Ambient on/off

Join the new world

 

[ МИ ] Ратна анализа, конгресни избори ( едит )

Day 1,924, 04:09 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja


Поштовани грађани, пред вама је нови број "Службеног Гласника еСрбије".- Ратна анализа
- Конгресни избориКао што је било и очекивано, непријатељ је пред пресек за конгресне изборе, мобилизовао све своје снаге у циљу обезбеђења конгреса својим чланицама које су сада наше колоније, као и покушају Хрватске да се врати на Балкан. Синхронизовано су подигнути устанци у следећим регијама Tirana, Apulia, Ha'il, South dalmatia, Montenegrin Coast и Brcko District. Напади су били жестоки, трошили су се штекови као и бомбе зарађене последњом мисијом. Наш одговор је био задовољавајући и похвале иду комплетној играчкој заједници... Наиме иако смо изгубили устанке у регијама South dalmatia и Brcko District, ниједан наш непријатељ који је у фебруару био без конгреса, неће добити конгрес ни у марту. Хрвати су већ имали регије и конгрес им није угрожен, док је БиХ закаснила са ослобађањем своје регије. Да ли смо требали бранити Далмацију уместо Тиране, рачунајући да је лакше обрисати Албанију него Хрватску, можда... Али имајући обећање да ће рат са Хрватском бити приоритет савеза, одлука је донешена и сад не вреди расправљати већ се фокусирати на тај сукоб.

Мала дигресија и осврт на правила која гласе: „A country will have a congress election if they have at least a region on every month on 23rd 02:00 and 25th 00:00 and 26th 06:00“. У преводу: „Држава ће имати конгресне изборе уколико имају у свом поседу најмање један регион на 23 дан у месецу у 02:00 и 25 дан у месецу у 00:00 и 26 дан у месецу у 06:00“. У питању је еРепублик време, додати 9 сати за време у Србији.

Непријатељ је наставио са нападима али далеко нижим интензитетом. Покренути су устанци у регијама North Dalmatia, Aquitaine, West Srpska republika и Haifa District, али са њима излазимо на крај врло успешно.Добијањем границе са Хрватском као и БиХ, отворила се могућност директних ратова са ове две земље. Наш Председник је за неколико секунди био бржи од Хрватског председника те ће Србија имати иницијативу и први напад. Ово ће бити важна битка јер ако њу добијемо опет бришемо Хрвате са Балкана – пратите наређења МОД-а и ову битку. Са друге стране, председник БиХ је поставио закон на проглашење Србије за природног непријатеља (с обзиром да БиХ нема конгрес биће ту само један глас), који ако тако председник и одлучи неће донети ништа добро БиХ. Наиме да су на време ослободили своју регију, на овај начин би купили себи време до конгресних избора (проглашење плус напад плус битка плус контранапад) – али нису. На овај начин себи само могу донети раније брисање, јер ми нисмо могли започети рат пре него што завршимо рат са Хрватима...Након пресељења престонице у Dubai и обезбеђивања бонуса, Македонија је кренула даље да испуњава планове. Покренути су устанци како би се одређене регије вратиле УАЕ (Ras al-Khaimah и Fujairah. Са друге стране, Македонија је покренула устанке у својим оригиналним територијама и без већих проблема их ослободила, имајући у виду заузетост Грчке са Бугарском.

Турска је ослобађањем регије Eastern Anatolia избила на границу са Македонијом и одмах је прогласила за природног непријатеља те напала регију Northwestern Iran. Овакав развој ситуације погодује Македонији јер сада има прилику да дође до додатног ресурса освајањем ове регије. Са оваквим размишљањем се не слаже Иран. Наиме, након ослобађања регија које су биле под окупацијом Русије, Иран је напао Русију у регији Volga, али је поражен и очекује се контранапад Русије. Паралелно је Иран покренуо и устанак у регији Southwestern Iran који је успео да реши у своју корист и на тај начин прекине директну везу престонице Македоније са потенцијалним ресурсима у Турској. У овом сукобу, у току је устанак у регији South Khorasan.

Грчка која поново има иницијативу у рату са Бугарском, напала је регију Red Sea Coast. Међутим ту је пред поразом тако да ће се пинг-понг овде наставити јер ниједна земља не успева да веже две победе...

Румунија се експресно ослободила и у току је битка за последњу окупирану регију Crisana у којој Румунија убедљиво води. Мађарска од брисања Румуније практично не учествује у сукобу, а сада је и Румунија прогласила Бугарску за природног непријатеља те је очигледно да је договор између Мађарске и Румуније постигнут. Очекује се напад Румуније на Бугарску што ће у многоме помоћи Турској и Грчкој у борбама са Македонијом и Бугарском.

