Ambient on/off

Join the new world

 

[Посланическа Статия] Сърбия - Обзор през последните месеци

Day 1,865, 04:04 Published in Bulgaria Bulgaria by epssia


Здравейте, Ерепубликанци!

Статия я пиша с цел да ви представя кратък обзор над Сърбия през които премина страната и събитията свързани с нашата съседка 🙂 Приятно четене!Първо бих желал да започна с - Месец ЮлиНа снимката по-горе, виждате Сърбия в началото на месеца със своите колонии в Италия. Сърбите са извоювали 5/5 хранителен и 4/5 оръжеен бонус. Както забелязвате България е във война с Турция, а Унгария с Румъния. Неприятното в случая е, че те трябва да държат въстания в Босна и Херцеговина, Хърватия, Италия и въстанието в Албания(Тирана). Трябва и да окажат помощ и на двата свой съюзника с които си пазят гъба взаимно и задачата става непосилна за тях и в крайна сметка, гърците, които имат колонии на Юг и фермят решават да помогнат на своите съюзници и започват кампания на Апенинския срещу Сърбия. Гърците успяват да вземат няколко региона в Италия и така с няколко битки стигат и успяват да завладеят няколко оригинални региони на сърбите за кратко време. Така доста съседки се концентират върху оригинални-те си региони и освобождава-нето им, което дава шанс на Унгария и България да отвърнат на удара.

Месец Август

Със стъпването на новия кабинет на власт, Сърбия реши да възвърне старите си територии, които бяха освободени чрез въстания от противниците й. Това се случи благодарение на Македония която започна война срещу Гърция в Италия и спря тяхното нападение над сърбите. След като си стабилизира териториите, Сърбия започна кампания в Румъния където можеше да вземе техния нефт и да помогне на Унгарците да си стъпят на краката. Успешни битки проведоха както Унгария, така и Сърбия и това даде възможност на сърбите да ни помогнат във войната срещу Турция, където и гърците се бяха включили срещу нас. Сърбия обяви Турция за ЕВ и успя да завладее доста територии на изток(турски региони). Така България беше освободена, а Унгария успя да завладее доста колонии в Украйна.И едно кратко интервю с тогавашния президент - Strahinjic Banovan:

1. Първо, ще може ли да ни кажеш как започна всичко?

- Започнах играта когато няколко мои приятели ми предложиха играта в една Фейсбук група и на мен ми хареса.

2. Какво мислиш за отношенията между CoT и TWO?

- Смятам, че са доста добри в момента. Големия въпрос в момента е как ще се развият нещата по-напред, защото мисля, че някои ТЕДЕН-ски държави може да обмислят влизане в CoT.

3. Кой беше най-трудния ти момент по време на мандата ти като президент?

- Най-трудното нещо беше военната реформа в сръбската армия. Все още е проблем тя, защото доста политици искат нещата да останат както са си.

4. Добър ли беше мандата ти според теб?

- Ами според повечето сръбски коментари мога да кажа, че беше доста успешен за мен и за повечето сънародници. За жалост това време беше само за 2 седмици, защото бях импийчнат поради моето желание да премахна корупцията в страната и някои хора не искаха това да става.

5. Някакви последни думи които искаш да отправиш към българския народ?

- Весели празници на всички и всичко най-хубаво! 🙂Месец Септември

Новото правителство продължи кампанията на Изток и чрез Турция, Сърбия достигна до Иран. Правителството реши да нападнат Иранците, но чрез тези действия те загубиха колониите си на Запад(Хърватия и Босна). Минаха през Иран успешно и така установиха граница с Хърватия, но тя бе прекъсната благодарение на пакистанското въстание. Сърбите продължиха напред, където ги очакваше Китай. Китайците които не са имали сериозна война от доста дълго време приеха посланието и това доведе до война със Сърбия. Естествено Китай с големите си запаси без проблемно печелеше битка след битка и върна обратно в оригиналните им региони сърбите. Интересен мандат се получи за сърбите и за света като цяло 🙂Интервю с тогавашния президент - bozimano dorks:

1. Първо, ще може ли да ни кажеш как започна всичко?

- Започнах играта през 2009 когато видях в един вестник, че еСърбия се нуждае от помощ.

2. Какво мислиш за отношенията между CoT и TWO?

- Харесва ми как CoT и TWO си сътрудничат заедно срещу ТЕДЕН и успяват да им съперничат доста успешно.

3. Кой беше най-трудния ти момент по време на мандата ти като президент?

- Най-трудно беше когато започна войната с Китай и съответно я загубихме. Доста бях разочарован от това.

4. Добър ли беше мандата ти според теб?

- Ами бил съм два пъти президент на Сърбия, през Март и Септември и според мен по-добър ми беше мандата през Март.

5. Някакви последни думи които искаш да отправиш към българския народ?

