Ambient on/off

Join the new world

 

Η θεωρία των συμμαχιών

Day 1,866, 03:35 Published in Greece Greece by Phaethon Ominosus

Στο Summit του eRepublik που έγινε πρόσφατα ακούστηκαν πολλά πράγματα.Ένα από αυτά ήταν η εισαγωγή μηχανισμών για την πραγματοποίηση των συμμαχιών.Έτσι, μου δόθηκε βήμα για να γράψω αυτό το άρθρο.

Συμμαχία = Mutual Protection Pact
Μέχρι στιγμής οι συμμαχίες είναι νοητές και δεν στηρίζονται ξεκάθαρα από το παιχνίδι.Μόνο τα ΜΡΡ μπορούν να θεωρηθούν ένα είδος ύπαρξης συμμαχίας αλλά και πάλι αυτό δεν είναι απόλυτο.Στην ουσία, οι μάχες αναγκάζουν τις χώρες να καταφεύγουν σε συμμάχους αφού πρώτα έχουν βρει εχθρούς βεβαίως.Δεν θα αναλύσω το πως βρίσκουμε εχθρούς, μόνο θα πω πως και σε αυτό χρειάζεται στρατηγική.Δεν είναι όλοι εχθροί ούτε όλοι σύμμαχοι.Το παιχνίδι επιτρέπει την διπλωματία και ο εξυπνότερος διπλωμάτης είναι αυτός που νικάει και όχι αναγκαστικά ο δυνατότερος πολεμιστής.Η στρατιωτική δύναμη είναι απλώς ένας άσσος στο μανίκι του εκάστοτε διπλωμάτη.

Εξεύρεση συνεργατών
Οι σύμμαχοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνεργάτες στις μάχες μας και 'μεις στις δικές τους.Προσωπικές φιλίες υπάρχουν όντως αλλά δεν κρίνουν τις κατευθύνσεις των χωρών.Βέβαια,από την άλλη και το ΜΡΡ δεν κρίνει την κατεύθυνση των παικτών της κάθε χώρας.Έτσι, οι χώρες για να βρουν καλούς συνεργάτες θα πρέπει πρώτα να φλερτάρουν με τους υποψηφίους σε διάφορα επίπεδα.Η ζημιά ενός tank δικού μας σε μάχη άλλης χώρας, οι φιλίες, τα άρθρα και άλλα πολλά είναι ο προπομπός ενός ΜΡΡ και κατ'επέκτασιν μιας συμμαχίας.Η eDEN χτίστηκε πάνω σε τέτοιες σχέσεις και για αυτό από την αρχή θέλει να δηλώνει αδερφότητα και έσπευσαν να μας το θυμίσουν πρόσφατα οι ηγέτες της συμμαχίας με άρθρο τους.

Χτίζοντας μια συμμαχία
Οι καλές σχέσεις μεταξύ των συμμάχων είναι πολύ σημαντικός παράγοντας.Το παιχνίδι όμως έχει διαφορετική άποψη από εμάς και αν θέλουμε να νικάμε στα πεδία των μαχών πρέπει να ακολουθήσουμε τις επιταγές του.Αναλύοντας τις ανάγκες των μαχών,των εκστρατειών αλλά και της eΓεωγραφίας μια χώρα πρέπει να έχει στο νου της τα παρακάτω:

1)Μέσα στο μεγάλο παιχνίδι των bonus και των περιοχών τους, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάθε χώρα θα βρεθεί έστω μία φορά σε πόλεμο με κάθε γείτονα της.Αυτό σαφέστα δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση.Κάθε συμμαχία πρέπει να έχει σε όλα τα σημεία του χάρτη ζεύγη συμμάχων-πυρήνες (βλ. Ελλάδα-Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ.-Βουλγαρία). Σπάνια μια χώρα φτάνει στο 100% των bonus, εκτός από περιπτώσεις όπου πανίσχυρες χώρες έχουν γείτονες ανύπαρκτους (π.χ. Κίνα). Αυτές οι χώρες δεν χρειάζονται ζεύγος.Τα ζεύγη είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει ανταλλαγή περιοχών/bonus, κάλυψη συνόρων, δημιουργία δρόμων μέσω περιοχών για να περνάνε οι δυνάμεις -όπως πολύ καλά ανέλυσε ο NikolaosSklhros σε παλιότερο του άρθρο- αλλά και κάλυψη των νώτων κάθε χώρας.Αυτοί οι δεσμοί αλληλεξάρτησης μπορούν να κρατήσουν εν ζωή της δύο χώρες.

2)Οι σημαντικές και μεγάλες εκστρατείες δεν κερδίζονται εύκολα.Μια χώρα μόνη της δεν μπορεί να κάνει πολλά.Ακόμα και αν κερδίσει συγκεκριμένες μάχες δεν θα τα καταφέρνει πάντα.Κάποια στιγμή οι παίκτες θα κοιμηθούν, θα πάνε στις δουλειές τους ή θα πάνε διακοπές.Κάθε συμμαχία πρέπει να φροντίζει να λειτουργεί 24/7.Κατά την άποψη μου, τρία ζεύγη σε διαφορετικές ζώνες ώρας είναι ικανός αριθμός χωρών για να συνεργαστούν και να έχουν κάποια θετικά αποτελέσματα για το κοινό τους καλό.

3)Σαφέστα όλα αυτά δεν αρκούν.Πολλά πράγματα μετράνε στο παιχνίδι καθώς κρίνεται από τους ίδιους τους παίκτες και ανάλογα με τις διαθέσεις τους.Υπερβολικά σημαντικό είναι να υπάρχει συνεννόηση.Αυτό σημαίνει κοινό CoD, κοινά shouts, κοινές παροχές και φυσικά άρθρα που να διαβάζονται από όλους τους συμμάχους όπου θα λέγονται διάφορα περί φιλίες και αδερφότητες και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας ώστε να τραβήξει την προσοχή, με σύνεση πάντα.Η επικοινωνία μεταξύ των συμμάχων όπως προείπα είναι σημαντικός παράγοντας!Ας ελπίσουμε πως οι αλλαγές που θέλουν να φέρουν στο παιχνίδι να μας δώσουν ένα χεράκι στο θέμα των συμμαχιών.

4)Η προπαγάνδα είναι ένας τομέας που δεν πρέπει να ξεχνάμε.Αν δεν πείσεις τους παίκτες πως μπορούν να νικήσουν δεν θα νικήσουν.Αν δεν τους πείσεις πως θα έχουν αντίκρισμα οι χαμένες αποθήκες τους,δεν θα τις αδειάσουν ποτέ.Και αντίστροφα πρέπει να πείσεις τους εχθρούς σου πως άμα τολμήσουν και ανοίξουν ΝΕ εναντίον σου θα χάσουν κάθε κομμάτι γης που τους ανήκει.Σ'αυτόν τον τομέα βέβαια νικάει ο καλύτερος ψεύτης και ο εξυπνότερος διπλωμάτης.

5)Κάθε συμμαχία χρειάζεται και την ανάλογη ηγεσία.Πιστεύω πως ηγεσία της δεν μπορεί να υπάρξει κανένας άλλος παρά μόνο οι πρόεδροι των χωρών που την απαρτίζουν.Προς το παρόν οι συμμαχίες δεν υφίστανται και δεν έχουν δική τους ηγεσία, η οποία κατ'ουσίαν να μπορεί να ρυθμίσει την εξέλιξη των μαχών.Οι λαοί πρέπει να εκλέγουν ικανούς προέδρους που θα μπορούν να κατευθύνουν την χώρα και την συμμαχία εκεί που συμφέρει τους ίδιους.Πολλοί πρόεδροι υπήρξαν αιτία για μεγάλες αλλαγές στον χάρτη,θετικές και αρνητικές.Μεγάλο χάρισμα για έναν πρόεδρο είναι η πειθώ.Αν οι πρόεδροι δεν πείθουν τους πολίτες να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει, τότε τίθεται μεγάλος κίνδυνος για την χώρα αλλά και για την συμμαχία.Δεν θα συνεχίσω όμως στις πολιτικές πλευρές μιας συμμαχίας καθώς θα μεγαλώσει υπερβολικά το άρθρο.


