Ambient on/off

Join the new world

 

За Русия , все още не е късно.

Day 1,936, 11:12 Published in Bulgaria Bulgaria by SvetlaNN

Моля правителството да преразгледа , обявения неутралитет.
Знаем че имаме, достатъчно отворени войни, както знаем че и да ни изтрият от оригиналните територий, нищо не губим.
Но губим , невероятен приятел.Превръщаме се в това , срещу което негодувахме.
Да заменяме щета , срещу приятел. Това може да доведе до някаква краткосрочна печалба ... но ще доведе до постоянна гибел.
Предлагам е-България да оставим да се изтре от оригиналните региони.
Преговори за неподновяване .... на войната с някой от страните , че 3 са ни много... и пълна подкрепа за е-Русия.
Неутралитета , на уж велика сила .... показва че е уж велика. А и вече сме достатъчно силни , за да може някой да ни изтрие и да ни държи под окупация , който и да е той. Освен ако не изгубим приятелите си .

 

Comments

SmileBG
SmileBG Day 1,936, 11:29

V
O
T
E
D

Wildrunner
Wildrunner Day 1,936, 11:29

100% vjarno

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 11:52

От три години имам наблюдения върху политиката на руснаците спрямо нас. Приятел са вярно, но до момента когато някой реално им застраши задника. Да не съм голословен, но преди имахме една подобна ситуация - в стария Феникс ние бяхме сложили вето на Македония и искахме да ги трием, а държавите там въпреки това сключваха МПП-та с тях. Всички очакваха Русия твърдо да застане зад нас - тогава не бяха смешката дето са сега, ами реална сила с тежест - руснаците си сключиха МПП-то с макетата като пичове, а президентът им излезе с една съзлива статия колко трудно им било да избират между приятели и че не можели да си позволят да се карат със сърбите.
Въпреки всичко, по-късно точно ние се жертвахме за тях и украинските курви да ги освободим от турска окупация, помагали сме им страшно много и в други ситуации.

Но, аз лично така и не видях те да поемат някакъв по-голям риск заради нас - а в момента искат точно това - ние да си плюем на стратегията дето следваме през последните 12 месеца и то в момента, когато имаме първите по-трайни резултати. И всичко това, за да пазят Китай
Ами да се оправят сами с кашата дето забъркаха - имат си политика, и ние си имаме наша - в момента интересите ни не съвпадат и да се позовават на симпатиите дето всички ипитваме към тях е егоистично от тяхна страна.

Гледам авторът на статията щедро се съгласява да си жертваме оригиналните региони - само че ако се караме с TWO няма да са само оригиналните - и колониите ще си отидат за седмица макс -на гърците и турците им текат лигите да ни изгонят от тази зона, която смятат за своя.

Wildrunner
Wildrunner Day 1,936, 11:57

ti si uzhasno kusogled, na two celta im e da unishtozhat eden i da se sbijat s cot, kvo ot tova kato zadarzhish nekvi piklivi kolonii 1 ili 2 meseca poveche pri polozhenie che si otrjazal edink kup prijateli i si zaebal CoT da ne mozhe da se razrastva zaradi vremennia dmg- na 2, nakraja pak shte ostanesh po beli gashti i forever alone

Da ti imam "strategiata" maloumna, ama kvo se razpravjam s tebe, ti beshe choveka deto podpisa onja proslovut "nap" koito si beshe chista oficialna kapitulacia shtoto si razhital na nekvi ustnki dogovorki s anadolskite dzhagali... koito estestveno vednaga te izmamiha...

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 12:06

В големи филми си се вкарал - не виждам ЕДЕН да е унищожен, и руснаците не са в СОТ. Колкото до моя НАП - целта ми беше още тогава да слезем в арабския полуостров. За турчулята - очаквах да направят номер и имах 2 резервни варианта да ги заобиколим . Само че заради такива малоумници като теб дето си искаха турците и ме оспамиха се отказах да се занимавам и ви ги пуснах пак тях.
Ти като си такъв голям стратег - защо не дойдеш да подредиш нещата, ами само лаеш отстрани???

Wildrunner
Wildrunner Day 1,936, 12:08

tochno shtoto eden oshte ne e unishtozhen zatova i two ne ni napadat direktno, a indirektno

i kvo? vikash da im pomognem da unishtozhat eden, a nie da se nadupim prez tova vreme, da si otrezhem putja na vsichki vazmozhni sajuznici za CoT, da se napravim na majmuni ta nakraja da sme po-zle i ot sega dazhe c c c

SvetlaNN
SvetlaNN Day 1,936, 12:17

Е цитираш, някаква президентска статия, на е Русия от преди 3 години. Едва ли и руснаците помнят всичките си президенти . Но горчилката остава. Това имам в предвид... да не предаваме нещо доказало се във времето. А дали са ни помагали , ..... дори като нов съюз ... докато се отвърдим, няма да коментирам. Хората помнят.

