Ambient on/off

Join the new world

 

Болници , защитни системи и билети.

Day 1,878, 01:14 Published in Bulgaria Bulgaria by HunterMedal

Добър ден сънародници!
Много от вас забелязват ,че играта е ориентирана само във 2 области - Храна и Оръжия , като тука добивните са неизменна част от тях. Разбира се може би сте забелязали на пазара ,че съществуват още няколко вида изложени за продажба неща. Това са болниците, защитните системи и билетите.
Сега ще обясня какво представляваха те като фирми и за какво служиха , нещо известно само на старите играчи и както е тръгнало никога не ясно на новите играчи.

Болниците съществуваха по едни хубави и сладки времена в , които един мираж наречен икономически модул още съществуваше. Този модул беше в пълна сила и човек можеше да припечели добре.

Както сте забелязвали лечебните заведения също са разделени на к1,к2,...к5. Вярно те изчезнаха преди промените с к6 и к7 затова и са си артисали само до там. Отплеснах се малко , да кажа главното сега:
Болниците се пускаха по време на битка за възвръщане на кръв. По онези времена кръвта имаше лимит от 100 на ден , другото нагоре беше със злато вече. Болниците не се влияеха от лимита на кръвта за деня и играеха като злато и даваха кръв над лимита за деня. Затова и бяха много използвани тогава по него време , във всички големи и важни битки те бяха често срещани. Разбира се те се правиха с камък , един ресурс , който изчезна от лицето на еЗемята при промените на Плато и компания.

К1 болницата:


Можеше да се използва от войник само веднъж като му възвръщаше по 10 енергия(за един удар) - общата енергия от тази болница беше 5000, иначе казано 500 войника с по един удар.

К2 болницата:


Можеше да се използва от войник по двапъти,общо 20 енергия (за още 2 удара) - общата енергия на тази болница беше 10 000.

К3 болницата:


Можеше да се използва от войник по 3 пъти, обща енергия 30 (за още 3 удара) - общата енергия на тази болница беше 15 000.

К4 болницата:


Даваше по 40 енергия на един войник , тоест 4 цъквания на нея за още 4 удара - общата енергия на тази болница беше 20 000.

К5 болницата:


Даваше по 50 енергия на един войник с 5 цъкания (ако се дореди де) - общата енергия на тази болница беше 25 000.


Разбира се болниците не бяха въобще евтини , това беше лукс , които струваше много пари на еДържавата. Но във временна с ограничена кръв от 100 на ден , като в тях влизаха и работенето и тренирането , тази кръв бонус в битки беше много важна.

Отбранителни системи се пускаха по време на битки , като с тях се намаляваше щетата нанесена от противниковата страна. Колкото по-голяма беше защитната стена , толкова повече се убиваше от общата щета на противника. Разбира се и това беше доста скъпо удоволствие и за него имаше специален режим , първо Президента пускаше закон за закупуването на такава система , които закон после трябваше да се одобри от парламента. Те също както виждате са разпределени от к1-к5, те не стигнаха еволюцията на к6 и к7.
Защитната система се състои от 2 компонента: оформление и стена.
Оформление добавя точки защита
стена продължителност

К1 система


Продължение 1 рунд , като даваше 10 000 точки защита

к2 система


Продължение 2 рунда , даваше 20 000 точки защита

К3 система


Продължение 3 рунда , даваше 30 000 точки защита

к4 система


Продължение 4 рунда , даваше 40 000 точки защита

к5 система


Продължение 5 рунда , даваше 50 000 точки защита


Болниците и Защитните системи често пъти бяха решаващите фактори в битките. Когато се появяваха от едната или другата страна на стената , то те бяха и способни да обърнат всяка една битка. Разбира се бяха доста скъпи удоволствия за всяко едно правителство , но и построяването им беше доста скъпо и отнемаше време.

