Ambient on/off

Join the new world

 

[МИ] Ратна анализа, Рад администрације, Издвајамо

Day 1,967, 14:08 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja


Поштовани грађани, пред вама је нови број "Службеног гласника".




- Ратна анализа
- Рад администрације
- Издвајамо




Ратна анализа - кратки резови

Србија стабилно држи своје ресурсе и без икаквих проблема излази на крај са спорадичним устанцима који се подижу на нашој територији. Рудник злата је освојен, али су се и предвиђања о његовом веку трајања остварила те је исти пред затварањем.
Босна и Херцеговина је успела да прикупи потребна средства за ваздушни удар (валуту и енергетске јединице), али јој још увек недостаје један услов како би могла и лансирати ваздушни удар. Недостаје им једна регија под њиховом контролом. Имајући у виду да је једини начин да дођу до регије успешан устанак у једној оригиналној регији БиХ, која је под контролом Србије, задатак пред њима није нимало лак. Сами га не могу остварити те можемо очекивати паралелне устанке у Turskoj, Хрватској, Италији, Албанији и Француској како би БиХ дошла до шансе да се пресели са Балкана.

У складу са горе наведеним, у Србији је у току пет устанака и то у регијама Mediterranean Coast of Turkey Federation of BiH Apulia Montenegrin Coast и Ha’il. Србија има снаге да се избори са овим устанцима потребна нам је активност свих играча и да се прате наређења Министарства одбране ради правилне расподеле штете.




Након успешно изведеног ваздушног напада, Аргентина у сукобу са Уједињеним Краљевством успева да задржи иницијативу. Редом су освајане регије East Midlands, West Midlands, Yorkshire & Humberside, South East of England, London и North West of England. За Аргентину је овај поход више од игре, за њих је ово освета за дешавања у стварном животу у време рата на Фокландима. Макар виртуелна освета... Подршку у овом рату су добили пре свега од Ирске која је истог момента напала УК, међутим није успела да одржи иницијативу. После почетних успеха и освојених регија Northern Ireland и Scotland напад на регију Wales је одбијен, УК је преузело иницијативу и освојили су регије Wexford и Shannon, те наставља напредовање УК преко регије Dublin. Ирска пружа солидан отпор те кроз устанак успева да поврати регију Wexford, те повеже своје регије и бонусе.
Аргентина је на самом почетку сукоба имала значајну помоћ од стране савезника, док је утисак да наш савез није довољно помогао УК. Од великих сила, једини значајнији искорак је направила Шпанија извршивши ваздушни удар на оригиналне регије Аргентине, што је по мени лош потез. Аргентина је свесно препуштала битке у својим оригиналним регијама својим противницима (Шпанија, Чиле), који су јој парадоксално звучи, учинили и услугу пребацивши јој престоницу у регију East Midlands. Наиме пре ваздушног напада Аргентина је са муком имала 40% бонуса на производњу хране и 20% бонуса на производњу оружја. Сада има 40% бонуса на производњу хране и 60% бонуса на производњу оружја и идеалну шансу да обрише УК...



Бугарска и Македонија су покренуле велику контра-офанзиву против Грчке и за сада је веома успешно спроводе. Склапањем пакта о ненападању са Ираном, Македонија је обезбедила своје бонусе, те прогласила Грчку за природног непријатеља. Уследио је напад у оригиналним регијама Грчке и освојене су регије Sinai, Macedonia, Aegean Islands и Crete које су довеле до пресецања Грчке територије и губитка бонуса, нови напад Македоније је усмерен на регију Central Greece. У међувремену, Бугарска је повратила своје колоније Tabuk, Al Madinah и Al Riyadh, док је у току битка за регију Western Desert.
Бугарска на свом северном фронту наставља са нападима на Румунију и на удару је регија Muntenia, kao jedina regija Rumunije bogata naftom.
Интересантно је да је Бугарска значајно повећала средства прикупљена за ваздушни удар, те су сада на прикупљених 66% енергетских јединица и на 100% прикупљене валуте... На дан 1953, били су на 30% и 15% прикупљених средстава респективно.






На Далеком истоку, Тајван, Јужна Кореја, Јапан и САД су потписале пакт о ненападању и на тај начин окончале овај сукоб. На овај начин су Јужна Кореја и Јапан обезбедиле конгрес у ближој будућности, док је Јужна Кореја у исто време постигла и договор о рентирању неких својих регија Тајвану.
При крају је и тренинг рат Јапана и Кине. Остаје нејасно због чега је овај сукоб стизао да буде приоритет код савезника (па и Србије) у односу на борбе које води УК. Пре четири дана су обе стране изгласале да немају природног непријатеља, а у току је изгласавање закона о миру у Кинеском парламенту.

Црна Гора је успешно извршила ваздушни десант на Малезију и за сада одолева покушајима устаника.

Тајланд и даље настоји да прикупи средства за ваздушни удар, тренутно су на 40% прикупљених енергетских јединица и на 100% прикупљене валуте...





