Ambient on/off

Join the new world

 

[МИ] вам представља : Земља излазећег пиксела - еЈапан

Day 1,913, 12:18 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja


Садржај :

- Интервју са амбасадором еЈапана у еСрбији, играчем Веприна 22.


еЈапан… Земља излазећег пиксела... Земља у којој је свој нови е-дом нашао један број наших играча...

еЈапан је острвска земља на далеком истоку, окружен дубинама Тихог океана, и у овом тренутку има око 900 регистрованих грађана. Има 8 оригиналних територија на којима су следећи ресурси: дивљач, воће, риба и алуминијум, што даје потенцијалне бонусе од 60% на производњу хране и свега 20% на производњу оружја.

По оригиналној подели, Јапан се граничи са Русијом, Сједињеним Америчким Државама, Јужном Корејом, Северном Корејом, Кином и Тајваном. Делови Јапана су под окупацијом Тајвана већ дужи период и Јапан настоји да, претежно кроз устанке, поврати своје територије, још увек се не одлучујући за постављање Тајвана за природног непријатеља. Имајући у виду снагу Тајвана то је и разумљиво. У овом тренутку, Јапан има слободних шест од осам оригиналних територија, што му доноси 40% бонуса на храну и 20% бонуса на оружје.


О Јапану и групи наших играча који се тамо налазе, ближи увид ће те стећи кроз разговор са играчем Veprina 22.

[МИ]: Поздрављам те и захваљујем ти се што си пристао да даш интервју за МИ, и на тај начин приближиш причу коју имате у Јапану грађанима еСрбије.

[Веприна 22]:
Нема на чему заиста, хвала на позиву, и морам одмах да кажем да ми је ово први интервју, и да имам трему 😛 радо ћу одговорити на сва питања.😃

[МИ]:
За почетак реци нам зашто баш Јапан?


[Веприна 22]: Тамо крајем новембра 2012, почеле су пријаве за Амбасадоре, тражио сам за себе пријатељску земљу, са малим бројем становника, али и ону са посебном културом. Видео сам њихове проблеме са окупацијом, и другачији однос према игри од нашег (империјална породица, подељене улоге, аниме/манга). Постао сам амбасадор, организовао неколико успешних акција за решавање материјалног стања едржаве. Одлучио сам да узмем ЦС, и да пробам да урадим нешто више, нешто важније за ову малу, али поносну еДржаву.

[МИ]:Како су вас примили домаћини, има ли неповерења? Да ли су осећали страх од преузимања њихове домовине и како сте све то превазишли?

[Веприна 22]: С обзиром да сам дошао као aмбасадор, интензивно сам радио на побољшању затегнутих односа између староседеоца и новопридошлих српских играча. Ваља напоменути да не више од 10 правих Јапанаца игра ову игру, тако да је прича о ПТО-у мало нереална и пренаглашена, ПТО већ постоји, само што људи који су то обавили пре пар година, сматрају себе домаћинима. Немамо проблем с тим, поштујемо их, али прича о ПТО-у, нема смисла. У почетку су партије имале страх од нас, затим поједине групе људи, а сад се то свело на појединце. Доказали смо да смо тамо да радимо, и да се зезамо, ТО није наша игра.

[МИ]:Како сте организовани што се тиче политичког деловања у Јапану и учешћа у власти и да ли сте војно организовани у посебне јединице?

[Веприна 22]: Имамо једну партију, CtG (Constantine the Great), трећа партија по бројности али са највећом подршком са стране. Cеdа.Мј је министар одбране, Milutin му је помоћник, ја сам амбасадор, само ејапански у еСрбији, прошли месец сам радио у образовању, активни смо у политици, и наша коалиција (заједно са ДНП-ом) има благу већину у конгресу. Имамо јединицу Константинова гарда Јапан, а јуче смо основали другу јединицу Кокуракаи (Black dragon society), чији сам од јуче, поносни члан.

[МИ]:У Јапану је изгледа понајмање Јапанаца, има доста страних играча. Каква је генерално структура играча и колико има активних? Планирате ли неки бејби-бум?

