Ambient on/off

Join the new world

 

[президентско] За армията...

Day 2,141, 13:34 Published in Bulgaria Bulgaria by Government of eBulgariaЗдравейте, еБългари!

Тази статия ще посветя на темата “Армия”. От проведените анкети с играчите и командирите, обобщените резултати, от които може да видите тук - http://www.erepublik.com/en/article/-1-2323822/1/20 - става ясно, че все още сред нас има желание за формиране на нова армия.

Мнението затова дали да има един нов отряд или да се използват структурите на бившата армия са поделени почти по равно, което означава, че каквото и решение да се вземе то ще срещне доволен брой критици.

По време на своя мандат се убедих, че имаме остра нужда от военна единица, която да бъде под прякото командване на МВ и президента на еБългария, защото координацията ни в момента е далеч от желаното ниво. Причини са много - като започнем от слабата организация на ниво министерство и стигнем до твърдо установените порядки на ниво отряди по отношение на час и провеждане на отрядните удари.

Затова започва изграждането на нов армейски отряд имащ желанието да осигури контролирана щета на ръководителите на МВ, а в същото време да подпомогне развитието на играчите в него. Те ще бъдат групирани спрямо времевият отрязък на активността си в играта и дивизията си.

Всеки, който желае да стане част от новия отряд може да го направи оттук - http://www.erepublik.com/en/main/group-show/3439 ,а след като се пресъедини моля да попълни тази форма - http://tinyurl.com/kljpxq9 . Носенето на отряден аватар ще бъде задължително, след като бъде избрана рамката, върху която се работи в момента.

Най-важната част за правилното функциониране на този отряд ще е командният състав. Всеки играч имащ желанието и необходимият опит да се включи може да се свърже с мен. Отговорността на капитаните ще е най-голяма, защото от тях ще зависи почти всичко свързано с дейността на ротата, за която отговарят. Тук много хора ще кажат с право, какъв е този проект, в който изпълнителите още не са ясни. Но ако искаме да постигнем нещо всеки трябва да даде своя принос. Аз например не съм капацитет във военното дело, затова даваме шанс за изява на тези, които имат необходимите умения.

В отряда ще работи програма за стимулиране на развитието на акаунтите от д3 и д4. Целта е всички играчи от отряда в тези дивизии да може да трупат максимално количество сила на ден, а с това и постепенно да се увеличи и щетата, която прави. Всеки, който не е направил максимален ъпгрейд на площадките ще може да кандидатства по тази програма. На всяка промоция ще бъдат подпомагани по пет играча от д3 и д4. Кои ще бъдат избраните пет ще зависи от 2 неща - активността на играча при изпълнение на заповеди и препоръка от член на командния състав.

Това не означава, че играчите вече трениращи с 4-те бустера не са желани в отряда. Напротив. След 5-ти октомври, боят по заповед ще бъде обезпечен с танкове и транспортни разходи, в случай че се налага преместване след попълване на съответни отчетни форми.

Тези от вас, които са от дивизии 1 и 2 вероятно изпитват раздразнение когато четат редовете дотук. Не се чувствайте пренебрегнати, но няма никакъв смисъл съзнателно да объркаме развитието ви. Може да се присъедините към отряда, а аз поемам ангажимент заедно с ръководителите на МВ да обсъдим как максимално ефекгивно може да бъдете интегрирани в него.

Сигурно много от вас си задават въпроса, какъв е смисъл от подобен проект точно преди края на мандата. Причините са няколко:
- до 15-ти когато са изборите за капитани ще имаме време да изградим структурата на отряда и взводовете със съответните им командири
- ще имаме достатъчно време да изчистим комуникацията и начина на предаване на заповедите, за да може около 20-ти следващия месец да сме максимално ефективни
- държавата няма средства за подобен проект в момента , затова ще бъде реализиран с помощта на дарители. Така ако изпълнението се окаже провал това няма да доведе до критика на новото управление. Ако, обаче резултатите са добри, следващият президент ще може да разчита изцяло на този отряд.