- Председник еСрбије је издао саопштење за јавност. Чланак можете прочитати у целости на линку: Председник Србије - Уводно обраћање.
У свом обраћању, председник је поставио и линк ка документу Књига финансија за Април 2013 у коме ће јавност моћи свакодневно да прати све трансакције које ће се обавити са Народне банке србије у наредном месецу.

- Потписан је МПП са Чилеом који је предложен од стране ове земље тј. њеног председника.

- Потписан је МПП са Пољском који је предложен од стране нашег председника.

- Потписан је МПП са Јужном Корејом који је предложен од стране ове земље тј. њеног председника.

- Пребачен је новац са државног рачуна на НБС. У питању је износ од 130.000 валуте.

- У току је пребацивање новца са државног рачуна на НБС. У питању је износ од 40.000 валуте.

- Министарства одбране, образовања и спољних послова издали су нова саопштења за јавност.

Министарство одбране је поводом нешто већег ангажовања устаника на нашим територијама издало нова наређења.

Министарство образовања ближе објашњава опције које играчи имају како би зарадили у игри, пре свега дајући акценат на помоћ млађим играчима. У чланку се могу наћи и подсећања на раније чланке и акцију "Битка за е-бебе".

Министарство спољних послова је објавило уводни чланак са плановима за месец април.

Саопштења у изворном облику можете прочитати кликом на следеће линкове:







Одржани су избори у савезу TWO, и на челу савеза ће у наредном периоду бити:
- На позицији Secretary General, играч Talon Karrde
- На позицији Supreme Commander, играч Thomas765
- На позицији Secretary of Foreign Affairs, играчMininuns
Желимо им пуно успеха у раду и надамо се да ће се доминација нашег савеза наставити, а можда и напокон у потпуности сломити ЕДЕН.

У току је конкурс за пријем јединица на рефунд, који је расписало Министарство одбране. Позивамо све заинтересоване јединице да се јаве на конкурс. Конкурс је отворен до 11.04.2013. до 9:00 часова.

Као што је некима од вас већ познато Удружење новинара еСрбије је покренуло конкурс за избор најквалитетнијих новинских чланака у медијском простору еСрбије. Основни циљ ове акције је да се подстакне писање квалитетних чланака. Завршен је избор за месец март, и УНеС је прогласио победнике конкурса. Победницима честитамо, и надамо се да ће још више новинара овим бити подстакнуто на писање.




У служби еСрбији и целокупној јавности, тим Министарства информисања ће овог месеца бити у саставу: Tex_Willer, MarkoStojsic, House the Doctor, CuckoSRB и Van Sebe.

Толико за овај број "Службеног гласника". Очекујемо ваше критике, предлоге и идеје.

Уколико вам се допао чланак, објавите га да виде сви ваши пријатељи.

За објаву :
[МИ] Ратна анализа, Рад администрације, Издвајамо
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2242883/1/20

С поштовањем,
Van Sebe, испред МИ тима за месец април.





 

Comments

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,967, 14:28

Commodus Augustus
Commodus Augustus Day 1,967, 14:31

zadivljen sam

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,967, 14:41

KRVVV!~

Zonky82
Zonky82 Day 1,967, 14:57

opala .,. bravo

serbiankid
serbiankid Day 1,967, 15:13

Lepo. Želim vam uspešan mesec o/

Fernando Colunga
Fernando Colunga Day 1,967, 15:15

o7

nikol000
nikol000 Day 1,967, 15:27

o7

War3hous313
War3hous313 Day 1,967, 15:35

o7

Milan Milankovic
Milan Milankovic Day 1,967, 15:38

o7

Shule PFC
Shule PFC Day 1,967, 16:10

videcemo sta ce do jutra biti

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 1,968, 00:31

lepo
o7

Don Lex
Don Lex Day 1,968, 02:16

\o/

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,968, 02:51

Значи, МИ ће радити ако у њему ради Ван Себе, а ако нема њега да пише, нико неће ни да се бави тим послом...

Човеку свака част, али је срамота да нам МИ зависи од једног човека. Коалиција вам броји преко 1500 чланова, а не можете да нађете 3 човека да пишу МИ сваког месеца. Срамотно.

Stevanovic Dragan
Stevanovic Dragan Day 1,968, 03:17

Kao prvo,nista novo nisam ovde procitao.Ove pricice za laku noc,i balkanska klackalica,stalno se vrte u krug.Jedna zemlja dominira danas,druga ce sutra i tako redom.
Iz celog teksta se vidi da su Srpska Vlada i Rukovodioci saveza totalno nesposobni i bez ideja.Stalno jedno isto.Mislim da su sami sebi oprali mozak do sada.
Izadjite napolje,prosetajte i mozda vam sine neka nova ideja.Ubijate ovu igru svojom nesposobnoscu.

Drkovic19
Drkovic19 Day 1,968, 03:56

please food and gun

Stielhandgranaden
Stielhandgranaden Day 1,968, 05:17

Hijeroglifi ipo.

coolinbun
coolinbun Day 1,968, 06:03

congrats to Talon Karrde, Thomas765 and Mininuns 🙂

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,968, 07:32

Ma nije nego.... Pa ako izlazimo na kraj sa tim ustancima kako ond aizgubismo regiju juce a evo i danas ide i druga. U principu nama i ne trebaju te regije al nema nikakvog ABERA od vas povodom osmanlija.

