Ambient on/off

Join the new world

 

Стратегия за развитие на новите играчи

Day 1,890, 07:19 Published in Bulgaria Bulgaria by Talys


Здравейте приятели.

Както вече споменахме от "Заедно за България", страната ни има нужда от стратегия за развитие на новите играчи. От нашето движение излизаме с едно надпартийно предложение, в което се надяваме, да се включат всички заинтересовани и загрижени за новите играчи партии или граждани. Проектът е нещо ново, нещо различно и ниe ще се радваме ако се превърне в първа крачка към националното ни обединение. Надяваме се в този проект да вземат участие хора от всяка сфера и той да е надпартиен!

В духа на демократиното мислене и обединението ни като единен народ, всички точки в проекта ще бъдат решени и гласувани след като инициативния комитет бъде сформиран.

Днес бихме искали да ви запознаем с едно наше предложение, което да е част от тази национална стратегия – проект „държавен резерв”. Нека сега разясним, какво представлява проект „ държавния резерв” и да дадем няколко отговора, които несъменено изникват.

Какво ще представлява държавния резерв ?

Държавния резерв за развитие на младите играчи ще бъде запас, който ще се попълва от партийте включили се в проекта. В началото ще се гони попълването на един санитарен минимум, който ще определим в последствие на каква стойност ще бъде равен. След достигането на минимума, средствата които го надвишават ще бъдат използвани за подпомагане проектите на МнМ или други различни акции.Какво има за цел този резерв?

- Миниумът в резерва ще бъде съхраняван в МнМ и ще служи за подсигуряване на непредвидени разходи, като един бейби-бум например.

- Както знаете има и отряд към МнМ, за който не винаги достигат пари от бюджета на държавата и тези липси могат да бъдат попълвани именно с парите НАД минимума.

- Парите могат да бъдат ползвани и за други проекти, които са с изключителна важност.


Как ще работи организацията?

Kaто се сформира инициативен комитет. Той ще се състои от по един член от всяка партия включила се в проекта. Ще се определи отговорник/прецедател/ с цел по-добра организация. Неговите задължения ще са да изготвя отчети и да събира предварително събраните от партийните представители средства.Защо трябва да има държавен резерв?

Предвид намалелия бюджет на държавата и случващото се от последните седмици да няма финансиране за отряда на МнМ, а и изобщо недостига на средства към министерството, е нужно подпомагането от страна на всички ни.

Все пак всички сме от един отбор и всички партии се бият в гърдите, че работят за интересите на еБългария, а в същото време нямаме обща стратегия за развитие на младите. Пари за младите винаги е имало и винаги ще има, но защо институцията отговаряща за новорегистрираните трябва да стои парализирана поради липсата на средства, а в същото време в пресата да е пълно с раздавания. Не отричаме ползите от раздаванията или користните цели на хората решили да даряват на младите, но ако целта им е наистина да помогнат без да извличат лична изгода нека тези средства бъдат препратени там където се действа по план и всяка стотинка е важна.Защо се обръщаме към партийте?

В една социална игра един от основния фактор за посоката на игра на играч е партийната му принаделжност. Ако всички партии се включат в проекта то той ще се ползва с голям авторитет сред играчите, и средствата които ще постъпват към него ще са многократно по-високи.


Кой друг може да се включи?

Всеки играч било то и безпартиен може да дари средства за проекта. Въпреки това, че се обръщаме главно към партийте това не значи, че няма да се приемат помощи и от хора решили да стоят на страна от политиката.Как виждаме ние проекта.

Общият брой на партийните членове на партийте в топ10 е около 2820 човека. Да речем, че 10% от тези хора даряват по 30 лева седмично (примерно) то те ще са достатъчни да захранват 21 играча с нужните финанси за да тренират всеки ден с бустера от 0,19 злато. Разбира се не винаги ще има такава голяма активност на дарения, но пък винаги се намират хора, които да дадат повече. Ако проекта успее да се докаже във времето, то той може да се превърне в една традиция на всички партии и да подпомага млади играчи доста дълго време.