[Веприна 22]: Већ сам напоменуо да је већина у еЈапану имигрантска и да јапанаца има само 10-ак. Већину чине Мађари, Американци, а однедавно расте и наша заједница, мада смо били солидно бројни и пре ове масовне миграције. Остали су углавном појединци са свих крајева света. Такођер морам додати да имамо невероватан број жена, које чине чак и 40% популације, можда и више:D Активних људи у ширем луку има око 500, активних сваки дан, не више од 50, од чега смо пола ми 😃 Планирамо да доводимо само квалитетне играче који неће правити проблеме са староседеоцима, и са којима се може радити и квалитетно зезати 😃 Јапанци не воле ову игру јер их подсећа на национализам који их је довољно потресао током WW2, а и не постоји верзија за мобилни телефон, који се у Јапану у принципу само и користи 😃 Једини бејби бум може настати ако покоримо пола Азије и добијемо гомиле држављанстава по конгресману(пусти снови).😃

[МИ]: Реци нам нешто више о вашој новој домовини? Њеној прошлости, садашњости и плановима за будућност.

[Веприна 22]: Са прошлошћу нисам баш упознат, али знам да су се углавном трудили да избегавају ратове, чак у тој мери да нису правили проблем ни у томе што су били окупирани већи део своје историје. Једини председник који је икад објавио ПН (Јужној Кореји) био је импичован готово одмах. Зато се сад служимо само RW-овима, поштујемо традицију 🙂 Садашњост је још мало затегнута, али староседеоци полако схватају нашу улогу, наше жеље и вољу за радом, и схватају да нема никакве везе са преузимањем, већ за коегзистенцијом, и ослобођењем свих оригиналних регија. Будућност - потпуно организовано друштво, поштовано међу савезницима, поштовано међу непријатељима, окупација више не долази у обзир. Мало, али снажно. Наша будућност је Империја Излазећег сунца. Ми смо њени самураји.

[МИ]: Јапан има доста проблема са Тајваном, који већ месецима држи делове Јапана под окупацијом. Утисак је да од када сте ви дошли у Јапан, Јапан има више успеха у ослободилачким ратовима?

[Веприна 22]:
Тајван има 3x већу војску од нас, а доста еЈапанаца се, пошто се коначно ослободила уз помоћ Србије и Пољске у северним регијама, прибојавала поновног брисања. У том оклевању староседеоца, прорадио је српски инат, сви смо дали колико смо имали, отворили смо канал за снабдевање, подигли устанак, први покушај за Чубу је пропао, али је било јако неизвесно. После тога смо претрпели вербалне нападе од пар тролова који су нас окарактерисали као неспособне, неорганизоване. Наравно, следећи устанак за Чубу, после само два дана, је био не мање од епске битке, момци и девојке су 24 сата радили на каналима, скупљали људи, и на крају смо победили. Планирамо следеће акције, али само у оквиру наших правих граница, јер за друго једноставно нисмо довољно снажни, вероватно ћемо тражити НАП по ослобођењу, није проблем толико у територијама, колико у саботажи дипломатских односа.

[МИ]: Сведоци смо сјајно организованих подела у току ваших устанака. Јапан нема пуно ресурса, сигурно је тешко набавити опрему. Како се сналазите? Да ли имате помоћ и да ли мислиш да вам савезници довољно помажу? И најважније какав је одзив бораца на ваше позиве да се помогне Јапану?

[Веприна 22]: Ово је пре свега заслуга Констатинове гарде, све фабрике су у Србији, тако да је снабдевање и више него ефикасно. Одзив бораца, па може се рећи да имамо много пријатеља пре свега у еСрбији(ССФ), али не смемо заборавити ни Бугаре, Македонце, Индонежане, Чилеанце... Чубу је победа оних савезничких војника којима није било мрско да спуцају 120-160 ЦЦ на селидбу, а нарочито бих похвалио еТајланд, за херојску борбу до задње чоколадице, поздрављам наше пријатеље слонове o7

[МИ]:Јапан је члан савеза Круг поверења. Тај савез је настао са циљем да обезбеди постојање конгреса својим чланицама и претежно су у њему биле слабије државе. Како гледате на његову експанзију и пре свега на прикључење Сједињених Америчких Држава савезу? Да ли основни циљеви на којима је савез формиран бивају запостављени?

