Ambient on/off

Join the new world

 

[УеС саопштење] Давање пасоша непријатељима и поштовање политичког фер плеја

Day 1,856, 13:45 Published in Serbia South Korea by New-and-Now


Друштво,

у овом ванредном саопштењу Уједињене еСрбије желимо да се изјаснимо о две осетљиве политичке теме:
- давање пасоша еСрбије непријатељима од стране играча Penzionerr
- поштовање политичког фер плеја - без слања "регрутационих" порука члановима неке странкеДавање пасоша еСрбије непријатељима од стране играча Penzionerr


еСрбија је после дуже времена поново жељена дестинација за играче широм света због поседовања прво 9/10 ресурса, а однедавно и 10/10. Иако већина играча у еСрбији сматра да непријатељима у игри не треба давати наш пасош због тога што тиме помажемо њихов развој и њихову борбену моћ коју користе у борби против еСрбије и савеза, редовно има конгресмена који игноришу те чињенице.

У последњих неколико дана велики број играча из Грчке и Румуније су добили пасош од конгресмена еСрбије Penzionerr, који је тренутно учлањен у УеС, али је као конгресмен изабран са листе Навијачке Странке Србије:


Коме је све дао пасоше, можете лако видети на овом линку.

Ипак, пошто је овај конгресмен тренутно у нашој странци, а пошто због механизама игре не можемо да га избацимо из странке, на овај начин се УеС ограђује од његових поступака и осуђујемо овакав начин деловања било ког изабраног представника народа. Уједињена еСрбија не сарађује са овим играчом, нити је упућена у његово политичко деловање.

Не желимо да поверујемо да се овај играч учланио у нашу странку да би нам нанео политичку штету, али сматрамо да имамо обавезу према свим играчима наше заједнице да разјаснимо целу ситуацију.

Прим. ур. Уколико конгресмен одобри пасош играчу из непријатељског савеза и за ког се утврди да ради на штету еСрбије, биће му онемогућено активно бављење политиком унутар странке, као и будуће кандидатуре за Конгрес преко наше листе.Апел за поштовање политичког фер плеја - без слања "регрутационих" порука члановима неке странке

Иако смо пре 10 дана предложили као једну од ставки политичког фер плеја избегавање слања порука играчима који су већ чланови неке партије, желимо још једном да поновимо овај апел пошто се приближавају избори за Конгрес и фамозни пресек за ТОП 5.

Уједињена еСрбија осуђује овакво политичко деловање и напомињемо да ми нећемо одговорити на исти начин уколико дође до оваквих поступака према нашем чланству, већ ћемо наставити да се за наше политичке циљеве боримо својим програмом и уз помоћ људи који га подржавају, јер се показало да је то исправан и ефикасан начин вођења странке.Ваша Уједињена еСрбија 

Comments

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 13:46

[УеС саопштење]

- Осуда давања пасоша непријатељима
- Апел за поштовање политичког фер плеја

erepublik.com/en/article/2178620/1/20

serbiankid
serbiankid Day 1,856, 13:47

o/

BangIades
BangIades Day 1,856, 13:48

Treci, ako mi verujete!

HooCairs
HooCairs Day 1,856, 13:50

Opet se nakotile gnjide.

Anthony Tony Soprano
Anthony Tony Soprano Day 1,856, 13:52

vote !!!

sibinovic82
sibinovic82 Day 1,856, 13:52

Clan UES-a

http://prntscr.com/mnkj3

eBora
eBora Day 1,856, 13:53

UES RASPAMECIVANJE EPIZODA 4
OREM ZAVEJANE UES NJIVE
http://prntscr.com/mm704

sibinovic82
sibinovic82 Day 1,856, 13:54

Naravno protiv prodaje dodele CS inace zavrsicemo kao USA 😛

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,856, 13:59

Ko hoce vise para za srpsku vojsku, hoce i vise poreskih obveznika, treba se izboriti sa Kinezima,Brazilcima,Poljacima..... i dovesti sto vise stranih investitora.