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 13:07

Бегач, Русия ако искаше в СОТ, щеше отдавна да е дошла. Те самите не знаят какво искат, а ние не можем да угодим на всеки.. Полша и Сърбия никога няма да се обърнат срещу нас по простата причина , че няма какво да ни вземат и нямат някакви РЖ причини да се занимават с нас.
Светланчо -не казвам че не са ни помагали, само че ние и качествено и количествено сме им помагали в пъти повече. Айде спри общите приказки и дай пример, при който русия е рискувала поне мъничко да ни помогне - ние сме го правили това 2 пъти - с риск да ни окупират сме се хвърляли за тях - първо на румънци, после на турци. Те са ни помагали само през МПП и само когато не са застрашени от нищо, така че толква са ти приятели, ама вярвай си, лошо няма

Stolch
Stolch Day 1,936, 13:04

Като си спомням какви ги говореше за СоТ и как нищо няма да стане и не може да стане и тн, се чудя дори въобще си струва да отговарям.

Ако почнем да съдим руснаците по извленията на един или друг президент то тогава трябва да учакваме същото за нас. Нужно ли е да ти припомням, че Емпирчо беше пуснал официална статия в която псуваше Руския президент заради собствената си глупост и беше и твой съпартиец тогава (още не се беше сетнал що за партия е башибузук национален фронт).

Всичко ми изглежда като опити да се намерят извинени а не предпоставки за сегашната позиция, която е меко казано безпринципна, това че стари играчи с опит го правят е още по-цинично.

За 4 години в тази игра, всеки може за секи да извади 1-2 момента историята за които да се хване и да обесна какви били и що били.

Аз знам едно, за 4тири години игра, когато сме искали помощ от Рудия винаги сме получавали и за това не са ни искали 1 виртуален лев или 1 танк. За времето когато говориш, пратиха цялата си армия с български аватари да се бие за България срещу Турция и Македония, макар Русия да беше още официлно част от Феникс, това обаче съвсем такично пропускаш да споменеш.

Тук обаче не става въпрос да се мери кой колко заслуги има към другия и събектино да се изкарат едни по-големи от други с цел да се защитава лицемерна и безпринципна позиция. Тук стаа ъпрос за ценностите които изпода България като страна. Когато стаа въпрос за ценности нма след малко, ако или при положение, те или се отстоат и ги има или не.

Във този случай агртесора е ясен, на агресора му е ясно как биха реагирали много хора ключително и ние и ъпреки тоа се опита да наложи желанието си силово. Тук дори няма място за колебание какъ би трябвало да е отговора на България и той между другото е очаквам, всъшност изненадата е, че не сме го дали до този момент и най-вече от самите поляци.

Stolch
Stolch Day 1,936, 13:09

Иначе, ще ти напомня за това как Щурманчо беше договорил еднолично да пуска Американците чрез Турция да минават през България за да имат граница със Сърбия. (случайно или не пак президентче от башибазук национален фронт).

Когато всички разбраха и надигнаха вой разбира се направи на голямата работа и се отметна, но ние си бяхме във пълното право да не желаем и да псукаме Турция да минава през територията ни, както и сега Русия е пълното право да не пуска да минават през територията си един от основните си оппоненти миналото.

Всички знаят, за проблемните отношени от РЛ за Поляци и Руснаци, така че приимера е много точен и незаисимо от каквито и да е "стратегически" потенциални ползи тук става въпрос за силово налагане на желание от страна на Полша и цинично безучастие и гледане от страни на България и заради не на СоТ.

Защото ако България не смее да заеме принципната и достойна позиция, като най-близкия съюзник на Русия, то останалите страни съюза, няма как да го направят.

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 13:16

Като за нов играч имаш стабилни знания - по принцип с мултаци не разговарям, но хайде от мен да мине - по дължината на постовете ми напомняш за Стоич 🙂
Котю още си е напълно куха и неефективна структура -успехите ни не са заради него, ами заради няколко човека, които направиха невъзможното - впрегнаха сърбе и поляци да си изливат 2 месеца цялата щета за нас.
Руснаците може да са пращали който искат да се бие с наши аватари, но на няколко пъти публично се разграничиха от нас, защото така им изнасяше. Не виждам причина и ние да не вземем пример от тях.

