Ambient on/off

Join the new world

 

[БНФ] Позиция на партията относно президентските избори

Day 1,842, 01:46 Published in Bulgaria Bulgaria by ULTRABOTEV


Този месец президентските избори са ясни. Старият президент NoLimit ще е и нов такъв. Конкуренцията му е почти равна на нула. Други сериозни кандидатури няма, програми от личности или партии също няма, а и по мои наблюдения и желание много няма.

Една от причините за това е, че този месец БНФ не се включиха нито с кандидат, нито с подкрепа. Решението беше лично мое и никой не се възпротиви, смятам, че заедно с моите съпартийци сме на едно мнение по този въпрос, който ще разгърна в долните няколко реда.Първо, искам да се обърна към WafreyBG, който в последният момент ме помоли за подкрепа. Искам да е ясно, че за мен си добър и перспективен играч, но имаш още какво да свършиш преди да се запътиш натам, накъдето си решил да тръгваш. Имаш още много хора да спечелиш, имаш още много кампании да проведеш, важни постове да заемеш и добри впечатления да оставиш от всичко това, преди да идеш най-горе. До тогава имаш много вафли да изядеш още. (извинявай за иронията, но не се сдържах 😃 ) Вярвам в теб, можеш да го направиш, стига да не те мързи. Другия месец пак ще говорим по въпроса. 😉

Второ – защо не издигнах/подкрепих кандидат? Причините са две.

Главната е, че реално не видях подходящ човек, който има и амбиции за поста, в нашите редици, който да може на този етап да управлява успешно и да изкара един страхотен мандат. Не попаднах на човек, който да има нужният опит и знания, за да спечели доверието не само на мен, не само на партията, но и на всички граждани на България. Лошото в случая е, че не попаднах и на такъв и в другите партии. Както и при нас, явно и при тях желанието за президентския пост сериозно е спаднало при по-опитните. Не мога да кажа, че не ги разбирам. 🙂
В крайна сметка, не искам да имаме мандат, предсрочно прекратен, като този от миналия месец. Което ме води към втората, по-незначителна, но неприятна причина...

Няма какво да си кривя душата, миналия мандат бяхме гола вода. Естествено, не без безотказната „подкрепа“ на всички културни личности от опозицията, които от стъпването на Greevas в длъжност започнаха с насаждането на негативни настроения сред хората. Преди още да се беше свършило нещо. Яд ме е, че го видях от хора, за които имах високо мнение. Но явно съм бил наивен, че наглостта, безочието и интригантството са присъщи само на някои елементи.

Да се върна на темата. Greevas не е лош избор, не е и слаб играч. До последно вярвах, че ще се справи, защото знаех, че е способен. Проблемът дойде, поне според мен, чисто организационно. След като стъпи в длъжност не успя, или нямаше времето, не знам кое от двете, да подкара машината, намирайки и ангажирайки правилните хора с конкретни задачи. Причината, определено не е в започването на войната с Гърция. Видя се, че може да ги бием, явно е нямало кой да направи правилните стъпки, за да обърнем надмощието на наша страна.

Станалото, станало. За Greevas мнението ми не се е променило, така добро впечатление продължавам да имам за него.

Толкова по въпросът за президентските избори.В близките дни очаквайте новите политически и социални проекти на партия БНФ за развитие и подкрепа на младежта. За повече информация, следете за публикации във вестника ми.Благодарен ще съм на всички, които разпространят чрез шаутове статията:

[БНФ] Позиция на партията относно президентските избори

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2169794/1/20П.П. И като един от управителите на БНБ миналия месец, искам да видя отчет как сте се справили с парите, откакто поехте. 😉
 

Comments

DnPijote
DnPijote Day 1,842, 02:02

Добра идея да оставят точно теб да изчистиш ******* де ги забъркаха Емпо и Гривас. Гърците ги бием единствено, защото този кабинет успя да мобилизира безпрецедентна съюзническа подкрепа и то след като Гривас доста грубо беше отблъснал част от тях, особено поляците - вчера бяхме КоД на Бразилия, което за мен е малко чудо. А на Вафлата добре си му го казал - в мометна даже lqlqlqlio има повече гласове от него, дано му светне лампичката, ама не вярвам

ULTRABOTEV
ULTRABOTEV Day 1,842, 02:05

Ави, точно каквото и аз казах - вие успяхте, той не. 😉

А ********** сам реших да ги рина.

vans3
vans3 Day 1,842, 02:05

Дано другите избори,независимо какви са (конгрес или президентски) да се върне партията там,където и е мястото,а именно в управата на еБългария.Жалко,че нямаме собствен кандидат,другите които участват са слаба работа и това ме кара да НЕ гласувам.