Capone91
Capone91 Day 1,856, 13:59

Furija,

Pre nego sto pocnes da penis kako je doticni clan UeS-a prvo pogledaj preko koje stranke je postao kongresmen, a takodje znas i sam da mehanizmi igre ne omogucavaju da neko bude izbacen iz bilo koje stranke

pakija
pakija Day 1,856, 13:59

Multi.Bre ajde nesto pametnije smislite xD

xxDISTURBEDxx
xxDISTURBEDxx Day 1,856, 14:00

E moj Chappy koga ti drzis u stranci ccc 🙂

Capone91
Capone91 Day 1,856, 14:03

Crni lovac

To govoris zato sto je kongresmen iz tvoje stranke dao CS Hrvatu ili... http://prntscr.com/mnkji

pakija
pakija Day 1,856, 14:05

a mogao je to možda biti jak nalog
http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1710811
al "politika" je bila bitnija

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 14:06

@CRNI LOVAC: ако отворено подржаваш давање пасоша непријатељима, немам ништа против. Само те молим да се изјасниш да ли је то твоје лично мишљење или мишљење твоје странке или целе Владе у којој се налазиш?

И слободно напиши твоју процену као одговорно лице за Економију еСрбије колико ће ови "нови грађани" еСрбије донети пара у наш буџет и на које све начине?

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 14:07

@Furija.BRE: слободно сада прочитај цео чланак, када си покушао са троловањем.

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,856, 14:11

@New-and-Now da ne bi bilo da govorim zbog ovoga ili onoga ako se sjecas da smo imali istu raspravu prije par mjeseci , i da smo imali razlicite stavove kao i sada, ja zastupam licno misljenje svugdje sem u zvanicnim novinama bilo stranke bilo drzave.Mislim da je to misljenje jedino ispravno uz eventualno male poreske korekcije koje bi trebalo odraditi kako bi se onemogucilo izbjegavanje poreza na bilo koji nacin.

Anominan
Anominan Day 1,856, 14:14

Potpuno sam za dodjelu pasoša svakom nalogu koji aplicira za isti. eSrbija treba i mora da bude primjer slobodarske i kosmopolitske države u Novom Svijetu.

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 14:18

@CRNI LOVAC: Хмм....ово се тренутно третирају као званичне новине УеС-а, дакле то није твоје лично мишљење, већ целе Владе или странке? : ))

Пошто већ неколико дана имамо 10/10 ресурса и пошто си на позицији која одређује пореске стопе, претпотављам да је већ спреман програм за инвеститоре из непријатељских земаља? Када ћемо моћи да добијемо прорачуне, да би се могли спремити за јавну расправу по том питању?

До тада, моје мишљење је да непријатељ не мора да користи наше бонусе за производњу.

xxDISTURBEDxx
xxDISTURBEDxx Day 1,856, 14:19

podrska za Chappy-ja ! !

access denied brt
access denied brt Day 1,856, 14:21

Opet se nakotile gnjide. x2

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,856, 14:27

Da bi mogao da odgovoris na komentar moras ga i procitati, kao sto rekoh u pitanju je licno misljenje, koje na zalost zbog zastarjelih shvatanja, trenutno ne moze da zazivi. Ali, uvjeren sam da ima dosta i onih koji se slazu, pa nista nije nemoguce : ))

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 14:32

@CRNI LOVAC: Ја сам се понадао да је то званичан став твоје странке или целе Владе, пошто су ово званичне новине странке, а ти си рекао да у тим случајевима не заступаш личне ставове.

Али нема везе то....хајде да овде причамо о цифрама, о интересу еСрбије да делимо пасоше свима. Како мислиш да промениш нечије размишљање, ако не причаш о својим идејама, ако не едукујеш саговорнике и потенцијалне сараднике у том пројекту?

Конкретно, шта ти лично мислиш, колико ће Хаус Фрик и компанија донети земљи пара кроз порезе? Доста ових странаца су пуни фирми, скоро па су се целе јединице преселиле...колико ћемо профитирати као заједница од тога? Појединац нас сада не интересује, он је урадио шта је урадио. Питање је како ће се ово одразити на нас?

