Ambient on/off

Join the new world

 

[МВнР] На война или?

Day 1,934, 04:03 Published in Bulgaria Bulgaria by Ministry of Foreign Affairs BG


Здравейте!

Първо нека кажа, че този месец ще има много малко статии, написани ЛИЧНО от мен. От много време казвам на хората около мен, че искам почивка от поне 1 месец от Външно, но по определени причини не мога да се откъсна. Но вече съм твърдо решена да почина малко и за това е време за най-сложният курс за Заместниците. Този месец им дадох права те да пишат статиите, който както сметне за добре и през какъвто интервал искат.

Как ще си организират работата, зависи от тях, аз само ще наблюдавам за по-специфични проблеми (например пристрастия в статиите или нещо подобно), но им давам ключовете, сега зависи от тях какво ще направят.Излезе статия с фиктивен договор основно между Египет и България, който по никакъв начин не е подписван от нашето правителство. Това малко ни учуди, тъй като имаше начални разговори, но изобщо не се е стигало до разбиране, камо ли подписи. Въз основа на това бе пуснат и закон за МПП, отново преди ние да сме обсъдили и дали краен отговор.

Имаме достатъчно желание да обсъдим всичко е Египет и те знаят това. За съжаление последните 2-3 дни комуникацията е много зле и не можем да спрем процесите на цяло и бързо да стигнем до консенсус. Поради това отхвърляме МПП-то не с оглед на влошаване на отношения или още повече прекратяване. Смятаме, че трябва да се седне за разговор и тогава да направим всичко както трябва! Очакваме Египет за разговори 🙂Относно законите за ЕВ между Полша и Русия.
Тук до последно водихме разговори с всички страни, но никак не бе лесно с приключилите едва преди няколко часа избори. Законите НЯМА как да бъдат спрени. От една страна Полша се опитва да достигне едни източни фермери от месеци (и не само те де), но от прибързаност, от недостатъчно добра координация, от спънки и от помощ за нас (защото няма как да отречем, че и ние допринасяхме с постоянните си битки за отклоняване на щета) все не успяваха.

Истината е, че много по-лесно ще се достигне до китайците ако се атакуват от повечко страни. Тук идва моментът да кажа, че Русия по правило не дават път или коридор през териториите си за който и да е! И на нас биха от казали. Не приемат пари за това, не приемат сделки. Това е тяхно правило от толкова много време и никога не са го нарушавали. Месеци наред се търсеше начин или да бъдат разубедени, или да не се минава от там. Явно нито едната от двете стратегии не действа и Полша избра да тръгне напред.

Нека стане ясно, че ние не сме За този техен план, просто да пуснат закона и каквото сабя покаже. Русия от няколко месеца водят активна политика и опити да станат наистина проСоТ и да не седят на 2-та си стола (ЕДЕН и България). САЩ също така застават зад техния гръб в това начинание.

За нас изборът не е лесен. От една страна е Полша, която особено през последните месеци пращаше всичко налично към нас и войните ни и благодаряха за помощта ни срещу еТурция (макар кампанията им да бе неуспешна). До голяма степен и изчакваха страстите тук да поутихнат, за да могат да разчитат на СоТ срещу Китай. От друга Русия, дългогодишен наш приятел, се опитва наистина да се покаже и ни помага много в последно време и мечтата ни да се присъединят към нас изглежда все по-достижима.

Истината е, че при заемане на крайна позиция (напълно да за една от двете страни) вероятността да скъсаме връзки с другата е много голяма. След достатъчно дълго обсъждане, мислим да заявим официален неутралитет за момента.

Преди са сте почнали с хуленето, нека обясним защо.
1. Полша заяви още на първата секунда, че НЯМА да държи руските региони и само ще премине възможно най-бързо до достигането на Китай и това е.
2. Не желаят неприятности или нови врагове, но от стратегическа гледна точка за настъпващите към Китай страни, това е оптимален вариант.
3. Вярваме, че въпреки това ни станоовище ще има повече от достатъчно българи, биещи се за Русия. Разликата е ,че се надяваме част от вас да се вслушат в думите ни и да не прекаляват и още повече ДА НЕ ИЗЛИЗАТ с крайни статии по въпроса.
4. И двете страни знаят каква е целта и тук вече става въпрос за принципи. Разбираме и дълбоко уважаваме постоянната политика на Русия да не пуска страни транзит, но и разбираме, че нямаше изобщо да се стигне до това ако имаше доза гъвкавост.
5. Реално в момента те не са скарани , просто се гледат намусено. За това за нас е важно да продължат опитите за нормални разговори, без да бъдем обвинени в пристрастия към някоя от страните. Решението е да се запазят отношенията на неутралитет на политическо ниво между тях.
6. Много важна точка- Русия имат нещо като перманентен НАП с Китай. Това пределно затруднява всички страни... Просто се оказва, че всички нямат кой знае какъв избор, освен да направят това, което правят сега.

