Ambient on/off

Join the new world

 

Председник Србије-Редовно обраћање

Day 1,887, 22:33 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Поштовани грађани еСрбије

Прошло је једанаест дана од мог претходног обраћања.
Период који је иза нас може се окарактерисати као победнички. Иако је на почетку мандата изгледало да ће се неке битке решавати рутински, и да ће савез наставити да напредује према истоку, украјински устанак у регији Буковина (8. и 9. јануар) нам је указао на чињеницу да су сви они који су тврдили да је EDEN пред распадом и гашењем били у криву, и да су те тврдње далеко од истине. Напори савезника, пресељење српске војске и целодневни удари нису уродили плодом, па је напредак Пољске према истоку заустављен. Већ 9. и 10. имали смо следећу озбиљну кампању савеза у виду напада Мађарске на Иран и покушаја даљег продора на исток у регији Северозападни Иран. Иако је ова битка била кампања целог савеза, доживљен је неуспех, а успешним устанком Турске Мађарска враћена из Мале Азије. Постојао је одређени притисак да се Иран прогласи за природног непријатеља, и да Србија крене даље на исток, али се због објектибних проблема, а тичу се пре свега финансија и стратешке процене, са овом одлуком одуговлачило и тражило додатно врема да би се војска опоравила а државна каса стабилизовала.
Дан предаха који смо ишчекивали није дошао, јер је већ сутрадан дошло до синхронизованог подизања седам од теоретски могућих осам устанака. Кажем теоретски јер је овај сценарио због стратегије МоD тима само теоретски могућ.
Од поменутих седам устанака, грчки устанак (који је стратешки најмање битан) нисмо успели да одбранимо. Хрватски устанак је из пројектованих разлога каснио, и дао је времена да се организује широка подршка савезника и да се у овој кампањи коначно заустави иницијатива EDENa. Огромну захвалност дугујем свим грађенима Србије, Војсци, МоD и МУП тиму, као и савезницима на енергији и хтењу да се непријатељ порази и деморалише. Не смем да заборавим пољску јединицу Гром, без чије помоћи одлучујућа рунда не би отишла на нашу страну.Иако неки олако кажу да смо империја (што према тренутној карти и количини штете коју Србија испоручује свакако јесмо), ја мислим да смо ми још далеко од тога. Финансијски не стојимо добро, и поменута кампања нас је доста коштала. Влада је по урађеној препоруци МеС-а морала да коригује порезе и овај корак је на неким адресама дочекан са негодовањем. Морам да кажем да се промени пореских стопа приступило студиозно, на основу вишенедељних анализа и праћења, и да се наши порези по висини не разликују од пореза других релевантних држава еСвета. Прилив у трезор је повећан, а нагомилана дуговања се измирују и у наредних два дана биће измирена у потпуности. Након тог времена очекујте и финансијски изветај НБС за прву половину мандата.
Пошто времена када су постојале могућности да се нека средства оставе за резерву нису искоришћена, а месецима уназад свака Влада послује на ивици банкрота, мораћемо и убудуће да јако водимо рачуна о структури потрошње. По предлогу МеС-а, чим се измире сва дуговања, кренуће се у пројекат државних резерви. На ову тему планирам да издам посебан чланак, јер је питање од кључне важности за будућност и опстанак државе.
Седмог јануара одржани су избори за HQ савеза. Србија има два представника тамо, и то су SG Cookies Crisps и vSOFA Don Lex. И ако се на почетку мандата кренуло са великим плановима, многе ствари су сада на чекању, јер ситуација на терену је нешто другачија. Србија ће у будућем периоду своје потенцијале ставити на располагање савезницима, при томе не запостављајући минимум својих личних интереса. Савезници су нас задужили и без њихове помoћи не би били ту где јесмо, па је и природно да се одужимо. Ближе се конгресни избори, па ће помоћ земљама којима је угрожен конгрес бити приоритет. Замолио бих грађане да имају разумевања за овакву политику, јер Србија не сме да има себичан став. Такоће битно је да пратимо наређења МоDa, и да коначно препустимо арабијску регију Најран Бугарима. Иако смо покушали три пута (четврти пут су Бугари већ затворили рат са Саудијском Арабијом), а трећи пут подигли и два устанка, очигледно нисмо довољно дисциплиновани да договор спроведемо у дело. У Србији је враћење регија очигледно немогућа мисија. Следећи пут мораћемо да сви уложимо много више напора да би враћање успело, да се не брукамо више, ни пред собом ни пред савезницима.Са Француском и Пољском је потписан трилатерални споразум, чиме су обезбеђене регије које повезују ресурс гуме. О овoмо је више писано у чланку министарства спољних послова. Сличан споразум договорен је и са Италијом, а званичну објаву очекујте ускоро. Постигнут је договор са Македонијом око италијанских регија, на чију ће се реализацију чекати када то ситуација на терену омогући и који ће тада бити објављен у новинама министарства спољних послова.Свима који данас славе Светог Јована Крститеља, желим да честитам крсну славу.