Напълно осъзнавам, че този проект има своите слабости и пропуски. Със сигурност може да се осъществи и много по-добре. Но от месеци говорим по темата за нужда от нова армия и спираме на ниво разговори. Далеч съм от мисълта, че един отряд може да се нарече армия. Но и най-дългия път започва с първата стъпка. А грешките са затова да ни учат и да ни показват кое може да бъде направено по-добре.С уважение,

Президент на еБългария
 

Comments

BladeGT
BladeGT Day 2,141, 13:37

Задължителния аватар ме спира само да вляза..

Morrpheus
Morrpheus Day 2,141, 13:40

Абе ти ела пък ще помислим.

BladeGT
BladeGT Day 2,141, 13:43

Влязох, но ако ме караш да си сменям аватара излизам 😉

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,141, 13:57

то влез излес.. малко на хард ше удари : )

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 2,141, 14:54

е 🙂 или може с други аватари или НЕ може 🙂 - са Блейд да не е по човек от човеците 😉 К'во като е дръто копеле

BladeGT
BladeGT Day 2,141, 16:44

RECTOR of TU Gabrovo на мен ми е разрешено, защото съм с най-якия аватар не само в тая игра, ами и в съседните! 😉 С тебе отдавна се знаем тука, кажи ми виждал ли си ме някога с друг аватар? 😉 Откакво съм го сложил, само веднъж си го бях сменил за 1 ден, защото имаше няква схема за дезориентиране на врага... 😉

C0RRAD0 BG
C0RRAD0 BG Day 2,141, 16:54

"мен ми е разрешено, защото съм с най-якия аватар не само в тая игра, ами и в съседните" ти и в съседните игри ли си на 2 клик? 😃

BladeGT
BladeGT Day 2,141, 16:59

Не! Само тази е толкова усъвършенствана, че с 2 клика превърташ играта. 😉

Velin Genadiev
Velin Genadiev Day 2,141, 14:01

Той в Армията не си го смени,но пък като изключим това за останалото нямам забеуежки.🙂

BladeGT
BladeGT Day 2,141, 14:21

Велине, няма сила на тоя е-свят която да ме накара да го сменя 😉

C0RRAD0 BG
C0RRAD0 BG Day 2,141, 16:25

Ти ако си смениш аватара щи го гепам,барабар с правата за него и а си го сложил пак,а съм те осъдил! 😃

BladeGT
BladeGT Day 2,141, 16:33

Щом ти харесва ти разрешавам да си го сложиш, но ще си смениш само ника отдолу. Дори го давам на всички, които влязат в този отряд. 😉

Kradlivi Bulgari
Kradlivi Bulgari Day 2,141, 23:09

в армия влизам аватар не сменям много ясно и аз съм 3 година с моят аватар

CkoPnuoH be3 biPa
CkoPnuoH be3 biPa Day 2,142, 05:01

И на мен нещо не ми се нрави идеята да си сменям аватара

Simonymous
Simonymous Day 2,141, 13:39

разкриваай

C0RRAD0 BG
C0RRAD0 BG Day 2,141, 16:26

Краката моме Калино!

bate bobby
bate bobby Day 2,142, 13:44

opa? Razkritie? KOGA?

Simonymous
Simonymous Day 2,142, 16:03

Сега, преди малко, да. Имах малко разкритие, роди се негър, кръстих го Чарли Браун. Той искаше да стане гмурец и скочи в дълбокото.

Andromeda 11
Andromeda 11 Day 2,141, 13:43

Дано се получи 🙂
Успех!

C0RRAD0 BG
C0RRAD0 BG Day 2,141, 16:47

Е как дано?Тва звучи като "не ми се вярва,ама може и да се получи" или по-точно като "малко съм бременна" :DDDD

Имало е армия и то ефективна, сега нямаме такава,но какво пречи да имаме нова армия и дори по-ефективна?