Σχολιάζοντας την επικαιρότητα
Η eDEN βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση.Δεν νομίζω πως ευθύνεται κάποιος συγκεκριμένα για αυτή την κατάσταση.Οι αντίπαλοι της είναι ισχυροί και κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στο παιχνίδι.Μοναδική εξαίρεση είναι η Αργεντινή.Θα επικεντρωθώ σε μερικά σημεία.
-Η διπλωματία της συμμαχίας αλλά και η επικοινωνία μεταξύ των συμμάχων δεν είναι κατάλληλη στις περισσότερες των περιπτώσεων.Βέβαια,το τελευταίο άρθρο της ήταν κάπως ενθαρρυντικό.Η ηγεσία της δεν χειρίστηκε σωστά πολλές φορές καταστάσεις εδώ και ένα χρόνο ανοίγοντας τρύπες στα σύνορα της.
-Θα θεωρήσω την σημαντικότερη απώλεια την Βραζιλία από τις φιλικά προσκείμενες χώρες.Η Βραζιλία θα μπορούσε να είναι το ζεύγος (βλ. ενότητα 1) της Αργεντινής και να κυριαρχήσουν έναντιον της Χιλής, η οποία δεν θα είχε καμία ελπίδα έναντι των δύο συμμάχων.
-Επίσης,οι Η.Π.Α. μια χώρα με πολλές παρατάξεις και απόψεις θα έπρεπε να επηρεαστεί από την συμμαχία ώστε να κινηθεί εκεί που μας συμφέρει.Το ίδιο και ο Καναδάς.Αυτές οι δύο χώρες θα ήταν ισχυρό αντίβαρο και ενόχληση για τους εχθρούς μας.Εδώ και καιρό η επιρροή της eDEN στην Βόρεια Αμερική έχει εξασθενήσει σημαντικά.
-Θα ήθελα να αναφέρω και το θέμα της Κύπρου.Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη,όμως σίγουρα ήταν διπλωματικό λάθος μίας εκ των δύο χωρών ή και των δύο.Αυτό είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει στην συμμαχία και είδαμε πως μας στοίχισε πολλά.Προτείνω ηρεμία και στις δυο πλευρές και να αφήσουν όλοι τα σχόλια τύπου "μου πήραν το μπιφτέκι μου,θα σε εκδικηθώ".
-Ο αντίπαλος πάσχει και φαίνεται στις πολλαπλές διαιρέσεις της πρώην συμμαχίας του.Εκεί πρέπει να χτυπήσει η αρθρογραφία της eDEN και όχι μόνο.Οι εχθροί μας έχουν απλώς κοινό εχθρό την eDEN.Δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους.Αντ'αυτού,η eDEN τρώγεται μεταξύ της (π.χ. Ρουμανία-Ουκρανία).
-Παρατήρησα πολλά λάθη συνεννόησης μεταξύ των συμμαχικών χωρών.Είδα διαφορετικά CoD να μοιράζουν την ζημιά χωρίς λόγο.Είδα παροχές να δίνονται από χώρα σε μία μάχη και οι άλλες να πολεμούν σε διαφορετική.Αυτό δεν είναι συμμαχία.Μια συμμαχία πρέπει να χτυπάει σαν ένα στην κυριολεξία.Μόνο έτσι θα κερδηθούν τα πλεονεκτήματα στις εκστρατείες και θα υπάρξει άνεση για "παρεκκλίσεις" της κάθε χώρας.Η eDEN καταρέει για ακόμη μία φορά και το μεγαλύτερο λάθος της θα ήταν να αφήσει τις χώρες της να παλέψουν η κάθε μία για τον εαυτό της.Ο εχθρός έχει δυνατότητες να ανοίξει πολλά μέτωπα.Αν η eDEN δεν βαρέσει συντονισμένα,δεν έχει ελπίδες απέναντι στους πολυάριθμους εχθρούς,οι οποίοι για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη διαχείρισης της ζημιάς (ένα κοινό DO και CoD αρκούν).
Προτάσεις
-Δημιουργία τείχους άμυνας σε Ελλάδα-Τουρκία,έστω και στην Αραβία.
-Εισβολή Η.Π.Α. και Καναδά ώστε να τραβήξουν πάνω τους την ζημιά Σερβίας και Πολωνίας τουλάχιστον.
-Διπλωματική κίνηση για επαναφορά ΜΡΡ με Βραζιλία (το οποίο χάθηκε λόγω Ρουμάνων PTOers αν θυμάμαι καλά).
-Παρότρυνση Κίνας να χτυπήσει την Χιλή ή την Σερβία -μιας και έφτασε στο Ισραήλ-.
-Resistance Wars & Airstrikes!