[Веприна 22]: Да ли је САД постао и званична чланица COT-а? Нисам обавештен, знао сам да су на проби...Па не бих назвао Бугарску, Чиле, Македонију...слабим државама 😃

Да се вратим на САД и циљеве савеза, циљ Операције Gangham style је био ослобађање еЈапана и еЈужне Кореје од Тајвана. САД је изгубио у два покушаја... Али ако су им циљеви заиста били ови којима се воде, онда и планирају да се одрекну ресурса у циљу осигуравања територија мањим чланицама, мада је тешко говорити о еЗемљи којој је пола становништва у ЕDEN-у, а пола у COTWO-у савезу, не сматрам циљеве запостављеним 😃

[МИ]:Како гледате на акцију САД-а против Тајвана која је најављена од стране Председника САД-а као помоћ савезницима Јужној Кореји и Јапану у ослободилачким ратовима против Тајвана? Та акција за сада делује доста трапаво изведена и да су стратези Тајвана (ЕДЕН-а) успешнији од својих противника?

[Веприна 22]: Једноставно, еТајван има више новца и користи плаћенике ако нема другог излаза, уз то има солидну подршку еКине, мада верујем да смо у Битци за Чубу доказали да новац није све. Штета што вође у САД не могу то да примене у својим биткама. Нема смисла да Јапан води 48-30 у својој битци и да веже солидне снаге е Тајвана за себе а да САД изгуби паралелну битку са 83-00. Једноставно, САД је изгубила осећај јединства, или једноставно пола људи неће да удара против дојучерашњег савезника. Било како било, свакако су истрошили Тајван, и нама омогућили да сами кројимо своју судбину. 😃

[МИ]:Рекло би се да Тајван последње упориште планира баш у Јапану јер ту држи две изоловане регије. Јапан има мали борбени капацитет преко МПП-ова. Планирате ли проширење листе савезника или се уздате у устанке? Занимљивост је и да једини МПП који Јапан има ван свог савеза је са Србијом. Још нека јача земља из ТWO савеза би вам могла бити од користи. Да ли постоје контакти и имате ли помоћ из Србије у томе?

[Веприна 22]: Мислим да сам на добар део овог питања одговорио у неколико претходних...

Ако Тајван последње упориште планира у Јапану, онда су се озбиљно прерачунали.

Имамо и са Мађарском, али је у процесу обнављања док разговарамо 😃

Пољаци су од нас тражили да платимо 15к а они 5к, што је за наше услове неприхватљиво, ако уземо у обзир да су наши МППови чисто одбрамбени...

Листа варира из месеца у месец, али се углавном држимо проверених савезника (Чиле, Бугарска, Македонија, Индонезија, Мађарска и Србија), листа ће се проширити само у екстремним ситуацијама, типа ако Тајван покуша опет да нас окупира. Србија, (тачније поједини донатори, не држава сама) је више пута помогла масивним финансијским инекцијама које су се искористиле за нове МПП-ове, као и то да много тенкова не тражи никакву надокнаду за ударање у насим РЊ-овима. Не можемо тражити више од тога, не би било етички. Контакти увек постоје, како са Србијом, тако и са другим савезницима.

[МИ]:Шта након ослобођења од Тајвана? Од ваших суседа, САД и Јужна Кореја су у вашем савезу, Русија је на прагу да се прикључи истом, Кина и Тајван су непријатељске земље али рекло би се и превелик залогај да им држите делове под окупацијом. Остаје Северна Кореја чије регије можете поделити са Јужном Корејом. Да ли видиш могућност за експанзијом?

