Ambient on/off

Join the new world

 

Влада Србије у служби америчких интереса

Day 1,898, 04:01 Published in Serbia USA by Strahinjic Banovan

У српским државним новинама можете само да видите хвалоспеве о томе како Србија држи 10 ресурса и како доминирамо над „силама“ Босном, Албанијом, Израелом и слично. То ваљда треба да остави утисак у народу како је Србија повратила свој статус силе.

Сваки догађај који иоле може да баци сенку на ту тврдњу не може да дође међу новинске ступце државних гласника. Такав пример је био са приступом САД у пробно чланство савеза ЦоТ. Ни у једним новинама нисте могли прочитати ту информацију од великог значаја за целу Србију, као и Савез у коме се налазимо.

Зашто о уласку САД у ЦоТ није писано у српским медијима?

Једноставно, Срби у огромној већини не воле САД нити желе било какву сарадњу са том државом. Разлози за то се могу наћи у нашој историји, а још више и у е-историји и не бих трошио на време објашњавајући их јер сматрам да су свима познати.

Са друге стране, приступ САД у ЦоТ дефинитивно означава спремност Владе Србије да сарађује са САД, на директан или индиректан начин. За сада, ЦоТ је дефинисан као пријатељски савез са савезом ТВО у коме се ми налазимо и наше немо прихватање уласка САД у исти јасно показује да за српску власт САД представља прихватљивог партнера.

Колико сам могао да схватим из коментара српских званичника, ЦоТ није направио консултације са нашим савезом у вези придруживања САД. Сматрам ово директним ударом на интересе Србије, као и савеза ТВО јер су САД држава која је увек показивала изразито непријатељство према Србији и већини наших савезника. Сматрам да наша држава, као и Савез, треба да раде на уништавању америчке државе, а не на стабилизацији исте.

У складу са тим, прећутно прихватање САД у ЦоТ од стране Србије и савеза ТВО јасно показује да нису имали, или снаге и храбрости да се успротиве руководству ЦоТ поводом те одлуке (што би био доказ преузимања примата савеза ЦоТ на глобалном нивоу), или воље да се успротиве (што би био доказ да су САД прихватљив партнер).

Дакле, у сваком случају, поента је да је српска Влада прихватила САД као могућег члана пријатељског савеза што имплицира да ће Србија, хтели то њени грађани или не, морати да прихвате САД као државу са којом ћемо, на овај или онај начин, директно или индиректно, сарађивати. То ће се показати као истинито врло брзо након уласка САД у ЦоТ, о чему ће касније бити још мало речи.

Имајући у виду да се на власти налази коалиција која се, бар у теорији, залаже за политику сличну оној коју у реалности воде ДСС и СРС, јасно је да у њеном интересу није објављивање било каквог текста којим би се грађанима дало на знање да српска власт сарађује са америчком.Србија у служби америчких интереса

Недуго након уласка САД у пробно чланство ЦоТ, Србија званично позива српске играче у САД да врате пасоше јер је то интерес Србије пошто та ПТО група представља проблем у односима између наше државе и Бразила?!

Овим потезом Влада Србије је приморана да јавно искаже своју наклоност америчком режиму, испуњавајући услов треће државе, за коју се ни не зна да ли ће постати чланица ЦоТ или ТВО. Ово није потез који је у реномеу једне светске силе каква је Србија. Беспоговорно извршавање задатака постављених од стране војно слабије државе која није члан нашег савеза и не зна се хоће ли то уопште постати, истовремено занемарујући сопствене интересе, само показује да се Влада Србије ставила у послушнички положај у недостатку храбрости да се избори за српски интерес.

Да се разумемо, САД није држава снаге какву је некад имала, али и као таква, она представља нашег великог непријатеља. Уосталом, чињеница да су БиХ и Албанија вишеструко слабије државе од нас, није променила став већине грађана да са овим државама никада не сме да буде успостављен било какав вид сарадње и не видим због чега би САД требале да имају различит третман.

САД се налазе под великом претњом ПТО. Управо наши играчи воде главне улоге у том процесу политичког преузимања САД. Сасвим сигурно, власт Срба у САД би донела многе промене у спољнополитичким односима и за Србију би дефинитивно боље било уколико би на челу САД били играчи са нашег поднебља што би у потпуности отворило могућност трансформације САД у државу прихватљиву за сарадњу са Србијом. Америчке власти знају да би у случају ПТО дошло до драстичне промене у спољној политици те државе и због тога они на све начине покушавају да се ослободе опасности.