Не смятаме че измисленото от нас е най-доброто! Затова и сме склонни да променим каквото е нужно в този проект за да стане по-добър. Елате и кажете ако го подкрепяте или ако имате забележки за да може
ЗАЕДНО да ги оправим.

Изпратени са писма до всички лидери на партии в топ10 и очакваме техните отговори. Всички останали партии, които са извън класацията да се чувстват поканени в проекта.С Уважение, гражданско движение „Заедно за България# Гражданско движение "Заедно за България"
# Кои сме ние ?
# Нуждата от стратегия за развитие на нови играчи
# Акция,Бедни и богати II, [В помощ на юнита към МнМ] 

Comments

epssia
epssia Day 1,890, 07:28

о7

bakalin
bakalin Day 1,890, 07:38

идеята е чудесна, но защо трябваше да купуваш вотове?

Talys
Talys Day 1,890, 07:42

100 вота съм взел 🙂
Писал съм и на лидерите на партии.
Предположих, че ще влезе в топа, но реших да подсигуря нещата 🙂

Velislav Djambazov
Velislav Djambazov Day 1,890, 07:57

bakalin ako iskame ideite ni da stigat do horata e nalojitelno da se vzemat malko votove. na samite nas ne ni e mnogo priqtno, no taka sedqt neschtata.

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,890, 07:58

Като идея много хубаво наистина, но ... просто 30 лв на седмица на теория не звучат много, но при сегашните заплати е 2 дни загуба за играчите. Може би ако не трябва да е твърда сума всяка седмица, ще е по-лесно. По този въпрос за мен трябва да се помисли...

Talys
Talys Day 1,890, 08:05

Това е само един от варянтите на нещата, а и ясно е написано, че това е само пример. Ако останалите партии се включат и се съберем, ще можем да поговорим по всички въпроси и да решим на колко време ще се събират, какви количества и тн.

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,890, 08:34

Вие говорите за резерв на МнМ не за държавен. Държавен резерв по всичките му точки и закони е нещо което няма да се пипа и ще е неприкосновен.

Така, да се върнем към идеята описана тук, а тя е МнМ да стане финансово стабилно. Много ми напомня на ситуация от преди 2 години, но там организацията бе друга :}

Редно е първо да се види какви са точно разходите, съответно да се види какви приходи са нужни и да се изчисли какъв е оптималният резерв в който всички ще са доволни и процесът ще е гладък.

Второ - това с партийните групи е пълен крах, навсякъде където са замесени партиите нищо не никне. Цялата тази организация трябва да се отцепи от държавата ако иска да има успех. Ако начело е авторитарен човек, то 99% съм сигурен че ще просперира цялата програма.

Инъче проекта е на доста време, любопитен съм за резултатите от него?

Lubo Uzunov
Lubo Uzunov Day 1,890, 08:41

Ники Милев +1

Първо да се види колко пари се търсят, пък после ще се намери начин как да се съберът

Като се замисли някоя идея, може би преди да се представи на обсъждане, трябва да мине пред една комисия от сърдити старчета, за да се изчистят слабостите

HunterMedal
HunterMedal Day 1,890, 08:45

Вот иначе като цяло адски много пропуски! Все пак късмет няма да си играя да обяснявам ...

Velislav Djambazov
Velislav Djambazov Day 1,890, 08:54

Ракселе пропуски има определно. Търсим хора с които да доразвием идеята и да премахнем слабостите. Вярвам че ще се намерят такива!

Gavro77
Gavro77 Day 1,890, 09:08

Тая работа с пропуските и слабите е навсякъде 🙂 Аз съм си намерил решение мятам си парите на хора на които вярвам, ей така рандом колкото ми е кеф. Сигурен съм че всичките са отишли на хубаво място. И поне една част са попаднали и при вас.