*Το άρθρο δημοσιεύεται για να διαγωνιστεί.Κάθε στήριξη σε ψήφους εδώ αλλά και στον διαγωνισμό είναι καλοδεχούμενη.
 

Comments

Patriwths7
Patriwths7 Day 1,866, 03:38

First! Voted!!!

RE-M-PELLOS
RE-M-PELLOS Day 1,866, 03:40

μου πήραν το μπιφτέκι μου,θα σε εκδικηθώ

Barristan the Bold
Barristan the Bold Day 1,866, 03:46

v

Dihenekis
Dihenekis Day 1,866, 03:57

Είσαι κατά Πολύ μεγάλο μέρος εντελώς λάθος κατά την άποψή μου .χρειάζεται άρθρο για να διορθώνει σχόλια δεν αρκούν. Μόνο ένα :

Ο φίλος, σύμμαχος, ουδέτερος που διευκολύνει την διέλευση του εχθρού μου ακόμα κι αν θα ήταν εντελώς ανούσια η αντίσταση είναι εν δύναμή εχθρός μου

Phaethon Ominosus
Phaethon Ominosus Day 1,866, 04:04

Αναφέρεσαι στο θέμα της Κύπρου φαντάζομαι.Το μόνο που ανέφερα πάνω σ'αυτό το θέμα είναι πως πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση και να αφήσουμε τις κοκορομαχίες.

Εχθροί είναι όλοι οι παίκτες με διαφορετικό citizenship ουσιαστικά αλλά περιστασιακά μπορούμε να συνεργαζόμαστε με κάποιους για να μην αφανιστούμε μιας και το γενικεύεις.

Nik7deputa
Nik7deputa Day 1,866, 04:40

Συμφωνώ αλλά και διαφωνώ σε μερικά. voted για το άρθρο.
Δέν κατάλαβα πώς περιμένεις η ΗΠΑ να επιτεθεί σε Σερβία/Πολωνία, εφόσον πηγαίνουν πρός αυτή την συμμαχία. Εχουν ΜΡΡ με Βούλγαρους

Dihenekis
Dihenekis Day 1,866, 04:56

Όχι αναφέρομαι σε πολλά περισσότερα απλά θα χρειαστούν πολλά comments. Στα περισσότερα είσαι λάθος . Απλά η Κύπρος είναι εχθρική χώρα

EleytheroSatanogria
EleytheroSatanogria Day 1,866, 04:56

tha simfoniso me de puta.den mporeis na perimeneis apo usa na ksanagirisei etsi eykola stous kolpous tis eden.mia protasi pou tha prepei na pesei sto trapezi einai na parameinei i eden enas simmaxikos organismos o opoios tha apartizetai apo geografikou endiaferontos simmaxies opos oi diples pou anfereis.ayti tin stigmi me tin tourkia tha mporousame na exoume sistisei mia simmaxia episima stous kolpous tis eden simparasirontas k alles xores.voted.