Србија, уместо да помогне ПТО у САД, уместо да седне са организаторима те акције и да заједнички планирају даље потезе, позива исте да пасоше врате и тиме директно помаже америчкој администрацији у остваривању њихових интереса. Уместо да срушимо тоталитарни амерички режим и успоставимо им демократију, ми позивамо наше грађане да обуставе акцију како би Бразилци, који нам хрле у загрљај са китом цвећа, потписали МПП са нама.Двострука игра Србије

У самом позиву нашим играчима у САД, српска Влада је рекла да она нема и да никада није имала утицај на ПТО играче. Поставља се питање, чему онда чланак који су избацили?

Чињеница је да су Срби у САД све ближи коначном ПТО и да су Американци у великом страху да се то не деси. Позивом који је објавила Влада еСрбије, она је фактички признала ПТО играче као нелегитимне борце за власт у САД и тиме дала Бразилу и САД аргумент који могу употребити у случају да до тог ПТО заиста дође. У таквом случају, било би за очекивати од Бразила и Американаца да од Србије затраже да не успостављају сарадњу са новом влашћу у САД, па чак и да помогне у враћању Американаца на власт.

Како год да се ситуација буде одвијала, конфликт ће бити неминован. Прихватање сарадње са САД (директно или индиректно) је мач са две оштрице. Пре свега, никада нећемо бити сигурни да се њихов интерес неће укрстити са нашим јер је кроз историју то био чест случај, а САД није суштински променила политику према Србији. Затим, питање је какви ће нови услови бити испостављени Србији од стране ЦоТ и САД и докле ће наша држава трпети такве ствари зарад очувања мира. Шта ће се десити ако Амери реше да повуку Албанију са собом у ЦоТ? Хоћемо ли и њих ћутке прихватити? У сваком случају, било каква могућност ближе сарадње са САД неће проћи у Србији и мислим да се оваквом дипломатијом конфликт само замрзава, али не и решава.
На крају, шта ако дође до ПТО? Како ће Србија објаснити Бразилу да ипак подржава српску власт у САД, након што је исте играче позвала да врате пасоше?Навијачка странка води Србију ка МПП са САД

Сви потези које је Влада предузела у последњих пар месеци говоре у прилог чињеници да САД представља партнера са којим се може сарађивати јер није предузела ниједан потез који би то оповргао. Прихватили смо их у ЦоТ, рушимо ПТО акцију коју су почели наши саиграчи...

Дајући нам најмањи могући постотак информација, чини ми се да власт полако жели да САД постепено прикаже као пожељног српског партнера што би на крају довело до потписивања МПП између две државе. Немојте да вас чуди оваква констатација јер је Навијачка странка већ једном нудила МПП Америци, када је Несако био председник (данас choki6) (у тренутку када је „империја“ почела да се руши) желећи да обезбеди који милион штете више за Србију.
Не видим зашто тако нешто не би поновили с обзиром да су признали америчку власт као прихватљиву за сарадњу.Искрено се надам да до тога неће доћи. Заступам став да сарадња са САД може бити успостављена искључиво у случају ако Срби владају том државом и никако другачије. У складу са тим, сматрам да би држава Србија требала да помогне ПТО играчима у САД и да у координацији са њима планира даље детаље везане за тај процес.

У сваком другом случају, сматрам да Србија треба да се жестоко успротиви на било какав помен сарадње са САД, а не да беспоговорно испуњава њена условљавања преко медијатора Бразила.

 

Comments

keskese
keskese Day 1,898, 04:10

mudar si.

Despot Srefan
Despot Srefan Day 1,898, 04:13

Ja na sve ovo gledam na drugaciji nacin, Predsednik i vlada su pro forme poslali zahtjev da nasi igraci vrate pasose, jer ako ako SAD pristupi savezu COT tad bi Srbija mogla podrzati PTO i pomoci da se odradi do kraja,sto znaci da cemo imate jos jednog jakog saveznika

Dio Maximus
Dio Maximus Day 1,898, 04:14

Страхињићу могао си да сачекаш да се спурњам па да бацам коментаре, овако није занимљиво.