[Веприна 22]: Мислим да ћемо сви засести под трешње на обронцима Фуџијаме, дохватити по једну гејшу и испијати саке. Одржаћемо добре односе са нашим суседима, а што се тиче Северне Кореје, она је Кинеска, и у то само луд човек сме да дира :Д

Потписаћемо НАП са Тајваном, оставити их нек се злопате са Америма, и ударати по потребама савеза.😃

[МИ]:Имаш ли још нешто да поручиш читаоцима у Србији?

[Веприна 22]: Кад вас сморе политичке игре, препуцавања, мултијање до граница токсиколошког индекса купусне каце, а ви нам се јавите, све што нам треба јесте насмејано лице, спремно за тешку зајебанцију, и уживање далеко од пакла еСрпске политике. (наћи ћемо вам и гејше)

[МИ]:Још једном ти се захваљујем на издвојеном времену и желим вам пуно успеха и добру забаву!

[Веприна 22]: Хвала, и теби пуно успеха у даљем раду, хвала што си ме саслушао, требало је за то живаца. Уздравље, и свако добро. YOUKOSO!За МИ Србије, саговорник,

Веприна 22

Самурај од еЈапана

CtG Јавни говорник.

Амбасадор еЈапана у еСрбији.

 

Comments

mrle1982
mrle1982 Day 1,913, 12:24

THAILAND AND JAPAN NUCLEAR POWER!!!

ljubisavljev
ljubisavljev Day 1,913, 12:26

o7

Borislav Gojkovic
Borislav Gojkovic Day 1,913, 12:27

THAILAND AND JAPAN NUCLEAR POWER!!!

The Milliner
The Milliner Day 1,913, 12:29

Ima l' tamo cela dva PRAVA Japanca?

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,913, 12:36

nema ni 2..Veprina lose broji X D

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,913, 12:42

Ima bre, ja vid'o na chatu 😃

PutinPOWER
PutinPOWER Day 1,913, 12:31

THAILAND AND JAPAN NUCLEAR POWER!!!

010101010
010101010 Day 1,913, 12:36

THAILAND AND JAPAN MEGANUCLEAR POWER!!!

War3hous313
War3hous313 Day 1,913, 12:38

o7

Mire tica Feniks
Mire tica Feniks Day 1,913, 12:40

o7

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,913, 12:40

HAIL JAPAN!

The Milliner
The Milliner Day 1,913, 12:42

Veprina: po čemu si ih prepoznao? Imali su kose oči? X D

Veprina 22
Veprina 22 Day 1,913, 12:43

Imali zastavicu 😃

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,913, 12:50

Imena na profilima su im bila nagnuta pod uglom od 32 stepena.

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,913, 15:31

to su ugl neki azijati ili ljudi koji zive u japanu a nisu japaci pravih je jako malo

Miljicaa
Miljicaa Day 1,913, 12:47

Umesto da obaveštavate narod o misijama, popustima, ovom miss erepublik, vi pišete intervjue. Stvarno sam razočarana.

The Milliner
The Milliner Day 1,913, 12:52

INTERVUJ RULES!

A izbor za kokošku godine, i to bezglavu... Jbš to.

Miljicaa
Miljicaa Day 1,913, 12:55

a šta je sa misijama? ceo dan objašnjavam mlađim igračima koje su nagrade i tražim po hrvatskim novinama, jer se naši ne trude da obaveste nikog...

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,913, 12:55

Попусти су више него транспарентни, јер су на почетној страни, слично важи и за Мис еРепублик, за који постоји банер на почетној страни, док ја лично мислим, не као министар, већ као играч да није од неке претеране важности за играче, и о мисијама је данас изашло барем 3 чланака од јутрос, нема потребе за спамовањем мед. простора 1-ом мисијом, јер сам текст на банеру мисије је довољно информативан чак и за новајлију. Тренутно се у еСвету дешавају много важније ствари од оних које си навела, а о томе више за који дан...

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,913, 12:59

Погледај само ТОП 5 чланака у еСрбији...

