани и под окупация. Затова всички сили са насочени срещу нас.

Princess Aspas.BG
Princess Aspas.BG Day 2,214, 07:52

4) И защо само ние не успяваме да се разберем със съседите си? Защо еБългария се оказва най-мразената еДържава?

NKFV
NKFV Day 2,214, 08:00

Защото преди две години напуснахме ЕДЕН и сами се отказахме от това да доминираме изцяло на Балканите заедно с хървати, румънци, гърци, турци, албанци и босненци 🙂

Не приехме турците, напуснахме ЕДЕН и оттогава сме мишена номер 1, където и да отидем и с който и да се бием 🙂

kiril73
kiril73 Day 2,214, 21:11

ЕДЕН хич не го еняше за нас! Избраха резаците пред нас. Затова напуснахме. Народа взе провилното решение като се разделихме с тези жалки подобия на съюзници.

kiril73
kiril73 Day 2,214, 21:13

ЧРД козел

Reg Vandala
Reg Vandala Day 2,215, 06:53

аз не помня и не мога да помня какво е било при ЕДЕН и след това... но война с всички съседи е... тъпо меко-казано

SvetlaNN
SvetlaNN Day 2,214, 23:05

какъв е договора на русия с унгария .
Русия , ни взема някой бониси , което е тяхно право.
Не може ли след като защитим Москва , да вдигнем 1 руско въстание , да им върнем москва и да се приключва с беларус.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.