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 04:15

Добро Попара, објасни ти мени шта ће се десити ако ви (ми), тј. Срби, преузмемо власт у САД. Како онда са Бразилом? Њих неће интересовати то што сте ви легитимно изабрана власт, они желе Американце као партнере у САД, а не Србе. Иначе не верујем да би тражили то што су тражили.

naturaIMystic
naturaIMystic Day 1,898, 04:30

kolonizacija Amerike!!

pridruzi se i TI!!

naturaIMystic
naturaIMystic Day 1,898, 04:31

SB

ko pita brazilce ista?

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,898, 04:31

Sve ovo ima nekog amisla...

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 04:34

Kao prvo, Crni ti je dosta rekao..

Kao drugo, ne vidim poentu ponovnog pokretanja price ove. eSrbija i Cipelici nemaju nista jedni sa drugima !!! To treba svima da bude jasno. Mi ovo radimo za svoj gust i to je sva prica. Mi smo mnogo puta pokusali da ovo pretvorimo u nacionalni projekat, cak i za vrijeme tvoj mandata Strale, pa ako se dobro sjecas, a sjecas se...ti si nas odbio. I ne samo ti, vec i mnogi drugi, al' ajde.

Tu sva prica zavrsava. Mi imamo prijateljske odnose sa svim Vladama eSrbije i tako ce uvijek biti i vrlo rado cemo pomoci u svakoj situaciji koja nama ne steti. Tako je i sada bilo. eSrbija sama za sebe pravi strategije i planove i mi nemamo nista sa tim. Tako je i sada bilo. Mi smo samo napravili uslugu Vladi, a sta Vlada radi, nije nasa stvar.

Isto je i u obnutom slucaju.

Zato. Ne povezujte Cipelice i Vladu. Ne pravite planove i strategije sa Cipelicima i VLadom u istom kosu. Ako to bude u planu, to cemo mi da dogovaramo.

Nisu nam potrebni advokati, koji ce u nasim ocima prikazati Vladu kao izdajnike, niti nas u ocima gradjana kao heroje.

ostavite se ovoga, gledajte svoja posla i pustite svakoga da radi svoj posao o/

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 04:35

naturalMystic

Србија, очигледно. Шта си хтео да кажеш тим коментаром, као, кога боли уво за Бразилце и то шта они мисле? Па што написа МСП онај чланак на њихово инсистирање онда?

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 04:37

I dobro zapamtite....nije sve kao sto se cini. Ako vidie da se Cipelici ne bune oko clanka, sto pojedinci izigravaju advokate nase...nikad mi to nece biti jadno. Zato, evo kad vas molim. ostavite se ovoga, sto manje pricamo, manje problema i gledajte svoja posla.

Lord Oli
Lord Oli Day 1,898, 04:38

ma zabole me i za jedne i za druge i za treće

MoonChe
MoonChe Day 1,898, 04:42

Pa sta dobar deo eSrba ne vole ni eGrke pa si ti trubio mesecima o saradnji, dobar deo ne voli ni Makedoniju pa smo naj saveznici, lep deo ne vole ni CG pa opet saradjuju, o Bugarima da ne pricam. Realno gledano kad bi se eSrbija ili cak i Srbija vodili po nekim pravilima vas tetkica ove ne vole oni, one ne vole ovi Srba odavno ne bi bilo na mapi nijednog sveta ni virtuelnog ni onog pravog gde raste zelena trava koju vidi se jako cesto konzumirate.

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 04:43

Hanibal LA

Као прво, немој да лажеш да сте за време мог мандата покушавали да ПТО САД претворите у национални пројекат. Тражили сте новац за подмићивање конгресмена за продају држављанстава и ја сам вам одобрио тај захтев уз напомену да желим снимке свих донација. После тога ми се нисте јављали, а ја сам убрзо смењен.

Као друго, како сте ви конкретно помогли Влади Србије у овој прилици? Јесте вратили пасоше? То је оно што је Влада тражила од вас.Како можеш да напишеш да позив који вам је упућен да вратите пасоше није супротан вашим интересима?