Vuk01
Vuk01 Day 1,856, 14:40

nasi stari grcko-rumunski povratnici a poznavajuci njihovo ekonomsko stanje lepo se ovajdio ...

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,856, 14:40

Brojke zavise od broja ljudi ,broja kompanija...znas i sam koliko svaka pojedinacna firma donosi love. Jedan od osnovnih problema cijele price je visina minimalca,kao da nase jedinice ne mogu da rijese unutrasnji sistem kada bi minimalac dosao na realnu cijenu. I one bi placale porez od 2, nesto dinara po radniku, za koji satisfakciju dobijaju kroz refund,samim tim bi i poreski sistem bio pravedniji a strancima onemoguceno da dovode gomile firmi iz kojih podjele tenkove preko donacija a plate porez na minimalac.

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 14:59

@CRNI LOVAC: Надам се да ће се једном направити права анализа и прави план по том питању, па да можемо да дискутујемо.
Надам се да са друге стране узимаш у обзир и повећање борбене моћи непријатеља јер користе наше ресурсе и тиме повећавају своју производњу, коју после користе против нас уз много повољније услове, него да их производе у својој земљи.

А што долазе баш у еСрбију, када имају савезнике са 10/10 ресурса... Чудно...

heffe
heffe Day 1,856, 15:04

Da nece mozda TO da nam rade xDDD

Firme nasih jednica su u poljskoj a Grci dolaze kod nas, jos da se ovi nasi vrate sada pa Srbija bi imala bar 40-50% vise privila dnevno...

Ne mogu vise da zaposljavaju milion radnika dnevno pa da nam jebu ekonomiju, mogu samo da zaposle nase radnike ili njihove isti q i da placaju porez, dizite minimalac da im uzmemo vise para 😃

Stevanovic Dragan
Stevanovic Dragan Day 1,856, 15:05

SRAMOTA !!! I pre su prodavani pasosi radi spijunaze nase zemlje,ali nikada ovako ocigledno kao danas.Hebali vas virtuelni goldi i CC zajedno.IZDAJNIK SRBIJE ne treba da bude kongresmen.Zgrazavam se i odvratno mi je kada pojedinci unistavaju nasu zemlju.Stvarno SRAMOTA !!!

Vuk01
Vuk01 Day 1,856, 15:07

heffe opusteno sutra ce u rw da udara sa tenkovima napravljenim u eSrbiji ; )

heffe
heffe Day 1,856, 15:08

Ako bitno da je on platio porez za te tenkove 😉

Stevanovic Dragan
Stevanovic Dragan Day 1,856, 15:08

Svi koji prodaju pasose strancima pod hitno da se stave na crnu listu i da se preduzmu represivne mere protiv njih.Ako VLADA SRBIJE to ne ucini,onda je i ona IZDAJNIK i pod hitno IMPEACH sadasnjeg CP-a !!!

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,856, 15:11

@New-and-Now to poslednje sto si napisao je sustina price,imas u novinama MeS-a u poslednja 2 clanka pracenje priliva na trezor izsata u sat, kad bi u duzem vremenskom periodu npr barem mjesec dva imali 10/10 a istovremeno imali priliv populacije, mogli bi se izvuci precizniji zaključci sto se samih brojki tice,ali u svakom slucaju dolazak 50 privrednika sa po 40 radnika donio bi samo na osnovu poreza na plate povecanje od preko 10 % ukupnog budzeta e-Srbije + ako bi nesto i prodali na nasem marketu jer tesko je vjerovati da bi sve islo preko donacija cifre bi bile i znatno vece.
Naravno uslov je da se onemoguci rad za trenutni minimalac.

