Ambient on/off

Join the new world

 

[Посланик еФранция] Избори и.. Петлетата идат към Котьо :)

Day 2,116, 17:42 Published in Bulgaria Chile by Akaga

Парламентарните избори /25.08/ минаха отдавна, президентските текат в момента. Кого избират французите, за кого и за какво гласуват?

Парламентарни избори 25.08.13

След като си подсигуриха регион чрез АС в Русия - изцяло защитени отвсякъде, и след това още няколко региона в оригиналните си територии, французите можаха да имат спокойствието да проведат избори за конгрес. Избрани бяха 20 депутати
- 8 от Federation Republicaine
- 4 от Mouvement Bonapartiste
- 4 от Parti Koinmuniste
- 2 от Parti Noeliste Francais
- 2 от Parti du Groland

Federation Republicaine или Републиканската федерация е партията на настоящия президент Bill Silverlight, осъществил последния голям бейби бум. В момента е с 1053 члена.
Mouvement Bonapartiste или Бонапартисткото движение е на 3-то място по численост. Заявяват, че се борят за национална държава със силно централизирано управление, но републиканско /като че ли в еРепублик може да има крале../ и биха се допитвали редовно до народа по важни въпроси.
Parti Koinmuniste или партията съчетаваща в името си koin->coin=крякането на гъските и комунисти.. звучи несериозно, но имаха 2 пъти президент в началото на годината - тоз, който се опита да вкара Франция в ЕДЕН точно при разпадането му и който въпреки че е голям критикар често е съветник в най-различни правителства.
Parti Noeliste Francais - една от шегаджийските партии, взела името си от емотиконката на човече с шапка на дядо ви Коледа, / Ноел на френски е Коледа/. Първото нещо, за което се сеща човек като се спомене тази партия е, че те организираха фиктивното кандидатиране на Alexis Bonte, който дори не знаеше, че е издигнат и дори му спечелиха медала..
Parti du Groland - партията имаща за цел пародирането и критикуването на управлението, което и да е то

Засега в парламентарните кулоари нищо интересно не се чува. Дори има тема “Какво прави парламента”, защото явно нищо не прави или поне не се вижда.


Президент - отчет за мандат м.август 2013

Заключителната статия от президента и екипа му е излязла към 07ч ереп време на 05.09.
Президентът Bill Silverlight казва, че се е върнал в играта, за даде тласък на френската общност осъществявайки бейби бум. И е смятал да го направи отново, но.. няма. Защото бил забравил, че общността е проклета.. Въпреки многото изключения виреели главно троловете, които се опитвали да се закопаят един друг, а на него тази атмосфера не му харесва.
Икономическото министерство отчита очаквания резултат, че са на червено, след кражбата /макар да им върнаха в крайна сметка откраднатото, там имаше и не малко злато, а им върнаха всичко във валута/, плюс немалкото войни и въстания.
Външното и военното са общо взето доволни и основателно. След успешния АС и настаняването в защитено, макар и студеничко място сред Русия, са последвали доста успешни битки срещу Сърбия и Словения, заедно с КоТ плюс други страни като Италия, БиХ, Албания, Хърватска.

Не мога да не отбележа навременните заключителни статии на всички министерства, за разлика от при нас.


Следващия президент

Тези дни имаше статия за нелепо получаващото се - на практика редовно да има само по един сериозен кандидат за президент. Изключение е бил м.март, когато е имало трима сериозни кандидати плюс дебат в ирк. Това е една игра - казва авторът Gigilatrik - добре е да се участва, да се играе и повече хора, които имат необходимите, време, желание и опит да се включват в надпреварата.

Месец септемрври не прави изключение във връзка с броя сериозни кандидати. Основните са двама, но както се и предвиждаше е практически един -към момента печели с почти 50% срещу 20% на втория. Първият е Liberticide, втория кандидат е кандидатка - Elynnie.

В програмата си Elynnie пише, че основна точка й е, че трябва да се действа вече, но точно в последно време Франция действа на всички фронтове, в това число и на мирните с бейбибума например, така че това е малко позакъснял призив.

Liberticide има конкретни, добре обосновани предложения и очевидно печели с това. Поставя за главна цел на общността младите играчи да бъдат включвани във всякакви дейности, за да бъдат приобщени и съхранен интереса им. Друго, на което набляга е необходимостта от подобряване качеството на пресата. За тази цел ще бъде възобновено състезанието “Седмица на журналистиката”, най-добрите от което освен някаква парична награда ще бъдат подпомагани за превеждане на статиите им и качваето им в международния топ.

Основната разлика, която интересува другите страни обаче естествено е външната политика. За разлика от Elynnie, която иска да вкарва Франция при поробителите й - в TWO, Liberticide заявява, че е време Франция да стане член на СоТ 🙂

От известно време Франция действа в тази насока - подписва редовно МПП-та с доста страни от Кот, а и съобразява приоритетите си с котьовските.

Liberticide: “Ние вярваме в приятелската дипломация, вярваме че можем да изградим солидни отношения с нашите съюзници и са преоткрием връзките, които имаме с нашите приятели. Вярваме, че дипломацията е първо история за приятелства между хората и след това история за отношения между нациите и смятаме да пратим тези хора напред.
Вярваме, че можем да изградим мостове с много от нашите отдавнашни съюзници, за да реализираме общи начинания с различни общности с течение на времето, правителството, което предлагаме включва хора, които ще имат за цел да изградят общи проекти с чуждестранни партньори и сме сигурни, че тези проекти ще ви харесат.”

В следващото правителство на Франция има доста познати физиономии /интервюта с тях/, като тези на AlexSMC182, j35000, Nicolas Bonaparte, Torfyn, Benjiparis, Niceone30, а и самия Liberticide.

 

Comments

Jordan12
Jordan12 Day 2,117, 00:16

куул

Princess Aspas.BG
Princess Aspas.BG Day 2,117, 01:12

Браво! Добра статия, както винаги.🙂

Jorgihnio IV
Jorgihnio IV Day 2,117, 02:11

viva la France i Emo Kostadinov !!!!

Extreme2
Extreme2 Day 2,117, 03:02

То добре че са взели регион от Русия , обаче трябва да го пазят от Унгария , която отново е решила да отиде в САЩ .

Velin Genadiev
Velin Genadiev Day 2,117, 03:37

o7

Kukulast
Kukulast Day 2,117, 04:54

o7

lqlqlqlio
lqlqlqlio Day 2,117, 04:55

1. даваш на франсетата да слушат това - http://www.youtube.com/watch?v=aM8YJtvsgHo
2. обясняваш как се превежда марсилезата на български
3. ???
4. profit!

😃

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.