Ambient on/off

Join the new world

 

Красотата на Отава

Day 1,993, 11:12 Published in Bulgaria Bulgaria by zeezly

Канада ?
Това е държава, която я знаят и малки и големи.Всички я свързват с големия и красив Ниагарски водопад.


Но Канада не е само Ниагарския водопад.
В тази статия ще напиша за други красиви кътчета на Канада, за които малко от вас са се интересували.
Ще започнем със столицата Отава.Там се намират някой доста забележителни сгради:
Каналът Rideau – обявен за част от Световно културно наследство на ЮНЕСКО, това е най-старият действащ канал в Северна Америка, свързващ река Отава с езерото Онтарио. През зимата канал Rideau се првръща в невероятна агтракция за малки и големи - той става най-голямата естествена ледена пързалка в света и е основно място за забавление за любители на кънки на лед.
Националната галерия – е една от задължителните спирки в обиколката на Отава. Това е най-голямата галерия в Канада, която съхранява и най-голямата колекция от канадско изкуство в света. Самата сграда сама по себе си е истинско творение на изкуството и е достоен представител на модерните архитектурни творения на Отава. Невероятното съчетание на стъкло и розов гранит е дело на известния архитект Moshe Safdie, който е създател също и на прочутата сграда в Монреал „Habitat” – уникален апартаментен комплекс.
Музеят на авиацията – съхраняващ близо 120 самолета в хангара си, музеят на авияцията сякаш е по-голям дори от летището в Отава. Направете си разходка из музея, опитайте полет на тренажора и се запознайте отблизо с пътсроцветните самолети, като започнем от Dart от 1909 г. до първият пътнически турбо самолет Viscount.
Музеят на войната – построен през 2005 г., ултрамодерната сграда на музея определно ще привличе погледа и ще ви прикани да я посетите, дори да не сте имали намерение. Музеят от своя страна съхранява богата и интересна колекция от артефакти, символизиращи военната история на Канада.
Музеят на природата – построен в готически стил, на юг от центъра на Отава, огромният музей излага невероятно интересни експозиции в четири основни зали. Тук можете да се полюбувате на впечатляващи колекции от фосили, минерали и животни, както и интересна колекция от динозаври. Но може би най-любимата част на всички туристи е секцията с представители на дивеча в Канада – те са толкова реалистични, че ще изпитате истинско облекчение, че са разположени зад стъкло.
Пазарът ByWard – живописният и оживен пазар предлага богато изобилие от магазини и бутици, над 80 ресторанта и кафенета и нестихващ нощен живот.
Паркът Gatineau – прекрасен зелен рай, разположен на 361 кв.км в северозападната част на канадската столица. Паркът е любимо място за релакс сред красивата природа както на местните жители, така и на гостите на града. Тук ще се натъкнете на стотици километри алеи и пътеки, подходящи за колоездене и туризъм
през цялата година.
Сградата на Парламента – тук се намира седалището на канадското правителство и се провеждат важни за страната церемонии и тържества.
 

Comments

Mr Coder
Mr Coder Day 1,993, 11:14

Оправи си линковете 🙂

zeezly
zeezly Day 1,993, 11:31

Абе ти си магьoсник :Д, как видя толкова бързо статията :Д
а относно линковете, сега ги оправям

Tervel 2
Tervel 2 Day 1,993, 11:42

като минеш ниво 100 ставаш ранг магйосник

Mr Coder
Mr Coder Day 1,993, 11:34

Break0u7
Break0u7 Day 1,993, 11:38

получава смс от Плато при всяка нова статия 😃

zeezly
zeezly Day 1,993, 11:40

без снимки нещо не се получава

TheManiacBG
TheManiacBG Day 1,993, 11:45

вот и съб от мен : )

DukeDeWolf
DukeDeWolf Day 1,993, 11:56

По бавно от Кодера но успях да се включа за В и С 🙂

MuTeB.5
MuTeB.5 Day 1,993, 12:24

19/163

aJIkoXoJIuKa
aJIkoXoJIuKa Day 1,993, 19:21

v+s o/

Biropiec
Biropiec Day 1,994, 21:30

v+s

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.