Ambient on/off

Join the new world

 

Конгрес, политика, кекс...и кондоми.

Day 1,892, 03:16 Published in Serbia Serbia by Letva

Тужно је што у старту знам да ће се овај чланак наћи у мору чланака о конгресним изборима, и самим тим, проћи незапажено.
Оћу мало да пишем о порезима, конгресу, еСрбији, политици, о томе како ставити кекс у млеко а да се не распадне, и неправилној употреби кондома на Бијр Фесту.
Па да почнем...
Пре десетак дана је написан чланак, од стране председника странке Покрет Цивила, о томе како би било јако паметно повећати порезе на увоз робе. Један од главних аргумената тренутне власти против повећања пореза је био ''Циљ је да просечан српски играч има што јефтинији тенк''. По мени, идиотска популистичка демагогија.
Не кажем да је тренутна влада неспособна. Није да не раде. Симпа су ми чланови Само Србије који се изгледа једини труде, писмени су и заиста раде. Похвално.
Ал ајд овако. Ша ја знам, не студирам економију, имао сам један испит само који се дотичне тиче и прошао га ко од шале. Такође знам да је економија у еРепу тотално другачија од ове из стварног живота.
Ал исто тако иам ваљда још нешто неурона у глави које није ујебо алкохол, па могу да размишљам систематично и логично. За разлику од тренутних чланова министарства економије, или кога год да вуче конце у овој распалој виртуелној држави.Дакле, овако. ЗАТВОРИТИ тржиште еСрбије. 99 посто и на храну и на оружије. Зашто ?
Па, не знам да ли се ико тога и сетио, али кеш од продаје тог ''јефтиног'' тенка, не иде у џеп просечног Србенде, него у џеп неког тамо левог лика из леве државе који је вероватно дебео и масан. А дебеле и масне људе нико не воле.
Друго, еСрбија је вероватно највеће тржиште еРепа. Сасвим је логично предпоставити да је огроман проценат робе заправо из иностранства. Падање цене тенка узроковано презасићењем тржишта доводи до константог пада плата, злата, другим речима, ујебава нам економију ко Питер Норт просечну азијанткињу.
Тако да, моја порука будућим конгресменима је следећа:
Скупите муда, предложите законе, изгласајте их, и спасите нам економију док има шта да се спаси.На крају крајева, максималан порез на увоз одговара апсолутно свима.
Просечним грађанима, јер ће се тржиште и цене стабилизовати.
Поквареним конгресменима, јер ће моћи папрено да наплаћују држављанства сероњама из иностранства који су сконтали да им лиценца за продају вреди ко мени безалкохолно пиво.
Самој држави, јер ће порастом цена и стабилизацијом економије, имати већи прилив кеша од пореза.
Што је најгоре од свега, знам да ће се на овај мој чланак јавити тона полуписмених паметњаковића са својим шлогираним аргументима.Ал добро, да наставим даље...
Мало осврт на ове НАП споразуме са жабарима и французима. Шта кој пенис ?
Па јел сте ви нормални бре ?
Са НЕПРИЈАТЕЉИМА се не преговара. Сви знамо како се то заврши. Сачакају да ослабимо ил да зашкрипи, и удри по устанцима. Ех, сад, сем ако владајућа гарнитура није дебело потплаћена од стране горепоменутих, онда могу да разумем зашто су одрадили договор.
Ето, играћу се Милана Тарота, и рећи да ће кад, тад, они први прекршити дил. Прва згодна прилика, опа резстанс вор стајл.
И да. Десио се распад ове 2 велике коалиције у еСрбији. Нисам видео да је неко о томе писао.
Тужно је то мало.
То је некако највећи проблем. Толико смо јаки да смо себи највећи непријатељи. Сви би фотеље, а нико не капира да би сви могли да имају дотичне, само када би се договорили и сарађивали. Влада националног спаса је скупа Утопија, нешто што се неће никада десити, сви то знамо. Јебига.
Што је најгоре од свега, гвоздени закон олигархије је најбоље изражен у овој игрици. Капирам да већина играчке популације нису затупшљени, тврдоглави свађалачки настројени виртуелни политичари. Капирам да из сваке странке има барем по 10 или 20 људи који би 100 пута боље водили државу или странку од главоња који је тренутно воде. И то је тако и биће тако.
Смешно ми је мало, она Револуционарна Странка. Очигледно је да је скупина клинчадије са мултијима, јебига. Али зе једно су барем у праву, еСрбији треба револуција. Треба једно комплетно рушење постојећег система, јер се укварио као паприкаш остављен на столу више од две недеље. А то за паприкаш ја најбоље знам.Војно-политички лоби, морал који је отишао у пенис красни чак и код ''поштених'' партија(ценим да сте приметили да сви редом шаком и капом деле тоне тенкова ових дана, и то не само због конгресних избора), економија која је на ивици колапса, спољнополитички односи који се базирају на лошем енглеском и принципу вероватноће...
Па шта би нам свима фалило да имамо скрипте које бележе штету, и рефунд који се исплаћује на основу исте ? Коме то не одговара ?
Шта би нам свима фалило да се среде порези како треба ? Не само ови за увоз, него и остали да се повећају. Систем је такав да се увек прилагоди.
Исто тако, шта би нам фалило да ВЛАДА еСрбије званично, или барем незванично подржи ТО тимове у иностранству ?
Да се одради сарадња са нашим колонијама и дијаспором ? Права, званична, у виду Српског Комонвелта или незваничног мини савеза.
Да Влада престане да се понаша као девојка која има константну менструацију, а народ као момак који би пошто-пото да туца ?
Стварно појма неам коме би ишта фалило. Али једно велико, велико јебига.Што се млека и кекса тиче, заиста бих хтео да чујем предлоге и савете како га спречити да се распадне при утапању у млекце. Волем млеко. Вала.А неправилна употреба кондома... Пааа... Пре пар година, Пиво Фест. Знате оне промотерке што деле кондоме ? Е па ортак туцо неку клинку која је радила на штанду, и да нама мала једно две три кутије. И ништа, петнаестак минута и пола тоне воде касније, окупали смо Шонета салвом Дурекс водених балона.
Сећам се да сам пар месеци касније, спремајући испите за јануарски рок, замало заплакао видевши пар стотина оних картончића од кондома, као оно њесра у који се сваки пакује(не оно од алуминијума, него од картона. Зна ко је био на Фесту), уштеканих у фиоци. Била гадна нејебица те зиме, дабогда се непоновило. А лето и јесен пре хенкмудијевски за медаљу. Јебем ти факултет, кад не оседех тада.Елем, ја сам рекао шта сам хтео, вероватно. Није написано озбиљно, али јесам озбиљан. Државу треба средити и 300 000 пута боље, али заиста мислим да би ово око пореза био добар и фин корак.
Наравно, има и печат, није Летва незваничан. Ал је старомодан, шта ћете, волем восак.
Ако се иком живом свидело ово, и ако је издржао да прочита, нека лупи глас и претплату, и нек се виртуално продере.