Mrkalj Branko
Mrkalj Branko Day 1,856, 15:14

07

Commodus Augustus
Commodus Augustus Day 1,856, 15:19

slazem se sa crni lovac
treba pustati ljude u srbiju
otice ionako cim izgubimo resurse
ako ih ne primimo mi primice ih neko drugi

ja u poljskoj imam 90 radnika a tamo sam vise meseci
minimalac je 10 din
a porez 15% , kupujem na njihovom marketu sta mi treba itd da ne nabrajam
znaci oni imaju koristi od toga
zasto i mi da ne iskoristimo 10/10 i skupimo malo vise para, a treba nam

ko ameri nemozemo da prodjemo jer treba vise od 500 ljudi da se skupe da samo udju u top5 stranaka
tako da se ne treba plasiti PTOera

Johnnnie
Johnnnie Day 1,856, 15:19

hvala na objasnjenju, sad vas ne mogu napadati

Capone91
Capone91 Day 1,856, 15:25

Icemane i heffe aka Boris Tadici

hahahahahaha pa jbt jeste li vas dva svesni demagogije koju prosipate po komentarima?

Zalazete se za davanje CS igracima iz protivnickog saveza kako bi eSrbija kroz poreze dobijala vise prihoda, a vi ste ti koji sve poreze placate Poljskoj, ako toliko brinete za prihode eSrbije vratite se ovde pa placajte porez a ne Poljskoj

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 15:25

@IcemanTheDestroyer: a sto ne zaposljavas u eSrbiji 90 radnika, pa bar dok imamo 10/10 resursa (posto pretpostavljam da je to razlog sto vec mesecima ne uplacujes dinar poreza u drzavnu kasu)?

90 radnika x minimalac 5 RSD x 10% poreza = 45 RSD dnevno +
kupovina sirovina na nasem trzistu (ne znam koliko ti treba sirovina za proizvodnju) x 0,06 RSD x 3% poreza = ?

Malo li je za nasu zemlju samo od jednog naseg igraca?

Milan85
Milan85 Day 1,856, 15:28

Meni i dalje nije jasno kako neko moze da pravda to sto stranac dobija nase drzavljanstvo i benefit od resursa koje smo mi kao gradjani obezbedili. Meni je bitno da mi imamo 10/10, ali da samo eSrbija sa saveznicima ima korist od toga. Ostalo je sve bespotrebno objasnjavati i nema nijednog argumenta koji ce me ubediti u suprotno. Ako treba da delimo to sa "neprijateljima" onda ne vidim ni poentu u jurnjavi...

Ponasanje ovog igraca necu da komentarisem jer je glupo i bezobrazno : /

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 15:29

@CRNI LOVAC: dakle, dok se sve to ne omoguci (visemesecno drzanje nasih resursa, priliv tolikog broja investitora, povecanje minimalca...), ova prica nema ekonomski pozitivan efekat, vec ima negativan efekat za drzavu na bojnom polju?

Dakle, kratkorocno smo sigurno na gubitku kao zajednica, a dugorocno cemo mozda i moci da izvucemo nesto iz cele price ako se sve kockice sloze (a pritom mesecima radis u Vladi gde izgleda nema sluha za sklapanje takvog mozaika).

heffe
heffe Day 1,856, 15:31

Capone

Od mene poljska nije dinara videla imam raw firme koje nemaju porez 😛

NaN

Na sirovine nema porez..

Inace ja se vracam u Srb samo da se malo smiri situacija full bonuse smo dobili pre par dana, ne znam koliko je sigurno vratiti se odmah, jer ako izgubimo resurse bice mi glupo da cimam poljake za cs...

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,856, 15:38

@New-and-Now ne, ono je potrbno da bi pozitivan efekat bio jos veci, mi ne mozemo biti na gubitku, ali da bi najozbiljniji ekonomisti dosli a samim tim i buduet dozivio znatno vece punjenje potrebna je stabilnost resursa.

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,856, 15:43

@Milan85 pa stvari su toliko proste, ko hoce da vidi : Mi smo se borili za resurse da bi neprijatelj dolazio kod nas i placao nama poreze a ne obrnuto, ako drzava ima pare imace i vojsku, ko ima vojsku ima i resurse.

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 15:58

@heffe: u pravu si, nema poreza na sirovine, vec bi kupovinom sirovina na nasem trzistu pospesio prodaju nasih privrednika, koji bi tako lakse i brze zaradjivali. Nije direktna injekcija u budzet, ali je indirektno dobro za nas.

