Ambient on/off

Join the new world

 

Ο Πόλεμος με τα σκόπια — Τότε και Τώρα

Day 1,822, 09:24 Published in Greece Greece by Van Der Waal

Αυτό το άρθρο είναι μία ιστορική περίληψη του πολέμου με τα σκόπια που διήρκεσε από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Το είχα δημοσιεύσει πριν από μερικούς μήνες αλλά το κατέβασα πολύ γρήγορα διότι το “πνεύμα” του δεν έγινε αντιληπτό από μερίδα παικτών. Το ξαναδημοσιεύω σήμερα καθώς τα τελευταία γεγονότα το καθιστούν επίκαιρο. Για να μην συμβεί το ίδιο όμως, πριν προχωρήσω θέλω να κάνω μερικές διευκρινήσεις επί του περιεχομένου του.

α) Ο αναγνώστης πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για μία στρογγυλοποιημένη λακωνική περιγραφή που σκοπό έχει να εμπνεύσει, να ενώσει, να θυμίσει σε όσους τις έζησαν και να πληροφορήσει όσους δεν τις έζησαν, τις προσπάθειες μιας κοινότητας που ξεκίνησε μικρή και αδύναμη αλλά κατάφερε, νομίζω αρκετά, μέσα σε μικρό διάστημα.

β) Το άρθρο σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν αποτελεί ιστορική αποτίμηση. Δηλαδή με κανένα τρόπο (έμμεσο ή άμεσο) δεν προσπαθεί να καταλογίσει ευθύνες ή να απονείμει εύσημα.

γ) Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟ ότι έχουν παραλειφθεί πολλά πράγματα. Ο λόγος είναι ότι περιγράφω ΜΟΝΟ όσα ο ίδιος έζησα, όπως ΑΚΡΙΒΩΣ τα έζησα. Δεν συμπεριέλαβα τίποτα που άκουσα ή έμαθα εκ των υστέρων. Για παράδειγμα δεν είχα ιδέα και για αυτό δεν αναφέρομαι στις πολιτικές ζυμώσεις, ούτε στις διπλωματικές σχέσεις, ούτε στις διεργασίες στο αρχηγείο της συμμαχίας που ΣΙΓΟΥΡΑ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα.

δ) Όποιος θεωρεί ότι εμπεριέχονται ιστορικές ανακρίβειες ή έχει άλλη άποψη για τα συμβάντα, μπορεί πολύ εύκολα να δημοσιεύσει ΔΙΚΟ του άρθρο περιγράφοντας τα γεγονότα όπως τα έζησε αυτός.

Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή των γεγονότων προτείνω να ξαναδιαβάσετε το α) και να το έχετε κατά νου σε όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης.


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Η ΕΝΑΡΞΗ !!

Η κήρυξη του πολέμου (δλδ η επίθεση) έγινε από την Ελλάδα και επί Προεδρίας Archoss ενώ είχε προηγηθεί ή υπογραφή ειρήνης με τους Τούρκους (είχαμε καταλάβει όλη την Τουρκία πλην 1 περιοχής). Το σκεπτικό ήταν αφενός να απελευθερώσουμε την Ιταλία που υπέφερε υπό τον ζυγό των σκοπιανών και αφετέρου να βρούμε (ίσως) διέξοδο προς την Ευρώπη.
Στον πολιτικό χώρο είχε —δυστυχώς— προηγηθεί ο μεγάλος ΔΙΧΑΣΜΟΣ της κοινότητας που σοβούσε από τον Μάρτιο (οι μισοί Έλληνες είχαν μεταναστεύσει στην Ιρλανδία (κυρίως) ή αλλού. Στα άρθρα κυριαρχούσε η διαμάχη κλίκα — αντικλίκα και άλλα παρόμοια θέματα.ΤΟ ΤΙΚ—ΤΑΚ !!

Τις παραμονές του πολέμου επικρατούσε κλίμα ενθουσιασμού και πατριωτικής έξαρσης !! Όλοι επίστευαν ότι η νίκη είναι θέμα 4 ή 5 ημερών, η κατάκτηση και η μακροχρόνια υποδούλωση των σκοπίων παιχνιδάκι, το ίδιο και η απελευθέρωση της Ιταλίας.