Докато фалирам да сте завършили проекта, че да ме храните 🙂

Sollam
Sollam Day 1,890, 09:30

Преди всичко, Поздравления за статията!
Ники Милев е формулирал прекрасно основните точки.
Ние не въведохме подобна младежка програма, точно поради причините, които изтъкна Милев – Резерв в Резерва. Защото според нас МнМ е във функциите на Изпълнителната власт, а под резерв разбираме нещо неприкосновено.

Sollam
Sollam Day 1,890, 09:30

1. Напълване на санитарен минимум
Нека приемем, че е напълнен с нещо. Възникват въпросите:
- санитарен минимум в какво? (пари, само пари, оръжия, храна, злато)
- ще произвежда ли той нови блага или средства – (още пари, злато, оръжия)
- с какво или по какъв начин ще бъде защитен – (опитни играчи, които да реагират на пазара (на оръжия, на валута, злато, храна)

2. За какво ще бъдат изразходвани тези средства?
- основно за вдигане на сила
- за военни и тренировъчни действия

Има и още много други неща, но нека засега обсъдим тези...

Bironion
Bironion Day 1,890, 11:28

Хора, спрете се с тия 0.19 злато за новобранките. Няма такава тъпотия. Ефективно е само ако са вдигнати всички тренировъчни и има контракт и покривате месечния дефицит.
Мислете да давате по 10-на злато на промоция, било то и на заем.

Talys
Talys Day 1,890, 12:28

Хора, ние лесно можехме да дадем готов проект, но нали разбирате, че не всички ще са доволни. Както вие имате разсъждения и предложения така и ние имаме, но целта е първо да се съберем. Нека разберем колко партии имат желание да се включат и след това всичко ще бъде обмислено и пресметнато до стотинка. За момента е важно да съберем екипа.

Ники, част от парите наистина ще са неприкосновенни. И никъде не е казано, че парите ще са задължително и само за МнМ. Както вече казах проекта е отворен за предложения и не е изключено да се вземе решение да се подпомагат хора и по други методи освен спонсориране на отряда. Разберете, че това е една демо версия а цялата статия е една покана към всички "лидери" в играта да се съберем на едно място и да изготвим един хубав план.

malamber
malamber Day 1,890, 12:45

Ники Милев +вот

Солам идеално е описал причините, поради които Ние не предложихме подобна програма. Тук трябва да се замести думата "държавен" с "МнМ" резерв. Аз съм "ЗА" това да се пробва(било то и отново) да се направи МнМ стабилно финансово. Нови акаунти има всеки ден, отряда в който се финансират, не спира да се пълни и за всичките тези хора са нужни финанси. Добре! Тук обаче коментара на реформата е доста на място(поне според мен). Напълно съм съгласен , реално погледнато 5 злато стига за 26 дена трениране с 0,19(2,5 сила на 1-во ниво).... още 4 дена и тези тренировки ги избива Работническият медал. Вярно е, че за финансирането им за първоначални ъпгрейти ще е двойно по-голямо, но именно с тази цел може да се коригира и това ваше предложение... лично аз смятам, че ще е по-ефективно.
За момента само оформяме и изказваме мнение...

malamber
malamber Day 1,890, 12:49

колкото до подкепата...

Всички предложения които са "ЗА" едно по-добро еБъдеще, имащо прозрачност и отчети... "Гласът на България" ще го подкрепи!!!

Velislav Djambazov
Velislav Djambazov Day 1,890, 12:50

Маламбер няма как да им се дават пари за ъпгрейд на площадките.Няма как да покриеш такъв разход просто. Всякакви идеи са добре дошли. Най-добре би било ако искате да се включите в екипа, който ще изглади всички грешки и неясноти.