Stolch
Stolch Day 1,936, 13:29

Всеки който се е поинтересуал знае на кой е акаунта. Така че дребнавите подмятания за мултаци ще ги оставя на нуждата за лична атака за да се замаже липсата на аргументи.

Съюза не е кух, а малоумните кампании Арабия не са му постиженията. Всъшност нещата са точно наобратно, без СоТ, поляци и Сърби нямаше да видят пукнат бонус а се бит само в наще битки, щото нямат свои.

Цели ЕДЕН беше пренасочен към нас и ние водим войната докато те седт отзад и ни "напомнят" как без тях ще бъдем перманетно изтрити.

Само че не са те инони за тоа а ние които доброволно се поставяме такаа позиция, заради малко щета да нямаме топките да си отстоим позицията. Ако за щета ще се продаваме, за какво се борихме да напускаме ЕДЕН.

Иначе, ще ти издам една тайна, когато последно бх президент Поляци и Сърби пак се биеха в нашите битки а даже се биеха за Индонезия по наша молба и въобще не бха конфортната ситуаци в която са сега и ъпреки тоа когато са подпитали за Руси сно съм им заявявал, че нападнат ли я, ще се бит и с България.

Нито е разалило отношенита ни, нито са загубили уажението ни, не напртив още поече ни уважаат за това.

Същото беше и с Македони, която навремето искаше примирие за да накаже Италнците но пак им отказах и това беше повратната точка в отношенита ни. След тоа Македони никога повече не нападна България и сега е един от най-добрите ни съюзници.

Враг или приятел, само ако имаш принципи си достоен за уважение, всичко останало са рационализации.

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 13:48

Е не съм искал да те обиждам, имах в предвид че си очевидно стар играч, а с нов акаунт и не е удобно да не знаеш с кого говориш, макар че по изказа се сетих 🙂
Знам че сърби и поляци не са цвете, но не мисля че Русия заслужава да се жертваме за трети път за тях - те не са го правили и веднъж за нас.

Stolch
Stolch Day 1,936, 14:06

Не се засягам, напуснах играта и поради други причини се ърнах да помогна на един друг чоек към който България и аз лично има големи задължени, за жалост той сами май окончателно се отказа, така че ще идим дали ще се задържа поече след като се изчерпа причината поради кото се заърнах.

що се отнас за другото, не стаа въпрос за жертване а за отстоане на принципи. сички знат, че нападнеш ли Русия си имаш работа с България и обратното, поляците го правят въпреки това и са наясно какво може да бъде последстието, никой не може да ни вини за това и няма да го направи.

Всъшност след този "неутралитет" ще могат повече да ни винят, за непоследоателната позиция.

Във случа нито виня, нито упрекам сърби или поляци. Поляците са си правото да решават кой да нападат и да избират лесния път до Китай както и да сключат напове които да поставят България в по-тежко военно положение и да гонят собствените си интереси.

Ние обаче трябва да отстояваме нашите и реномето на България е първостепенен наш интерес. Не мисля, че е нужно да обеснявам на теб, защо България повече от който и да е друг има нужда да пази реномето си на принципен и достоен съюзник, географската ни позиция на картата е достатъчен довод за това.

Stolch
Stolch Day 1,936, 14:17

Да не говорим, че имаме подписан тристранен пакт с Руси и Чили, за който удобно никой не споменава. Той трябваше да е базата на кото да се напраи СоТ, но глано поради мнени ътре Българи, че е безмислен този съюз, какото имаше и ти, процеса се проточи достатъчно дълго, че само Чили които бяха в също толкоа незавидна ситуация като нас накрая скочиха директно в дълбокото с нас.

Пак въпреки а не понеже, както и да е тази битка не е моя и няма да я водя....

Wildrunner
Wildrunner Day 1,936, 12:00

ima li be njakoi normalen tuk, koito da misli s poveche hoda napred ot tova " kak shte si zagubim koloniite i dmg-a na 2 za toja mesec"? vazmozhno li e naistina da ima tolkova kusogledi hora?

TheManiacBG
TheManiacBG Day 1,936, 12:39

Ебал съм ти и колониите!! Още когато излязохме от ЕДЕН пишех статии и коментари, че ще стане точно това, което става в момента - ще се превърнем в марионетки на ONE/TWO/THREE/FOUR/FIVE но всички отебаха!! Беше повече от очевидно още тогава!! И сега разни кози, "авитохолци", "Krum III" и разни други се опитват да ни обясняват как няма нищо лошо в това да подкрепиш агресора Полша, а не най-верния ни съюзник....тъжна работа!Имаше време, когато за българската игрална общност две три колонии не бяха по-важни от приятелството! Превърнахме се в мини ЕДЕН..