Έτσι ακόμα και όσοι δεν ανήκουν στην ευαγή ομάδα των τρολ, για όσο διαρκούσε η ψήφιση του ΝΕ, με άρθρα, με σχόλια και με σάουτ τρολάριζαν γράφοντας τικ-τακ, τικ-τακ, τικ-τακ υπενθυμίζοντας σε σκοπιανούς και άλλους ενδιαφερόμενους ότι ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ

Αυτό που επηκολούθησε ούτε ο πλέον ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί. Εμφανίστηκε ο σκάιμεξ και άρχισε να ρίχνει αμέτρητα εκατομμύρια εναντίον μας 16 ώρες την ημέρα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ συμμετέχοντας ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και σε άλλες μάχες της ΟΝΕ. Αν θέλαμε να αντιστοιχίσουμε εκείνο το ντάματζ είναι σαν να ρίχνει κάποιος σήμερα 100Μ την ημέρα επί ΜΗΝΕΣ !!
Η Ελλάς σε μερικές μέρες κατελήφθη πλήρως και σε 2 εβδομάδες περίπου έχασε και τις κτήσεις της στην Αίγυπτο και στην Σ Αραβία.

Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ — Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ο χλευασμός, η γελοιοποίηση και η προπαγάνδα που δέχθηκε η Ελληνική κοινότητα ξεπέρασε κάθε όριο !!

Χάρτες με τα σκόπια να κατέχουν τη Θεσσαλονίκη … ο Λευκός Πύργος με τη σημαία των σκοπίων (Japan) … νικ νεϊμ όπως φρη μακεντόνια, γιουνάιτεντ μακεντόνια κλπ ... ο σκαιμεξ με άβαταρ κανόνι που έμοιαζε με γιγαντιαίο πέος να διεισδύει (σε χάρτη) στην Ελλάδα ... χαρτιά τουαλέτας με την Ελληνική σημαία ... άνθρωποι που ουρούσαν σε δοχεία με την Ελληνική σημαία ... προπαγανδιστικά άρθρα με χάρτες και ανιστόρητες “έρευνες” από απίθανους που παρουσίαζοντο ως καθηγητές πανεπιστημίων κλπ, κλπ !!Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ — ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

Ο Ιούνιος του 2011 ήταν η χειρότερη περίοδος για την χώρα. Ο χλευασμός των σκοπιανών συνεχής και έντονος, ο εσωτερικός διχασμός βαθύτατος, η χώρα χωρίς μπόνους, οι νέοι απογοητευμένοι να παρατούν το παιχνίδι, κάθε προσπάθεια αντίστασης κατεπνίγετο ακαριαία από τον σκάιμεξ (τους γύρους στα αντάρτικα τους χάναμε 70-30) οι παλιοί παίκτες αμήχανοι συμφωνούσαν όλοι ότι πρέπει να περιμένουμε να περάσει το καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβριο ίσως επιχειρούσαμε κάτι. Οι πιο απαισιόδοξοι μιλούσαν για τα Χριστούγεννα.

Πρόεδρος της χώρας είχε εκλεγεί σε βαθύτατα πολωτικό κλίμα ο Ypourgos ... με την χώρα διχασμένη, φτωχή (χωρίς μπόνους) και το σκάιμεξ ανίκητο η κατάσταση ήταν απελπιστική. Οι συνεργάτες του τον παράτησαν και από κάποιο σημείο και μετά είχε μείνει μόνος. Ζήτησε ο ίδιος να γίνει impeach και αντικαταστάθηκε από τον make*don.ALPHA UNIT — Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ !!

Από κάποιο σημείο και μετά οι μέρες περνούσαν χαλαρά ... είχαμε πάψει πλέον να ανοίγουμε συνεχώς αντάρτικα (κόστιζαν 10 χρυσά τότε) και απλά υπομέναμε το χλευασμό των σκοπιανών εν μέσω διχασμού και απογοήτευσης.

Η πρώτη προσπάθεια αντίστασης έγινε από τον Jaguaros, παλιό, γνωστό, πολύ ενεργό παίκτη που απεσκίρτησε από τους Μυρμιδόνες και δημιούργησε την Alpha Unit σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο διχασμός και να υπάρξει μια στοιχειώδης οργάνωση. Η Alpha Unit, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της, θα συμπεριελάμβανε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες χωρίς εξαιρέσεις και θα ήταν χωρισμένη σε 4 υποομάδες οι οποίες θα έριχναν ΜΟΝΟ φουντ φαϊτς μεν, ΑΛΛΑ σε συγκεκριμένες ώρες καλύπτοντας με φάσμα πυρός όλο το 24ωρο.