Билетите Отдавна вече неизползваеми , защото Плато и екип въведаха метода да си заплащаш за даденото местене , като направиха всяка дистанция с по 20цц от горе. Разбира се навремето нямаше такова нещо и тогава билетите бяха единствения начин да се предвижите , за тях също имаше компании и пазар , също така и отделен ресурс , които и сега го има но се използва за оръжия , а именно петрола.

Ето една табличка на билетите да ги видите по-нагледно:Надявам се да съм ви бил полезен на новите играчи главно , а на старите да съм им припомнил добрите стари времена.
Наздраве от мене и до някоя следваща статия!

Ако ви е харесало ударете един шаут:
Болници , защитни системи и билети.
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2191114/1/20
Вот + ШАут

 

Comments

AquariusSG
AquariusSG Day 1,878, 01:24

Добра статия, време е или да ги върнат в играта или да ги премахнат напълно, поне да не седят така. Надявам се да ги върнат де, но надали. Само да допълня за болниците и защитните системи. Още по-рано, преди бая време болниците нямаха лимит на използваемост, всеки регион можеше да има по една болница и като се превземеше региона, тя се унижощаваше. Горе-долу същото бе и със защитните системи, превземат региона, унищожава се. И нямаха 2 компонента. Но това беше много много отдавна и бяха наистина скъпо удоволстие. За съжаление и тях прецакаха. : (

SvetlioBG
SvetlioBG Day 1,878, 01:27

добрите стари времена

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,878, 01:28

Не ги махат за да има цвят, инъче нов потребител ще види "хляб и оръжия" - егати симулацията на каквото и да е ;}

Iliya The Great
Iliya The Great Day 1,878, 01:30

аз не разбирам.. какви са теа боуници?

MHoropykua IIIuBa
MHoropykua IIIuBa Day 1,878, 01:36

Няма ве ся ще вкарат колички автобусчета корабчета тва онова : D : D ще вкарат и бензиностанции газстанции ще готвим боб от консерви няма само хляб да тъпчим : D

Gioreto
Gioreto Day 1,878, 01:39

В онези времена имаше и лимит на златото което можеш да закупиш (buy gold) за седмица.
Сега доколкото знам няма такива ограничения

DANl1640
DANl1640 Day 1,878, 01:40

и когато с к1 фирма се изкарваха пари.вот за статията,че ми припомни колко месеца съм събирал пари за първата си фирма

Hollmes
Hollmes Day 1,878, 01:44

Трябва да ги върнат, иначе със сериозни съюзници, може да си последна дупка на кавала, но пак побеждаваш. Пример: Япония, ако сега тръгнем да им помагаме ще им освободим регионите доста бързо. Много еднообразна стана играта: работа тренировки и бой/фермене...

Troqneca
Troqneca Day 1,878, 01:48

Защитните системи бяха пълна глупост!

LitoII
LitoII Day 1,878, 03:54

50,000 щета при удар на най-силния в еСвета 500 си беше гууд олд таймс : ))

neogts
neogts Day 1,878, 04:19

Илия, това са -ници, дето дсе играе боуинг от сестрите, използвайки топките на пациентие.

Simonymous
Simonymous Day 1,878, 06:05

А помните ли къщите? xD

paagrio
paagrio Day 1,878, 08:14

помним къщите, ами работата където бяха няколко професии и за всяка трупаш отделно опит, луда работа беше, сега играта е пълна боза, за болни маниаци с кредитни карти

Maggy Vasileva
Maggy Vasileva Day 1,878, 09:18

добрите стари времена +1
жалко, че бях двукликър тогава...

Simonymous
Simonymous Day 1,878, 11:30

Тогава имаше и двукликари, ама истински! Ех, какви двукликари имаше едно времеее...
Сега само еднокликъри...

Kradlivi Bulgari
Kradlivi Bulgari Day 1,878, 12:47

samo tova 4e sa gi ostavili oshte v igrata govori za neserioznosta na sazdatelite kam nashiq interes edin golqm ruk ponqtie koeto ne bqh ispolzval ot meseci na sam

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.