Ambient on/off

Join the new world

 

[МВнР] Референдуми, Республика и събитията в Украйна

Day 1,849, 11:24 Published in Bulgaria Bulgaria by Ministry of Foreign Affairs BGЗдравейте!
Тези дни международната преса ври и кипи от новини, всичко е изключително динамично и ежедневно се случват все нови и интересни събития. Както винаги МВнР се стреми да ви осведомява своевременно за събитията по света.


Започваме с новината на деня - обявения референдум в Украйна за напускане на Еден. Съгласно устава в Еден е необходимо гласуване в парламента, но президентът е решил да се допита до народа преди предприемането на тази стъпка - браво за което, имайки предвид, че се е случвало и противното. (справка Беларус). Цялата афера започва преди три дни с т.нар. “Желязно съглашение” за отдаването на украинския регион Буковина в румънски ръце от страна на унгарците. Веднага след узнаването започват гневни украински шаутове и към 11 вечерта украинският президент пише официална нота до командващия съюза с ултиматум (“добри” са в тях, да) да бъде направен избор между Украйна и Румъния коя страна да остане в съюза. Последват множество вътрешни конфликти и обвинения към президента, че не се е свързал с проЕденско настроените сред румънците и че се опитва да изкара страната от Еден, а не да бъде изключена Румъния. В крайна сметка референдумът е факт, но повечето гласове за момента са да останат в Еден.
Източници:
http://www.erepublik.com/en/article/-president-eden-2173973/1/20
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2172853/1/20

Ексклузивно: няколко минути преди пускане на статията от Външно се добрахме до неоповестен досега меморандум между украинци и румънци. В него се прокламира опит за подобряване на отношенията между двете страни и възобновяване на МПП помежду им. Украинците клякат за гореспоменатия регион Буковина и го отдават до края на мандата, като в замяна Румъния се задължава да осигури на Украйна конгрес (какъвто от месеци нямат бел.ред.) Към момента на писане обаче той не е подписан от страна на украинския президент - http://tinyurl.com/cyx2x4aПроведоха се и два други референдума - както МВнР по-рано съобщи, се проведе такъв в Ирландия. Той завърши с окончателни резултати 82 гласа за напускане, 26 срещу и 11 въздържали се и така с мнозинство от 68% от общо 119 валидни гласа Ирландия напусна Еден. Като това автоматически не означава, че ще предприемат стъпки към съюзяване с довчерашните си противници, но както президентът им се изрази - са отворени към нови възможности. В множество от коментарите виждам че се призовава Ирландия да се присъедини към нашия съюз СоТ, но колкото и добри съюзници да са, не бива да се бърза. Казвам това, което на някои може да се стори и странно, но в Ирландия има доста смесени народности от Еден и сравнително малко истински ирландци. Естествено Външно министерство ще работи в посока подобряване на отношенията с Ирландия, но не бива да избързваме с емоциите.
Другият референдум, който се състоя бе този в Албания. Там се стигна до куриоз след като 65% от гласувалите са за излизане на страната от съюза, но вече бившият президент огласи, че страната остава, защото нямали алтернатива. Доводите му са, че населението било неопитно и не е знае колко бил направил Еден за албанците.
Източници:
http://www.erepublik.com/bg/article/rezultatet-per-eden-mbyllja-e-mandatit-a-p--2172858/1/20
http://www.erepublik.com/bg/article/-referendum-farewell-friends--2172808/1/20Други новини
Полша, Литва и Беларус сключиха т.нар. пакт Республика, който оповестява постепенното отдръпване на белорусите от сферата на Еден и сближаването им с техните съседи. Като клаузи в него са упоменати честване на общи събития от РЖ и подписване на МПП помежду им, ако вече нямат такова.
Русия и Беларус започнаха тренировъчна война, която ще трае две седмици (т.е. до парламентарните избори). В споразумението са упоменати няколко клаузи - атакуващата страна да не побеждава в повече от две битки подред, т.е. да не превзема повече от два региона едновременно. Още - седмица след първоначалните закони за ЕВ, те да бъдат отменени или променени с други страни. Както и за Беларус се забранява да атакува руски региони, които ще доведат до загуба на бонус.
Русия и Швеция продължават наемното споразумение за региона Бохус. Срокът се удължава до 10 януари, а сумата за плащане е 90 злато
В Индия се състоя опит за бейбибум - индийците качиха клипче в youtube, но за момента резултатите не са обнадеждаващи. Клипчето може да видите тук - http://www.youtube.com/watch?v=v8IYCnabNKY .
Източници:
http://www.erepublik.com/bg/article/-mofa-pl-res-publica-pact-eng-pl--2173597/1/20
http://www.erepublik.com/en/article/-cp-2-be-ru--2172762/1/20
http://www.erepublik.com/bg/article/-1-2173238/1/20С уважение
The Graverobber
Заместник МВнР
 

Comments

hanibalbg
hanibalbg Day 1,849, 11:38

Добра информативна статия, особено за играчите които не следят много много нещата в играта.
Вот и шаут.

BeJIuKaH
BeJIuKaH Day 1,849, 11:43

"Съгласно устава в Еден е необходимо гласуване в парламента, но президентът е решил да се допита до народа преди предприемането на тази стъпка " - Той сам си каза, че го прави просто защото нямат Парламент, който да гласува такова нещо.... ; )

The Graverobber
The Graverobber Day 1,849, 11:52

@BeJIuKaH
може да чака докато имат конгрес, откъде да го знам

simust2
simust2 Day 1,849, 12:18

\о/

Nice, vote!

FallenBG
FallenBG Day 1,849, 12:29

Благодаря за статията.

BeJIuKaH
BeJIuKaH Day 1,849, 12:36

В статията му, точно под цитата за Хартата на ЕДЕН - " Але, оскільки конгресу в нас немає, його повноваження делегуються народу еУкраїни."

: ))))))

The Graverobber
The Graverobber Day 1,849, 13:05

ок, това да ти е проблема

LitoII
LitoII Day 1,849, 13:45

Добър обзор, за малко да си помисля, че шефката пак изригнала с поредната статия :Д

На индийците клипа ме кефи като кадри там с войниците и танковете, ама определено не ме грабна : /

Най-много ми хареса, как меморандумът между румънци и украинци не е подписан от последните (((:

qmsq
qmsq Day 1,849, 17:40

http://www.youtube.com/watch?v=Cdl2tDzPtvs - си остава най-надъхващото клипче за ереп

NKFV
NKFV Day 1,849, 17:45

брао, машини

Tervel 2
Tervel 2 Day 1,850, 06:34

добра статия,и доста въпросителни пред бъдещето на Еден

kiril73
kiril73 Day 1,850, 14:21

както каза Тервел 2 много въпросителни дайте отговори!

The Graverobber
The Graverobber Day 1,851, 10:36

kiril73, питай Еден дали ще се разформироват или не. ние може само да гадаем

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.