Ambient on/off

Join the new world

 

Медији или: како нас засипају глупостима!

Day 1,744, 05:53 Published in Serbia Serbia by ZCSRB

Пронашао сам један текст на нету у коме се ради о СЖ новинарству и медијима а толико ме је подсетио на еРеп медије...Можда зато што између данашњег новинарства и еНовинарства нема велике разлике...

Дакле,желео сам да текст поделим са вама па ћу га само прекопирати...

Питала учитељица девојчице у разреду да јој наброје знамените жене 20тога века. Почеле девојчице да набрајају: Цеца, Јелена Карлеуша, Џенифер Лопез, Бијонси, Северина, итд. Помало згранута и запањена учитељица их приупита: «А да ли сте чуле за Марију Кири»? Девојчице прснуле у смех. Учитељице. Морамо да Вас исправимо. Не каже се Марија Кири, већ Мараја Кери!

Сјајан виц. Лепо се насмејах. Међутим убрзо је тај осмех нестао и уследила је велика забринутост. Тај виц ме је подсетио на слику и прилику тј. стању у нашем друштву. Претерујем? Стварно смо народ кратког памћења. Да ли се неко још увек сећа питања из опште културе на пријемном за Филозофски факултет у Нишу? Једно од питања се однослио на овде већ поменуту „Диву“, Јелену Карлеушу и о једном њеном хиту. Да ми није ово било интересантно, верујте ми да не бих знао о којој се песми радило! Богу хвала сада сам начитанији и упознатији са том тематиком, тако да ћу вероватно уколико ми се укаже потреба за полагање неког теста из опште културе, сада далеко лакше проћи! Содома и Гомора!

Кад већ поменух тај тест на том истом тесту је било речи и о нашем покрету. Питање је дословце гласило овако:


“Недавно забрањена десничарска организација зове се“:

А) Двери
Б) Образ
В) 1389.
Г) Не знам зашто су и мене сврстали уз десничаре? Можда зато што пишем десном руком?


Колико је тај тест био катастрофалан говори и следеће питање.


Која ТВ серија прати живот породице Гавриловић?

А) Бољи живот
Б) Породично благо
В) Врућ ветар
Г) Камионџије
Д) Срећни људи

Било је још небулозних питања, али хајде да се вратим поново на медије. И опет један виц. Баш смо изузетно духовит народ.

Редослед појављивања тзв серијала и „ријалитија“ на телевизији није вероватно идентичан, али је поучан. Разговарају два пријатеља по ком редоследу ће се пријављивати на те програме. Прво ћемо се пријавити на „Домаћине ожени се“, затим на „48 сати свадба“, после на „Време ја за бебе“, након тога на „Мењам жену“. Да није трагично било би ми и смешно.

Најсмешније ми је било када се једна моја пријатељица гласно похвалила како је успешно смршала три килограма јер је применила „Сувајвер“ (овде цитирам њене речи) дијету. Шта ти је то? Их бре. Где ти живиш? Зар не знаш да они у Сувајверу једу само пиринач? Потпуно логично. Зар не?

Није и не изгледа ми сулудо ни само лично учествовање у тим ријалитима. Један добар пример је сада већ чувени Мики из „Великог брата“. Ето. Запосли се човек на телевизији. Мало ради као кувар (ко је мени крив што ја знам да спремам само „стандардна јела“), а Бога ми и као водитеља у једном другом ријалитију. Ту је и још један Господин који је учествовао у „Домаћине ожени се“, а сада га видим на РТСу као извештача из његове околине. Мислим да се зове Златко. Немојте ми узети за зло уколико сам погрешио. Гледајући са те тачке изглед да је и исплативо учествовати и кревељити се пред камерама.

На самом крају помињања ових емисија оставио сам последњи велики хит. Пре пар дана враћам се из трговине у којој купујем хлеб и чујем два клинца из комшилука како „оговарају“ једног њиховог другара и долазе до закључка како би он сигурно победио у „Академији дебелих“! Не знам и верујте да нисам пратио, али да ли пред приказивање овог ријалитија стоји упозорење о узрасту за које није препоручљво да се прати овај програм?

Наравно да то родитељи не могу забранити, а камо ли и контролисати. Не ради се овде ни о „укусу“, а о њима не вреди ни расправљати. Има ли излаза и решења? Тешко. Евидентан је недостатак квалитетних дечијих серијала као што су били: Невен, Коцка коцка коцкица, На слово на слово, итд (куд ово написах, сада ће Тијанић и ово почети да рептизира на Репризирамо Телевизијске Серије тј. РТСу). Треба разумети и немаштину у којој се тренутно налазимо, као оправдање зашто се више не снимају тако квалитетни дечији серијали. Предложио бих накнадно и додатно опорезивање овако „квалитетних“ серијала, хоћу рећи ријалитија. Тиме би се у буџету нашла средства за „поправљање“ ситуације у медијима. Тако би бар делимично била пружена прилика да се широком аудиторијуму представе и неке другачије ствари. Предпостављам да би се тиме ово друштво лагано „лечило“ од шунда и кича! Верујем да би тада питања на тестовима из опште културе била далеко смисленија и целисходнија.


Оригинал на сајту www.dverisrpske.com


Да,подржавам РЛ Двери али не и еДвери(бар не засад)...

ЧАРАПАН
 

Comments

ZCSRB
ZCSRB Day 1,744, 05:54

Медији или: како нас засипају глупостима!

http://www.erepublik.com/sr/article/-1-2111286/1/20

Ivan Blok37
Ivan Blok37 Day 1,744, 07:04

"Репризирамо Телевизијске Серије тј. РТСу" - ахахах! : )

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,744, 14:49

Da nije smesno, bilo bi tuzno.

Ivdza gej
Ivdza gej Day 1,745, 02:52

Bravo covece.

Sokolac Romanija
Sokolac Romanija Day 1,745, 10:55

Свака част за чланак!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.