 

Comments

Dio Maximus
Dio Maximus Day 1,892, 03:28

: )

Kapetan Uks
Kapetan Uks Day 1,892, 03:30

Vrlo dobar članak!!!
Dao sam sub, nije mi žao 😒

ivanhoe31
ivanhoe31 Day 1,892, 03:35

Plazma se manje raspada od obicnog keksa, predji na nju : )
Inace, dobar clanak o/

SashaL
SashaL Day 1,892, 03:36

''...Симпа су ми чланови Само Србије који се изгледа једини труде, писмени су и заиста раде. Похвално.''

о/

Захваљујем!

The Other One
The Other One Day 1,892, 03:36

Ti si jedan sjajan tip...

The Other One
The Other One Day 1,892, 03:37

A imas i pecat ; )

MjoyReborn
MjoyReborn Day 1,892, 03:43

mnogo dobar clanak,al podrska ovog drugog uslovljava me samo na jedno - unsub 😕

War3hous313
War3hous313 Day 1,892, 03:43

plato se urotio protiv tebe pa mi ne dozvoljava da se subujem opet xD

kowalski_afc
kowalski_afc Day 1,892, 03:48

Cek, ti li si onaj mali...?

DeaDiLusso
DeaDiLusso Day 1,892, 03:56

Svaka cast na clanku! Kao i uvek uzivala sam citajuci ; ) Sto se keksa tice, manje se topi u 'ladnom mlekcu, nikako u podgrejano, ne ne ; ))

sangajski_mrmot
sangajski_mrmot Day 1,892, 04:05

lepo, nema sta

vote sub

TrigerSRB
TrigerSRB Day 1,892, 04:08

V+S

steVVEGI
steVVEGI Day 1,892, 04:24

Od mene si sub dobio dok ih jos ni dvocifren broj nisi imao... I nisam se pokajao. \o/

Jesi papucar i jes da uspes da odgledas CEO film sa devojkom, ali makar interesantno pises. xD

Ziv bio!

deki91
deki91 Day 1,892, 04:27

него, јел ти то млеко прелива из кригле?! : D
има печат има воте
о7

Sir William Walker
Sir William Walker Day 1,892, 04:35

Ko bre umače keks u hladno mleko, normalni li ste? : )

U toplo mleko, al mora da se razvija posebna tehnika koordinacije prstiju i ustiju.