@CRNI LOVAC: da li si probao da napravis analizu da li mi vise zaradimo njihovim dolaskom ili oni manje izgube sto proizvode kod nas? Racunaj da proizvedu vise tenkova sada i da zbog toga mogu vise sredstava da uloze u placenicku stetu. Koliko nas kosta kupovina opreme za podelu da bi parirali toj povecanoj steti? Manje ili vise od onoga sto potencijalno zaradimo od njih?
i

MoonChe
MoonChe Day 1,856, 16:01

Crni Lovac +1

Tesko da mozes ovima objasniti da je ovo neka druga verzija ekrepa a ne ona gde se moze raditi 1dw, rusiti firme, prodavati strana roba itd zaostali su oni koju godinu, mada to ima i svoje beneficije da nisu zaostali zgazio bi ih voz. Minimalac nece nikad podici, pre dve god u decembru sam pokusao ali je bila ista prica kao i sada, jednom kad se papagaji nesto nauce vidi se da ponavljalju i ponavljalju i ponavljalju, dzaba pises nazalost.

Mada meni i dalje nije jasno kako su do skoro znali ti isti da prigovaraju nasima sto idu u USA recimo da placaju Amerima poreze, a vidi sad druga prica, gosopodo politicari da ne kazem ovce morate se odluciti sta je ispravno ne mozete ovako doveka hebavati narod vasim glupostima.

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,856, 16:14

Svaki iole ozbiljan igrac puca sa q7 tenkovima pa ih proizveli kod nas ili negdje drugo, ako mogu da biram izabracu da ih proizvedu kod nas, a nazalost svi znamo sta je problem minimalca i da ovo sto pisem i nije bas popularno jer " ko ce se cimati i napraviti u jedinici sistem da mu visina minimalca ne predstavlja problem" lakse je pojaviti se i reci da tamo neko pise budalastine, i pozvati ljude na "patriotizam"..

Dio Maximus
Dio Maximus Day 1,856, 16:16

Мунче визионар имао сан да дигне минималац, ал' не дадоше му душмани.

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Day 1,856, 16:26

A da mi najurimo u RL FIAT, Coca-Colu, Telenor, VIP ,Phillip Morris .... Jbm ja njima majku , nisu oni dosli ovde da zaposle nase radnike i placaju porez nego da ostvare profit. Jos dolaze iz zemalja koje su nas bombardovale . Ne znam samo sta je svim ovim budalam u svijetu koji se bore za strane investitore.

ne shvatam

Zarmael
Zarmael Day 1,856, 16:42

Podrska zaclanak, Sramota za NSS i mene je licno sramota jer je taj seronja clan Skorpiona ali ne jos dugo
u svakom slucaju sramota za njega nadam se da nikada vise ni jedna stranka nece ni za sta da ga kandiduje

New-and-Now
New-and-Now Day 1,856, 17:08

@POP DJUJIC: nisam siguran koliko su moguca RL-eRep poredjenja po pitanju ekonomije. A sto im onda ne dajes subvencije od 10g po zaposlenom radniku, ako pratis tu logiku?

Nije sporno ako hoces da spinujes i da takvim frazama iskazes svoje misljenje na ovu temu, samo onda budi dosledan do kraja. Ponudi im platu zaposlenog koja je na 20-30% plate u eFRA ili eUK, sto da ne?

igajunior
igajunior Day 1,856, 17:14

Problem je moralne prirode, a to moram da osudim...I ništa više...Čiji obraz podnosi da zajebeš drugare koji ti omoguće kongres, ALAL VERA BRO...Igra se promenila tako da davanje državljanstava stranim investitorima ide samo u prilog državi Srbiji, pa osim moralnog posrnuća dotičnog, druge štete nema...Inače, svi kongresmeni bi trebali podeliti sve preostale CS, jer tako dodatno jačaju Srbiju tj. povećavaju priliv u trezor, a samim tim i borbenu moć vojske...

Slanje poruka ljudima koji su već članovi neke stranke osuđujem i podržavam inicijativu...

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.