Ја не приказујем вас као хероје, већ као групацију која би могла много тога доброг да донесе Србији, али да би се то десило, ви треба да сарађујете са Србијом, а не да самостално повлачите потезе. Ипак, колико видим Србија не жели сарадњу са вама, него са Американцима. Ја их не називам издајницима због тога, али имам право да се не слажем са тим ставом.

Понављам питање и теби, шта ће се десити ако преузмете власт у САД? Хоћете ли желети МПП са Србијом?
Ако је одговор потврдан, замолио бих те и да ми одговориш како мислиш да Србија може прихватити тај МПП без уласка у конфликт са Бразилом јер они очигледно не желе Србе на власти у САД?

naturaIMystic
naturaIMystic Day 1,898, 04:43

stav esrbije me jedino zanima kada udaram.. sto se moze videti po mom profilu..

branko100
branko100 Day 1,898, 04:44

strahinjic banovan ovo je uradjeno pro forme jer je i Brazil primoran na to od strane Amera da insistira na tom clanku.TWO zeli Brazil u savezu da ovo nismo uradili Brazil bi bio veoma blizu ulaska u COT. Sto naravno ne znaci da nece uci.....

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 04:44

Slozio bih se sa MoonChetom i dodao..

Ameri vode Ameriku koja nam je saveznik - ok
Ameri vode Ameriku koja nam nije savezik - nije ok i tu mi upadamo

Na Amerima je sad da odluce sta i kako.

Ne vidim koji je problem ove opcije...

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 04:50

И то што се Ципелићи не буне око ове ситуације може да буде само показатељ незрелости и небриге за интерес српске државе. Покушавате да представите овај позив МСП као чланак про-форме а да у пракси наставите са деловањем као до сад. То нас директно увлачи у конфликт са Бразилом у случају да урадите ПТО заиста. Не разумем стратегију у којој ће се, наводно, Србија одрећи својих играча у САД, зарад МПП са Бразилом, а затим подржати те играче ако дођу на власт у САД. Па шта мислите да ће Бразилци урадити? Да ће седети и ћутке посматрати како их радимо и угрожавамо њихове интересе?

Увлачите Србију у опасну игру заједно са нашом Владом. Кажете да желите да радите у корист српских Влада и државе, а не желите званичну сарадњу са њима. Искрено се надам да ћете урадити ПТО, не могу да дочекам да видим реакцију наше и бразилске државе.

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 04:50

@Strale http://prntscr.com/qy168 sto se tice vracanja pasosa. To je od samo zadnjih par dana. A ako te zanima kako to nije na nasu stetu, nemoj da te zanima. NIje tvoj posao i tvoja stavr da znas. BEz ikakve ljutnje i uvrede..

Dalje, tacno je da smo mi trazili pomoc od drzave, tada nam je treba novac i to nije trazeno kratkorocno, vec da se cijeli PTO pokret finansira iz budzeta i da bude drzavna stvar i pitanje. tada ne bi odlucivali mi, vec Vlada. Ovako, PTO je nasa stvar i nase pitanje is ta je na nasu stetu, a na nasu korist...to je opet nasa stvar.

Sta ce biti sa Amerikom ako mi dodjemo na vlast..to je opet nasa stvar.
S kim cemo potpisivati MPPove..to je opet ansa stvar.
I tako ti mogu anbrajati do ujutru.

Ako vidimo interes u dogovoru sa Vladom eSrbije, mzoda ga i napravimo, ako ne..mozda se pridruzimo EDENu recimo xD...to je opet nasa stvar.

Zavrsi molim te sa ovom pricom. Rekao sam u proslom clanku. AKo hoces da se pitas, pobijedi an izborima i pravicemo dogovore. Ovako samo dizes prasinu bez potrebe, a opet ponavljam, mnoge stvari nisu kako se cine. SAmo pravite probleme, a problemi ne trebaju, bar ne u ovom trenutku...

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 04:52

Strahinjic BanovanDay 1,898, 04:50 "Не разумем стратегију"

u ovome i jeste problem. zato i akzem. brisi clanak i ostavi se corava posla xD

Gavrilo 5
Gavrilo 5 Day 1,898, 04:54

eBrazil treba preorati 🙂

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 04:55

Ако Бразил жели у ТВО, шта има он да поставља као услов да Срби повуку своје грађане из државе која је чланица савеза ЦоТ? Да ли заиста не схватате бесмисао у том захтеву или се толико правите слепи и глупи? Што нисмо ми поставили услов ЦоТ-у да може да прихвати САД као чланицу само ако прихвате српску власт? Немају се м**а за то.