Трябва да разберете, че при първи наченки на разваляне на всякакви отношения между двете страни или възникване на прекомерно напрежение, кабинетът ще излезе с мигновено становище по въпроса.
Разговорите все още продължават, но е трудно, когато ту едната страна я няма, ту другата. Предаваме съобщения, питаме въпроси, разбираме откъслечно информацията....

Едва днес успяхме да започнем разговори с руския Президент и в момента чакаме и продължаваме. Съветваме гражданите ни да гледат нашите битки и едва тогава полско-руската. Знаем, че ще има отряди, биещи се и за двете страни. Просто не забравяйте, е вие сте лицето на еБългария и понякога няма връщане назад.

Нека се опитаме да направим всичко по мирен път и ако това не сполучи- вадете танковете от дрешника, ние ще пуснем първата бомба! Но до тогава се надяваме да ни подкрепите в този тънък момент на преговори.

Начинът, по който започнаха действията си и двете страни, бе прибързан и не подкрепяме нито една от тях за избрания подход. Това е и ключова причина за избиране на неутралитет.


DarkMistressTheExecutrix
Министър на външните работи
 

Comments

The Graverobber
The Graverobber Day 1,934, 04:07

вот, вот

Bulgurs are gay
Bulgurs are gay Day 1,935, 11:15

Bulgur-gur-gur... "HAIL russian brotherhood" "HAIL hypocrisy"

Artiomov33 Day 1,935, 15:13

Comment deleted

epssia
epssia Day 1,934, 04:08

07

bakalin
bakalin Day 1,934, 04:10

Ситуацията е описана в Кандидат-Студентски бисери. Перефразирам:
.
Отгоре е Полша. Отдолу е Русия.
А между тях се клати страшната действителност!

Gligobadavar
Gligobadavar Day 1,934, 04:10

"официален неутралитет за момента."
Това е най-правилното решение към момента. Нека от МВ да разпратят на всички отряди това становище, за да няма неразбрали. А че ще има хора, които ще бият на някоя от двете страни, е ясно. Нека поне отрядите, които спазват заповедите, да бъдат наясно.

TriMastiki
TriMastiki Day 1,934, 04:14

Бягай в отпуск с двеста и двайсе по Цариградско. Ако продължаваш да работиш с това темпо и с това усърдие, никой няма да те остави на мира, хахаха.

Spiritis IV
Spiritis IV Day 1,934, 04:17

о7

TheManiacBG
TheManiacBG Day 1,934, 04:18

Да не би Николай Младенов да играе от профила на шефката? По-безгръбначно нещо не знам кой друг може да напише или изкаже!!! Имаме държава която не иска да дава своите територии и държава която е агресор и напада наш дългогодишен приятел и нашия външен минисър го е страх да не разсърди някой...тъжна работа!!

TriMastiki
TriMastiki Day 1,934, 04:23

На този етап й е оптимална позицията. Рано е за пушкане още. Все още не им е ясно и на тях самите дали са в ролята на две бабички дето се пощят една-друга на припек, или са две побеснели псета, решили да се сдавят на мегдана. Имаше една такава народна приказка, дето глупака не разбрал кое какво е, та отишъл да приседне на раздумка при псетата, а бабичките опухал с гьостерицата.

TheManiacBG
TheManiacBG Day 1,934, 04:26

Аз пък ще ти кажа една друга народна приказка : "Две дини под една мишница не се носят!!" ; )

Spiritis IV
Spiritis IV Day 1,934, 04:39

Дам вярна е тази поговорка , моля те прати я на руснаците, защото явно не я знаят.

Saint Nikolay
Saint Nikolay Day 1,935, 11:15

има и друга, - когато 2ма си мерят уйовете не се пъхай да не ти перфорират гъзарете 🙂

TheManiacBG
TheManiacBG Day 1,934, 04:42

Руснаците станаха про-КоТ което не значи че са про-ОНЕ освен ако КоТ не е подсъюз на ОНЕ/ДВЕ/ТРИ и т.н.

Spiritis IV
Spiritis IV Day 1,934, 04:46

Самия факт , че още не са в КОТ говори сам по себе си. Питай ги защо още не са в КОТ, ако не ги е срам да си кажат.

