Ambient on/off

Join the new world

 

[МнМ] Какво е да си президент?

Day 1,989, 18:13 Published in Bulgaria Bulgaria by Educational Center


Здравейте!

Малко хора в играта са имали честта да заемат най-отговорния пост в държавата - президентския. Какво е да си президент? Какви отговорности има президентът? Какви качества трябва да притежава успешният президент?

Отговори на тези въпроси ще получим от първа ръка, от най-достоверния източник - настоящия президент The Graverobber.

1. Какво е да си президент?

The Graverobber: Да си президент е чест, но и голяма отговорност. Президентството е една доста времеемка дейност, която винаги е много неблагодарна. Повечето хора си мислят, че като си президент ставаш супер богат и едва ли не се уреждаш занапред. Истината е, че 90% от случаите хората, които са били на този пост винаги са на минус - било с виртуални или с реални пари.

2. Какви качества трябва да притежава успешният президент според теб?

The Graverobber: Според мен президентът трябва да е балансиран човек с умерено мислене, защото са много ситуациите, в които си принуден да вземеш едно или друго важно решение, а трябва да се абстрахираш от личните си убеждения - все пак представляваш цялата страна. Това за мен е най-трудният медал за печелене, който не може да се спечели от кой да е и трябва преди това да си заслужил доверието на хората.

3. Как оценяваш собствената си работа и работата на министрите ти през мандата?

The Graverobber: В общи линии, винаги има какво да се иска още и никога няма да си изпълнил всичко, което е можело. Все пак, срокът хем не е малък, хем и много бързо свършва. За мен - смятам, че направихме почти всичко, което бе поставено като цел преди изборите. Имаше какво да се желае откъм повече активност, но мисля че си свършихме работата в общи линии. В края на мандата ще напиша и обобщителна статия, в която ще се опитам да направя равносметка.

4. Съжаляваш ли за нещо, което си направил по време на мандата? Какво би променил, ако имаше такава възможност?

The Graverobber: Съжалявам, че нямахме мина, за да могат нашите съграждани да се възползват максимално от този мандат, а не да ходят в чужди държави, но по обективни причини, нямаше как да стане. Но не съжалявам за нищо, тъй като и не са ставали големи грешки - само дребни пропуски от тактическа гледна точка. Щеше ми се да има повече пара, за да има раздавания и субсидии, но ситуацията е такава че всеки лев е ценен и гледах да се пести, колкото се може повече.

5. Какво ще кажеш на младите играчи, които си мечтаят някой ден да станат президент на държавата?

The Graverobber: Да си президент е голяма отговорност, а доверието, с която е спечелена лесно се губи. Затова нека щом един играч пожелае да се кандидатира, да не го прави само за медала. Той е само средството към решаване на проблемите и не трябва да бъде цел. Също и да се абстрахират от троленето - президентът малко или много винаги е тролен, просто няма как да се угоди на всички. Тук идва и най-важното - винаги да се пази трезва преценкаи самоконтрол. Пък който е решил да се кандидатира - успех 🙂
Административен панел:


Картинката е линк.
1. Битка на деня - тук президентът избира битката на деня.
Така изглежда секцията след натискане на бутона за избор на битка за деня:
2. Законите, които президентът може да предложи


2.1 Приветствено съобщениеТова съобщение виждат новорегистрираните граждани. Важно е то да бъде актуално и да съдържа информация, която да помогне на новите играчи бързо да се ориентират в обстановката, да знаят към кой да се обърнат за помощ и да предизвика интереса им.2.2 СградиТози закон не се използва вече, въпреки, че съществува като опция. С него се купуват болници и защитни системи.2.3 МППЗакон за сключване на защитен пакт. Така изглежда секцията, чрез която се избира държавата, с която да се сключи МПП. Цената му е 10 000 валута.2.4 Обявяване на войнаЧрез тази секция се обявява война на дадена държава. Цената e 200 злато + 10% от броя на гражданите на страната (които са поне 5то ниво), която атакува. 24 часа след приемането на закона трябва да бъде нападната държавата, за да не бъде изгубена инициативата. Този закон за разлика от ЕВ не се нуждае от квалифицирано мнозинство.
Война не може да се обяви на държава, с която имаме сключено МПП.
Долу в дясно, в тази секция, е бутона за предлагане на мир.2.5 Въздушен ударВъдушният удар позволява да се обяви война на държава, с която нямаме обща граница. За да се случи това, трябва да се съберат определено количество храна и валута.
Въздушен удар не може да се направи срещу държава, с която имаме сключено МПП.2.6 ЕмбаргоЧрез този закон се спира възможността да се търгува с дадена страна - не може да се изнася или внася продукция към и от съответната държава.2.7 Естествен врагЧрез тази секция се обявява война на дадена държава. Законът се гласува от конгресмените в рамките на 24 часа. За да бъде приет законът е необходимо квалифицирано мнозинство от 66%, т.е. повече от 2/3 от депутатите. Ако бъде приет, държавата има 24 часа да избере регион на “врага” и да го нападне. Ако това не се случи тръгва атака по произволен регион.
3. Чрез тази секция, президентът избира министрите, които да му помагат в управлението на страната3.1 Министър председател
3.2 Министър на отбраната
3.3 Министър на външните работи
3.4 Министър на финансите
3.5 Министър на образованиетоТова е панела за пускане на атаки във войните:Президентът избира от тук кой регион да бъде нападнат.Наред с другите отговорности, президентът може:1. да “изкара” държавата от съюза, в който се намира тя
2. да смени лидера на съюза
Президентът командва цивилния отряд. Той има право на достъп до скритата секция във форума, а тикетите, които изпраща винаги се разглеждат с предимство.Статията написа cvety69 с огромното съдействие и помощ от страна на президента The Graverobber.Екипът на МнМ:

Министър - cvety69
Зам.министър - dia761
Зам.министър - Darkwing D
Зам.министър - Tervel 2
Зам.министър - Artiomov33
Стажант - Vesko Petkov
 

Comments

humbled
humbled Day 1,989, 19:22

Два въпроса:
1.Защо има два начина за обявяване на война?
2.Всеки президент на държава-членка на съюза ли може да смени лидера на съюза?

cvety69
cvety69 Day 1,990, 00:40

1. Доколкото разбрах, първият начин, които не изисква квалифицирано мнозинство не се използва вече.
2. Да, всеки президент може..

Nasko96
Nasko96 Day 1,990, 01:03

Първия начин е обикновено обявяване на война и той не дава бонус и иска пари. Вторият е всъщност се нарича закон за естетвен враг и той дава бонус щета 10% и не изисква пари. Затова пък една държава може да има само един ЕВ едновременно.

humbled
humbled Day 1,990, 15:58

Това ясно.
Въпроса е кой тъп ще тръгне да плаща, вместо да пусне закон за ЕВ ...

Nasko96
Nasko96 Day 1,991, 00:32

Ами война може да обявиш на неограничен брой държави, докати ЕВ може да имаш само един. Т.е. Войната е ако имаш множество врагове, които искаш да нападнеш. Но въпреки това тя много рядко се използва. По вероятно е ако имаш много врагове, всичките да ти обявят ЕВ 😃

Alex Zvezdev
Alex Zvezdev Day 1,989, 21:37

ха така, ти си кажи си ; )))
Ъ ътро де 😉 http://vvcap.net/db/c3VpkSs3svooQ3LvMg2z.htp 😃 mechka vs mechka 😉 Bear vs Bear lol Мечка срещу мечок 😉

Vadisz
Vadisz Day 1,989, 21:46

Браво ЦВЕТИ добра статия 🙂

Morrpheus
Morrpheus Day 1,989, 22:29

Страхотна статия. Браво, Цвети!!!

А интервюто с Грейв е супер - един от най-успешните мандати откакто аз играя.
o7

roonex
roonex Day 1,990, 00:14

Много добра статия, не е показан само панела за пускане на атаки във войните, на хората може би им е интересно, едно една снимка от мое време, сега може и да е променен като визия: http://prntscr.com/132jcd

cvety69
cvety69 Day 1,990, 00:41

Да, този скрийн ни липсваше, ще поискам актуален вариант 🙂 Благодаря!

Have No Fear The End Is Near
Have No Fear The End Is Near Day 1,990, 05:25

ТОзи вариант си е актуален може да го ползваш

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Day 1,990, 00:34

Браво ЦВЕТИ великолепна статия 🙂

anThhraX
anThhraX Day 1,990, 00:46

Като диригент на абсент.

Sir Mort
Sir Mort Day 1,990, 00:46

Цъкни на Leave Alliance да видим кво ще стане :Д

Ulrezaj
Ulrezaj Day 1,990, 01:01

Това е първия президент който ми прави изключително впечатление! Браво!

Akaga
Akaga Day 1,990, 01:04

Чудесна статия! Браво! : )

Nasko96
Nasko96 Day 1,990, 01:05

Браво за статията!

Feodoroff
Feodoroff Day 1,990, 02:50

Браво! Страхотна статия! : )

bancho22
bancho22 Day 1,990, 09:08

хе-хе, май не е избрана случайно страната, сложена за пример в скрийна с МПП закона :Д

bancho22
bancho22 Day 1,990, 09:08

някакъв намек усещам (:

The Graverobber
The Graverobber Day 1,991, 10:12

и ембаргото, и ембаргото :Р

Lizimah
Lizimah Day 1,990, 12:19

Браво много добра статия !

Vixer99
Vixer99 Day 1,991, 06:17

Аз лично не мога да ви се начудя защо толкова се филмирате в тая игра?!?!

WolverineBY
WolverineBY Day 1,991, 11:10

V!
Thank you!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.