Попара, нисам ја хтео да вас приказујем као људе жељне новца, али када Ханибал напише такву лаж и покушава мене да представи као неког ко је одбио да ПТО САД постави као национални пројекат, онда морам да испричам шта се заиста дешавало.

zlota1984
zlota1984 Day 1,898, 04:56

Fora je sto su delom i Strahinjic i Hanibal u pravu, svako iz svog ugla, ali su u pravu

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 05:03

Ханибал

Уз сво дужно поштовање, нећу ћутати о овој теми. Ти ваши договори испод стола, далеко од очију јавности, мене уопште не дотичу. Објасни јавно људима како то што Срби враћају пасоше САД иде вама у корист. Замолио бих те да ми не причаш да то није од мог интереса јер је ово ситуација од општег државног интереса, па самим тим представља и мој интерес.

Од мене лично је тражен само новац за подмићивање конгресмена у САД, није било никаквог помена о редовном финансирању из буџета нити питања о томе да ли Влада жели да ПТО САД постави као национални пројекат.

Схвати да ваш долазак на власт није само ваша ствар, већ је сада ствар и Србије јер је по први пут она званично умешана у целу причу. Реците отворено да ли сте за МПП са Србијом или не, а немојте да позивате људе да узму пасош САД, а онда да ми причате о томе како је ваша ствар с ким ћете потписивати МПП и да можете да идете и у ЕДЕН ако хоћете.

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 05:05

И да. Не разумем стратегију у којој Србија обећава Бразилу да неће подржавати своје ПТО играче у САД, али јасно ставља до знања да ће подржати те играче уколико они дођу на власт, што би било директно супротно ономе што је договорено са Бразилом. Можеш ли да ми објасниш логику, пошто ја никако не успевам да је пронађем.

Don Ori
Don Ori Day 1,898, 05:16

Sta je ovo, nije valjda da se stvarno ljudi vracaju zbog onog teksta... ? o.O

naturaIMystic
naturaIMystic Day 1,898, 05:21

ma pomogla bi nama "vlast" kada bi znali da ce imati MATERIJALNU korist.. ali posto toga nema, nece ni pomagati,,

da u srbiji ima patriotski nastrojenih stranaka svaka bi skupila po 10ak, 15 ljudi i poslala da nam pomognu.. naravno bez uslovljavanja itd itd..

al posto smi mi takav narod da je samo materijalno vazno to se nikada nece desiti..

ja iskreno nista ni ne ocekujem ikakvu licnu dobit od akcije.. tamo sam jer mi ej muka od politike u srbiji..

igajunior
igajunior Day 1,898, 05:32

Strahinjić veći papa od pape, drugi deo...
1. Drveni advokat SSF u zaštiti njihovih interesa, onomad osuđen od istih..
2. Drveni advokat sada -//-
....

Šta je sledeća tema?

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 05:33

@Strahinjic jesam ja tebe pitao da uvezemo Vladu i PTO i da se PTO finansira direktno iz budzeta, a ti si me uputio na tvog potpredsjednika...jebem li ga, na vrh mi je jezika ime. Lik me iskulirao, a ja se opet tebi obratio, nakon cega si me i ti iskulirao. Tu sam stavio tacku.

Dalje, sta je nasa korist ili steta od toga sto ljudi vracaju pasose, opet ti ponavljam..nije tvoja stvar. svaki od Cipelica ce dobiti odgovor, ali ti niti bilo ko drugi ko je van tima nece. Cipelice ne cine samo Srbi, a i da cine, ovo opet nije pitanje drzavnih interesa ili "srpsko pitanje"...sa nase tacke gledista naravno.

Ako te interesuju planovi, strategije, pizde materine koje se ticu eSrbije, eBrazila i eUSA, to moze i moras samo Vladu da pitas, oni su tebi kao eGradjaninu duzni odgovoriti na to pitanje, ali ti ni imas pravo niti mozes to zahtijevati od nas.

