Ambient on/off

Join the new world

 

[ΥΠΕΞ] Απολογισμός Δεκεμβρίου

Day 1,875, 07:25 Published in Greece Greece by Ministry of Foreign Affairs GR


Ο μήνας που πέρασε ήταν δύσκολος για τη χώρα και απαιτητικός για το επιτελείο του υπουργείου. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε εύρος καταστάσεων από την πρώτη μέρα, και η ομάδα εργάστηκε σκληρά να φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές που της ανατέθηκαν.

Σε εσωτερικό επίπεδο, ξεκινήσαμε την οργάνωση του υπουργείου από τη βάση, μια και συνέχισε στο επιτελείο μικρός αριθμός μελών από αυτό του προηγούμενου μήνα. Οργανώσαμε μια σειρά εγγράφων για εσωτερική μας χρήση, καθώς και είκοσι πρεσβείες, τις οποίες καταφέραμε να φέρουμε σε λειτουργία επιτυχώς. Το έργο των πρέσβεων ελπίζουμε πως θα συνεχίσει εντατικά και τον επόμενο μήνα, μια και αποδείχθηκε πολύτιμη πηγή πληροφοριών, και πως θα βελτιωθεί περισσότερο.

Διαχειριστήκαμε έναν σεβαστό αριθμό MPP αυτό το μήνα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας ψηφίστηκαν με την έγκριση της ομάδας MPP του υπουργείου αμυντικά σύμφωνα με τις εξής χώρες: Γαλλία, Ισραήλ, Τουρκία, Πορτογαλία, Κίνα, Αλβανία, Βοσνία, Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν), Καναδάς, Νότια Αφρική, Γερμανία, Νορβηγία, Ρωσία, Βολιβία, Ρουμανία, Ουρουγουάη, Φινλανδία, Κολομβία, Κροατία, Αργεντινή και Ιταλία. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν αυτό της Ρωσίας, διότι στο πρόσφατο παρελθόν επέλεγε να υπογράφει MPP με τη Βουλγαρία και όχι με εμάς.

Αποφασίσαμε να μην υπογράψουμε MPP με το Ιράν κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, καθώς και να μην ανανεώσουμε τα MPP με Λευκορωσία και Ουκρανία όσο αυτές οι χώρες δείχνουν αμφιταλαντευόμενη στάση ως προς τη συμμαχία. Διερευνήσαμε τη στάση της Ιρλανδίας μετά την αποχώρησή της από την ΕDEN και αποφασίσαμε εν τέλει να εγκρίνουμε MPP με τη χώρα (υπό προϋποθέσεις) όταν αυτή κινήθηκε προς το πλευρό της Asgard (αν και για λόγους που δεν γνωρίζω προσωπικά τελικά δεν κατέβηκε νομοσχέδιο). Θα ήθελα να σημειώσω πως τα MPP που υπερψηφίστηκαν με Αίγυπτο και με Κύπρο δεν εγκρίθηκαν από την ομάδα ΜPP του υπουργείου, αλλά προτάθηκαν στη βουλή έκτακτα για να εξυπηρετηθούν σχέδια του Υπουργείου Αμύνης.Στις διπλωματικές ενέργειες της ομάδας μας συγκαταλέγονται τα παρακάτω.
Στην αρχή της θητείας είχαμε επαφές με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, τις ημέρες πριν λήξει το MPP που είχαμε. Τα γεγονότα στο τέλος της προηγούμενης θητείας είχαν ήδη προκαλέσει τεράστια ένταση στην κοινότητα. Τα στρατιωτικά μας σχέδια, εκείνες τις ημέρες, εξυπηρετούνταν από τη μη ανανέωση του ΜPP, καθώς και μια επίσημη ανακοίνωση της απόφασης αυτής. Στις συζητήσεις αυτές υπήρχε ένα ενδεχόμενο μελλοντικό σχέδιο για ανανέωση. Η κίνηση που έγινε αργότερα μέσα στο μήνα δεν ανταποκρινόταν στο σχέδιο αυτό αλλά σε άμεση αμυντική ανάγκη (και δεν ήταν απόφαση την οποία επεξεργαστήκαμε εμείς).


