Ambient on/off

Join the new world

 

Болници , защитни системи и билети.

Day 1,878, 01:14 Published in Bulgaria Bulgaria by HunterMedal

Добър ден сънародници!
Много от вас забелязват ,че играта е ориентирана само във 2 области - Храна и Оръжия , като тука добивните са неизменна част от тях. Разбира се може би сте забелязали на пазара ,че съществуват още няколко вида изложени за продажба неща. Това са болниците, защитните системи и билетите.
Сега ще обясня какво представляваха те като фирми и за какво служиха , нещо известно само на старите играчи и както е тръгнало никога не ясно на новите играчи.

Болниците съществуваха по едни хубави и сладки времена в , които един мираж наречен икономически модул още съществуваше. Този модул беше в пълна сила и човек можеше да припечели добре.

Както сте забелязвали лечебните заведения също са разделени на к1,к2,...к5. Вярно те изчезнаха преди промените с к6 и к7 затова и са си артисали само до там. Отплеснах се малко , да кажа главното сега:
Болниците се пускаха по време на битка за възвръщане на кръв. По онези времена кръвта имаше лимит от 100 на ден , другото нагоре беше със злато вече. Болниците не се влияеха от лимита на кръвта за деня и играеха като злато и даваха кръв над лимита за деня. Затова и бяха много използвани тогава по него време , във всички големи и важни битки те бяха често срещани. Разбира се те се правиха с камък , един ресурс , който изчезна от лицето на еЗемята при промените на Плато и компания.

К1 болницата:


Можеше да се използва от войник само веднъж като му възвръщаше по 10 енергия(за един удар) - общата енергия от тази болница беше 5000, иначе казано 500 войника с по един удар.

К2 болницата:


Можеше да се използва от войник по двапъти,общо 20 енергия (за още 2 удара) - общата енергия на тази болница беше 10 000.

К3 болницата:


Можеше да се използва от войник по 3 пъти, обща енергия 30 (за още 3 удара) - общата енергия на тази болница беше 15 000.

К4 болницата:


Даваше по 40 енергия на един войник , тоест 4 цъквания на нея за още 4 удара - общата енергия на тази болница беше 20 000.

К5 болницата:


Даваше по 50 енергия на един войник с 5 цъкания (ако се дореди де) - общата енергия на тази болница беше 25 000.


Разбира се болниците не бяха въобще евтини , това беше лукс , които струваше много пари на еДържавата. Но във временна с ограничена кръв от 100 на ден , като в тях влизаха и работенето и тренирането , тази кръв бонус в битки беше много важна.

Отбранителни системи се пускаха по време на битки , като с тях се намаляваше щетата нанесена от противниковата страна. Колкото по-голяма беше защитната стена , толкова повече се убиваше от общата щета на противника. Разбира се и това беше доста скъпо удоволствие и за него имаше специален режим , първо Президента пускаше закон за закупуването на такава система , които закон после трябваше да се одобри от парламента. Те също както виждате са разпределени от к1-к5, те не стигнаха еволюцията на к6 и к7.
Защитната система се състои от 2 компонента: оформление и стена.
Оформление добавя точки защита
стена продължителност

К1 система


Продължение 1 рунд , като даваше 10 000 точки защита

к2 система


Продължение 2 рунда , даваше 20 000 точки защита

К3 система


Продължение 3 рунда , даваше 30 000 точки защита

к4 система


Продължение 4 рунда , даваше 40 000 точки защита

к5 система


Продължение 5 рунда , даваше 50 000 точки защита


Болниците и Защитните системи често пъти бяха решаващите фактори в битките. Когато се появяваха от едната или другата страна на стената , то те бяха и способни да обърнат всяка една битка. Разбира се бяха доста скъпи удоволствия за всяко едно правителство , но и построяването им беше доста скъпо и отнемаше време.