Kao sto sam prije rekao, mi imamo pravi raditi sta god nam se cefne. Da li se to nekome svidja ili ne, opet nije ansa stvar. Ja samo napominjem da je do sada i u nasem interesu bilo da odrzavamo dobre odnose sa eMaticom i sto se mene tice, dok god su ti odnosi dobri, mi cemo anstaviti pomagati koliko mozemo, kao i sada.

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 05:36

"Схвати да ваш долазак на власт није само ваша ствар, већ је сада ствар и Србије јер је по први пут она званично умешана у целу причу. Реците отворено да ли сте за МПП са Србијом или не, а немојте да позивате људе да узму пасош САД, а онда да ми причате о томе како је ваша ствар с ким ћете потписивати МПП и да можете да идете и у ЕДЕН ако хоћете."


Nas doalzak na vlas JESTE samo nasa stvar. eSrbija ako vidi korist u tome moze da nam se obrati pa cemo popricati. Mi ljude mozemo i hocemo pozivati, jer ljudi dolaze na bazi slobodne volje i samoinicijativno, a ne organizovani u pod zastavom eSrbije. Ponavljam, Cipelici nisu samo Srbi, vec tu ima mnogo drugih nacija i narodnosti...al' to je vec nasa stvar" xD

Taurunum5
Taurunum5 Day 1,898, 05:51

Mene interesuje , jel ljudima u americi potrebno ljudstvo ??

Colonel Landa
Colonel Landa Day 1,898, 05:53

Taurunum5 , uvek! xD

RadeCelic
RadeCelic Day 1,898, 06:01

Podrska Cpielicima, respect, i veliki pozz za Hanibala o7 , i definitivno msm da bi vlada srbije trebala da podrzi PTO ekipu, jer ako oni pruzaju bez uslovnu podrsku matici eSrbiji, sto sam se vise puta uverio, isto tako bi eSrbija trebala pomoci PTO ekipu! I kao sto Hanibal kaze citiram "Nas dolazak na vlast JESTE samo nasa stvar!" , ostalo vec vidite i sami! pozz i podrska Cipelicima o7

nikol000
nikol000 Day 1,898, 06:37

Ljudi koji su u USA nisu otisli da prave Srpsku koloniju, vec da se igraju sa Amerima na drugom polju, kome to do sad nije jasno bilo mislim da je Hanibal lepo objasnio.


Bolje da se vratimo na Titane, ove teme nanose stetu samoj eSrbiji , bez obzira ko je na vlasti

heffe
heffe Day 1,898, 06:56

Opet smaras sa Cipelicima i Brazilom, zar nisi shvatio da te 2 stari ne mogu da se povezuju, to sto je vlada napisla je zbog brazila kako bi oni videli da srbija njih ne kontrolise, mada razumes ti sve to nego se samo pravis, i da pre bi usao u savez sa amerima nego sa tvojim grcima!!!

I smaras vise sa ovom temom, ova tema je zavrsena, se je receno ne znam sta ti sada hoces da ispravljas krive drine???

To sto ti hoces da Srbije pomogne cipelicima kako bi PTO sto pre uspeo, to je jedna velika greska, ukoliko bi se saznalo da vlada srbije i cipelici saradjuju imali bismo problema kao sto je bilo sa brazilom, tako da najbolje je da se ove 2 stvari nikada ne spoje, cipelici mogu da dobiju pomoc od pojedinaca ali ne i od vlade, par puta je je u drzavnim novinama pisano za cipelice i njihovoj akciji, tako da je to dovoljna pomoc od srbije, sve preko toga moze da se iskoristi protiv nas, i jos gore protiv njih!!!
Tema zatvorena!!!

Radivoj NS
Radivoj NS Day 1,898, 06:59

РАДИ ИСТИНЕ:

1) Србија поред наведених држава држи и Хрватску, пола Италије, део Француске....

2) Ти си предлагао да се еБиХ врати на мапу ...
....док још нисмо имали ни Албанију, ни Израел, а ни Француску.

Твој предлог је био да се еБиХ пусти једна регија како еСрбији не би правили проблем са дизањем RW-oва.


