Ambient on/off

Join the new world

 

Нешто за Љубовта...

Day 1,930, 20:16 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Wendy Power

Големите срца сакаат а малите бараат да бидат сакани...Многу пати се разочаруваме и од сопствените очекувања што ги креираме за другите луѓе.Очекувањата се корен на страдањата.Кога некого среќаваме најпрво правиме претстава за тој човек или девојка според критериумот на нашите филтри.Ако истите луѓе подоцна не се вклопуваат во нашите претстави најтрагично е тоа што се трудиме да ги смениме и промениме се со цел да одговараат на нашата слика.И веќе од овде почнуваат страдањата...Сега повторно да ве прашам нешто...Каква е таа љубов ако некого повредуваме?

И каква е таа љубов ако на некој не му даваме слобода да биде онаков каков што е?Затоа да почнеме од нас самите да бидеме тоа што сме и да ги промениме нашите очекувања со тоа што наместо да се трудиме некого да променимеда го согледаме таков каков што е и да го прифатиме.
Љубовта ги руши сите рамки сите бариери на човековите ограничувања...Таму нема форми нема страсти нема ниту јас ниту ти само Љубовта ее... Таа тече низ нас самите и само тогаш ние сме животот и животот е во нас...
Љубовта е единственото нешто кое не можеме да го задржиме за себе...
Затоа сакајте се.... 😉


Со Љубов ваша Wendy ♥

....

Ако сака некој за шаут:

Нешто за Љубовта...[Wendy]
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2222354/1/20

 

Comments

mane komita
mane komita Day 1,930, 20:39

o7

Krvnikot
Krvnikot Day 1,930, 20:53

Vtor. o/

makedonec 21
makedonec 21 Day 1,930, 20:57

zosto plavusa vo pustina nosi vrata od kola ??
za da go otvori prozorot koga ke i se zgoresti xD xD xD

SaJrUs
SaJrUs Day 1,930, 21:23

1.
2.
3.
me

Plainswalker
Plainswalker Day 1,930, 21:47

Plainswalker approves this article

selo stence
selo stence Day 1,930, 22:07

3

TashaMKD
TashaMKD Day 1,930, 22:39

o7

Kanopy
Kanopy Day 1,931, 23:44

da

Only one Macedonia
Only one Macedonia Day 1,931, 00:34

Interesen e prviot citat. Големите срца сакаат а малите бараат да бидат сакани...

15/1128

krismaster7
krismaster7 Day 1,931, 03:30

Awwww .. ovoj pat se nadmina sebesi .... mwa

McFresh
McFresh Day 1,931, 06:28

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
o7

Drente
Drente Day 1,931, 07:37

Кој не го свати текстот > http://www.youtube.com/watch?v=EOL2XawrNhE

Red Stefan
Red Stefan Day 1,931, 09:14

o/

RidleR MKD
RidleR MKD Day 1,931, 09:59

😘 😘 😘

Cosworth 99
Cosworth 99 Day 1,931, 10:02

Bravo Wendy ! Ubavo napishano 😃

viljus1
viljus1 Day 1,931, 10:07

o/

pomaga4
pomaga4 Day 1,931, 12:41

❤ o7

vik56tor
vik56tor Day 1,945, 10:14

😃 😘

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.