Kpakpa
Kpakpa Day 1,934, 20:47

Руснаците винаги са били проКоТ, проЕДЕН, проТЕРА, проАСГАРД и каквото още им скимне. От 14 месеца следя играта и те вечно са с всички, които не искат нещо конкретно от тях, против всички искащи нещо конкретно от тях и неутрални спрямо тези, които чакат отговор от тях по важен въпрос. Помежду си вътре се делят на фракции, които са точен брой със големите съюзи.
Да наречеш "безгръбначна" позицията ни на неутралитет е все едно дядо ти да ти вари яйца за закуска, а ти да го подканиш да ги вади с голи ръце от врящата вода, защото бързаш.
Руснаците влизат в КоТ от поне 8 месеца. И ще продължат да влизат докато съюзът не се разпадне. Държат се като хамелеони и въпреки че всички ние харесваме бяло-зелено-червената им част, истината е, че просто си гледат интереса: имат 5 силни съседа по границите (нас, Турция, Полша, Китай и САЩ) и всичката им Външна политика е да не допускат война с тези държави. Като си про-всяка една от тях и някакси се получава.

dnkol
dnkol Day 1,935, 16:43

TheManiacBG нащи обичани руснаци и "братя" от сумати време ги каним в СОТ а къде са те сега в ЕДЕН и пазят една еденска държава
самия конфликт е да се бием за нашите интереси или за еденските

TheManiacBG
TheManiacBG Day 1,934, 04:48

Всяка държава решава сама кога да влезе в даден съюз!!! Руснаците винаги са били до нас което не може да се каже за любимите ти поляци!!

Spiritis IV
Spiritis IV Day 1,934, 04:52

След като не са решили, да си носят последствията. Които всъщност са никакви и не виждам каква е драмата. Единствената драма ще е за България, защото нас ще ни изтрият заради техните глупости.

dnkol
dnkol Day 1,935, 16:29

да но и винаги са и до китай и ся кои са им братя не се знай

panzer I
panzer I Day 1,934, 10:17

Spiritis IV
руснаците ако искат може и в еден да влязат ,това ще бъде тяхно решение което ще уважа и пак ще се бия срещу всеки който ги нападне ,майната им на аргументите и на политиката само братската дружба има значение

Kpakpa
Kpakpa Day 1,935, 23:45

Де да имаше братска дружба и у руския император навремето. Щеше да е много готино, ако не беше дал на подчинените си следните заповеди в следния ред: обещайте на Великите сили да не сключваме мир с Османската империя несъобразен с тях, нападнете Османската империя в Кавказ и на Балканите, сключете бързо абсурдно тежък за тях договор с огромни загуби в полза на България на Балканите и максимални придобивки за Русия на източния фронт, отстъпете на конгреса в Берлин по всички точки на Балканите, за да компенсираме завладяното южно от Кавказ.

dnkol
dnkol Day 1,935, 16:38

те са учили по соц учебници и не ги осъзнават тия работи тей че не съ пали кракра

Sasho Ve
Sasho Ve Day 1,934, 04:18

много дълга и не я прочетох. Иначе вот.
Ще пуцаме ли по Китай или не? 🙂 Само това ми отговорете...

Kpakpa
Kpakpa Day 1,934, 21:02

Ще ти я предам накратко. Полша иска коридор към Китай; Русия е съюзник с цялото земно кълбо, т.е. с никого/с всекиго - зависи от това дали искаш/не искаш да избере лагер и затова поляците казват: "животът е кратък - билет до Китай, моля, парите са в кобура".
Министърката още не го е измислила какво точно да направим, за да не ги обидим, но аз предлагам армейските отряди/отделните хора да си кажат кой за кого иска да бие, за да може МВ да ги натъкми на две равни половини - хем на всички ще угодим, хем нищо няма повлияем, хем Плато ще е щастлив.

Още по-накратко: Русия е прът в спиците, няма да пуцаме по Китай, ако не пуцаме по Русия, ама "нали се обичаме..."

dnkol
dnkol Day 1,935, 16:35

не ся пуцаме срещу Полша за Русия да може послед да пуцаме за Русия срещу Китай

NO CARRIER
NO CARRIER Day 1,934, 04:20

Мерси за информацията. о7

DontPanicPls
DontPanicPls Day 1,934, 04:23

Айде загробихме външно. . ..

cvetandobrev
cvetandobrev Day 1,934, 04:24

о7

Iliya The Great
Iliya The Great Day 1,934, 04:24

КЪМ ЛЯОЛИНГ!!!

lqlqlqlio
lqlqlqlio Day 1,934, 06:53

ЛЯЛЬО ПРЕЗИДЕНТ!!!