Armaga
Armaga Day 1,842, 02:32

WafreyBG се изложи с изборите за депутат, като за презентацията си пусна чалгия и показа колко е несериозен(вместо да напише програма за това какво е обмислил да прави).
WafreyBG, с тази твоя грешка ми изгуби гласа.

Bukso
Bukso Day 1,842, 02:34

"Решението беше лично мое и никой не се възпротиви"

Тодор Живков RULZZZ : D

lihvar31
lihvar31 Day 1,842, 02:40

ужасно грешно разсъждение.
"До последно вярвах, че ще се справи" - хората вярват и в господ, но той не съществува и вярата им не променя нещата. в какво вярваш и какво знаеш е едно, а какво става в действителност е съвсем различно.
"След като стъпи в длъжност не успя, или нямаше времето...намирайки и ангажирайки правилните хора" - тези неща трябва да бъдат готови преди изборите, за да може всеки да гласува за кандидат с най-силен екип. екипът прави политиката, а не личността.

WafreyBG
WafreyBG Day 1,842, 02:47

Има Вафла има вот о/

vip1215
vip1215 Day 1,842, 04:36

Аз бих работил усърдно и гласувал с две ръце за лихварката да стане следващ президент, ако обещае през ден да пише статии с насоки. идеи и наритвания

TIE-Fighter
TIE-Fighter Day 1,842, 04:38

Акцента в програмата на Гривас беше военната реформа. Тя беше изложена достатъчно дълго преди изборите. Прие се на нож. Това трябваше да ви говори нещо. Може би трябваха корекции? Промяна? Не беше направено. Нещо повече - с тъпа упоритост без да се отчита общественото мнение "реформата" (скапването на всичко останало от армията) продължи. Затова предсрочния край на мандата беше логичен. Не ви е виновна опозицията виновни сте вие защото издигнахте кандидат без необходимите качества.

LitoII
LitoII Day 1,842, 05:02

Ботев, имаш ли информация, по колко часа Грийвас прекарваше на ден в играта, докато беше президент?

Другият ми въпрос е относно WafreyBG - какво те накара да му имаш доверие? За времето, в което беше в ПНБ, единственото, което аз видях у него, беше, че се стреми единствено към властта, а дори статиите му ги пишеше друг човек...

ПП: Нормално ляля да го води с гласовете - вафлата не помня да е пускал статия с кабинет/програма, докато при ляля поне си се знае, че ще закрива армията...

Shyneins
Shyneins Day 1,842, 05:18

BNF skoro mandat nqma da zeme sled toq "organiziran" proval ; )

ULTRABOTEV
ULTRABOTEV Day 1,842, 05:19

@TIE-Fighter, именно затова, този месец реших да не действаме на принципа "да има там някой" 😉

@Lito, не знам по колко, няма как да му ги засичам. За Wafrey мнението ми е изцяло позитивно, вземайки предвид разговорите, които съм имал с него, в скайп най-вече. Кефи ме, не налагам мнението си на никой, просто изразих личното си такова и му дадох приятелския си съвет когато иска нещо, да направи нещо повече по въпроса, освен да иска 🙂

Spidercho
Spidercho Day 1,842, 05:34

Имаш моя вот, защото ти прави чест, че си описал нещата горе-долу както бяха.За първи път виждам човек от БНФ, който публично си признава за фейла, въпреки, че си употребил не достатъчно остри думи, но нормално...не е редно да обиждаш колегите си.

Масово всички видяхме, че Грейвъс или там както е не става за свирки в управленчески аспект - ФАКТ.
Вафлата какво има да се коментира, явно си един от малкото, които го виждат в такава светлина/добър и перспективен играч/.Подкрепям Лито в случая,

Spidercho
Spidercho Day 1,842, 05:36

остава впечатления за жаден за слава и лаври играч готов на всичко.След фейла с юнита да се пусне за президент ? Доста нагло от негова страна.