336 votes
[НОВА МИСИЈА] Плато се свети Купидону! - [туторијал]

Ван Топ 5 :

44 [eEconomic News] Нова мисија на дан 1,913. еСвета

40 Misija Kupidon/1920 ! /srb/eng

Miljicaa
Miljicaa Day 1,913, 12:59

Ma nije bitan miss erepublik, to sam navela kao novinu za koju niste obavestili.. Jeste ima banera svuda, ali mladji ne znaju o čemu se radi. Iskreno, malopre sam tražila baš dugo članak sa misijama, našla sam u international top rated hrvatski od min obrazovanja. samo zamerku sam vam rekla, pa vi ako mislite da nije bitno, ok. Ja ti kažem da jeste, jer mi se veliki broj igrača obratio za pomoć.

Miljicaa
Miljicaa Day 1,913, 13:00

Nisam našla ovo nova misija na dan 1,913. A ovo za Plato se sveti Kupidonu nisam otvarala, mislila sam da je zajebancija.

serbiankid
serbiankid Day 1,913, 13:04

Спамовање није када у један исти чланак обједините све. Тако сте могли одрадити и део око мисија. Такође, ни попусти нису потпуно јасни. Било би добро да је урађена исплативост тренинг уговора , јер видим да многи питају око тога у узвицима. Да има много занимљивијих тема од тога, има - али је о њима могло бити речи и сада,п а за неколико дана поново.

Претпостављам да си ти радио графику и видим да се Ван Себе труди - и вама свака част, али покрените и остатак тима. Или дајте прилику људима који хоће да раде 🙂

The Milliner
The Milliner Day 1,913, 12:56

Ma ja se more sprdam. : ) Kritikuj ti slobodno, Miličice naša, ne ljutim se ja. : D

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,914, 02:45

Ne zna se više da li je ovo ministarstvo informisanja, ministarstvo intervjuisanja ili ministarstvo propagande!

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,913, 12:49

Zaboravio je reci da se sprema napad na eKinu i pokoravanje iste. eThailand je takodje ukljucen u akciju, sve je dogovoreno izmedju dve drzave. Kada smo bili u Liaoningu pre 2 godine, zapazili smo jednu dobru Birtiju, velike verovatnoce su da ce se nase vojske tamo sastati na pivi i odmaranju od teskih kampanja.

Ziveo Japan, ziveli pravi saveznici!

MASSA.
MASSA. Day 1,913, 12:52

THAILAND AND JAPAN NUCLEAR POWER!!!

serbiankid
serbiankid Day 1,913, 12:55

Глас.

Интервју је добро одрађен, али је било још доста тема за писање. Од мисије преко попуста и анализа око тога. Ипак су ово државне новине.

dedaSRB
dedaSRB Day 1,913, 12:56

THAILAND AND JAPAN NUCLEAR POWER!!!

Admiral Yamamoto
Admiral Yamamoto Day 1,913, 12:58

Podrska ! o7


Jos 10 dana i stizem :3

C. Guaicaipuro
C. Guaicaipuro Day 1,913, 12:59

Voted

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,913, 13:06

Бар пола дана ( можда мало мање ) се чланак Лотрона Јр. о мисијама налази у ТОП 5, а ово је и први чланак у еСрбији, о томе и са навише гласова, од јутрос...није ми јасно како ниси уочила, али у реду је. Размишљали смо ( ми из МИ тима ) да објавимо и о томе вечерас, али смо ипак хтели да истакнемо важан пројекат који наши играчи покрећу широм света, овог пута у еЈапану, а биће сличних чланака и у будућим бројевима.

Georgian Shield
Georgian Shield Day 1,913, 16:15

Hoce li biti clanak i o nasoj maloj zajednici u eChileu? : (

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,914, 02:46

Akasuna, moraš prvo da se natrtiš Brdaru : ))))

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,914, 06:29

Надам се да хоће, јер је ово идеја колеге у МИ, играча VanSebe...

Georgian Shield
Georgian Shield Day 1,914, 06:33

sumljivi nema potrebe dok god je tvoja stara na nogama 🙂

milladin
milladin Day 1,913, 13:10

THAILAND AND JAPAN NUCLEAR POWER!!!