Wildrunner
Wildrunner Day 1,936, 12:52

ne si prav, nali za tova postroihme cot i vse oshte ne e kusno da vzemem pravilnoto reshenie bez znachenie kolko shte ni e trudno, dali shte ni iztrijat za izvestno vreme i t.n. teja neshta i bez tova se promenjat chesto

TheManiacBG
TheManiacBG Day 1,936, 12:58

Построихме го и се наблюдаваме как се унищожава заради шепа подлоги!!Мислиш ли, че някой от тия имат куража да направят нещо с което да спасят КоТ! Виж ги.. заврели са си главите в задниците и продължават да си ги навират навътре...за съжаление..

SmileBG
SmileBG Day 1,936, 12:49

Така и така се заговорихте тук, предлагам на тия дето са дали зелена светлина на Полша, да вземат да си признаят, та да не си играем на котка и мишка.

TheManiacBG
TheManiacBG Day 1,936, 12:51

Това няма да стане! Не можеш да очакваш това от пу..ки и подлоги!

dzynka
dzynka Day 1,936, 13:05

хахахах , верно явно някой е дал зелена светлина на Полша ...не виждам как иначе ще вземат и ей така ще си нападат Русия ...главата си режа ако това не е съгласувано с наще си политици ... :Д
Я да си признава тоя някой и да се приключва .Да не гадая аз и да посочвам , че не е много трудно ;ДДД

Wildrunner
Wildrunner Day 1,936, 13:34

prezidenta ni naj-verojatno kato mu znam mnenieto mu kakvo e po teja vuprosi napravo mi se izpravja kosata

dzynka
dzynka Day 1,936, 13:15

аз нИ сЪм много дърт играч динозаър от епохата преди новата ера ... ама съм слушала приказки как еБГ била изтрита много дълго време ....как никой не искал да се занимава с нас ...и как с помоща на братушките от еРусия , които единствени застанали зад нас ... сме се освободили ....
АААА да не забравя - тогава ние сме били мижитурки , плюнки някакви ..... Русия са били велика сила 😁) Таааа..... какво ми приказвате , да пиопитам ?

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 13:18

Не е имало такъв филм - Русия, докато бяха сред великите сили не си мърдаха пръста за нас. Сърбия ни освободи на 2 пъти. Но тези факти не са удобни на ***филите

DEATHSSHEAD
DEATHSSHEAD Day 1,936, 13:58

Вярно е това. Докато Русия беше колос не ни ебаваха за слива. Едва като станахме по-силни се сетиха за нас. аре у лево

dzynka
dzynka Day 1,936, 13:21

айде бре ? ти ли го казваш ? сигурен ли си ? или пак се вкарваш някакъв филм и си го пренаписваш , защото няма кой да ти каже , че не е достоверен ?

dzynka
dzynka Day 1,936, 13:25

абе голяма любоФ към Полша .... за сметка на Русия ... тука предчувствам взаимноизгодни сделки ... :ДДД

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 13:34

Ето кой сключи сделката, ние не искахме ама той настояваше :Д
http://community.ebulgaria.biz/index.php/topic/2982-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%88%D0%B0/

Stolch
Stolch Day 1,936, 13:38

щом крумлъжливий е прецедателн на парламента, всичко става ясно....

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 13:40

Бакалина е прецедател, Крумчо е зам

panzer I
panzer I Day 1,936, 14:47

и къде е анкетата ве избраници народни ?

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 13:31

Е питай някой от старите дали се сеща Русия да ни е помагала изобщо с нещо, докато ни бяхме джудже, а те голямата мечка и най-богата държава в играта. Освен с приказки, с друго не помня да са ни помагали....Имахме 15к. бебета Януари 2010, не пратиха и един хляб, а бяха тъпкани със злато. Няколко пъти ни окупираха - не помня да са се мятали да ни спасяват, пък още по-малко да са се карали с друг заради нас

И не ми дреме за поляците изобщо, дразня се като се преекспонира руското "приятелство" и как някои хора са готови да подпалят България заради тях

Stolch
Stolch Day 1,936, 13:46

Ти сериозно ли ги говориш тея работи. Знаеш ли кой финансира второта атака по София, след като първата не успя. Тогава струваше над 1000 злато да се пусне атака заради населението и различната механика.

Финансираха го руснаците и унгарците, но Русия беше дойната крава на Феникс тогаа и даваше злато за всичко. Та сърбите ни освободиха благодарение на руското злато след като не успха пури път.