А пък ти щом виждаш нещо в него, подкрепето го другия месец за президент, но надали ще получи повече гласове от момента.

Хубав ден.

TIE-Fighter
TIE-Fighter Day 1,842, 05:59

ULTRABOTEV Мисля че това е много мъдро решение от ваша страна

LitoII
LitoII Day 1,842, 06:15

Спидерчо +1
Ботев винаги е бил звездата на БНФ и може би най-позитивният играч, който имат. Една от малкото статии на БНФ, която вотвам (:

А относно Вафри - искрено се надявам да се(си) е променил (стратегията) и да си прав (((:

lqto
lqto Day 1,842, 07:37

още един който си е повярвал:)

BIROLOG
BIROLOG Day 1,842, 07:49

Доживях да прочета статия на човек от БНФ и тя да ми хареса. УлтраБотев, имаш вот от мен.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,842, 10:30

Силна статия

bate bobby
bate bobby Day 1,842, 11:17

"Естествено, не без безотказната „подкрепа“ на всички културни личности от опозицията, които от стъпването на Greevas в длъжност започнаха с насаждането на негативни настроения сред хората. Преди още да се беше свършило нещо. Яд ме е, че го видях от хора, за които имах високо мнение. Но явно съм бил наивен, че наглостта, безочието и интригантството са присъщи само на някои елементи."
Много увъртян начин да ме визираш мене, Ботев!

bate bobby
bate bobby Day 1,842, 11:22

Това разбира се е твоето мнение по въпроса. Моето беше, че въпросният човек Кривчо, неставаше и чеп за зеле от него. Мисля, че взех правилното решение и го пуснах по пързалката. Даже мисля и, че прекалено дълго се задъpжа на поста. Моята реакция беше в унисон с неговото отношение с президентската институция.

bate bobby
bate bobby Day 1,842, 11:32

Иначе решението да пaсувате тези избори е логично. Но не търсете виновници за провала ви извън вашата къща.

ULTRABOTEV
ULTRABOTEV Day 1,842, 12:33

Боби, не тебе визирам. От тебе тролня очаквам, не очаквах цирка за ПП изборите, но тва е друг въпрос. В случая не си ти част от тия, които визирам. 😉 Имена не искам да назовавам.

Du6manin
Du6manin Day 1,842, 13:09

Доброто и лошото "ченге" ...

:-]

CSKABG
CSKABG Day 1,842, 15:04

o/

dimitarbld
dimitarbld Day 1,842, 15:35

"Второ – защо не издигнах/подкрепих кандидат?" човека - партия ....

Kradlivi Bulgari
Kradlivi Bulgari Day 1,842, 15:58

4 mandata se pokriite... na 5 podgotveni elate

Zadnik van der Gaaden
Zadnik van der Gaaden Day 1,842, 16:06

"Естествено, не без безотказната „подкрепа“ на всички културни личности от опозицията, които от стъпването на Greevas в длъжност започнаха с насаждането на негативни настроения сред хората. Преди още да се беше свършило нещо."

Ами какво му е виновна опозицията? Още в началото му се обясни, че с армията така няма да стане. После че с това МВ няма да го бъде. И накрая че като се опитва да води война "2:1" в същност ще стане 2:4. Ама това се възприе като тролня! Фейлът си е факт!

Boyan
Boyan Day 1,842, 21:31

браво за статията о7

Ulrezaj
Ulrezaj Day 1,842, 22:01

Помя последния мандат на Щурмана където пак за няква глупост г импичнаха :Д та който и да изберете ....

C0RRAD0 BG
C0RRAD0 BG Day 1,843, 02:58

ima ultrabotev ima vot o/ posledniq uvajavan BNF-arec o/ over ........

KrumStrashnii
KrumStrashnii Day 1,843, 03:14

Тролчо, с разликата, че при Щурман държахме Турция окупирана, а след импийча не само, че я загубихме, но и започнахме да губим оригинални региони.