Miljicaa
Miljicaa Day 1,913, 13:10

Oke, samo ti kažem da je trebalo i ovo da ubacite. Ili da to odradi Min Obrazovanja. Stvarno je to po meni veliki propust, ali ništa što ne može da se ispravi. Ovo je inače odlično što ste radili.

zlatanaleksic
zlatanaleksic Day 1,913, 13:17

Svaka cast za intervju, bilo je krajnje vreme da se ljudima malo priblizi prica sa eJapanom zbog cestih potreba za pomoci. Ljudi nemaju pojma zasto je bitno da se pomaze eJapanu u ustancima i mislim da je ovim clankom to pitanje do nekle reseno.

Sto se tice informisanja gradjana o misiji i trening ugovorima tj njihovoj isplativosti i znacaju za igrace tu ste podbacili, ne toliko vi koliko MOS. Mladji igraci iz banera mogu da zakljuce sta ih koliko kosta ali tesko da mogu da odrede da li su stasali za ugovore, kako im se to isplati na duze staze, koje trening centre da unapredjuju i u kojem periodu igranja.

zlatanaleksic
zlatanaleksic Day 1,913, 13:20

To sto su neki igraci pisali neka svoja vidjenja nije izgovor da Vlada ne izda drzavnu verziju, posto je pre par dana MUP jako burno i odlucno reagovao u privatnom konfliktu dva gradjana, valjda i u ovom slucaju Vlada treba da pokloni paznju privatnim naporima svojih gradjana pa makar i linkovanjem do tih napisanih clanaka, ako nista drugo.

The Other One
The Other One Day 1,913, 13:21

THAILAND AND JAPAN NUCLEAR POWER!!!

Van Sebe
Van Sebe Day 1,913, 13:21

Ovaj clanak je pisan juce, pre misije i pre miss erep, ali na moj zahtev izdat tek veceras u 21h. Trening calculator i opis treninga je u drugom ministarstvu opisano pre 2 dana. Interno smo u MI diskutovali na temu ostalih popusta i analiza da li da se ubace u ovaj clanak - ovaj put nisu ubacene. Naravno moze se uraditi i edit a moze i odvojen clanak.
U pravu ste, uvek moze bolje. Uvek ce biti zamerki, nase je da radimo a javnost da kritikuje.
Svako dobro.

Miljicaa
Miljicaa Day 1,913, 14:04

pa uvek normalno, ali ako smatrate da je zamerka na mestu, uvek ima vremena da se ispravi. ali znaš kako se kaže, ko radi taj i geši 🙂

Watan Tanka
Watan Tanka Day 1,913, 13:22

@serbiankid, нисам мислио на спамовање издавањем 2 чланка у једном дану, већ да је издато 3 чланка са мисијама од којих је један већи део дана у ТОП5, већ спамовање медијског простора, и фокус на чланак о еЈапану. Критиковање је ок, али мора то са више аргумената. :😁 Банери са 45% попуста су више него јасни чак и неком ко се регистровао јуче, али такође такав играч ни не може да искористи попуст јер нема довољно голда можда чак ни за најмањи апгрејд било које зграде, они који играју месец или 2 су имали довољно времена да сазнају шта су то попусти, и како их искористити, зар не ? Није ово последњи број МИ, нити су ово последњи попусти. Писаће о томе можда и Мин. образовања, као туторијал...

Kovacevic Radovan
Kovacevic Radovan Day 1,913, 13:37

THAILAND AND JAPAN MEGANUCLEAR POWER!!!

Kirito 77
Kirito 77 Day 1,913, 13:43

THAILAND AND JAPAN NUCLEAR POWER!!!

Queen Diclonius
Queen Diclonius Day 1,913, 14:01

o/ Ima gejse, ima gejse!

Nebojsa Novakovic
Nebojsa Novakovic Day 1,913, 14:30

THAILAND AND JAPAN NUCLEAR POWER!!!

Jin Yang
Jin Yang Day 1,913, 14:58

Hail China!!!
Hail Japan!!!

Hail EDEN o7

Fail Serbia!!!

Jin Yang
Jin Yang Day 1,913, 14:59

oh i forgot 😛

NO LATINIC, NO VOTE 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.