Ambient on/off

Join the new world

 

[МзО]Апел до армијата

Day 1,848, 14:18 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Odbrana
o7 Македонци !!!
Како што сите знаете,еПолска во соработка со еУнгарија,успешно направи пат за граница со еТурција со цел да се вклучат во битката на Балканот и грчките провинции во Африка.
Откако успешно го земаа регионот Black Sea Coast Of Turkey,поради интезивните поделби од страна на ЕДЕН,мораа да го одложат новиот напад врз турските региони додека не се стабилизираат востанијата.


Затоа,упатуваме апел до вас,да останеме неутрални и да се воздржиме од пукање во таа војна,а посебно во востанијето во Black Sea Coast Of Turkey бидејќи ако еПолска е избркана од Балканот,еБугарија ќе остане сама со еГрција и еТурција.Затоа,да останеме со ладна глава и да го направиме тоа што е во интерес на еМакедонија!


Бидејќи гледаме имате многу мерак за пукање,еве ви битки каде што вашиот инфлуенс ќе донесе нешто добро и за сојузниците и за еМакедонија.

МПП битка:
Удри на еШведска која смени страни!!

Востание:
Замрсете им ги сметките на грците!!


Исто така,би сакале да ви се извиниме околу ударот кој беше организиран без советување со МОФА тимот и ви ветуваме дека нема да се повтори пак.

Со почит,
МоД тимот.


о7
 

Comments

Ministerstvo za Odbrana
Ministerstvo za Odbrana Day 1,848, 14:19

[МзО]Апел до армијата
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2173612/1/20

~шаут~

Black Bess
Black Bess Day 1,848, 14:23

MACEDONIANS BETRAYED BULGARIA!

http://www.erepublik.com/en/article/macedonians-betrayed-bulgaria--2173602/1/20

Don't hide the truth - SHOUT!

SaJrUs
SaJrUs Day 1,848, 14:24

o7

ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER
ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER Day 1,848, 14:25

o7

KocoskiMKD
KocoskiMKD Day 1,848, 14:25

o/

TRTE T
TRTE T Day 1,848, 14:25

о7

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,848, 14:27

o7

Strumjanin
Strumjanin Day 1,848, 14:28

СЕЛЕУК БОКЛУК !

Suckerpunch MKD
Suckerpunch MKD Day 1,848, 14:30

o7

viktor159
viktor159 Day 1,848, 14:32

o7

MKD DragoN MKD
MKD DragoN MKD Day 1,848, 14:40

o7

Plainswalker
Plainswalker Day 1,848, 14:45

само малку географија, црноморскиот брег на Турција не е на Балкан : )

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 1,848, 14:49

поздрав мод тиму!
о7

DJ JVC
DJ JVC Day 1,848, 14:56

o7

Davorsk8
Davorsk8 Day 1,848, 15:05

@plainswalker Се мисли на мрежата земји кои важат како најсилните земји на ереп,и турција спаѓа во нив. : ))))

dark.templar
dark.templar Day 1,848, 15:50

o7
Ако искате останете неутрални, но не предавайте CoT и България, като помагате на турция!..

TashaMKD
TashaMKD Day 1,848, 16:09

o7

Kristijanmkd93
Kristijanmkd93 Day 1,848, 16:27

Najubavo e i od dvete strani da tepate 😃

Sir Launcelot
Sir Launcelot Day 1,849, 04:43

Мавај за турците !!! за добрите стари времиња (H)

MKDHrist0
MKDHrist0 Day 1,849, 08:10

o

Pero Nakov BB
Pero Nakov BB Day 1,849, 08:54

CoT пред се’!!!

Бугарите ни се верни сојузници и нема потреба да се грижат дека ќе ги предадеме!

Прашањето со Турција и Полска е само кого го мразиме повеќе.

rengenzy
rengenzy Day 1,849, 12:36

o/

Draknar
Draknar Day 1,849, 12:51

o7

Uber Macedonia
Uber Macedonia Day 1,849, 13:33

o7
Конечно нормална статија, што ги објаснува работите од пошироко да не кажам глобално.

ArhelajBlatecki
ArhelajBlatecki Day 1,850, 02:36

Kako moze eBugarija da ostane sama koa nie sme do niv ?

ArhelajBlatecki
ArhelajBlatecki Day 1,850, 02:39

2 rabota kompletno se slozuvam da ne pukame za Turcite protuiv polska ama i za Polska protiv turcite

ama oni i dvete imaat dosta RW na strana od taa vojna tamu nemoze nekoj da me natera da ne se situram

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.