С поштовањем

Један од Вас

igajunior
Председник Србије

еСрбијом се не влада, еСрбији се служи !

p.s. За сам крај, све најмлађе играче подцећам на акцију помоћи у организацији Министарства образовања Србије коју настављамо и у овом мандату. Поделе се врше свако вече у 20 сати, на каналу #ebebe. 

Comments

Predsednik eSrbije
Predsednik eSrbije Day 1,887, 22:40

Председник Србије-Редовно обраћање
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2197315/1/20

Mikson reborn
Mikson reborn Day 1,888, 23:34

De su pare !!! Kad cu da cujem da mi imamo para ko blata : )

Sve ostalo je ok : P

Milan Milankovic
Milan Milankovic Day 1,888, 23:46

o/

Mucuchies
Mucuchies Day 1,888, 23:53

Problem je samo sto para nema
o7

Plainswalker
Plainswalker Day 1,888, 00:04

сѐ е во ред, само не видов дека тешко ги враќавте грчките територии ; )

3carasrd
3carasrd Day 1,888, 00:44

izdaja

Letva
Letva Day 1,888, 00:46

Kakav dogovor sa Makedonijom oko italijanskih regija ??

soonchica
soonchica Day 1,888, 01:27

Naslov: Редовно обраћање
Početak teksta: Прошло је једанаест дана од мог претходног обраћања.
Znači biće uvod, ovo redovno, razrada i zaključak, ako ide na svakih ~10 dana? Kul : )

Miljicaa
Miljicaa Day 1,888, 01:33

21 godinu bastion si Srbstva
volimo te Republiko Srpska!


Drzava duradi neshto.

coolinbun
coolinbun Day 1,888, 01:36

Makedonija moze da ima isti broj resursa u albanskim i crnogorskim regijama, kao u italijanskim regijama. Nadam se da ste to uzeli u obzir.

Vlada ti ocajno malo pise. Ne da pise zbog pisanja, vec da nas informise.

Taurunum5
Taurunum5 Day 1,888, 01:45

o7

elbandido
elbandido Day 1,888, 01:52

v

Necaa Karanovic
Necaa Karanovic Day 1,888, 02:24

Mogli bi da napadnemo Albaniju i ovako nas unistavaju unutrasnjim stvarima

iKoren
iKoren Day 1,888, 02:48

Apel da Novi Sad dobije svoj org. Igrači su to zaslužili.

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2197172/1/20

Zvaničan i javan zahtev je podnet, svaki drugi odgovor sem pozitivnog je direktno rušenje integriteta predsednika i ja se nadam da do toga neće doći.

Nikola Najdanovic
Nikola Najdanovic Day 1,888, 02:51

Dajem 50 rsd-a po fejsbuk lajku, nagradna igra je u pitanju. Javite se porukom !!

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,888, 03:17

o7

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,888, 03:49

Значи редовно обраћање је на 10 дана? Слабо је то, другар. Слабо и недовољно транспарентно.
Ниси написао ни реч о уласку САД у ЦоТ, на пример. Верујем да би та тема била јако занимљива грађанима с обзиром да је ЦоТ наш пријатељски савез а да су у исти на пробни период (који ће се сигурно успешно завршити) ставе једног од наших највећих непријатеља, САД.

Што се тиче мањка новца, 3 пута сам ти до сада предлагао да се нађемо и разговарамо о моделу финансирања војске који никад не би довео до опасности од банкрота, али изгледа ми да си ме само на фињака искулирао. Штета, не верујем да политиком коју водите можете ишта променити и сигуран сам да нас ускоро поново очекује период у коме ће СЗР и коалиција око исте странке препустити власт јер ће НБС остати са мање од 10к валуте на рачуну.