Znači, uhvatiš keks sa dva prsta za jedan kraj, drugi kraj pod uglom od 90 stepeni umočis u mleko, u zavisnosti od temperature mleka drži izmedju 0,53 sec i 2,7 sec, zatim ga lagano izvlačiš, takođe pod uglom od 90 stepeni, nekih desetak cm, sačekaš sekund-dve da okaplje, fiksiraš ruku u tom položaju a onda usta poturaš ispod keksa!!
NE prinosi se keks ustima, tako se sigurno lomi.

Sir William Walker
Sir William Walker Day 1,892, 04:36

steVVegi hipster! : D

deki91
deki91 Day 1,892, 04:40

слажем се са Сер Вилиамом, одлична техника
него јел сте пробали да га умочите у пиво... кекс наравно : )

aco 2108
aco 2108 Day 1,892, 04:51

Kao i obicno genijalni clanak... Tebe cemo mi za predsednika da kandidujemo!!!

Mrkalj Branko
Mrkalj Branko Day 1,892, 05:06

Odlicno! 449 sto se kaze sa sve pecatom

Problem je u tome sto je Vojna industrija upravo investira celu ekonomiju kroz porez na dohodak ili ti income tax .. od 12% kroz vrednost marze u odnosu na RAW!

Tako da tu imamo problem!

U ovom trenutku jedino ko ima tenkove je vojska a razlog toga je porez na izvoz.i income tax

Ako bi povecali income tax na 35 % dobili bi "robovlasnicku komunu" koja bi radila za veci minimalac u odnosu na primanja tenkova, dok bi jedinica imala podjednako tenkova u dobiti njene vrednosti gde bi gubila svoj depozit.

stim sto bi ljudi zaradjivali bar na RAWU...

A drzava bi dobijala prihod od poreza gradjana

Mrkalj Branko
Mrkalj Branko Day 1,892, 05:07

JEDINICA GUBI.. i to je upravo ono sto se nece desiti.... svatash sada ?

Mrkalj Branko
Mrkalj Branko Day 1,892, 05:10

u ovom smislu depozita je rad na crno ili ti gotovih srestava 😃

Radenko Montana
Radenko Montana Day 1,892, 05:11

"Смешно ми је мало, она Револуционарна Странка. Очигледно је да је скупина клинчадије са мултијима, јебига"

To nije hendikep u Srbiji.
I NSS je tako počela ..

Letva
Letva Day 1,892, 05:21

@Mrkalj Branko...
Прочитај опет шта сам написао. Максимализација пореза на УВОЗ, а не пореза на приходе. То би управо довело до тога да домаћа војна индустрија зарађује више, јер не би имала страну конкуренцију.

mcmoox
mcmoox Day 1,892, 07:22

Nisi u pravu za carine ( ti ih zoveš porez na uvoz ) - bar iz ugla građana, boli nekog kurac ciji tenk kupuje, bitna je cena....mala carina, veca konkurencija, niza cena za civila, građanina ove zemlje...

za dobar seks jedi keks, mleko pij posle...Znači prvo pojedeš keks, pa umočiš, pa kući mleko...


izvor prihoda za državu moze biti samo VAT (PDV) ili income tax, jako malo stranaca ima racunicu da prodaje na nasem marketu ako nemaju naš pasoš...

MCMOOX je bio ovde!!!!

mMilutin
mMilutin Day 1,892, 07:39

ZA

Letva
Letva Day 1,892, 07:43

@Mcmoox...
Драго ми је да си био и овде. Али као што сам рекао, повећање царине одговара ЧАК и обичном грађанину - смањење цене тенка на тржишту доводи и до пада плата.
И имај на уму да ако купи тенк од странца, ти нооовциии иду напоље, не остају у еСрбији.

steVVEGI
steVVEGI Day 1,892, 07:46

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/76967_473748929347946_2107694770_n.jpg

I vi sa ovim covekom bistrite ekonomiju? xD

Letva
Letva Day 1,892, 07:51

Веги, ја сам и мртав пијан присебнији од већине људи који воде еСрбију... xD

theillusionist
theillusionist Day 1,892, 09:23

V+S i to samo jer imas pecat!

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,892, 09:32

Markozlol
Markozlol Day 1,892, 09:56

Има печат, има здрава критика. ПРЕТПЛАТА, ГЛАС, РАЗГЛАС.

Mrkalj Branko
Mrkalj Branko Day 1,892, 10:17

A sta da procitam... procitano, kad sam ti sve odgovorio jasno ?
Sto ocigledno nisi razumeo..

Mozda ako ja primenim mleko, keks, badem i jecam cesh razumeti ?

aa sorry.. mleko se valja na crno tako da raw ispada is price..

pa ja sad moram tebi da rasclanjujem napisano..