Οργανωτικά, το σχέδιο αυτό ήταν καταδικασμένο να ατονήσει μετά από μερικές ημέρες και στρατιωτικά ίσως ήταν αφελές, ΩΣΤΟΣΟ έπαιξε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στην αποκατάσταση της ψυχολογίας των Ελλήνων. Δημιούργησε στρατιωτικές και οργανωτικές ζυμώσεις και απετέλεσε την πρώτη σπίθα αυτού που θα ακολουθούσε.Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ — ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΝΚ — Ο JOHNOAGRIOS


Εκείνη την εποχή τα τανκ ήταν πολύ λιγότερα ... ο Megalexandos, ο CRIS 99, ο Vasspana, ο Rhodesnight, ο taxoparei, o Greekstallion7, ο N4zGul o Myrmidonas, o Ion Dragoumis ήταν μερικοί από αυτούς που πρωτοστατούσαν στις μάχες. Ο exohoritis είχε μήνες να εμφανισθεί και απλά αποτελούσε το όνομα — θρύλο για την Ελληνική κοινότητα, γύρω από το οποίο είχαν δημιουργηθεί αρκετοί “ε-αστικοί μύθοι”, ορισμένοι από τους οποίους ήταν πραγματικά απολαυστικοί.. Η LadyArgana έκανε τα πρώτα της βήματα στις μάχες. Ο KostasFostiras και ο Ioannes Ioustinianus Longus που τότε είχε άλλο όνομα τανκάριζαν αλλά δεν είχαν γίνει ακόμα πολύ μεγάλα ονόματα.

Και ξαφνικά έγινε σεισμός !!! Η καταπιεσμένη κοινότητα βρήκε τη λύση. Αφού δεν μπορούσε να γεννήσει ένα μεγάλο υπερτανκ σαν τον σκαιφλεξ γέννησε 20 μικρότερα.

Ο Epicourious, o EliasGr, o mcfer2k, o DimAth, o panikk, o timoros13, o Vrilissia7, o Andonaras (χάθηκε πρόωρα), ο F@nis, o Asxetos1, o Earentir και αρκετοί άλλοι που ξεχνώ αυτή τη στιγμή, πασίγνωστοι σήμερα παίκτες εμφανίστηκαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε εκείνη την πρώτη προσπάθεια απελευθέρωσης.

Καταφέρναμε να κερδίσουμε μία περιοχή με αντάρτικο αλλά την χάναμε την επόμενη μέρα καθώς δεχόμαστε επίθεση με ΝΕ. Και τότε άρχισε το λεγόμενο “τραινάκι”. Κερδίζαμε το αντάρτικο αλλά χάναμε το ΝΕ. Υπήρχε ενθουσιασμός και πατριωτική έξαρση. Σιγά σιγά κερδίζοντας κάποιο χρόνο μεταξύ της νίκης στο ργ και της απώλειας στο ΝΕ, καταφέραμε να έχουμε (έστω για κάποιες ώρες) 2 περιοχές, μετά 3 κλπ κλπ.

Η επανεμφάνιση του exohoriti μας γέμισε όλους ελπίδα και έδωσε φτερά στα ποντίκια μας !!!!

Η απελευθέρωση ήλθε με αυτό που στην αρχαία τραγωδία ονομάζουμε ο από μηχανής Θεός. Σε έναν καθοριστικό γύρο στο ΝΕ εμφανίζονται κυριολεκτικά από το πουθενά 2 Ρουμάνοι και 1 Αμερικανός, ρίχνουν συνολικά 12Μ μέσα σε 5 λεπτά (ιλιγγιώδες νούμερο εκείνη την εποχή) και η χώρα μέσα σε τρελό πανηγύρι κερδίζει το πλεονέκτημα.

Όλα αυτά συμβαίνουν επί Προεδρίας Johnoagrios, τα υπόλοιπα σημαντικά γεγονότα της οποίας ήταν η ατυχής απώλεια του πλεονεκτήματος στην μάχη της Μακεδονίας, η ανάκτησή του την επόμενη μέρα και αμέσως μετά η αμφιταλάντευση του Προέδρου στην προτεινόμενη από τους σκοπιανούς ειρήνη, η απόφασή του να θέσει το ζήτημα της ειρήνης σε δημοψήφισμα, η δραματική νύχτα του δημοψηφίσματος, η συνέχιση του πολέμου, η εισβολή και η κατάληψη των σκοπίων !!

Για αυτή την πρώτη απελευθέρωση η κοινότητα δαπάνησε ατέλειωτες ώρες μπροστά στους υπολογιστές και σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου τουλάχιστον 30000 ευρώ!!


ΑΝΑΣΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ — Red Sea & Depici — ΝΕΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

Ο Αύγουστος πέρασε με ανάσες ελευθερίας. Εύκολα ή δύσκολα καταφέρναμε να αποφύγουμε την εκ νέου υποδούλωση και να διατηρήσουμε κάποιες περιοχές. Είχε περάσει καιρός από τις μαύρες μέρες του Ιούνη, οι αλλαγές που είχαν γίνει στο παιχνίδι μας ψιλοευνοούσαν και ο γενικότερος συσχετισμός στην περιοχή άρχιζε να γέρνει προς τη δική μας μεριά (inci) !!!

Αυτά γίνονται επί Προεδρίας Vasulini και αμέσως μετά αναλαμβάνει Πρόεδρος ο Ion Dragoumis.

Το σημαντικότερο στρατιωτικό γεγονός τον Σεπτέμβριο είναι η μνημειώδης μάχη στην Red Sea Coast. Οι σκοπιανοί έχουν αγκιστρωθεί στα εδάφη της Μέσης Ανατολής (Αίγυπτο κ Σ Αραβία). Καθώς είναι τελείως αδύνατο να αντιμετωπιστούν στο “ένας προς ένα” επιλέγεται μια στρατηγικά ευφυής κίνηση. Η Κίνα περνάει πάνω από 5 χώρες και επιτίθεται στα σκόπια με ΝΕ από την ανατολή. Η καθοριστική μάχη λαμβάνει χώρα στη Red Sea Cost. Ο depici στον κρισιμότερο γύρο ρίχνει το “εξωπραγματικό” τότε ντάματζ των 12Μ, οι σκοπιανοί χάνουν την Red Sea και όλα τα μπόνους. Η πρωτεύουσα μεταφέρεται στο προβατάρι Βαρύ πένθος στα σκόπια.

Δυστυχώς όμως οι συσχετισμοί παρέμειναν υπέρ των σκοπιανών. Το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα είναι ακόμα κακό, στρατιωτικά αποτυγχάνουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα και μετά από μια μικρή ανάπαυλα το θηρίο επανέρχεται. Στο τέλος Σεπτεμβρίου αλλά και τον Οκτώβριο επί Προεδρίας Persival η Ελλάδα στενάζει πάλι υπό τον σκοπιανικό ζυγό. Οι σκοπιανοί επεκτείνονται ξανά στην Μέση Ανατολή απολαμβάνοντας τα πολλά μπόνους.ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ — ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ — ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Από τις αρχές Νοεμβρίου έβλεπα ότι στους σκοτεινούς διαδρόμους του ερεπ επικρατεί αναβρασμός. Υπήρχαν διάφορες ομάδες παικτών οι οποίες —κάθε μία από τη δική της σκοπιά— πάσχιζε να κάνει κάτι. Έβλεπε κανείς ζυμώσεις παντού και η φράση που επικρατούσε ήταν “δεν πάει άλλο” !!!

Ένα βράδυ προς τα μέσα του μηνός εκεί που μίλαγα στο κανάλι των 7νησων στο team speak ξαφνικά η οθόνη σκοτείνιασε. Βρέθηκα σε δωμάτιο που δεν γνώριζα ότι υπάρχει. Έβλεπα τα άλλα κανάλια κ τα παιδιά στα 7νησα αλλά μέχρι εκεί. Κανένα πλήκτρο δεν λειτουργούσε. Δεν μπορούσα να φύγω από το δωμάτιο, ούτε να κάνω οτιδήποτε άλλο. Ο υπολογιστής είχε περιέλθει στο έλεγχο κάποιου άλλου.

Μαζί με μένα ήταν και δυό τρεις άλλοι που άκουσαν, εξίσου σαστισμένοι, να μας ανακοινώνουν ότι έχουμε επιλεγεί να συμμετάσχουμε σε μια ομάδα που έχει στόχο την ανακατάληψη και τη σταθεροποίηση της χώρας, και ότι θα αναλάβουμε άμεσα δράση λειτουργώντας ως “σκιώδης” κυβέρνηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επισημαίνω ότι η ανακοίνωση ήταν ΞΕΡΗ ανακοίνωση. Δεν ετίθετο ζήτημα αρνήσεως.