S4it0h
S4it0h Day 1,888, 03:51

Ovo sve jeste samo redovan izvestaj nije, ai mislim da nam predsednik nije pisao clanak, rekao bih da je ovo ipak odradio neko malo obrazovaniji.
Kako god, srecno o/

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,888, 03:56

o7

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,888, 04:47

\o/

New-and-Now
New-and-Now Day 1,888, 04:49

Апел да Нови Сад добије свој орг!

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2197172/1/20
(стигао и одговор председника, који потврђује сумње у корупционашку аферу у коју су умешана претходна три председника звог додељивања државног орга по основу личне, географске,локалне, рођачке или друге блискости са државним органом)

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 1,888, 04:50

o7

Taurunum5
Taurunum5 Day 1,888, 04:55

CP super radis ,samo ja bih vratio nazad otet org,pokazi muda i cvrstu ruku. Ili svima nama po jedan ili nikome , jer sto je mene exex predsednik iskulirao kada sam trazio org ,a sebi dodelio jedan, koji i dalje drzi? To nema smisla ,zar ne??

iKoren
iKoren Day 1,888, 04:59

Zašto ova procedura nije ispoštovana kada je org "republike srpske" u pitanju?

http://www.dodaj.rs/f/2N/nH/1M1pv8Q7/prepiska-sa-predsednikom.png

Pošto se iz ovog odgovora vidi da je taj org uzet činom korupcije, kada će on biti vraćen državi?

Don Lex
Don Lex Day 1,888, 05:16

o/

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,888, 06:22

vladislav je imao siru podrsku naroda za predavanje orga grupi gradjana. oni su uredno podneli peticiju i ispostovali proceduru. to nije bio slucaj sa NN.

drzava nece podilaziti pritisku. borba protiv korupcije je na prvom mestu.

uskoro ce biti osnovan antikorupcijski idbor sa mnom na celu gde cemo ispitivati sve mutne radnje o7

iKoren
iKoren Day 1,888, 06:41

desert ne sećam se da si ti izabrani predsednik, tako da nemam pojma šta se ti javljaš? Nije valjda da predsednik ne ume da priča za sebe nego osim što vodiš poslove moraš i da pričaš za njega.

Pokaži mi tu peticiju, kada i gde je objavljena. Tačnije pokaži mi mesto gde tadašnji predsednik govori da onaj ko podnese peticiju i ima neku podršku naroda dobija org. Da bih video kada je to bilo i shvatio zašto ja nisam aplicirao za to i uzeo org.

New-and-Now
New-and-Now Day 1,888, 06:49

Predsednik je objavio svoj stav po pitanju davanja drzavnih orgova:
На жалост, није могуће да се додели приступ државној организацији по основу личне, географске,локалне, рођачке или друге блискости са државним органом.

Dakle, ocigledno je da je doslo do korupcije pre tri meseca, ali da i svaka naredna vlast podrzava takav akt, sto se moze videti iz ove izjave bivseg predsednika:
Ја сам преузео ОРГ бахато ил не, немам никакву личну корист, сваки пут када нови председник дође на власт враћам mail i pass. За сад га добијам назад.
(vise u clanku: http://www.erepublik.com/en/article/-1-2197172/2/20)

Sama peticija i procedura nisu prezentovani javnosti pre preuzimanja orga pre tri meseca, dok je moj zahtev prezentovan javnosti nakon sto je sa istim upoznat i predsednik u pisanoj formi. Sama podrska zahtevu je vidljiva u komentarima gore navedenog clanka.

Dio Maximus Day 1,888, 07:17

Comment deleted

Alex.L
Alex.L Day 1,888, 07:42

Dakle, da nije bilo ovog članka za dodelu orga NSu i ono APovog članka ovaj ko zna kad bi bio napisan s obzirom da se jedanaest dana razmaka između dva članka smatra za redovno obraćanje.

Nemamo mi svoje predstavnike u savezu, ljudi nikako to da skapiraju... Oni su sada predstavnici saveza, Cookies pre svega, Lex je istovremeno i MoFA Srbije, to je malo sukob interesa, al jbg, kontam da je moralo tako.