Sollam
Sollam Day 1,890, 13:04

Talys
Velislav Djambazov

След като предпочитате така, ок. Лично аз останах с убеждението, че статията се пуска, за да се чуят повече мнения и предложения - в смисъл от повече опитни играчи. И подкрепям изцяло този подход, защото в момента в държавата е хаос. Един прави едно, друг друго, трети трето и все младежта... Дайте да обединим всичко в едно с различни координатори. Нова България започна подобна програма преди време. Сега виждаме бг/занималня, подготовка за ракетни отряди в Д1 и Д2, ние теглим на друга страна...
Аз определено съм объркан!!! Младеж да не бях!:ДДД

Talys
Talys Day 1,890, 13:09

Погледни под статията има линкове. Изискахме да се започне работа по обща стратегия за развитие на младежта, а бяхме натролени солидно. Точно както ти каза всички дърпат в различна посока. Точно с този резерв искаме да направим първата крачка към обединеното мислене, защото ако се съберат лидерите в един чат несъмнено ще завалят и странични идеи (предполагам и не само лидерите).

Между другото на 15 дни са нужни около 300 злато за отряда.

Tervel 2
Tervel 2 Day 1,890, 13:16

Solam ,време е да се направи нещо наддържавно ,НО и надпартийно,в смисъл да се съберът лидери на почти всики партии и да се вземе решение да се влагат усилия и( дарения) ,в нещо дългосрочно!!! Именно защото ,както казваш ти ,, Един прави едно, друг друго, трети трето и все младежта... '' (след ракетния проект ,като укрепне ,мисля да работя за тая ийдея)

Bironion
Bironion Day 1,890, 13:20

Добре де момци, толкова ли е трудно да се схване.
1 точка сила = 0.02 злато от медал за сила
10 точки сила от 1-а площадка = 0.2 злато доход на ден (общо са 15, но първите 5 и без това си ги вземаме с 1-о ниво).
Дефицита в един млад играч до к3 на 1-а площадка е около 20-на злато. Дайте му ги, дори на заем, ще ги изплати за под месец. Няма смисъл изобщо да се тръгва в 2-та площадка, преди да се използва безплатната на макс.

Sollam
Sollam Day 1,890, 13:26

reformata
Не мога да не те подкрепя!!!
Прибавено с идеята за референти и реферали е дългосрочна и доходна инвестиция.
+ участие в ракетен отряд = ТП без вдигане на ниво. И е вече едно многобещаващо начало.
Остава само избора на точни и доказани хора.
Най-успешно би било с доказани акаунти, които са трупали ЕП в битките, а нямат сила
и стартирането им от начало.

Talys
Talys Day 1,890, 13:27

Реформата, това което пишеш е невъзможно. 20 злато е прекалено много да се финансира един единствен играч с тях. Да не говорим, че едва 20% от играчите ще върнат парите.... останалите 80 или ще се откажат от играта преди да си помислят да върнат каквото и да било или просто няма да ги върнат и ще продължат да си цъкат.

Talys
Talys Day 1,890, 13:29

@Sollam тези доказани хора се броят на пръсти

Sollam
Sollam Day 1,890, 13:32

Tervel 2

Съгласен съм, но нека уточним какво е то!
Храната е еднствения начин на вдигане на статии в топа.
Отделно, за да те разпознаят като партия. Никой от младите не чете форуми.
Отделно е основно задължение на МнМ, дори за да се четат образувателните статии и т.н.
В момента ми е общо и размито, но ще видим. Освен това ти знаеш, че споделям идеята за обща дискусия тук. В чат всеки пише едновременно, няма изчакване, няма време за избистряне на идеите. А и 10 глави не мислят колкото 100.
Вариант 2 - разпращате програмата, казвате кога да обсъждаме и така.
Отделно това с 300 злато на 15 дни ме плаши. = 1 разрушена к7-ца на месец = 20 злато на ден, при 2 да кажем партии... Стряскащо си е!

Velislav Djambazov
Velislav Djambazov Day 1,890, 13:32

реформата ние можем също да смятаме. Ето ти още една сметка 200 играча по 20-тина злато = 4000 злато. Откъде да намерим толкова ще ми кажеш ли? И тази цифра 200 надали е точна, а е по-голяма. За да се стигне до твоето искане ми покажи път как ще се покрият високите изисквания. Ако го направиш ти стискам ръката и ще ти кажа евала. Опитваме се да работим с това, което разполагаме, а то не е много за съжаление.