Ili zelish da ti prekopiram "izvor prihoda za državu moze biti samo VAT (PDV) ili income tax, jako malo stranaca ima racunicu da prodaje na nasem marketu ako nemaju naš pasoš..."

Mrkalj Branko
Mrkalj Branko Day 1,892, 10:23

Mislish mi ne bi imali konkurenciju ? 😃 Sobzirom da bash raspolazemo sa x10 resorsa...

Markozlol
Markozlol Day 1,892, 10:25

Mrkalj aj ne seri i ovako si otisao u pickovac, sta te boli kurac sad da li ce biti 99% ili 1 %.

LazarVeselinovic98
LazarVeselinovic98 Day 1,892, 10:27

Ima pecat, ima vote... 😃

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,892, 10:37

o/

Letva
Letva Day 1,892, 11:33

@Mrkalj - Ako jako malo stranaca ima racunicu, onda ne vidim zasto porez ne bi bio 99 posto 😉

AleksandraXII
AleksandraXII Day 1,892, 12:23

v + s

N3mesis
N3mesis Day 1,892, 12:51

lol, poleteo Manik kroz prozor 😃

N3mesis
N3mesis Day 1,892, 12:51

: D

v + s

N3mesis
N3mesis Day 1,892, 13:11

Za sve one koji su u vladi.

Samo SRECU imate... da je situacija kakva jeste pa vam porez i ne znaci nista jer su to sitnice.. ali u nekom drugom slucaju, nedaj Boze da admin uvede Q8.. ili da izgubimo teritorije pa se proizvodnja vrati nazad na 20% bonus. Brzo bi vi srali sami sebi u serpu.

Vidio sam i ja mnogo stranih na nasem trzistu. Menjam golde i kupujem uvek tenkove vise kvalitete. Kada smo imali samo svoje original teritorije kupovao sam redovno od Engleza! Jer je lik uvek imao manju cenu od nasih. Zasto prodavao kod nas? Jer England je bio okupiran od Irske i Kanade.

@ MCMOXX:
Veca cena = veca plata
Manja cena = manja plata
To da su cene oruzja dostupne nije tacno! Jer izbijanje cene produkta avtomatski ce izbiti i platu radniku.

u eRepu se uvek "izbalansira" SVE do neke normalne cene. (ratio) posle nekog vremena ako se ide po istim uslovima (rada, MM, regija i ostala sranja koje su faktor za konacnu cenu produkta..)
Pitanje je samo: koliko smo pripremljeni deliti za porez drzavi i kolika je minimalna plata - sa platom kupujemo ili 1 tenk, 1.5 tenka, 2 tenka ili cak 3 tenka.

Svaka ucinjena stvar nosi i svoje posledice. Vidite i sami na marketu koliko je sada Q7 : )
A gold ce skoro na 200 RSD = 1G ( to jest 13 ustekanih plata, heh... ludost).

Moj stav:
Porez na 99% u svakom slucaju! Ili imali 1 regiju ili 100 regija.
dok ADMIN ne promeni igru i uvede jos razlicitih produkta..

New-and-Now
New-and-Now Day 1,892, 14:10

[Нови Сад орг] #2 - Најава скупа у Сремској Митровици!!!

http://www.erepublik.com/en/article/-2-1-2200114/1/20

5508pne
5508pne Day 1,893, 00:31

Само да питам јеси ли пробао да ставиш кекс у кондом и умочиш у млако пиво?

глас и претплата од мене

Letva
Letva Day 1,893, 02:45

@55078pne
Нисам видиш никад, ал' занимљива идеја xD
А малко пиво ич не волим додуше. Само ладно ко таштина душа. xD

Mrkalj Branko
Mrkalj Branko Day 1,893, 04:00

Ma.. bolje jedno vruce pivo nego 4 hladna..

Miljicaa
Miljicaa Day 1,893, 05:13

Ooo svaka chast : )

Willy Gray
Willy Gray Day 1,893, 09:50

virtuelno si poderan

Nece Moci Ove Noci
Nece Moci Ove Noci Day 1,893, 13:49

ima ti vise od jedne letve u glavi za razliku od ovih sto vode drzavu sub i vote

boki trinaest
boki trinaest Day 1,893, 14:50

pa ti dečko pišaš

sima721
sima721 Day 1,893, 15:49

🙂 Nasmejao si me. Interesantan clanak.
A za eSrbiju ovako je od pocetka a cini se da ce i ostati tako ( ako ne bude nekih radikalnih promena u igri samoj mislim na dodatne opcije i promenu postojecih ) mentalitet je to a i mi sami sebi stalno ponavljamo da smo taki i slozni smo samo kad su svi protiv nas.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.