A Najran se neće vratiti bez vojske tako da, ono... nemojte da kukate kako narod neće da vrati regiju već uradite nešto ako je već toliko bitno. Da ne bude samo kao pre... "narod neće da vrati Tiranu/Brčko/CG regije/šta god"

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,888, 07:59

Čoveče, više mi dosadilo da samo kritikujem, a konkretno u vezi ovoga članka ne znam odakle da počnem jer ništa ne štima, pa ću samo da napišem jedno ''Smešni ste''

igajunior
igajunior Day 1,888, 08:49

@Strahinjić Banovan
Oko pitanje ulaska USA u CoT mislim da je adekvatnije da se oglasi MSP.
Pričati o manjku novca ako uzmemo da je dnevni priliv bio cca 30k, a troškovi preseljenja vojske samo za ukrajinski rw npr. 18k, je neminovnost, i čarobni štapić ne postoji.Dodaj ovome i cenu strateškog dizanja RWa, i videćeš o čemu se radi.
Za obračun se koristi sistem koji datira iz tvog mandata, a na predlog o angažovanje drugih formacija nisam odgovarao, jer praktično ih i ne angažujemo, pa stoga i nije bilo svrhe odgovarati.
Što se tiče stanja i famoznih 10k na NBS o kojima pričaš, upravo zbog komantara ovoga tipa Vladislav nije prebacio sredstva MeSu, jer nije hteo da bude dočekan na nož. Već Miljana je prebacila 100k, i njana vlada je poslovala u plusu od oko 140k, što do sad kod nas nije zabilježeno. U ovom mandatu praksu ću da institucionalizujem formiranjem nacionalnih rezervi kojima će raspolagati MeS, a uslovi za korišćenje će se definisati. Trenutno se na orgovima MeSa nalazi 500k, a bilo bi i više da u binarijevoj vladi nije nestalo 80k.
Jednostavno, i Zigina a i Nesakova vlada,a i delimično tvoja je imala mnogo sredstava koji su mogli da se ostave, ali iz ovog ili onog razloga nije učinjeno. To nam je što nam je, od nečega se mora krenuti...

igajunior
igajunior Day 1,888, 09:00

@Letva
Postojao je problem oko prava MKD na određene italijanske regije. U principu izvor problema je bila odluka Binarijeve vlade da napravi presedan, tj. da prizna pravo MKD na orginalne italijanske (ne njihove lične) regije. Pregovaralo se u prethodne dve vlade oko ovog pitanja i nije se našlo konačno rešenje. Ima u predsedničkoj kandidaturi deo u kojem se ovo pominje, a sporazum je važio do 8. januara. Vođeni su pregovori sa MKD, i ovo pitanje je uspešno rešeno. Realizacija, a samim tim i upoznavanje javnosti biće moguće kad uslovi na terenu to omoguće.
@Coolun
Uzeto je u obzir, naravno.
Primedba stoji, ali demorališu se ljudi s obzirom na stanje novinarstva, voters, i da državne novine komentariše 10 manje više istih ljudi. Nije ovo opravdanje svakako.

igajunior
igajunior Day 1,888, 09:23

@N&N i ostali po pitanju orga Predsednika Republike Srpske
Ja nisam preispitivao odluke prethodnika na mestu CPa Srbije po pitanjima dodeljivanja državnih organizacija.
AKo ćeš biti principijelan, a ja svakako hoću, pa ako se budem bavio ovom temom, treba uraditi sledeće.
Pošto su orgovi dodeljivani jedinicama, stranim državama i privatnim licima uvek po odluci aktuelnog CPa, potrebno je sveobuhvatno rešiti ovaj problem, a ne baviti se jednim usamljenim slučajem tj. selektivno sprovoditi pravdu kad ti odgovara, a kada ne zabijati glavu u pesak i glumiti noja. To je političarenje a ne ozbiljna državna politika. Srbija ima oko 190 organizacija, a Vlada raspolaže sa manje od 30 orgova.
Podržavam inicijativu da se NS da org (ali pod uslovom da se time niko ne diskrimiše i uskrati za mogućnost da dobije isti za svoj grad), imaš sve lepo napisano u odgovoru na inicijativu. Ja svakako, ukoliko imam podršku opozicije (koju ćeš mi nadam se obezbediti) mogu da preispitam odluke ranijih CPa, i tražim nazad sve državne organizacije, ali sve, bez izuzetka. Mislim da je ovo objektivno i jedino pošteno rešenje.

iKoren
iKoren Day 1,888, 09:44

Slažem se, sve državne orgove koji su sumnjivo razdeljeni treba vratiti državi i onda ukoliko postoji potreba za tim raspisati javni konkurs za tu podelu/licitaciju.

eBora
eBora Day 1,888, 09:55

o/

elminjo
elminjo Day 1,888, 09:58

\o/

SashaL
SashaL Day 1,888, 10:05

\o/

Iga je nastavio pravim putem, putem moćne eSrbije.