Ακολούθησαν οι μυστικές προετοιμασίες του πολέμου και όταν έφθασε η στιγμή άρχισε η απελευθέρωση. Οι σκοπιανοί έπεσαν στην παγίδα να θεωρήσουν ότι πρόκειται για τις συνηθισμένες εξεγέρσεις των Ελλήνων που σε 4-5 μέρες καταπνίγονται εύκολα. Όταν κατάλαβαν τι παίζει ήταν αργά. Η χώρα κέρδισε το πλεονέκτημα και απέκτησε περιοχές. Ωστόσο οι σκοπιανοί κατάφεραν να μας προλάβουν στο πρώτο αντάρτικο και η Πρωτεύουσα πήγε στο Ιόνιο. Αυτό ήταν ένας μεγάλος πονοκέφαλος όπως θα δούμε αργότερα.

Ο πόλεμος μεταφέρθηκε στη Μέση Ανατολή και εκεί, παρακολουθώντας τις δραματικές διαπραγματεύσεις για ειρήνη που έλαβαν χώρα μετά από πρωτοβουλία των σκοπίων ενώ ταυτόχρονα μαινόταν μία σκληρότατη μάχη κατάλαβα πόσο ύπουλος, αναξιόπιστος και αλαζόνας είναι αυτός ο λαός. Το καταθέτω αυτό για μελλοντική χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο.

Η τελευταία μέρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρήκε την χώρα ελεύθερη και τα σκόπια υπό πίεση. Άλλωστε ο Πρόεδρος είχε “καθαρίσει” από νωρίς αφού μόλις εξελέγη είχε ευχηθεί “Ευημερία και Μακροημέρευση” στους αποπάνω !!!!!ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ — IASWN

Οι κυβερνήσεις του Ιάσονα ήταν σκληρές στρατιωτικού προσανατολισμού κυβερνήσεις. Ο στόχος ήταν απλός. Ουδερετοποίηση των σκοπίων με ΚΑΘΕ κόστος και ΚΑΘΕ μέσο, ΌΣΟΣ χρόνος και αν χρειαστεί. Οι διαταγές συνοδεύοντο με deadlines, οι Υπουργοί τρέχανε σαν το Βέγγο, οι Υφυπουργοί κουτουλάγανε μεταξύ τους για να προλάβουν τις εντολές των Υπουργών, οι μαθητευόμενοι δεν θέλετε να ξέρετε τι τράβηξαν.

Χρειάστηκαν 2 θητείες για να επιτευχθεί ο στόχος. Δύο ήταν τα κρίσιμα γεγονότα αυτή την περίοδο. Η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΝΤΕΝ και η κατάκτηση των περιοχών που είχαν οι σκοπιανοί στην Μέση Ανατολή (το περίφημο ΤΡΙΠΛΟ ΝΕ, Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος εναντίον σκοπίων). Τα σκόπια κατέρρευσαν και γύρισαν στις ορίτζιναλ περιοχές τους. Έκαναν μια προσπάθεια να πάνε προς την Ιταλία αλλά απέτυχε. Από το σημείο αυτό άρχισα να καταλαβαίνω ότι ο συσχετισμός έχει πλέον ΟΡΙΣΤΙΚΑ μεταβληθεί.Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ — VASSPANA, HAWKOULIS

Οι δύο επόμενες κυβερνήσεις στην ουσία ήταν οι κυβερνήσεις του Ιάσονα χωρίς τον Ιάσονα. Επί Vasspana οι σκοπιανοί ζαλισμένοι από την αναπάντεχη ήττα δεν τόλμησαν να επιχειρήσουν κάτι σοβαρό. Τα σημαντικά γεγονότα της περιόδου αυτής ήταν η πρόσκαιρη κατάληψη των σκοπίων και η αλλαγή της στάσης των Βουλγάρων (επί Hawkoulis).

Το εντός εισαγωγικών λάθος που έγινε αυτή την περίοδο ήταν ότι η χώρα έμεινε χωρίς στόχο. Αυτό ήταν δικαιολογημένο διότι η κούραση των μελών της κυβέρνησης ήταν τρομερή, η χώρα ασφαλής, πλούσια (μπόνους) και νικήτρια. Όμως η έλλειψη στόχου έφερε βαρεμάρα. Μερικές προτάσεις που υπήρχαν κρίθηκαν αφενός ριψοκίνδυνες και αφετέρου ανεδαφικές για μία ανώριμη και με μεγάλες αντιθέσεις κοινότητα όπως η Ελληνική. Εκ των υστέρων θεωρώ ότι σε αυτό το σημείο έπρεπε να προσπαθήσουμε περισσότερο.


ΕΜΠΛΟΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ — TALL NIKI

Οι Βούλγαροι εκνευρισμένοι από τη στάση των Ελλήνων επιτίθενται με μανία εναντίον μας και φθάνουν μέχρι την Αίγυπτο. Οι σκοπιανοί βρίσκουν ευκαιρία και ανακαταλαμβάνουν μερικές δικές μας περιοχές. Υπογράφεται η Συνθήκη του Καΐρου για να διασφαλισθούν οι Ελληνικές περιοχές της Μέσης Ανατολής. Όλα αυτά συμβαίνουν επί Προεδρίας Tall_Niki, μιας προεδρία όπου το φάντασμα του διχασμού πλησιάζει πάλι απειλητικά την χώρα. Η Προεδρία Tall_Niki τελειώνει άδοξα με ένα impeachment το όποίο δεν χρειαζόταν να γίνει και σίγουρα όχι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αναλαμβάνει ο barakObamias και η θητεία ολοκληρώνεται με την Ελλάδα ελεύθερη.

Κρίνοντας από το μέγεθος της επίθεσης που δεχθήκαμε από τους Βουλγάρους και από το γεγονός ότι διέθεταν τις δυνάμεις να χτυπήσουν στα ίσια την Τουρκία, θεωρώ ότι όλο αυτό το διάστημα μας κορόιδευαν (αν όχι όλοι τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των Βουλγάρων). Έστελναν κατά καιρούς το φλαουτσίνο και μερικούς άλλους να πάρουν ένα γύρο υπέρ μας από τους σκοπιανούς και “κάτω από το τραπέζι” είχαν υπογράψει ΜΟΝΙΜΟ ΝΑΡ. Προς γνώση και συμμόρφωση.

Πρέπει επίσης να επισημάνω το ΚΟΡΥΦΑΙΟ στρατηγικό λάθος EVER που έχω δει τουλάχιστον όσο είμαι στο παιχνίδι. Οι σκοπιανοί σε μια καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού προσπάθεια, επετέθησαν ΒΛΑΚΩΔΩΣ και κατέκτησαν το Ιόνιο, στέλνοντας την πρωτεύουσά μας στην Αραβία και εξασφαλίζοντας ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ (πρέπει να γίνουν σημεία και τέρατα) την ύπαρξη της χώρας.ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ — MEGALEXANDROS

O Megalexandros μαζί με τον Exohoriti είναι οι 2 Ελληνικοί θρύλοι. Τους γνωρίζουμε και τους αγαπάμε όλοι. Ο Megalexandros εξελέγη Πρόεδρος τον Μάιο κερδίζοντας τη εκλογική μάχη με το ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΣ ποσοστό 73%. Θεωρήθηκε η ιδεώδης επιλογή για την περαιτέρω βελτίωση του κλίματος μεταξύ των μελών της κοινότητας. Η θητεία του πράγματι ήταν μια ήρεμη περίοδος. Στρατιωτικά οι σκοπιανοί κατακτούσαν τις ορίτζιναλ περιοχές μας αλλά δεν μπορούσαν να τις διατηρήσουν. Η Αίγυπτος αποτελεί το ΟΓΚΩΔΕΣ ανάχωμα το οποίο οι σκοπιανοί στην συγκεκριμένη συγκυρία δεν έχουν την δυνατότητα να υπερβούν.ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ — DIMITRISZAXA

Οι αλλαγές στο στρατιωτικό μοντέλο και ο χωρισμός των μαχών σε 4 υπομάχες ήταν μια αλλαγή η οποία μας ευνόησε (άνετη επικράτηση στο 4ο ντιβιζιον, εμφάνιση νέων τανκ στα πρώτα, ο σκάιφλεξ σε διακοπές). Φυσικά οι σκοπιανοί ΗΔΗ αντέδρασαν ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ μεγάλο λογαριασμό πουλιόταν. Όλα αυτά συμβαίνουν επί Προεδρίας DimitrisZaxa ενός παίκτη που εμφανίστηκε από το πουθενά και κέρδισε τις εκλογές. Θεωρώ ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που κατέκτησε και κράτησε υπόδουλα τα σκόπια αρκετές ημέρες.