С пускането на тази статия се надявахме да се стигне до диалог и се радваме, че вече няколко човека се включват в такъв. Не казваме че казаното от нас е единственото правилно. Колкото повече мнения се съберат толкова по-лесно ще достигнем до наистина точното.

Sollam
Sollam Day 1,890, 13:35

Talys
Съгласен съм! Така е, но може би ще се намерят, ако им се предоставят добри условия за старт.
Може да се опита, да се търсят, да се говори с тях и така...
Като се има предвид, че ще прехвърлят от старите си акаунти със сигурност, задачата ще е по-лесна.
Тодор Живков май наскоро започна от начало.
Хей, аз не троля, нали?! Дискутираме!:Д

Velislav Djambazov
Velislav Djambazov Day 1,890, 13:36

@Солам "Вариант 2 - разпращате програмата, казвате кога да обсъждаме и така."

Най-вероятно и до това ще се стигне. Нека видим колко заинтересовани да помогнат и участват има.

Ракетният взвод също е една много добра идея, която много ще помага както на новите играчи, така и на държавата ни във важните битки.

Talys
Talys Day 1,890, 13:42

Солимар отряда на МнМ не е единствената инициатива. Преспокойно с времето могат да се натрупат едни 200 злато, които да се въртят като заем за 10 "доверени" играча. След като един от тях върне парите мястото му се заема от друг и се върви по същата процедура. Но да финансираме отряд от 200 човека с по 20 злато е безумие.

Sollam
Sollam Day 1,890, 13:45

Velislav Djambazov
Ти, Таблов, Дзън, сте хората, които имат опит с младежта. Аз нямам. И не мога да ви се меся в работата, що се касае до младежта, но (без да го приемаш като реплика), прочитайки цифрата от играчи, която посочи, мога още от сега да кажа, че проекта е обречен на провал.
Дайте да вземем примерно, акаунти, които искат да започнат от начало. Съберем хората от ракетните взводове- да кажем 12 Д1, 12 Д2 и да започнем така, докато наберем паралелно резерв.
Просто като предложение, защото гледайки напоследък, рядко хващаме 300 онлайн.

LosferatusI
LosferatusI Day 1,890, 14:40

Младите играчи трудно могат да наваксат ако не се възползват от промоционалните пакети за да тренират за 90 сила. Има доста играчи трениращи за толкова които се отказват . Програмата за развитие на млади играчи чрез резерва просто трябва да свърже достойните бивши и бъдещи...

Just smile back
Just smile back Day 1,891, 03:43

Според мен по някакъв начин трябва да се отсеят играчите, които са сериозни и имат намерение да помагат на държавата и тези, които не са сериозно... Измислете начин от тея 200, да отсеете 30-40, които да са сериозни, да знаете, че няма да се откажат след месец и финансирайте тях с тези 20 злато. Те ще го върнат след месец от СС и ТП медали без никакъв проблем. Така риска да се изгуби златото ще е минимален, а отделно ще се стимулират сериозните. Естествено идеята изисква занимаване и време, или иначе казано - ценен човешки ресурс... Незнам доколко на някой му се занимава да оценява хлапетата и да ги удобрява за тази програма. Но това е просто идея.

Just smile back
Just smile back Day 1,891, 03:45

По този начин програмата може да се движи с един "капитал" в размер на 600-700 злато в продължение на месеци и дори години...

Maggy Vasileva
Maggy Vasileva Day 1,891, 06:17

vot

Nasko96
Nasko96 Day 1,891, 09:41

o7

toni force
toni force Day 1,891, 13:29

o7

levski1914 Day 1,892, 03:32

Comment deleted

BioHeretic
BioHeretic Day 1,893, 22:55

Hello

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.