Obelisk The Tormentor
Obelisk The Tormentor Day 1,888, 10:08

@iKoren vecina orgova su otvarani od privatnog novca i kasnije su registrovani kao drzavni da se nebi ugasili i mislim da originalni vlasnici imaju puno pravo koriscenja tih orgova cak i da ih prodaju.

choki 6
choki 6 Day 1,888, 10:47

o7

krunavise
krunavise Day 1,888, 11:05

o7

heffe
heffe Day 1,888, 12:04

o7

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,888, 12:08

"igajunior Day 1,888, 08:49

@Strahinjić Banovan
Oko pitanje ulaska USA u CoT mislim da je adekvatnije da se oglasi MSP."

Што, ти се не мешаш у дипломатију? Ко си ти да се мешаш, само председник...
Ако је већ адекватније да се они обрате, зашто им не кажеш да то и ураде? Ти си њима надређен, не они теби, то капираш ваљда мајку му :😁

"Za obračun se koristi sistem koji datira iz tvog mandata, a na predlog o angažovanje drugih formacija nisam odgovarao, jer praktično ih i ne angažujemo, pa stoga i nije bilo svrhe odgovarati."

Ти сам говориш о мањку новца у овом чланку, колико видим, нисам ја то измислио. Такође, на НБС има мање од 20к РСД, нисам ни то измислио. Ако си пребацивао паре на МЕС, не разумем онда какве оне везе имају са овим на НБС. Те паре на МЕС служе за обртање, колико знам...

Систем који сам ја осмислио подразумева и познавање истог, џаба Ајсмену формула кад он не зна да је примени. Ти са том формулом можеш да идеш и преко дневних прихода и испод, можеш јединицама дати рефунд у висини тенка, а можеш и у висини пола тенка. Неко ко иоле добро зна математику тако може да одржава ниво потрошње у оквиру прихода. Колико примећујем, од кад сте на власти, пара има опет све мање и мање и тако ће бити док коначно поново не препустите власт када НБС остане празан.

Само се надам да када се то деси, неће више бити дежурних будала да праве штекове како би незналице следећих месеци трошиле.

iKoren
iKoren Day 1,888, 12:27

@sergeiki, naravno, slazem se. Medjutim ovde su u pitanju orgovi koji su otudjeni od strane ljudi koji ama bas nikakve veze nemaju sa njihovim pravljenjem.

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,888, 12:35

vladislav je zbog svog prethodnog rada na erepublici srpskoj zasluzio onaj org. zato se i javno mnjenje slozilo da mu dodeli org na koriscenje

danijelkg
danijelkg Day 1,888, 12:44

kad mogu ovi novosadisti, trazim i ja jedan org za Sumadiju!!!

iKoren
iKoren Day 1,888, 12:57

desert, sve to sto pises je veoma lepo. Daj clanak, daj procenat tog javnog mnjenja. eSrbija kao ima 14.000 igraca, znamo da ih realno ima 5.000 a mene zanima gde pise da je to podrzalo preko 3.500 ljudi?

CHRISTIANE.F
CHRISTIANE.F Day 1,888, 13:01

ma koje dobro ste vi pa doneli, jedva ima ko da preživi svaki jači igrač vuče bar 10 novih ili slabijih, podela hleba za eBebe hahaha u kojoj verziji igrice. I eBebe sada trebaju q7 !

Samo terajte po starom, jednom će sve da pukne, ali vas baš malo za to !

Dajte radnicima normalne plate !

Dozvolite poslodavcima da mogu bar radnike da plate ! + više niko ni nema zaradu i za to veliko hvala !

Pravite se blesavi, dok se igrači ispomažu, vi kradete.

Pravite računice koje veze sa mozgom nemaju i vi to znate !

BUNT pa makar nas brisali, a uskoro i hoće sve zbog vas

Aleksandar Krsmanovic
Aleksandar Krsmanovic Day 1,888, 14:29

Ziveo drug iga!
Zivela eSrbija!
SAMO NAPRED!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.