Artiomov33 Day 1,935, 16:13

Comment deleted

no-c-turn
no-c-turn Day 1,934, 04:25

официален неутралитет за момента.

I just want to say, when Greece first attacked Bulgaria, it has been our ally, but we fought for you.
Thank you, friends...

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,934, 04:30

And as it is said it is for now, cause we are still talking to your cabninet. And as I recall there was an ongoing MPP with Greece AFTER they NE'd us and you accepted. http://www.erepublik.com/en/article/-1-2184237/1/20 <-- So have a little faith in us too as we did in you back then

no-c-turn
no-c-turn Day 1,934, 05:17

Do as you know. I'm sure that tomorrow Bulgarians will fight with us. And near Chines border Poland will lose, so nothing changes.
Only Poland and TWO will give you more surprises, and we will come to help, as always.

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,934, 05:27

I have no doubt that more than enough bulgarian people will fight for you.

nimnul
nimnul Day 1,934, 05:32

I am deeply disappointed by your policy

Mrs NoLimit Day 1,934, 05:43

Comment deleted

dnkol
dnkol Day 1,935, 16:49

no-c-turn its not about fighrting its about sending a messege
sorry for my bad english

Kpakpa
Kpakpa Day 1,934, 21:41

So if you have to choose between Bulgaria and Greece - you choose us and we should be grateful. ОК - we are. And - as I remember - when Turkey started voting a law to propose you as Natural Enemy - half an hour later we did the same against them to protect you. Should you be thankful? If "Yes", than everything's fine.
Later - you have to choose between Bulgaria and China, you choose China - neutrality is not an option for us, but this is what you do(Thank you, friends...) - and you аccuse us in disloyalty? Yours is rightful, ours is not?

no-c-turn
no-c-turn Day 1,935, 23:10

We do not choose China, we choose the sovereignty and integrity of our country - Russia, but Bulgarian government gave us in the hands of Poland to the wolves, probably because the polish damage to 5 times higher than ours. Sorry for my english. Anyway, I am happy that many Bulgarian players fighting with us today.

Kpakpa
Kpakpa Day 1,935, 23:35

We are fighting Greece, Romania and Turkey at the same time. Of course we will stop Poland too. No worries, we are here (:

nimnul Day 1,935, 06:22

Comment deleted

nimnul
nimnul Day 1,935, 06:25

We do not choose between allies. We are always for our friends. When someone attacks Bulgaria (even our other friends), we support Bulgaria. If you attack our friend, sorry, guys, but you know whom are you attacking. You do this on your own.
Compare this with official position of Bulgaria: Russia is under attack, but we stay neutral because Poland bla-bla-bla... This means that the defeat of China is more important than supporting an ally. That's a wrong principle in my mind.
.
And big thanks to all bulgarians who help us. We greatly appreciate your support!

Artiomov33
Artiomov33 Day 1,935, 17:02

кууууу речи??????

scorchefix
scorchefix Day 1,934, 04:27

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2224267/1/20

" По думите на руския президент поляците не са питали дори за проход, еле пък за някакво дипломатическо споразумение. "

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,934, 04:32

Аз съм написала, че законът е пуснат без последни преговори да. Но не мисли, че не е говорено преди това. Просто не са се търсили нито едната ,нито другата страна след пускането на законите. Което е грешка и на двете страни!

TheManiacBG
TheManiacBG Day 1,934, 04:44

Офф шефка.... ако България беше напдната защото не дава коридор..дали щеше да си толкова конструктивна...

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,934, 05:34

Маниак, нямам нищо против да бъдеш колкото си искаш проРусия и антиПолша. Но не можеш да очакваш от официална институция на еБГ да избира така леко между двете позиции. Този въпрос го има от месеци и двете страни знаеха за това. Нито една не е постъпила правилно , не е правилно Полша да тръгва ей така на самоинициатива. Но и Русия можеше да седне да говори с нас и тях и т.н. , защото тези планове са от месеци и всички знаеха. Всеки сам ще прецени за кого да се бие, но ние така или иначе имаме тежки битки и е по-добре да гледаме себе си, а не да го играем трета цигулка на нещо ,което би трябвало те сами да си обсъдят.

Tar Palantir
Tar Palantir Day 1,934, 04:46

Няма нужда да спорите, има много българи в еРусия, които така или иначе ще ритаме полски задници 🙂 Българските мю-та също могат да се намесят по свое усмотрение, а си мисля че позицията на МВнР е добра за момента.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.