Jorgihnio IV
Jorgihnio IV Day 2,141, 13:44

greshna strategiq izbrahte no vie si znaete. Otrqdi bol. Organizaciq lipsva

BladeGT
BladeGT Day 2,141, 13:47

Които иска да има организация ще влезе в отряда и ще бие където трябва. Ако един голям процент от всички нас са в един отряд ще бием доста по огранизирано.

lqlqlqlio
lqlqlqlio Day 2,141, 15:00

аз също не разбирам панацеята всички в един отряд... това не е точно организацията, която трябва да се направи, но ще поЕживеем, ще видим.

Jorgihnio IV
Jorgihnio IV Day 2,141, 23:27

logika nqma da se pravqt novi otrqdi. Ako beshe za tova vsichki da se beha nabitali pri civilkite

nekrofila
nekrofila Day 2,142, 05:20

lqlqlqlio, как не разбираш, хората искат собствено МУ което да се бори за наградите по турнирите. :Д

aragaden
aragaden Day 2,141, 13:57

Успех!

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,141, 13:57

абе... вотнах

Bovc
Bovc Day 2,141, 13:59

Успех!

dzynka
dzynka Day 2,141, 14:00

охо , идвам 🙂 Ако не се получи , вече отивам при наемницеите да знаете 🙂

Mike Varnenchik
Mike Varnenchik Day 2,145, 09:55

Заради последната част от изказването - НЯМА вот!

amrasel
amrasel Day 2,141, 14:00

Закриването на еБА е една от причините да сме на това "дередже" - разпилени, разединени , без цел.
еБА обединяваше както активните играчи, така и 2кликърите, и това беше най-важната функция на еБА - да задържа интереса към играта и да обединява,

Velin Genadiev
Velin Genadiev Day 2,141, 14:06

Ами ако Байкалина вземе,че стане Президент ко праим да го ева?Сега ще вземе да изпълзи от някъде и ще се активизира.Това си е ебати дразнителя за него.Вярно,че осушиха с Бате Боби орговете и мятаха мармалайна във вентилатора яко докато не стана тяхното,както е и вярно,че се видя и резултата..
Преди това трябваше да се реши въпроса с орговете веднъж завинаги.Културно за да може да се разчита на колективна игра и за да няма търкания поне в тази посока.Няма да преразказвам.Каквото мисля съм го резюмирал.Мисля,че в стремежа си да направиш нещо пропускаш някои стъпки,а пък може и да греша.Кой знае?

Kukulast
Kukulast Day 2,141, 21:46

Като "бременни хлебарки" сте с тия Оргове!
Въпроса се изясни Орговете са държавни, този отряд ще се командва директно от Президента или МВ-то така че те ще имат право да управляват Орг на отряда или да оторизират друг да го управлява.

Velin Genadiev
Velin Genadiev Day 2,141, 23:10

Мне въпроса е принципен.Не става дума за пари.

Varnacore
Varnacore Day 2,141, 14:11

Влизам след следващата промоция за фирми 😁))

Sir Mort
Sir Mort Day 2,141, 14:16

Не мисля че е нужно всички да сме с един и същ аватар. Или пък да се направи рамка на самия аватар (бяло , зелено , червено) а отвътре аватара да бъде по преценка на собственика на акаунта.

Velin Genadiev
Velin Genadiev Day 2,141, 14:16

За аватарите Блейда е прав.Всяко отделение би трябвало да има собствен като задължителен елемент да е трибагреника примерно.Предполагам се сещаш защо.:-0

