Ambient on/off

Join the new world

 

Клубът на купените гласове

Day 1,964, 08:16 Published in Bulgaria Bulgaria by Armaga

Здравейте читатели. Статията е за този конкурс -
"Мастробиленият лаборант". Не съм симпатичен на журито от "основния" конкурс и смятам тук да се доказвам.
Тъй, като "обожавам" "клуба на купените гласове", мисля, че е редно да отделя част от времето си за разсъждения.

Грабвайте пуканките и почвайте да четете!
Човекът, който няма какво да прави, пише тази статия:
"Дами и господа, днес искам да ви кажа, че имам проблем. Тъй като имам проблем с финансовите средства, а не знам към кого да се обърна. Хора, ще ми закупите ли Combat Stash, 50 злато връщам ВЕДНАГА!!!"

След като е написал некадърната си статия, пише на шефовете на "клуба на купените гласове" и им казва: "Алоу, тук никой не ми чете схемите. Ще ви дам 500 БГН, колкото там да закупите 200 гласа". И те му отвръщат: "Брато, всяка заявка е добре дошла 🙂".

Въпросният човек превежда парите и след няколко минути вижда как вече има 200 гласа, и се кефи. След малко заваляват коментарите. Човекът гледа отгоре: "217 гласа, 134 абонамента и 46 коментара". След това ги прочита. Някои му се забиват в главата. Най-интересните от тях са: "Абе келеш, ти не стига, че оня ден ми се хвалеше каква кредитна карта имаш, ами и сега ми просиш от нас, бедните. "айде у лево!"; "Ти колко гласа купи за жалката си статийка?"; "Скрий се под земята, да не те виждам"; "Ще ти купя Combat Stash, когато Плато те банне".

Всякакви коментарите от тоя тип се изнизаха. Човекът остана недоволен и моли шефовете на вотърс клуба: "Вие сте си добре. Може ли да ми купите Combat Stash". И те му отвръщат: "Абе ти точно нас ли питаш, дето не стига, че ти изпълнихме услугата, ами и ми просиш реални пари". Човекът остана разочарован и си каза тъй: "Като не щете да ми плащате, ще си купя Combat Stash и един хляб няма да ви дам".

Аз си ровя из пресата и гледам Еманоелчо как си пуска статия след статия. То една, две, пет, сто и всичките платени. На тях писка, оня некадърен, тоя за нищо не става и така нататък. Хубаво де, с едни и същи крещящи и платени статии как ще привлече вниманието на сериозния читател? Нима той е по-кадърен от некадърниците? За жалост, по-голямата част от българската преса е залята от некадърни публикации. Наистина похвално. Също така, огромна част от публикациите, с цел привличане на гласове, слагат снимки на женски прелести. Ех, как си копирате вестник "Телеграф", който на трета страница си слага гола мацка... И вестника претендира, че бил сериозен...

Тук е същата скръб. Пак надпревара за това кой ще сложи снимка с най-разголена мадама, пак за това кой ще купи най-много гласове. Изобщо шантава работа. Стойностните публикации са вдън земя, а боклуците изплуват на повърхността. Ех, трябваше да отрежа кабела на нета и да не чета помиите по пресата. Няма значение, поне имам право на свободно мнение и на това да ги нахокам хубаво за простотиите си. За жалост много хора разсъждават като едноклетъчни водорасли.
Да си гъзар означава, да те уважават. Не е проблем човек да е некадърен, когато има парички. Там от "клуба на купените гласове" ще го уредят.Това е моята некадърна статия, с която искам да ви покажа какво е да си некадърен. Надявам се, че ви е харесало, като има още за тролене, ще драсна от вестничето си, че гоня голяма бройка статии.

Това е от мен!
До нови срещи...
 

Comments

Vadisz
Vadisz Day 1,964, 08:26

хареса ми давай младеж само така !!!

Garabeda
Garabeda Day 1,964, 09:48

Вот за вотърс клуб!

Elijah Abbot
Elijah Abbot Day 1,964, 11:43

Иронията ще е да си купиш вотове за тази статия :Р

stanisavs
stanisavs Day 1,964, 11:49

Вот и от мен.Хубава статия!!!

Kpakpa
Kpakpa Day 1,964, 12:16

Не ги четеш, не пишеш под тях --> омръзва им. Все пак лудите се нуждаят от внимание, иначе им писва.

4i4ko
4i4ko Day 1,964, 13:18

no comment!!!

Krum III
Krum III Day 1,964, 13:22

Прав си, ама ... какво от това? : )

Mr. Jester
Mr. Jester Day 1,964, 13:37

Има и една още по-досадна последица от "клуба". Едно време хората четяха статии, дори и с малко вотове да са, ришкаха си из пресата, за да си потърсят нещо, което на тщх да им допадне. След като месеци наред най-гласуваните клубни статии (и не само в България) са гадна политическа боза или още по-врещящи безсмислици, на хората им омръзна да разглеждат. Един вид, ако на върха е това, какво ли ще е отдолу? Отдолу все още си има стойностни статии, но масовият читател вече се страхува да цъкне на заглавието. И така авторът на стойностната статия, който се стреми например да предизвика някакъв обществен дебат по някаква си там негова любима тема, бива принуден да купи гласове. И въртележката се завърта. Само че от толкоз въртене по разни въртележки и нас ни се зави свят.
Майната му...

DrtMaul
DrtMaul Day 1,964, 20:25

Виж сега ... дъвкането на очеизвадни неща и НЕпосочването на решение на проблема автоматично те квалифицира като "неоконфуцианец". Не че не съм съгласен с това, което си написал, бът риъл куесчън ис: Какво правим по въпроса?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.