Το Υπουργείο Εξωτερικών, στις αρχές του μήνα πάλι, συνέβαλλε στην στην έγκαιρη συνεννόηση του Υπουργείου Αμύνης με την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία για το μεταξύ τους ΝΕ, ώστε να καταλάβει τελικά η Τουρκία την περιοχή της Al Madinah και να σταθεί ως ασπίδα απέναντι στη Βουλγαρία, η οποία τότε κατείχε την Red Sea Coast.

Επιδιώξαμε την παραχώρηση ενός αριθμού CS από την Κίνα, αφου πια τα bonus μας είχαν μειωθεί αισθητά και η παραγωγή στις κρατικές εταιρείες και στα MU είχε πέσει σε χαμηλά νούμερα. Δυστυχώς, αντιμετωπίσαμε κωλυσιεργία και γενικότερη αρνητική στάση από τον αντιπρόσωπο των Κινέζων, οι οποίοι επικαλούνταν PTO ενέργειες από φιλοξενούμενα μέλη της EDEN στη χώρα τους. Τελικά δόθηκε CS για τις κρατικές εταιρείες, αλλά μέχρι και σήμερα εμείς και αριθμός άλλων χωρών-μελών της EDEN διεκδικούμε παραχώρηση CS για τις βιομηχανίες των MU.

Στις συνελεύσεις των MoFA της EDEN είχε γίνει πια προφανές πως Ουκρανία και Ρουμανία δεν έκαναν καμία απόπειρα να λύσουν τις διαφορές τους. Προσφέρθηκαμε να παραστούμε σε συνομιλίες ως ουδέτερος διαπραγματευτής για την εύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, κίνηση την οποία δέχτηκε ενθαρρυντικά το αρχηγείο της συμμαχίας. Μας ζητήθηκε να περιμένουμε επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό πριν αναλάβουμε δράση, την οποία δυστυχώς δεν λάβαμε ποτέ.

Υποστηρίξαμε την συμμετοχή της Κολομβίας στη συμμαχία ως πλήρες μέλος. Η χώρα έχει αποδείξει έμπρακτα πως ανήκει στη συμμαχία, έχοντας περάσει πρώτα αρκετούς μήνες ως δόκιμο μέλος.

Η ομάδα μας επεδίωξε επαφές με την Αμερική και τη Βραζιλία για να εξερευνηθεί η πιθανότητα αναθέρμανσης των σχέσεών μας. Οι κυβερνήσεις των χωρών μας υποδέχθηκαν ψυχρά και το κατέστησαν εμφανές πως δεν έχουμε κοινό έδαφος να συζητήσουμε αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά, επιδιώξαμε την άμεση επικοινωνία με στρατιωτικές μονάδες των χωρών αυτών που είναι ακόμα σύμμαχοί μας και πολέμουν υπέρ της συμμαχίας μας. Επιτύχαμε να διαπραγματευθούμε επίσημη συνεργασία μεταξύ του MoD μας και των στρατιωτικών μονάδων αυτών.

Απαντήσαμε στην έκκληση βοήθειας προαναφερθείσας στρατιωτικής μονάδας Αμερικανών για την διαφύλαξη των αμερικανικών εκλογών. Συντονίσαμε την κομματική δραστηριότητα μεγάλου ποσοστού Ελλήνων με αμερικανικό CS και συνεισφέραμε στην αποτροπή εισόδου δεύτερου PTO κόμματος στην εκλογική πεντάδα. Συμπαρασταθήκαμε επιτυχώς στους Αμερικανούς φίλους μας, ενώ αποδείξαμε έμπρακτα στα αμερικανικά κόμματα και στο λαό της χώρας πως η χώρα μας υποστηρίζει την ακεραιότητα των εκλογών της χώρας αυτής και όχι την ανατροπή τους.