Да не говорим за безбройните българи които работеха в Русия и бяха част от армита им и получаваха финансиране нарано с руснаците. Защо трябва вечно да се пренаписа историята за да се алидизират мометни нагони.

ясно е, че се иска да се "наказва" Китай, но това няма как да стане с безпринципност. Тук не става въпрос дори за иртуално русофилсто а за запазане аторитета на България.

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 13:51

Помня че първата атака я финансирахме ние - бебетата с дарения и основно Арагорнчо - и Феникс ни похарчи - редно беше да си оправят грешката. Знам че съюза плати за втората атака, откъде взеха пари - идея си нямам - ти си първия дето казва че са били руснаците

qmsq
qmsq Day 1,936, 19:51

Мисля че всички малко преомоцират в тази ситуация. След 1 месец няма да има никакво значение. Честно казано Русия не е полагала някакви особено отличаващи се усилия да ни помагат. Просто имаше момент в който всички във Феникс бяхме близки.

За да отидеш на гурбет се искаше само да се преместиш та да взимаш по-висока заплата. Имаше доста хора в Бразилия, Унгария и Сърбия на същите условия. Руснаците се къпаха в злато точно заради многото емигранти там и невероятните им хакери. Безбройни българи е доста преувеличено защото армията се създаде точно след бейбибума януари 2010. Имаше дори полкове съставени примерно само в чужбина. А за да си част от нечия армия никога не се е изисквало много- най-много да знаеш езика. В еденски времена например имахме доста хора в хърватия и ирландия.

Stolch
Stolch Day 1,936, 20:04

втората атака се пусната бързо и унгарците дадоха част от парите, другата бха от руснаците (по-голмата). сичко стана след като дойде един от Унгарците ИРЦ канала ни и аз го убеждаах половин час, че секи ден забавяне, коства 100тина бебета на България и съответно на Феникс. Това беше момента в който се регаха по 500-1000 на ден и поради механиката на играта се регваха с румънско гражданство и те ги убиваха като не им даваха да работят като не пускат оферти за работа за ниските умения.

След това унгарците ни дариха болница безъзмездно за да можем да отглеждаме бебетата, които се самоубиваха. Въобще играта беше различна, дори в най-лошите моменти не е имало такъв себичен егоизм който цари навсякъде в момента.

Иначе waffles раздаваше К5 танкове и куп други оръжия и храна на всички българи за борбата ни с Ръмунците от самото начало, не е нъжно да ти казвам каква е тя по народност, надявам се.

Освен сичко друго имаме и подписан тристранен пакт с Русия и Чили който ни задължава и който е се още сила макар и да е забравен...явно:

http://tinyurl.com/cjhyg7z

Нашия "неутралитет е в разрез с точка 2.

SS 23
SS 23 Day 1,936, 13:55

Ави, до тука губиш спора. 😁

DnPijote
DnPijote Day 1,936, 13:57

В един спор победител няма, а пък със Стоич спор не може да се спечели, само се губи 🙂

SS 23
SS 23 Day 1,936, 14:00

Е да, срещу неговата стена от текст е трудно! 😁 Но са ти слаби и доводите май. 😉

DEATHSSHEAD
DEATHSSHEAD Day 1,936, 14:06

СС 23 който беше жив 2010 знае какво беше Русия за нас. Руснаците ни станаха приятели чак когато станахме по-силни от тях. Ама ти си чети Мургавия и му се радвай

SS 23
SS 23 Day 1,936, 14:15

От високо как се пада не е истина.

SvetlaNN
SvetlaNN Day 1,936, 14:26

арагоранчо е на линия с нов ник. .... въпреки че сега е малчуган, бас хващам че помни.... питайте го

Stolch
Stolch Day 1,936, 20:21

Стоич кърти мивки, лепи плочки, сменя пелени и цоца уиски с една ръка вързана зад гърба!

SS 23
SS 23 Day 1,937, 14:44

Е де,не се надценявай. .🙂.

Bulbash Kamajski
Bulbash Kamajski Day 1,936, 13:36

България, направете правилния избор!

invaluable
invaluable Day 1,936, 13:37

Мислите ли, че тия стени от букви някой ви ги чете? xD

Pelgarian
Pelgarian Day 1,936, 13:50

Прекалената русофилия води до психични отклонения. 🙂

Vesko Petkov
Vesko Petkov Day 1,936, 13:51

Оправи си правописа

SvetlaNN
SvetlaNN Day 1,936, 14:32

Просто за да запазим проспиритета на е-България, трябва да не забравяме , за какво се борим.
Борим се срещу лошото което понякога е добре покрито с добри намерения.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.