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,968, 08:34

Idealno, samo dok trepnes a mi sve ustanke gubimo, ma fantasticno planirate borbe.

Nista naucili niste od pre mesec dana, isto vam se desava. Pustite 2 regije a branite 3, ovako ne stizemo nigde. Ma u stvari kome ja to pricam.

Van Sebe
Van Sebe Day 1,969, 00:10

Ovo je Službeni glasnik MI a ne novine MOD-a. MI samo izveštava šta se desilo u prethodnim danima, ne planira način vođenja bitaka u narednim danima.
Možda kada bi svi mi govorili "isto NAM se dešava", umesto "isto VAM se dešava", situacija bi išla na bolje.
U svakom slučaju ako imaš pitanja za MOD, a nemaš gde da ih postaviš, postavi ih ovde i potrudićemo se da dobiješ odgovor.
Svako dobro!

Ljubodrag Srpkovic
Ljubodrag Srpkovic Day 1,968, 10:30

Odlican clanak. Puno srece u radu

O7

Lazar Cmpt
Lazar Cmpt Day 1,968, 10:38

Mediterranean Coast of Turkey nije vise u Srbiji....

Jurukov
Jurukov Day 1,968, 13:27

o/

Inspektor MUPa
Inspektor MUPa Day 1,968, 15:03

Дебилана општа. хех, боље ништа не писати него писати глупости.
Бахх, ово као да нрко чита временску прогнозу а не погледа кроз прозор.

Van Sebe
Van Sebe Day 1,969, 00:23

Dakle po tebi ako neko čita vremensku prognozu za jučerašnji dan, u kojoj piše "kao i prethodnih dana, danas će biti sunčan dan, ali se u narednim danima mogu očekivati pljuskovi te ponesite sa sobom kišobran", i nakon toga, bez gledanja kroz prozor, izađe napolje bez kišobrana i pokisne, prognoza za jučerašnji dan je bila glupost?
U redu, svako ima pravo na svoje mišljenje...

Inspektor MUPa
Inspektor MUPa Day 1,969, 02:43

Napisao si mi citiram: "prognoza za jučerašnji dan", sve je rečeno, nema potrebe da ti bilo šta obkašnjavam jer očigledno nećeš shvatiti.
Pozzz

Van Sebe
Van Sebe Day 1,969, 03:32

Naravno da sam tako napisao. MI informise sta se desavalo u proteklom periodu, a MOD pravi taktiku i daje naredjenja za naredni period.
Slobodno nadji jednu stavku koja u vreme pisanja i izdavanja clanka, nije bila tacna. Dakle ne desavanja nakon izdavanja clanka. Nadji, ukazi i bice ispravljeno.

Vojislav94
Vojislav94 Day 1,968, 15:53

Што нисмо у савезу са Русима, Грцима и Румунима ?

Laineth
Laineth Day 1,969, 02:54

Mlad si, kazaće ti se samo za koji dan.

Lazar Cmpt
Lazar Cmpt Day 1,969, 04:13

Sta se desava? Mi gubimo teritoriju za teritorijom?

Van Sebe
Van Sebe Day 1,969, 04:38

Napadnuti smo od veceg broja protivnika i izgubili smo neke teritorije. Desava se to ponekad. Nijedna do sad izgubljena teritorija nije krucijalna za resurse - i dalje ih imamo 10/10. Nije prijatno izgubiti teritorije ali tako je trenutno. Vremenom ces pohvatati kako ide i sta je bitno. Prati ove novine i novine MOS, i MOD. Ako imas pitanja slobodno mi se obrati.
Pozdrav

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Day 1,969, 06:36

da ne odgovaram gore evo koristim priliku ovde. St abre da pratim koji moj kad izdaju saopstenje pre 5 sati a bitke se vode vec dva dana. U saopstenju stoji samo pratite da ziid ne predje 55% i nista vise. Jel to nas smatrate debilima.

Obavestenje bi trebalo da izgleda, ma ne obavestenje vec uzbuna na svim zidovima, da se plati ako treba da bude u top 5 vesti da svi vide sa tekstom

Dragi gradjani napadnuti smo sa vise strana, svesni stye da nismo u mogucnosti da se odbranimo od svih napada. Icicemo korak po korak. Udarajte u sledece dve ili tri bitke *pa navesti) ostale da niko nije pokusao da juri medalju jer pratimo i jedinica ciji se pripadnik oglusi o naredbu nece dobiti refund. Takodje NAREDJUJEMO da sve jedinice postave za DN (pa opet navesti koje bitkee) ....

Ukratko bi to bilo sa moje strrane ako niste u stanju ili ne znate prepustite nekom ko zna , hoce i ume bolje.
Naveo sam gore u komentaru vi a ne nas iz tog razloga jer ste se odrodili od naroda i mislite da predstavljate narod....

Drkovic19
Drkovic19 Day 1,969, 11:22

voted. please food and money.

Ivankot
Ivankot Day 1,969, 12:13

vote! odlicno!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.