BladeGT
BladeGT Day 2,141, 14:24

Или ако толкова се държи да има точно определен задължителен аватар, да се направи едно отделно отделение в което да не е задължително и всеки да носи какъвто аватар си иска, НО ще се бие според заповедите на целия отряд. И много вероятно това отделение да е с най-много членове. 😉

etljo stnov
etljo stnov Day 2,141, 14:38

„От проведените анкети с играчите и командирите, обобщените резултати, от които може да видите тук - http://www.erepublik.com/en/article/-1-2323822/1/20 - става ясно, че все още сред нас има желание за формиране на нова армия.“
____
38 участвали в анкетата, дори само те да се включат, пак е нещо... стига да е организирано като хората.
Не виждам проблем да се даде списъкът на хората, участвали в анкетата, не са чак толкоз много. Вероятно има голяма част бивши армейци и командири на армейски отряди. Интересно (може би не само за мен) е да се види дали има желаещи, които досега не са били в армията и какъв процент е техният брой. Може би точно към тях трябва да се насочат комуникацията и начинът на предаване на заповедите, не мисля, че на „старите пушки“ тепърва трябва да им се казва какво да правят. 😉
Относно аватара - смятам, че е правилно да е задължителен (но поне да се отличава за различните полкове, когато се направят), туй е първа стъпка към дисциплината и колективните действия.(независимо, че аз мисля другояче… 😉 )
Успех, дано пък се получи !
о7

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 2,141, 14:57

анкетата е сред командири на отряди 🙂 тия 38 дето ги виждаш са все някакви такива 🙂 едни по големи други по-малки... те презито си ги има имената 😉

XaoC aJI4eH
XaoC aJI4eH Day 2,141, 15:19

Не бързай! Тия които са бивши армейци могат да си сложат аватарите. Тия които не са за сега щя си останат с техните. Не трябва да се бърза с подмяната на идентичността. А и всеки дори да му наложат униформа ще има право на някаква свобода. Колко му е ба Блейда да си сложи глинената муцуна някъде отсрани 🙂

Exphobia
Exphobia Day 2,141, 14:52

ТАБЛАААААААААААААААААААААААААААААААА трябва ни единно командване не ЕДНО МУ. боже.....

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 2,141, 14:58

е то ще е единно командването в това МУ 🙂

lqlqlqlio
lqlqlqlio Day 2,141, 15:03

и сега има единно командване в отряда, където съм и по-конкретно в отделението ми - аз! много съм доволен от собственото си командване и не мисля да го сменям 😃

Exphobia
Exphobia Day 2,141, 15:07

Ректор.... НИКОЙ няма да се премести.. Къв ще да е презито, хората с акк дето правят нещо няма да мръдант от МУто. 😉 МУтата са като отрядите едно време в армията. Кой би си напуснал отряда???

Exphobia
Exphobia Day 2,141, 15:08

Освен ако цялото ИЦФ не се премести тука ма се тая.. те не са армия а медалисти 🙂

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Day 2,141, 15:14

Перине 🙂 извади си войнишката манерка и с остатъка от водата си измии очите 🙂 ша земеш да се спънеш и да се осакатиш некъде 🙂 сакатите войници ги махат от фронта 🙂
аз се шегувам, а пък Таблов кани който иска.. това със сигурнсот ще е повече от 1 човек 🙂 и със сигурност ще е по-малко от ВСИЧКИ 🙂 така че ВИНАГИ математичекси може да се каже че предложението ще има успех 🙂 - ти кат не щеш не се мести 🙂 и аз нема се места... ма това не значи че нема смисъл Таблво като нема какво да прави да се занимава.. 😉

Exphobia
Exphobia Day 2,141, 15:17

Нали имаше подобен опи? На Гривата. Едно към едно беше опита..... Най малкото от там може да се вземе поука.

XaoC aJI4eH
XaoC aJI4eH Day 2,141, 15:30

Перине, стига злобя! Който иска отива. Който не иска не отива. Президентите идват и си отиват. Армията не е частен отряд. Ако искаш да помагаш на България помагай. Ако искаш да се сърдиш, сърди се. Ако искаш си троли, ама полза никаква! Така или иначе нищо не става като се щракне с пръсти. Трябва желание, постоянство и време.

Exphobia
Exphobia Day 2,141, 15:38

Брат не злобея.. Казвам че няма да се прместят хора там. Не е това начина, Нали се провали един опит такъв?? Как се реши че сега ще стане?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.