- Скъпи българи, дано бъдете лоялни съюзници на Сърбия и за напред.Месец Октомври

След стъпването си във власт правителството си постави за цел да вземе бонусите на Запад и първата държава която трябваше да се справи със сърбите беше Босна. За нейно нещастие беше изтрита отново от Сърбия и след нея сърбите се чудеха как да вземат още региони. За техен късмет, Италия пусна въстание което беше успешно и от региона който им даде Черна Гора, Сърбия започна кампания на Апенинския полуостров. Поради Въздушния Удар на Хърватия в Азия, сърбите имаха шанс да нападнат отслабената държава и да я изтрият. Пуснаха закон за ЕВ и взеха няколко региона от тях. Така Сърбия стана със 9/10 бонуса и мисълта на следващото правителство да се насочи към Франция за 10-тия бонус.

Месец Ноември

Със стъпването на новото правителство на власт за цел си поставиха да започнат война с Хърватия, докато тя е заета с битките си в Индонезия. Речено, сторено и така Сърбия изтри хърватската държава от Европа като по този начин й премести столицата в Индия. През това време се готвеше план за нападането на Гърция и прекъсва-нето й от дългия “фарм период”. Затова ние, заедно с Македония, нападнахме гърците, но те отвърнаха с голям запас от вафли и се нуждаехме от помощ. Сърбите имаха колонии на Апенинския полуостров и така имаха граница с Гърция. Правителството реши и то да се намеси в кампанията и обяви Гърция за ЕВ, чрез което Гърция беше изтласкана от Европа и беше преместена в Близкия Изток. Бяха пуснати няколко въстания в Босна, успешни, но след това завзети отново от сърбите. Така новото правителство беше оставено с колонии в Италия и Гърция.

Месец Декември

Новото правителство реши да вземе и последния 10-ти бонус от Франция и затова пое на поход на Запад. Не беше трудно за Сърбия да я завладеят и отново страната беше с 10/10 бонуса. След няколко дена сръбската страна реши да поеме на поход в Азия, регионите в Гърция дават добра възможност и благодарение на тях имат граница с Израел и затова през последните няколко дни текат битки на Сърбия в Израел. След него идват Иран и Турция, и се заформят доста интересни събития през следващите дни в сръбската страна.Благодаря Ви за вниманието!

Весели празници,
 

Comments

LitoII
LitoII Day 1,865, 04:09

о/
Добра статия : ))

Wildrunner
Wildrunner Day 1,865, 04:21

dosta dobra statija, eto taka se pishat informativni statii o/

AquariusSG
AquariusSG Day 1,865, 04:22

Браво. Много добра статия.

aptus
aptus Day 1,865, 04:25

Отлично, както винаги! 🙂

NThePinkPantherN
NThePinkPantherN Day 1,865, 04:26

Страхотна статия! Поздрави за труда!

anThhraX
anThhraX Day 1,865, 04:28

Няма сръбска скара,няма вот!

No face No name No number
No face No name No number Day 1,865, 04:29

vot

ARE WEEEEEEEEE
ARE WEEEEEEEEE Day 1,865, 04:33

Браво !

GhanimaAtreides
GhanimaAtreides Day 1,865, 04:33

повтарям казаното няколко пъти вече, но статията наистина е много добра!

Mr yOdA
Mr yOdA Day 1,865, 04:37

Браво за труда...уникална статия !

dia761
dia761 Day 1,865, 04:41

Страхотна , браво!!!!!!

stoxi
stoxi Day 1,865, 04:45

Браво!

b u c a
b u c a Day 1,865, 04:54

Браво!

Kxrt
Kxrt Day 1,865, 04:59

o/

chugaystyr
chugaystyr Day 1,865, 05:06

Вотед!

NKFV
NKFV Day 1,865, 05:11

\o

choki 6
choki 6 Day 1,865, 05:25

o/

Helios IYI
Helios IYI Day 1,865, 05:28

вот и суб 🙂

Vesko Petkov
Vesko Petkov Day 1,865, 05:36

Отлична статия, вот !

NO CARRIER
NO CARRIER Day 1,865, 06:46

о7

arayiptaulasamadiginnumero Day 1,865, 06:55

Comment deleted

bancho22
bancho22 Day 1,865, 06:55

найс o7

Simonymous
Simonymous Day 1,865, 07:34

Хвала!

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,865, 08:16

о7

Don Lex
Don Lex Day 1,865, 08:54

o7

Duppise
Duppise Day 1,865, 11:31

Много добра статия! o7

epssia
epssia Day 1,865, 13:16

Благодаря Ви много на всички! 🙂

Goce.Delchev
Goce.Delchev Day 1,865, 17:27

Edna ot nai-dobrite statii v posledno vreme,bravo 🙂

Richelieu BG
Richelieu BG Day 1,866, 02:02

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.