Ambient on/off

Join the new world

 

ВИЦ: ТРПЕ И ЗЛАТНАТА РИПКА

Day 1,987, 10:19 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Indonesia by CMPT HA HEBEPHA MOMA

ВАРДАР+ЕГЕЈ+ПИРИН=ЕДНА ЗЕМЈА, ЕДЕН НАРОД, ЕДНО ИМЕ МАКЕДОНИЈА!!!Трпе бил на риболов и фатил златна рипка. И како по обичај рипката му рекла:
-Ако ме пуштиш че ти исполнам три желби.
Трпе ја пуштил и посакал три желби:
-Да бидам безсмртен, да сум многу богат.
А за третата се подумал и видел магаре како пасе трева и посакал:
-Сакам да имам тоа шо има магарено во големина.
Рипката го сослушала и му ги исполнила желбите.
Трпе си отишол многу срејчен дома и на Трпана и вели:
-Зами чифтето и пукај, сега сум безсмртен.
Трпана се изначудила, но го зела чифтето и пукала во Трпе, ама Трпе не умрел.
-Гледај трпано, и рекол цело куферче со евра колку да ги трошиш чуферо пак че се наполни.
А за крај и рекол на Трпана види шо имам во пантоломиве, и ги соблекол пантоломите, и Трпана му рекла:
-ЛЕЛЕ ТРПЕ КОЛКАВА ДУНДА ИМАШ!!!!!!

Ако ви се допадна секако VOTE+SUB 😃
Поздрав и се најубо да ви биди.
P.S. Како шо би рекол El Che G: МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА И ОБЕДИНЕТА!!!

За добра забава слушајте добро радио: eREPUBLIK RADIO TMORO-FM™ myradiostream.com/tmorofm ®

ОВАА НЕВЕРНА МОМА НЕ ЈА ИНТЕРЕСИРААТ МИСИИ, ПОЛСКА, СРБИЈА, ФРЦИЈА...


 

Comments

CMPT HA HEBEPHA MOMA
CMPT HA HEBEPHA MOMA Day 1,987, 10:19

ВИЦ: ТРПЕ И ЗЛАТНАТА РИПКА
http://www.erepublik.com/mk/article/-1-2253199/1/20
VOTE+SUB OБАВЕЗНО

G. Admiral Thrawn
G. Admiral Thrawn Day 1,987, 10:46

😃 😃

El Che G
El Che G Day 1,987, 11:24

hahahahaha

efiljo II
efiljo II Day 1,987, 13:50

hahahahaha
Bas momata ne ja interesiraat misiite ama mene ona me zainteresira 😃

KarateMK
KarateMK Day 1,988, 13:59

Добри вести [KarateMK]
http://www.erepublik.com/en/article/-karatemk-1-2253600/1/20

Alex ROKA
Alex ROKA Day 1,988, 04:29

v32+old.sub o7

TashaMKD
TashaMKD Day 1,988, 05:15

o7

Bojan Koloren
Bojan Koloren Day 1,991, 00:44

😃

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.