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ — Makedonissa — LadyArgana — CRIS 99 — CRAZY BLACK

Οι τελευταίοι 4 μήνες πέρασαν ουσιαστικά χωρίς πόλεμο με τα σκόπια. Επισήμως ή ατύπως υπήρχε ΝΑΡ. Ο διεθνής συσχετισμός, οι αλλαγές στο παιχνίδι, οι νέες συμμαχίες, η ισχυροποίηση του μέσου Έλληνα παίκτη (κρατικές ή άλλες επιδοτήσεις) και το τρομερό 4ο Ελληνικό Ντιβίζιον δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους σκοπιανούς για χαριτομενιές. Είναι βέβαιο όμως ότι η συνεχής αυτή απραξία δημιούργησε βαρεμάρα. Ίσως έπρεπε στο διάστημα αυτό να είχαμε εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τις μελλοντικές μας κινήσεις. Καλώς ή κακώς δεν το κάναμε. Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα διπλή απειλή από το βορρά.ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αυτή τη στιγμή ψηφίζονται 2 ΝΕ εναντίον της Ελλάδος (από σκόπια και βουλγαρία). Στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει αναβρασμός λόγω της φημολογίας περί οικονομικών σκανδάλων. Πέρα από υπόλοιπα δημοσίευσα το άρθρο και για να θυμίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι όποιος λησμονεί την ιστορία του την ξαναζεί.

Δεν γνωρίζω αν οι φήμες που ακούγονται είναι αληθείς ή όχι. Θεωρώ όμως ότι οι μετριοπαθείς (διότι οι ακραίοι είτε έχουν άλλο σκοπό, είτε αδυνατούν αντιληφθούν την τρέχουσα πραγματικότητα) των 2 πλευρών που αντιπαρατίθενται, μπορούν στις λίγες ώρες που απομένουν να βρουν τρόπο να απαλύνουν την διαμάχη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και εκατέρωθεν τα απαραίτητα ΕΧΕΓΓΥΑ, ώστε ΚΑΙ η έρευνα των φημών να είναι διαφανής αλλά ΚΑΙ η χώρα ΕΝΩΜΕΝΗ να....

ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !!!!!

 

Comments

Aegon13
Aegon13 Day 1,822, 09:28

1st

k0llht0s
k0llht0s Day 1,822, 09:32

μνήμες...

Haskos
Haskos Day 1,822, 09:38

voted

Johnny Spoon
Johnny Spoon Day 1,822, 09:38

Στο κομμάτι της συντριβής και στο κατά πόσο το περιμέναμε ή όχι δεν είναι έτσι τα πράγματα , δυστυχώς .
Βέβαια αυτό ειναι μεγάλη ιστορία και αν την αναλύσουμε θα έχουμε πάλι μανούρες .
voted για τα υπόλοιπα .

Agathoklis
Agathoklis Day 1,822, 09:40

voted

eptoxeusamen
eptoxeusamen Day 1,822, 09:41

voted

I Mes
I Mes Day 1,822, 09:43

ν
ο7

Ipsenikos
Ipsenikos Day 1,822, 09:44

v και τώρα όπως και τότε 😉

GreekStallion7
GreekStallion7 Day 1,822, 09:44

me ekanes kai anatrihiasa o7

Orochimaruu
Orochimaruu Day 1,822, 09:44

voted!!!!!

PanoS THE DuellisT
PanoS THE DuellisT Day 1,822, 09:45

voted και μην το κατεβάσεις

akisn
akisn Day 1,822, 09:46

v Φανταστικό άρθρο!!!

batman5582
batman5582 Day 1,822, 09:47

voted!!!

Apostolos6
Apostolos6 Day 1,822, 09:48

Μπράβο Κωστή αει να δούμε άυριο
Με την νίκη 🙂

Kostas Fostiras
Kostas Fostiras Day 1,822, 09:49

voted

CRIS 99
CRIS 99 Day 1,822, 09:50

v

Skylovaravas
Skylovaravas Day 1,822, 09:50

Ο Jaguaros δεν αποσκίρτισε. PTO έφαγε στους Μυρμιδόνες από τους συμμορίτες που μαζεύτηκαν.

larry_larry
larry_larry Day 1,822, 09:51

ψήφος!!!

VerginaGR
VerginaGR Day 1,822, 09:51

voted!!

Aiwniotitas
Aiwniotitas Day 1,822, 09:51

voted!!!

GreekStallion7
GreekStallion7 Day 1,822, 09:53

@Skyle pws mporei na efage PTO enw den itan otan xanadimiourgithikan? O geokos to xanaxekinise, ehete katantisi heiroteri apo ton preka re paides

Philipx1 Day 1,822, 09:53

Comment deleted

Vrilissia7
Vrilissia7 Day 1,822, 09:54

= V = !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

YourWorstNightmare99
YourWorstNightmare99 Day 1,822, 09:54

Χαιρομαι που βγαινου τοσο ωραια αρθρα ελπιζω να συνεχισεις τα εχω ζησει ολα (θυμαμαι την 22η μερα του Σεπτερμβρη τη μερα της απελευθερωσης) αλλα με αλλους λογαριασμους... πολυ ωραιο αρθρο αξιζει τα βοουτ που θα παρει !!!