Билетите Отдавна вече неизползваеми , защото Плато и екип въведаха метода да си заплащаш за даденото местене , като направиха всяка дистанция с по 20цц от горе. Разбира се навремето нямаше такова нещо и тогава билетите бяха единствения начин да се предвижите , за тях също имаше компании и пазар , също така и отделен ресурс , които и сега го има но се използва за оръжия , а именно петрола.

Ето една табличка на билетите да ги видите по-нагледно:Надявам се да съм ви бил полезен на новите играчи главно , а на старите да съм им припомнил добрите стари времена.
Наздраве от мене и до някоя следваща статия!

Ако ви е харесало ударете един шаут:
Болници , защитни системи и билети.
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2191114/1/20
Вот + ШАут

 

Comments

AquariusSG
AquariusSG Day 1,878, 01:24

Добра статия, време е или да ги върнат в играта или да ги премахнат напълно, поне да не седят така. Надявам се да ги върнат де, но надали. Само да допълня за болниците и защитните системи. Още по-рано, преди бая време болниците нямаха лимит на използваемост, всеки регион можеше да има по една болница и като се превземеше региона, тя се унижощаваше. Горе-долу същото бе и със защитните системи, превземат региона, унищожава се. И нямаха 2 компонента. Но това беше много много отдавна и бяха наистина скъпо удоволстие. За съжаление и тях прецакаха. : (

SvetlioBG
SvetlioBG Day 1,878, 01:27

добрите стари времена 🙂

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,878, 01:28

Не ги махат за да има цвят, инъче нов потребител ще види "хляб и оръжия" - егати симулацията на каквото и да е ;}

Iliya The Great
Iliya The Great Day 1,878, 01:30

аз не разбирам.. какви са теа боуници?

MHoropykua IIIuBa
MHoropykua IIIuBa Day 1,878, 01:36

Няма ве ся ще вкарат колички автобусчета корабчета тва онова : D : D ще вкарат и бензиностанции газстанции ще готвим боб от консерви няма само хляб да тъпчим : D

Gioreto
Gioreto Day 1,878, 01:39

В онези времена имаше и лимит на златото което можеш да закупиш (buy gold) за седмица.
Сега доколкото знам няма такива ограничения

DANl1640
DANl1640 Day 1,878, 01:40

и когато с к1 фирма се изкарваха пари.вот за статията,че ми припомни колко месеца съм събирал пари за първата си фирма

Hollmes
Hollmes Day 1,878, 01:44

Трябва да ги върнат, иначе със сериозни съюзници, може да си последна дупка на кавала, но пак побеждаваш. Пример: Япония, ако сега тръгнем да им помагаме ще им освободим регионите доста бързо. Много еднообразна стана играта: работа тренировки и бой/фермене...

Troqneca
Troqneca Day 1,878, 01:48

Защитните системи бяха пълна глупост!

LitoII
LitoII Day 1,878, 03:54

50,000 щета при удар на най-силния в еСвета 500 си беше гууд олд таймс : ))

neogts
neogts Day 1,878, 04:19

Илия, това са -ници, дето дсе играе боуинг от сестрите, използвайки топките на пациентие.

Simonymous
Simonymous Day 1,878, 06:05

А помните ли къщите? xD

paagrio
paagrio Day 1,878, 08:14

помним къщите, ами работата където бяха няколко професии и за всяка трупаш отделно опит, луда работа беше, сега играта е пълна боза, за болни маниаци с кредитни карти

Maggy Vasileva
Maggy Vasileva Day 1,878, 09:18

добрите стари времена +1
жалко, че бях двукликър тогава...

Simonymous
Simonymous Day 1,878, 11:30

Тогава имаше и двукликари, ама истински! Ех, какви двукликари имаше едно времеее...
Сега само еднокликъри...

Kradlivi Bulgari
Kradlivi Bulgari Day 1,878, 12:47

samo tova 4e sa gi ostavili oshte v igrata govori za neserioznosta na sazdatelite kam nashiq interes edin golqm ruk ponqtie koeto ne bqh ispolzval ot meseci na sam 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.