Украјина је поново обрисана... Као што смо и писали, чим је Украјина ослободила једну регију, Мађарска и Молдавија су је прогласиле за природног непријатеља. Украјина је узвратила прогласивши Мађарску за природног непријатеља. Уследио је напад Молдавије на регију Bukovina док је украјина напала Мађарску у регији Galicia and Lodomeria. Украјина је изгубила обе битке и поново је нема на мапи еСвета.Бразил, Чиле и Парагвај су напокон успели да обришу Аргентину. Ипак Аргентина се не предаје и већ је успела да преко устанка ослободи регију South East Chaco, док су у току устанци против Бразила у регији Mesopotamia (Аргентина води) и против Чилеа у регији Pampas (рано је прогнозирати али Аргентина тешко може добити два паралелна устанка против Бразила и Чилеа). Аргентина је отишла и корак даље те покренула закон о проглашењу Парагваја за природног непријатеља.

Јужна Африка је максимално искористила сукоб Бразила и Аргентине и кроз устанке ослободила већину своје територије и на тај начин оставила Бразил без чак три ресурса. Међутим у тренутку када је Аргентина обрисана, Бразил је прогласио Јужну Африку за природног непријатеља и без већих проблема освојио регију Northern Cape те продужио нападом на регију Free State. Јужна Африка је у додатном проблему јер ју је и Индонезија прогласила за природног непријатеља те освојила регију Eastern Cape. Уколико Бразил освоји регију Free State као што се очекује, Индонезија губи границу са Јужном Африком. Евидентно је да је Бразил са намером одсекао Индонезију (узевши регију која му не треба, а могао је да бира где ће напасти) и практично је онемогућио да даље заузима регије и ресурсе у Јужној Африци (Алуминијум) без директног сукоба. Напоменимо и да је Индонезија заузела управо регију богату са дивљачи која недостаје Бразилу... Сукоб на помолу или размена територија ако Бразил препусти Индонезији Western Cape?

Аустралија је успела да ослободи регију Western Australia и тако одсече ресурс дивљачи Индонезији те је за очекивати да Индонезија прогласи Аустралију за природног непријатеља и повеже ресурсе.Колумбија је и даље обрисана и не успева да се ослободи преко устанка у регији Caribe e Insular. Након напада Чилеа на регију Charrua, Уругвај је поново пред брисањем.Отпочео је напад Србије на Хрватску у регији South Dalmatia! Потребна је пуна активност свих нас, СПЛИТ МОРА ПАСТИ! еСрбија има нове битке пред собом, најновија наређења МОД-а и приоритете за данас можете погледати на линку испод :

ЕДИТ : Министарство Одбране еСрбије организовало је конкурс за пријем нових јединица на рефунд. Заинтересоване јединице треба да доставе поруком на орг Министарства одбране следеће податке:

1. Списак официра у формату: ереп ник, чет ник, линк профила
2. Списак свих војника у формату: ник, ереп линк, снага
3. Списак фирми које јединица поседује

Конкурс је отворен до 1. 03. 2013. до 9:00 ч.

Детаљније о конкурсу кликом на линк испод :

КОНКУРС МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ- ИЗБОРИ ЗА КОНГРЕС - 25. фебруар

Данас се одржавају избори за Конгрес. Грађани ће гласање моћи да обаве до 8 сати и 59 минута изјутра, јер већ у 9 ч. се затварају биралишта и креће проверавање исправности гласова које су странке освојиле, тј. да ли се гласало и мулти налозима. Након 6-очасовне провере, имаћемо коначне резултате. Као и месецима уназад, коначна листа ТОП 5 странака се може видети тек када крене гласање, па је странка Акциони Покрет, која је целог месеца била на тој листи, испала из трке за Конгрес. Листа странака које су узеле учешће на овим изборима изгледа овако :

- Странка Здравог Разума
- Уједињена еСрбија
- Навијачка Странка Србије
- Само Србија
- Заједно

У прошлом броју смо писали поредак тј. колико места и гласова су странке добиле за прошли месец. Овог пута ћете моћи да видите пресек, тј. тренутни број гласова које су странке добиле од 9:00 до 13:00 часова, следећи пресек је у 18:00 а наредни у 00:00. Ујутру ћемо едитовати чланак са прелиминарним бројем гласова, док ће вас анализа и коначни резултати очекивати сутра, нешто касније у току дана, када се заврши пребројавање гласова и када ћемо моћи да располажемо прецизнијим цифрама.

- ПРЕСЕК У 13:00

Готово идентичан број гласова имају Странка Здравог Разума и Уједињена еСрбија, следе Заједно, Само Србија и Навијачка Странка Србије. До 13 часова гласало је 1480 грађана еСрбије и то овако ( број испред имена странке се односи на број освојених гласова ) :

380 - Странка Здравог Разума
372 - Уједињена еСрбија
285 - Заједно
242 - Само Србија
201 - Навијачка Странка Србије

- ПРЕСЕК У 18:00

690 - Странка Здравог Разума
641 - Уједињена еСрбија
476 - Заједно
466 - Само Србија
372 - Навијачка Странка Србије

- ПРЕСЕК У 00:00

Стање у 12 часова синоћ изгледало је овако. Странка Здравог Разума се одвојила од другопласиране УеС, док је Само Србија претекла Заједно по броју гласова. До тог момента гласало је 3586 грађана еСрбије.