Keep it up !!!

GreekStallion7
GreekStallion7 Day 1,822, 09:54

@Philipx1 lathos file mou, imoun MoD tote opote kati xerw prapanw

Skylovaravas
Skylovaravas Day 1,822, 09:56

@Greekstallion Μοίλα ελινοικά ί ξέρεις τη συνέχεια. Ξέρω πολύ καλά τι έγινε. Αντε κουκλίτσα μου

Roviros
Roviros Day 1,822, 09:57

Ψ. Όπως πάντα.... ΑΠΑΙΧΤΟΣ.

Makedonissa
Makedonissa Day 1,822, 10:01

Επισήμως (το επισημαίνω γιατί με τα σκοπιανά, οτιδήποτε άτυπο είναι αυτόματα και ανύπαρκτο) το ΝΑΡ άρχισε με τη θητεία του DimitrisZaxa και είχε συμφωνηθεί απο τη θητεία του Mega ήδη.
Στα υπόλοιπα δεν σχολιάζω γιατί έβαλες (σωστά) τις προϋποθέσεις στην αρχή πονηρούλη 😛

CRIS 99
CRIS 99 Day 1,822, 10:01

Οσοι φοβαστε για τα bonus σας κ τις μαχες που ανοιγουν αυριο,προλαβενετε να αλλαξετε cs.xD

GX99
GX99 Day 1,822, 10:01

v

GreekStallion7
GreekStallion7 Day 1,822, 10:02

@skyle niaou re preka, ta kouklitsa mou pesta saftin pou se silave

kostass13
kostass13 Day 1,822, 10:05

voted φυσικά. ελπίζω να μην το ξαναρίξεις : )

Delijohn
Delijohn Day 1,822, 10:05

v

DimitriosT
DimitriosT Day 1,822, 10:07

Μου κινησες το ενδιαφερον με το μαυρο δωματιο στο TS. Πες και αλλα για αυτο.

erevons
erevons Day 1,822, 10:07

V !

Elgreco
Elgreco Day 1,822, 10:09

po po ti mou thimises tora!
tromero treximo epi proedrias iaswna

CyFeX
CyFeX Day 1,822, 10:09

v

Monaxoulis
Monaxoulis Day 1,822, 10:10

voted ξανά
Μακάρι κάποιοι να μαθαίνουν την ιστορία για να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη

Dellodas
Dellodas Day 1,822, 10:11

v

osfej
osfej Day 1,822, 10:11

v

don. mitsos
don. mitsos Day 1,822, 10:16

voted

myrmid0nas
myrmid0nas Day 1,822, 10:18

tsoutsourwsa ... :- D
Empros kalo mou pontiki ... \o/

Ion Dragoumis
Ion Dragoumis Day 1,822, 10:19

eixa na mpo kanena mina kai diavazontas auto to arthro m irthan anamniseis

na sai kala o7

nerofida
nerofida Day 1,822, 10:19

κοιτα τη διευκρινηση β) (που εχεις και σε bold) και ξαναδιαβασε το αρθρο να δεις αν το εχεις τηρησει.

capetan Pagiotas
capetan Pagiotas Day 1,822, 10:20

- voted -

Alfadi
Alfadi Day 1,822, 10:23

Τα 12 του depici ήταν αστρονομικά?

Θυμηθείτε τα 12 και 24 του Scymex μέσα σε 3 μέρες.

http://battle-watcher.com/campaigns/campaign/18782
http://battle-watcher.com/campaigns/campaign/18922

Angel ctz
Angel ctz Day 1,822, 10:27

voted !!!!!
re skylovaras..pes bgale arthro na mathoume ti egine sto unit mas!

Stoupakis Nikos
Stoupakis Nikos Day 1,822, 10:34

Ψήφος

hatz
hatz Day 1,822, 10:36

v

bill15
bill15 Day 1,822, 10:44

παντως ηταν ωραιο το συναισθημα να ριχνεις τα 2 μυρια σου (μπαζουκας που κραταγες με υπομονη 2-3 μηνες για να παρεις ενα bh)απεναντι στον scymex οταν εκεινος εριχνε τα 15 σε μια μαχη...αλλες εποχες...αλλες..

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.