Ambient on/off

Join the new world

 

За конкурса млад писател. Живот в пиксели.

Day 1,840, 10:39 Published in Bulgaria Bulgaria by Abell8

Видях че е обявен конкурс за писане и реших, че щом има награда и при това в 18 каратово румънско злато, никой не може да ме спре да напиша няколко реда, пък и решават само шестима. Тablov, Valentin Krastev, Lizimah, egad, Gligobadavar и Онзи горе. Ако и той не е жена значи ще ме оценява мъжки литературен кръжок. Хубавото в случая е, че вярвам в майката Бог. В женското начало. Абе с две думи вярвам, че Онзи горе както го наричам всъщност е Онази горе. Често си мисля за нея. Дали е хубава. Обикновено хората избягват да говорят за Нея. Сигурно Тя е много самотна. Представяте ли си да ми стане гадже. Кеф. Ще я накарам да гледаме някой мач на нашите с някой силен. Например с Италия. Към края при резултат 5 на 0 за адзурите ще я помоля да даде нечовешки сили на триото Ангелов-Рангелов-Янков, които само в рамките на 5 минути да ушият 6 парцала на Буфон, да не се карат всеки по два да мушне. И после пак целия народ ще вика "Господ е Българин" и тоя път ще е наполовина вярно щото аз съм си българче и всичко би станало заради мен и моя божествен чар. И все пак темата е друга. Опитах се да накарам брат ми да напише нещо, ама той ме отряза като шмиргел - винкел поставен на панелната тераса преди 30 години. Резна ме и отиде да сваля мацки а аз останах сам в стаята да пиша статия за конкурса и от време на време да си мисля за Нея. Брат ми е голяма работа. По-цял ден нищо не прави а вечерта като се прибере вика на нашите
- Много се изморих днес
- От какво - пита баща ми?
- От живота тате, от живота. Всеки ден ново гадже, а ти все по 10 лева ми даваш. Не става така. Трябва разнообразие.
- Добре, за разнообразие от утре ще ти давам по 2 лева - каза баща ми който всъщност нямаше никакво чувство за хумор и тази му закана се превърна в нещо традиционно.

Трябваше да пиша за играта която превърнала живота ми в пиксели. Та живота ми е един голям Пиксел. Пикселът живот. Всъщност аз съм от пикселовото поколение. За нас пикселите са като Пиф и Дага взети заедно за дъртаците като брат ми. Това да няма пиксели в нещо е все едно това нещо да не съществува, затова всичко което живея си е един голям пиксел. Това е. Аз се обърках. За вас не знам. Брат ми и той се обърка още когато четеше за Онази горе. Не разбра за какво говоря и си помисли,че съм си хванал гадже. Погледна ме с онзи поглед на любящия брат ако се сещате с големите черни оцъклени очи и вдигнати вежди. После ме прегърна и каза:
- Ей брат ми знаех си че не си Педал.
Моя брат си е мислил, че съм педал? Това, че съм на 15 и не съм спал с момиче не ме прави педал нали? Нали? Извратена работа. И все пак ако Онази горе е наистина готина и ми падне не знам дали няма да се разпиша за първи път.

 

Comments

Sun.Blast
Sun.Blast Day 1,840, 12:00

Ами.. честно казано ти препоръчвам 2 неща:
1.Смени си стила на писане на 180 градуса.
2.Просто не се опитвай да пробиеш в пресата.
Статията е боклук, за теб не знам. Може да си различен от това, което показваш...

Narbank
Narbank Day 1,840, 12:10

Не съм съгласен с по-горната теза. Вярно - момчето поставя възможността да си направи сефтето с Господ, което ако беше в Иран, Индонезия щеше да стане сеир на градския площад. Както и да е - има си основа в историята, която дори и да не ми харесва поради мои си съображения, не значи да се обръща на 180 градуса. Има място за комедии, пародии, емо-четива и тн и тн.

v talibanko
v talibanko Day 1,840, 12:58

Силно ме съмнява, че 15 годишен го е написал, ама щом казваш... иначе не лошо четиво : )

GhanimaAtreides
GhanimaAtreides Day 1,840, 13:10

Хм, не е зле написано... Малко е особено, но какво пък - лошо няма : )

Raging Tiger
Raging Tiger Day 1,840, 13:27

"- Ей брат ми знаех си че не си Педал."


🙂

Abell8
Abell8 Day 1,840, 13:31

Цорадо БГ - за тия работи никога не можеш да си сигурен.

No face No name No number
No face No name No number Day 1,840, 14:27

sub 12

NKFV
NKFV Day 1,840, 15:17

хм, интересно. Накрая се захилих дори xD

dzynka
dzynka Day 1,840, 15:37

heh 🙂 интересно и нетрадиционно , защо пък не ?
вот 🙂

prostokreten
prostokreten Day 1,840, 16:46

o7

TigerII91 Day 1,840, 21:17

Comment deleted

Baistef
Baistef Day 1,841, 23:26

интересно..?нетрадиционно..?
Хора осъзнайте се малко,колкото и странни и откачени статии да съм чел на Simo,Бачи Сандо и други пишещи по нестандартен начин,за първи път се чувствам "уплашен" и си мисля,наред ли е всичко с пишещия статията.

Sun.Blast
Sun.Blast Day 1,841, 04:48

Ами определено има нестандартни статии... но има и разлика между нестандартно изразени и все пак с идея и между пълни глупости. Човека пише, че иска да бъде гадже с "онази горе", това си е притеснително...

Lev Trocki Day 1,841, 09:17

Comment deleted

Mario Todorov
Mario Todorov Day 1,841, 14:06

Първо прочетох втората ти статия,после третата...И от третата разбрах че има първа.

Браво,имаш талант.Удоволствие е да те чета.

Nestor The Slav
Nestor The Slav Day 1,842, 01:18

Много е добър този!

Helios IYI
Helios IYI Day 1,842, 11:19

На мен много ми харесва това,както и стилът на писателя.Има младежко неангажиращо и леко звучене,граничещо с простотия,но точно тази простотия е нотката която ми хареса.
Успех и продължавай да пишеш,не ги слушай разни хейтъри критици

LitoII
LitoII Day 1,843, 03:27

Хареса ми : ))

TheDivinePoison
TheDivinePoison Day 1,843, 03:50

Не си клише, това мога да ти го призная. Страшно ми харесва стила на писане и как преплиташ историята си. Оригинален си!!! От мен имаш sub и вот!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.