Ambient on/off

Join the new world

 

Приемен тест за полицајци!

Day 1,822, 03:56 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by toAdMAK

Кандидатите мора да знаат да читаат, или пишуваат – двете работи не се неопходни. Помошни средства не се дозволени.

Рок за решавање на тестот – 8 часа.

Секој кој ќе препишува, ќе добие дополнителни пет бода поради исклучителна иницијатива.

Со среќа на тестот!

Прашања:

1. Кој победил во Втората светска војна, а кој бил втор?

2. Од што е направен сребрениот долар?

3. Објасни ја Ајнштајновата „Теорија на релативитетот“ или напиши го неговото име.

4. Со големи букви напиши: куче, мачка, компир.

5. Кога почнуваат вестите од 19:30?

6. Колку, од прилика има божји заповеди?

7. Постоеле шест кралеви Џорџ, последниот се викал Џорџ VI. Како се викале останатите пет?

8. Напишете ги броевите од 1 до 10 наназад. За секој погрешно напишан број се одзема еден бод.

9. Кој го измислил Ото Моторот?

10. На кој инструмент свирел Мујо хармоникашот?

11. Дали го разбираш Њутновиот закон за гравитација? Да се одговори со ДА или НЕ!

12. Берлин е главен град на која држава? (не повеќе од еден одговор).

13. Заокружи ја несоодветната личност во низата:

а) Мартин Лутер Кинг

б) Папата

в) Махатма Ганди

г) Џек Мевосек

14. Васко де Гама имал три патувања на море. На едно од нив умрел. На кое по ред патување умрел?

15. Колумбовото јајце е:

а) Јајце од еден вид птица.

б) Специјално варено јајце за појадок.

в) Дел од телото на славниот морепловец.

🙂 Не сакам да навредам никој со статијава, ја објавив само за забава!!

 

Comments

toAdMAK
toAdMAK Day 1,822, 03:56

Приемен тест за полицајци!
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2157434/1/20

Megas ALEKSANDR0S
Megas ALEKSANDR0S Day 1,822, 03:57

first..

S P L I N T E R
S P L I N T E R Day 1,822, 04:00

ahahahaha jako 😃 imas v i s 😃

TashaMKD
TashaMKD Day 1,822, 04:05

o7

dasboot.mkd
dasboot.mkd Day 1,822, 04:09

nice 🙂
v+s

ZIKA ARTILERIJA
ZIKA ARTILERIJA Day 1,822, 04:11

😉 o7

Mitko Makedonecot
Mitko Makedonecot Day 1,822, 04:23

v+s
Me nasmea odsabajle .😃

McFresh
McFresh Day 1,822, 07:29

dobra
v+s

IceMannnnnnnnn
IceMannnnnnnnn Day 1,822, 09:06

v+s

GoodBeer
GoodBeer Day 1,823, 08:34

: )))

Rob3rtMK
Rob3rtMK Day 1,824, 10:00

11. Дали го разбираш Њутновиот закон за гравитација? Да се одговори со ДА или НЕ!
najteskoto 🙂

Mamiceto seljacko
Mamiceto seljacko Day 1,826, 02:13

V+S+ sh!

marjansp
marjansp Day 1,826, 04:26

V+S+ sh!

WajaX
WajaX Day 1,826, 04:34

HAHHahah

tole pasa
tole pasa Day 1,826, 12:42

Ovie od DBK ke ti otvorat dosie, aljo 🙂

toAdMAK
toAdMAK Day 1,826, 12:44

И да отворат, битно кога прв пат го прочитав текстов, добро се изнасмеав. Вреди! 🙂

hostapler69
hostapler69 Day 1,827, 01:07

A se prasuvam kako li izgleda testoto za Komandiri ???????
ova e navistina mnogu tesko ...... avtorot na prasanjata treba apsaana da skapuva

Brotherhood and Unity
Brotherhood and Unity Day 1,828, 08:27

hahaha jako V i S 😃

Ivcak.A
Ivcak.A Day 1,829, 05:38

996 V+S

izhev
izhev Day 1,829, 12:31

v +S 1000 cestito, da ne zaboravis da cestis 🙂

HeLLoUuUuu
HeLLoUuUuu Day 1,830, 14:33

v85 s999 aj uste 1 sub i da castis 😃

criposzan
criposzan Day 1,845, 00:46

1000s casti 1g 😛

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.