Тако да се да закључити да је Србија сада мноого јача, или је непријатељ излапео. (подудара ми се са логиком)

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 07:25

ili smo svi mi glupi Strale, a ti pametan pa sve kontas bolje od nas...ili jednostavno ne poznajes mehanizme igre xD ( najjaca fraza ikad )...ili se samo pravis da ne kontas...

prije ce biti ovo drugo meni se cini ili jos vise ovo trece. Koliko vidim, sve jedan covjek ti objasni u komentarima sta i kako, pa ako posle ovoga ne odustanes od price ove, onda jbg....

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 07:35

Радивој

То није био МОЈ предлог, то је био план МСП у Бинаријевој Влади. Немој мени да приписујеш нешто што није моја идеја. У сваком случају, ако је тај предлог био издајнички, какав је онда предлог да Срби врате пасоше САД и обуставе ПТО акцију како би Американци сигурно били на власти?

Ханибал

Ја се заиста не сећам о томе да си ти мени икада представио идеју о званичној подршци Владе еСрбије ПТО акцији у САД. Знам само да је Борис Шајкаш тражио новац за подмићивање конгресмена, што сам врло радо прихватио али уз напомену да желим снимке свих донација. После тога нисам више био контактиран.

Ја савршено разумем твоју позицију да само Ципелићи одлучују о томе шта ће радити ако дођу на власт. Ја говорим из перспективе неког кога занима како ће Србија водити своју политику према САД, самим тим и према Ципелићима. Потенцирате се фраза да би подршка Владе Ципелићима угрозила наше односе са Бразилом и да због тога морамо јавно да се оградимо од вас.

Са друге стране, ви желите да урадите ПТО и напомињете да ћете увек помагати матици док год она штити ваше интересе. Већ у овом случају матица не штити ваше интересе јер они не могу бити смањење броја ваше екипе у САД ако вам је циљ да урадите ПТО.

На крају, ако желите добре односе са матицом, то подразумева сарадњу на највишем нивоу уколико урадите ПТО. С обзиром да вас се Србија званично одрекла због сарадње са Бразилом, морам да упозорим да у случају ваше победе управо овај договор ће бити основ за стварање конфликта који заправо није никад ни био решен.

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 07:37

Шта си ми нацртао Ханибале? На сва конкретна питања си рекао да нису моја ствар и да не интересују никог осим Ципелиће. Реци ми конкретно да ли ћете тражити МПП са Србијом ако узмете власт у САД. Ето, конкретан одговор, ДА или НЕ.

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 07:46

Pa upravo to...da nije tvoja stvar i da, s duznim postovanjem, treba da gledas svoja posla.

Otkud ti znas da nas eMatica ne pomaze? Otkud ti znas da je pozivanje ljudi da se vrate na nasu stetu? Otkud ti znas kakvi su uopste odnosi nasi sa eMaticom.

I ja jesam rekao da zelimo dobre odnose sa eMaticom, sto ne mora biti po svaki cijenu. Svako trazi svoj interes, pa tako i mi, a tako i eSrbija. Ako uspijemo da nadjemo zajednicki kompromis, a uspijevali smo do sad, onda super...ako ne, naciemo ga sa EDENom xD

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 07:48

i da, sto se tice prijedloga mog tebi da nacionalizujemo projekat PTO-a Amerike, sada vidim da se ne sjecas, a do maloprije je bilo da lazem. U globalu, podsjetio sma te gore u koemntarima, sada je tvoje da se sjetis ili ne sjetis. Ja sam svoje odradio i akd si ti bio u pitanju i kad su druge eVlade bile u pitanju, a na osnovu toga, mi dans postupamo, a tako ce biti i u budusnocti, osim ako se ne promijene neke pozicije.

The Other One
The Other One Day 1,898, 07:49

A gde je komentar Crnog?!

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,898, 07:55

ajde, leba ti, prozivaj malo titane... delili smo im gold za boostere, a nismo objavili kome, mozes nas za to prozivati....

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 07:57

Не знам да ли вас матица помаже, видим да је објављен чланак да вас се одриче због Бразила. Зато ме занима, као што верујем да занима и остале грађане еСрбије а не само мене, како мислимо да објаснимо Бразилцима да вас ипак подржавамо када то једног дана буде постало јасно апсолутно свима. То није питање за тебе, него за власт Србије и не очекујем одговор на то питање од тебе.