960 - Странка Здравог Разума
846 - Уједињена еСрбија
651 - Само Србија
619 - Заједно
510 - Навијачка Странка Србије

- НЕЗВАНИЧНИ ( прелиминарни ) РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА СУ СЛЕДЕЋИ :

1048 - Странка Здравог Разума
909 - Уједињена еСрбија
708 - Само Србија
662 - Заједно
542 - Навијачка Странка Србије

Гласало је 3869 грађана еСрбије.


Министарство информисања
подсећа на анкету коју je покренуло у претпрошлом броју. " Који град највише игра Ерепублик ? ". Уколико желите да учествујете, а до сад нисте, то можете да урадите путем линка испод. До сада је учествовало око 190 грађана еСрбије.Толико за овај број "Службеног Гласника еСрбије". Очекујемо ваше критике, предлоге и идеје.

- За објаву ( shout ) :

[ МИ ] Ратна анализа, конгресни избори.

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2218611/1/20

 

Comments

teohar
teohar Day 1,924, 04:41

v

deki91
deki91 Day 1,924, 04:55

свака част
о/

AZTE
AZTE Day 1,924, 04:58

o/

CarevicFTW
CarevicFTW Day 1,924, 05:02

o>

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,924, 05:04

o7

Georgian woolf
Georgian woolf Day 1,924, 05:04

o7

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 1,924, 05:17

VUJ !

Don Lex
Don Lex Day 1,924, 05:21

Одличан чланак, овог месеца радите беспрекорно! Само напред! о7

wolfpece
wolfpece Day 1,924, 05:49

Свака част. о/

Milena83
Milena83 Day 1,924, 05:53

o/

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,924, 06:14

coolinbun
coolinbun Day 1,924, 06:14

"те је очигледно да је договор између Мађарске и Румуније постигнут..."

pa zar MSP ne moze da vam potvrdi da li je doslo do NAP-a ili ne?

Vama dvojici svaka cast...

e da... ne mozda nego sigurno je trebalo braniti Dalmaciju... al sto rece van sebe... sad nema potrebe da se preganjamo oko necega sto ne moze da se ispravi. Srecom, pa je bosnaski CP "zaspao" i nije nas stavio za NE. U tom slucaju bi danas bilo mnogo teze

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,924, 06:35

Non-Agression Pact between Romania and Hungary

1. This agreement will be published as soon as the participated country presidents sign it.
2. The NAP is valid from the signing to the 6th of March, 2013. 06-00 erep time (15-00 CET).
3. During the NAP:
- Hungary and Romania don’t accept Natural Enemy proposal against the other country.
- Hungary and Romania don’t declare war on each other.
- Romania get back all of its core regions via resistance wars (RW). Hungary don’t put priority, don’t buy damage and don’t give supplies for this RWs.
4. The agreement can be extended until the 6th of April, with the common will of the newly elected country presidents. In the first days of the next presidental term, a meeting should be called about the questions of extending.

CP of Romania CP of Hungary
MermaidPrincess Istencsaszar

http://www.erepublik.com/en/article/-mk-rom-aacute-n-nap-sz-ouml-vege-2215812/1/20

Нисмо морали да питамо наш МоФА тим, то је званично објављено у Мађарској одакле смо и сазнали за то. Не видим ништа спорно у тој реченици коју си навео...Мислило се на то да се НАП спроводи, тј. да је у току...

coolinbun
coolinbun Day 1,924, 09:18

iz citirane recenice sam zakljucio da se predpostavlja da je NAP postignut,,,, sad je sve jasno. Hvala o/

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Day 1,924, 06:25

o7

Angeldim
Angeldim Day 1,924, 06:30

Imas greska kaj nas Southwestern Iran e namerno pusten za vo slucaj da izgubime od turcija vo Nortwestern Iran da nemame veke granica so Turcija inace top e sve drugo napisano

Van Sebe
Van Sebe Day 1,924, 06:43

Hvala, nismo imali informaciju da tu regiju puštate.

PutinPOWER
PutinPOWER Day 1,924, 06:43

o7

fuson
fuson Day 1,924, 06:57

stvarno radite ko sat... samo gurajte i dalje tako o7

serbiankid
serbiankid Day 1,924, 07:50

Odlicno!

Dina.Klik
Dina.Klik Day 1,924, 09:54

o7
свака част ; )

wice86
wice86 Day 1,924, 14:41

Prvi put u drzavnim novinama za 3 godine igranja 🙂

Queen Reptila
Queen Reptila Day 1,925, 04:22

o7

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,925, 04:46

samo da se zna...procenti su vazni oko glasova,jer oni odredjuju koliko ko fotelja dobija...tako da je pozeljno i to da se doda : )

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,925, 08:15

За мање од сата иде чланак. :😁

Koja 92
Koja 92 Day 1,925, 14:54

svaka cast

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.