Phaethon Ominosus
Phaethon Ominosus Day 1,866, 05:27

Φυσικά και δεν περιμένω όλα αυτά να γίνουν από την μία μέρα στην άλλη.Όλα αυτά θέλουν πολύ δουλειά.Απλώς έθεσα κάποιους στόχους που θα ήθελα να δω να γίνονται πραγματικότητα.Οι Η.Π.Α. όπως λέω και στο άρθρο,έχει και μια τεράστια μερίδα πολιτών που βαράει για eDEN (μαζί με τους μετανάστες μας).Αυτή θα έπρεπε να προωθηθεί και να βοηθηθεί ώστε να σύρει την χώρα και πάλι μαζί μας.Με λίγα λόγια,επαναφορά της eDEN στο σημείο που κυριαρχούσε στον χάρτη.

Διηνεκές,θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σου σε πολλά θέματα.Απ'όσο ξέρω έχεις ασχοληθεί πολύ με την eDEN και η άποψη σου μετράει ακόμα και αν διαφωνούμε σε όλα.Προτιμώ 10 δικά σου σχόλια παρά 20 άσχετα.Εγώ θα περιμένω άρθρο σου ή σχόλια σου όπως και να 'χει.Αν μη τι άλλο,το άρθρο τέθηκε και για συζήτηση με βάση τις σκέψεις μου πάνω στο θέμα.

RHIANN0N
RHIANN0N Day 1,866, 05:32

Oti Damage exw kanei gia kina...to klaiw !!!

shirohige1
shirohige1 Day 1,866, 05:33

v

Ipsenikos
Ipsenikos Day 1,866, 08:24

Ψηφός για το άρθρο. Διαφωνώ σε κάποια σημεία, όμως θα συμφωνήσω πως η διπλωματία είναι το πιο σημαντικό χαρτί στο παιχνίδι. Πλέον είναι μάλλον το μόνο μας όπλο απέναντι στο υπέρογκο damage των αντιπάλων μας. Στο σημείο που έχουμε φτάσει, οι προτάσεις για αλλαγές είναι ό,τι μας έχει απομείνει. Αν παίξουμε πολύ έξυπνα, ίσως υπάρχει λύση στο αδιέξοδο...

GreekBrotherhood
GreekBrotherhood Day 1,866, 09:37

v + s

xam xam
xam xam Day 1,866, 10:04

ο Dihenekis γουστάρει να γκρεμίσει ότι προσπάθειες γίνανε και από τις 2 μεριές για δικά του συμφέροντα.

Πολύ ωραίο το άρθρο, voted

Dr.Chatzos
Dr.Chatzos Day 1,866, 10:09

voted

dimikala
dimikala Day 1,866, 10:12

i ameriki einai exthriki xora pleon stirize tin voulgaria opote den mporoume na vasizomaste s aytous...
stin kina se liges meres tha tis epitethoun oi servoi kai den ksero poios allos opote einai dyskola ta pragmata kai gi aytous....

pablogarcia5
pablogarcia5 Day 1,866, 10:21

Εξυπνο και καλοδουλεμενο αρθρο
οι ΗΠΑ δεν ειναι ενας ανθρωπος... με διπλωματια μπορει να προσεγγιστει, το ιδιο και η Βραζιλια.
Ακομη ακομη και η Σερβια !!! ειναι απιστευτο ποσο πολυ μας γουσταρουν..