Што се тиче питања како знам да је позивање људи да врате пасоше на вашу штету, па једноставно, здрав разум ми то говори. Већ једном сам ти објаснио да ако вам је циљ да урадите ПТО у САД, не може никако бити ваш интерес да вам се број људи у екипи смањује. А ти сад немој да ми одговараш питањем, него ме демантуј аргументима и објасни како то јесте у вашу корист.

Што се тиче односа са матицом око МПП, као представника опозиције у Србији, наравно да ме занима ме који виши интерес од помоћи матици можете имати? Шта је то што би требало да се деси и да не нађете компромис са матицом, па да не затражите МПП са Србијом? Зашто нећеш о томе јавно да причаш, шта кријеш?

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 08:01

Да си ме контактирао у вези помоћи ПТО САД, врло могуће да јеси. Међутим, једини конкретан захтев ми је упутио Шајкаш, који сам прихватио. Ако имаш скриншот који потврђује да си од мене тражио да се ствар пренесе на званични државни ниво, заиста бих волео то да видим, уз мој одговор.
Тешко ми је да поверујем да је могуће да си ми предлагао тако нешто а да ја нисам то узео у обзир. Имај на уму и чињеницу да је мој мандат трајао 2 недеље, ако ти није било одмах одговорено, не значи да је било заборављено на то, бар не тада.

Zmajeviti
Zmajeviti Day 1,898, 08:05

пука демагогија.

Don Lex
Don Lex Day 1,898, 08:08

Страле, знам да сумњаш у нас, али, нема потребе. Држимо све конце у својим рукама, и знамо шта радимо.
Текст МСП-а је био компромис, следећи корак се очекује од Бразила. Ако све буде како треба, тај чланак ће бити вишеструко користан. Ако не, увек постоје алтернативне опције.
Све се ради у интересима државе, како год вама то изгледало.
И неке ствари се не причају јавно, јер је тако најбоље.

War3hous313
War3hous313 Day 1,898, 08:26

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 08:35

Дон Лекс

Ценим што си нашао времена да одговориш на ову тему као српски министар спољних послова и замолио бих те да ми онда одговориш и на следећа конкретна питања.

Како мислиш да би Србија могла да реши проблем који би настао успешним ПТО у САД?
Надам се да ти је јасно да ће Бразилци инсистирати на томе да Србија не сарађује са ПТО екипом, што је фактички и обећала чланком МСП који је објављен. Да ли ће Србија и тада окренути леђа Ципелићима да би одржала добре односе са Бразилом, или ће окренути леђа Бразилу и тиме нас увести у конфликт са ЦоТ, који би заправо требао да буде избегнут.

На ово питање је једноставно важно да се каже јаван одоговор државе јер народ мора да зна како ће Србија избећи конфликт који је све реалнији. Уколико заиста радите у интересу Србије, онда грађанима морате нужно објаснити како потенцијално изазивање конфликта преваром Бразилаца иде у корист Србије.

Такође, занима ме да ми кажеш какав ће бити став Србије уколико јој буде постављен услов МПП са САД, као и како објашњаваш чињеницу да САД имају потписан МПП са Албанијом против које ратујемо, а са друге стране помажемо америчкој власти да остане на том месту.

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,898, 08:37

SvakoDobro objasnio o/

Don Lex
Don Lex Day 1,898, 08:44

Види, HQ савеза нас је замолио да учинимо све како би привукли Бразил у савез. Ако мене питаш, ПТО Америке је далеко. До тада ће се променити још многоооо ствари у еСвету. Можда ће се разбити пријатељство УСА и Бразила, као што су се многа пријатељства већ разбила.
Друго, Бразилци су још увек неиздефинисани, и потребно их је придобити. Јер, са Бразилом у савезу, имали бисмо апсолутну доминацију! 3 најјаче земље еСвета у једном савезу... Зар је занемарљиво?
Друго, тренутна ситуација са САД нам иде у корист, јер су наши ресурси заштићени.
Ако икада дође до ПТО Америке, мислим да ће Бразилци бити ти који ће да бирају, да ли ће се и даље држати пропале Америке, или ће остати у савезу са највећим силама еСвета.
Како би се ЦП Бразила оправдао свом народу када би рекао да ће угрозити интересе државе зарад добрих односа са САД?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.