Ambient on/off

Join the new world

 

Отворено писмо

Day 1,823, 01:21 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Starfool

Оваа статија е инспирирана од еден мој српски пријател.

Имено, ме нарече бугарин, зошто сум мавал за Бугарија, па ок му реков поарно да ме вика бугарин него ли србин, инаку јас се чуствувам како македонец, бугарите ме нарекуваат македонец, а јас избирам за кој мавам.
Друго досега бугарите испаднаа по стабилни сојузници, него ли србите, искрено, мојот скептицизам за односот со бугарите се покажа како неоснован, и сега ја имаат мојата доверба.
Трето да не се повикуваме на национализам, туку на интересите во играта, ние сме земја која во рамките на ерепублик е релативно јака, со душа чекавме да помини времето на заштита, за да може да се тепаме. Агресивни сме, лојални но како другите со нас така и ние со нив, ако сака некој да ни е пријател, и ние ќе му бидеме, ако не....

 

Comments

zzzoran
zzzoran Day 1,823, 01:23

a za klecanje so praime?

Maksas I
Maksas I Day 1,823, 01:27

Македония на македонците. Македонци и българи - вечни братя вчера, днес и утре o/

El Che G
El Che G Day 1,823, 01:46

глас!

Wildrunner
Wildrunner Day 1,823, 06:38

boze kvi sa teja gluposti, detski raboti

pljus tova ti ne biesh za BG a protiv Gejlada

v krajna smetka nema moi i tvoi bitki, kato sme v edin otbor ima samo nashi bitki

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.