DrHex
DrHex Day 1,866, 10:26

V

hatz
hatz Day 1,866, 11:29

v

Faethongr
Faethongr Day 1,866, 14:55

ψ

Mithrantir
Mithrantir Day 1,866, 14:57

mia mikri paratirisi...to airstrike einai apla la8os...

Phaethon Ominosus
Phaethon Ominosus Day 1,866, 15:03

Τα airstrikes φτιάχτηκαν για να χρησιμοποιηθούν.Δεν εννοώ στο άρθρο από 'μας τώρα.Γενικότερα η συμμαχία πρέπει να τα έχει στο νου της.Κρίσιμες οι μάχες των τελευταίων ημερών.

Mithrantir
Mithrantir Day 1,866, 15:24

simfwnw alla vlepoume sto paixnidi paradeigmata xwrwn pou to exoune xrisimopoiisei...kai nmz einai genika apodekto den voi8ise ka8olou...gia mena to airstrike den einai lisi...einai kinisi apelpisias

Phaethon Ominosus
Phaethon Ominosus Day 1,866, 15:38

Μέχρι στιγμής είδαμε την Βουλγαρία που έκανε μεγάλη χαζομάρα και την Κροατία με την Ρουμανία που έψαχναν επίσης απεγνωσμένα bonus και πρωτεύουσες αλλού 'ντ' αλλού.Δεν είπα να χρησιμοποιηθεί έτσι.Αλλά σκέψου πόσο εύκολα μπορείς να γκρεμίσεις ολόκληρες επιχειρήσεις των αντιπάλων με το airstrike.Είναι το πιο αιφνίδιο χτύπημα που διαθέτουμε.Με λίγη σκέψη είμαι σίγουρος πως μπορεί να βοηθήσει και πολύ μάλιστα.
Προσοχή!Ούτε εγώ λέω πως είναι λύση από μόνο του.Είναι ένα όμως πανίσχυρο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει την λύση.

THRAX and RUMELIAN
THRAX and RUMELIAN Day 1,866, 22:42

μηπως να αρχίσουμε να κοιτάμε σε θεωρίες αληθινών εκστρατειών προσέλκυσης Ελλήνων στο παιχνίδι όπως κάνουν συνέχεια οι "γείτονες" μας (εφημερίδες, internet ακόμα και εκπομπών σε μεγάλα κανάλια στις τηλεοράσεις σε ώρες αιχμής όπως πχ η Βουλγαρία), η ίσως σε θεωρίες καλοκρυμμένων μούλτι-μπούμ όπως τα σκοπιανά πχ;
δεν έχω καν έναν χρόνο στο παιχνίδι και έχω μάθει και τί ώρα κλάνουμε εδώ μέσα τόσοι που είμαστε

GREGORI TR
GREGORI TR Day 1,867, 15:35

V

Cool Blood
Cool Blood Day 1,868, 02:44

V
Είναι πολύ καλοδιατυπωμένο κείμενο και θέτει σωστά τα θεματα και τα ερωτήματα-problhmatismo;yw.
Μια διευκρίνιση χρειάζομαι, που δεν κατάλαβα. Γράφεις: "Εισβολή Η.Π.Α. και Καναδά ώστε να τραβήξουν πάνω τους την ζημιά Σερβίας και Πολωνίας τουλάχιστον.". Δεν προσδιορίζεις το "εισβολή" με το που την εννοείς

Phaethon Ominosus
Phaethon Ominosus Day 1,868, 02:54

Εννοώ να εισέλθουν στην Ευρώπη.Έχουν σύνορα με όλες τις δυνάμεις των αντιπάλων μας.Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και με μεγάλη επιτυχία.Βέβαια,τότε είχαμε την βοήθεια της Βραζιλίας (για την οποία γράφω πολλά) αλλά ακόμα πιστεύω υπάρχουν ελπίδες.Πάντως,είναι προτιμότερο από το να χτυπάνε Ταϊβάν.Άχρηστο για την συμμαχία.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.