Τέλος, τιμήσαμε τους επίτιμους Έλληνες πολίτες, συνεχίζοντας την καινοτομία που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση. Επικοινωνήσαμε με τους εν λόγω παίκτες και ζητήσαμε να μας παραχωρήσουν συνεντεύξεις, και στη συνέχεια εκδόσαμε σχετικό άρθρο προ ημερών.Ο περασμένος μήνας μας δυσκόλεψε πολύ. Τότε, όπως και τώρα, η χώρα βρισκόταν υπό σφοδρή επίθεση από εχθρικές δυνάμεις, ενώ η συμμαχία μας τρανταζόταν διαρκώς από εσωτερικά προβλήματα. Χώρες που στο παρελθόν είχαν φιλικές σχέσεις μαζί μας είχαν αρχίσει να εξερευνούν εχθρικά στρατόπεδα για νέες φιλίες. Οι γιορτές δεν μας επέτρεψαν να λειτουργήσουμε όσο εντατικά θα θέλαμε, λόγω ουσιαστικών RL υποχρεώσεων των περισσοτέρων μελών της ομάδας.

Θα ήθελα προσωπικά να είχαμε δραστηριοποιηθεί περισσότερο εντός της συμμαχίας μας και να δράσουμε ως ενωτική δύναμη. Δεν καταφέραμε να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο, εάν αυτός υπήρχε, και πλέον θα πρέπει αυτό να συμπεριληφθεί στα πλάνα του νέου επιτελείου. Δεν διατηρήσαμε τόσο υψηλό επίπεδο ενημέρωσης (μέσω άρθρων) όσο σχεδιάσαμε στην αρχή της θητείας όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις, κάτι το οποίο ελπίζω να βελτιωθεί με το νέο αίμα στο επιτελείο.

Θέλω να ελπίζω πως η προσπάθεια που καταβάλλαμε φάνηκε και πως ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις σε μία δύσκολη εποχή για τη χώρα στο παιχνίδι, και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του υπουργείου που αφιέρωσαν χρόνο ώστε να ολοκληρωθούν οι προσπάθειές μας.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Καραβίας

 

Comments

Exorcism363
Exorcism363 Day 1,875, 07:31

first

Kutluk Bilge Kul Anarsist
Kutluk Bilge Kul Anarsist Day 1,875, 07:31

v

Ipsenikos
Ipsenikos Day 1,875, 07:33

v

Dreico
Dreico Day 1,875, 07:42

V O T E D

Anastasis97
Anastasis97 Day 1,875, 08:00

ν

xam xam
xam xam Day 1,875, 08:09

αν την επεξεργαζόσταν εσείς που πιστεύεις θα κατέληγε ? στη συνέχεια ποια θα είναι η στάση σας απέναντι στην Κύπρο ?

Makedonissa
Makedonissa Day 1,875, 08:09

V!

SteliosRS7
SteliosRS7 Day 1,875, 08:12

v

hatz
hatz Day 1,875, 09:37

v

Bigger Lebowski
Bigger Lebowski Day 1,875, 09:48

v

melini
melini Day 1,875, 10:17

VoOoOoTeD

osfej
osfej Day 1,875, 10:31

v αλλα πιστευω οτι αυτο το υπουργειο θελει δουλεια με τα mpp και με eden

ANTONIS 13
ANTONIS 13 Day 1,875, 15:30

V

KillKiss
KillKiss Day 1,875, 16:10

ψήφος

πως θέλετε όμως ρε παίδες η Βραζιλία να σας αντιμετωπίσει φιλικά όταν κάνετε σύμμαχο τη ''φάρμα'' της , την ΤΕΡΑΣΤΙΑ Νότια Αφρική των 323 κατοίκων και 9 online παικτών ?????

thrakiotis
thrakiotis Day 1,876, 00:46

v

panvot
panvot Day 1,877, 01:44

V
Μπράβο για την προσπάθεια σας!
Συγνώμη που δεν μπόρεσα να βοηθήσω όσο ήθελα!

kalodios
kalodios Day 1,877, 02:00

v

EleytheroSatanogria
EleytheroSatanogria Day 1,877, 03:57

ψ

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.