Освен това, макар и да беше напълно нормално да сме против първия импийч на Грийвас (все пак бяха минали 4 дни), втория до голяма степен го подкрепихме. Лично аз гласувах за импийча, а знам за поне още двама депутата на БНФ, които са гласували по стъщия начин.

znabk653
znabk653 Day 1,843, 03:45

От скоро съм тази игра 4 месеца ,но за тези месеца е по-долна партия от бнф не съм видял .За 4 месеца от както съм в играта БНФ 1 затриха еБългария , както започна войната със еГърция БНФ за 2-ри път бяха на път да ни затрият е какво показва това нямат място на кормилото на еБългария !!!!

LitoII
LitoII Day 1,843, 03:57

Круме, не се вживявай с това окупиране на Турция през юни, че и през юли - причините са далеч от управлението на щрудела...

Krum III
Krum III Day 1,843, 04:53

Много достойна позиция!

WafreyBG
WafreyBG Day 1,843, 06:03

Лито интересно ми стана само едно кога някой друг ми е писал статиите? 🙂

b u c a
b u c a Day 1,843, 10:18

Понеже съм зле с партии и политики, има ли президент от БНФ изкарал цял мандат някога? Помня Щруди и Гриваса, но те не успяха да изкарат много, преди това имали ли са президент с цял мандат? Питам от незнание, не за заяждане

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,843, 11:51

Коза, УлтраБотев е отговора на въпроса ти .. ей ти президент с повече от един мандат и от БНФ.. тогава направи невъзможното.. и ги сцепихме

The Wicked
The Wicked Day 1,843, 13:13

Ултработев, имаш уважението ми. Наистина смятам, че ти беше добър президент и си един от най-свестните хора в БНФ. НО...
1. С какъв акъл пуснахте Гривас за кандидат, без поне едно лекинко проучване да направите?
2. Как ще коментираш факта, че Гривас (нали се силеше че ще прави военна реформа, тоест да се прави на военен) беше един от хората засечени да се бият не просто не по заповед, а ПРОТИВ заповедта на тогавашния президент Мр. Кодер.

ULTRABOTEV
ULTRABOTEV Day 1,843, 13:18

Щурман е изкарвал 2 цели мандата, третия (тази година) го импийчнаха; Подкрепа е изкарвал 2, единия от БНФ, втория от друга партия; аз съм изкарвал един и 2/3, вторият неформално от ПНБ; Елфа един мандат;

The Wicked
The Wicked Day 1,843, 13:18

В следствие на това, беше изключен от 9-ти взвод и армията лично от мен (тогава им бях командир), а той беше толкова изключително активен, че 2 седмици даже не разбра. XD
3. Защо го оправдаваш, при положение че докато обясняваше, как бил ултра мега зает с държавни дела и външна политика, даже не си е направил труда да отговори на молбата на президента на Полша да им пратим помощ. Няма какво да коментираме и липсатана статия порицаваща боя на цивилните във въстанията СРЕЩУ Полша.

ULTRABOTEV
ULTRABOTEV Day 1,843, 13:19

@The Wicked,

1.Проучване сме направили. Той е доста стар член на партията, заслужил уважението ни, знаем на какво е способен. Защо се получи така, не ми стана ясно, не сме коментирали лично с него. Писал съм в статията защо и как сме го подкрепили.
По 2-а точка не съм наясно със случая, не мога да коментирам.

The Wicked
The Wicked Day 1,843, 13:34

Ако беше направил проучване, щеше да знаеш, че той цяло лято не беше активен, даже друг човек (от уважение към него няма да го спомена) му влизаше в акаунта да тренира и работи. Как тогава такъв човек, ще стане изведнъж достатъчно активен, за да може успешно да изпълнява ролята на президент? За мен е несериозно. Страхотен ПР направи с оня конкурс, но до там.

The Wicked
The Wicked Day 1,843, 13:34

Но стига, това е минало.
Изчакайте 3-4 месеца и след това се кандидатирай ти за президент. Само за теб от всичките ви възможни кандидати бих гласувал, ако не прекаляваш с БНФ-ри в кабинетана. ;>

Sando Griffin
Sando Griffin Day 1,843, 14:10

На кой му дреме за мнението на БНФейля :Д Гривъса нали го видяхме, ся ше почиватге известно време :Д

b u c a
b u c a Day 1,844, 17:00

Ау, верно...сега се сетих, помня мандата на Ботев. Извинявам се, ако е прозвучало обидно.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.