Ambient on/off

Join the new world

 

ФАЛАНГА

Day 1,648, 01:16 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by BucephalusIII


Мои браќа и сестри Македонци,

За прв пат пишувам во овој стил не само поради една обична причина туку многу повеќе и поголеми причини.
Како што веќе знаете 3 месеци по ред сум дел од Министерството за Одбрана на еМакедонија. Поради тоа не многу големо искуство но сепак доволно за да се согледа настојувањето на се поголем број на Македонци за помош во координацијата на силите како и нивно поголемо активирање во одбрана на еМакедонија...што навистина многу ме радува, а воедно и ме држи со желба и понатаму да се трудам и да дадам се од себе во однос на одговорностите кои ги пружа ова министерство!

Една од најголемите причини се случи токму утрово околу 1 часот по полноќ кога и се решив заедно со нашиот сегашен претседател El_Che да се организира одбрана односно познат под името УДАР - кој замислете траеше нешто повеќе од 2 часа...
Во истиот на почетокот броевме околу 100 Македонски војници..број кој ја покажува желбата и упорноста на многумина во оваа игра да се дојде до целта која сите ние добро ја знаеме.
Што се случи...
По цели два часа чекање и нормално дружење на истиот канал ја пратевме битката во Повардарие, она што најмногу ме изненади е тоа што на истиот канал каде бевме збрани останаа 50тина ( со канопи 60 😛 ) кои го прежалија својот сон заедно со нетрпението помеѓу некои поединци 😛 ..останаа трпеливо да ја чекаат својата команда на истиот канал. Неблагодарно е да се споменуваат имиња кон другите кои не беа присутни..нормално поради РЛ обврски познати како работни задачи а и нормално школски 🙂
Исходот...сите го знаеме веќе, а тоа е 3 мини битки добиени!!!

Секоја чест за сите нив и од срце им БЛАГОДАРАМ!! o>

Она што посебно сакам да го истакнам во оваа статија е сето она што треба да се случува за време на еден удар.
Сите сме свесни од која важна улога е времето во кое трае самиот удар, освен тоа што на тој начин заработувате рефунд од своите матични единици...МОРА да бидете свесни и дека заработувате РЕСУРС за вашата држава во која живеете.
Сакам да апелирам до сите играчи во иднина да го посетувате каналот каде ќе се издаваат заеднички наредби со цел да се даде максимум во дадени битки и во дадено време...оти тоа е од најголема важност за нашиот ЗАЕДНИЧКИ успех односно рефунд!!!

Да не должам многу де не рече некој премногу ја тупам а и стварно не сакам да станам филозоф од калибарот на Воикс 🙂...мене повеќе ми прилега да се гледаме почесто на удар каналите и да го дадеме својот максимум во битките кои следуваат.

СИТЕ ВЕ САКАМ вакви какви што сте и како такви да ми останете o>За МАКЕДОНИЈА со срце!!!

 

Comments

BucephalusIII
BucephalusIII Day 1,648, 01:17

ФАЛАНГА

http://tinyurl.com/7gq7blu

PUKNIUMRI
PUKNIUMRI Day 1,648, 01:19

prv prc!

ePece
ePece Day 1,648, 01:20

o/

ZecOrigins
ZecOrigins Day 1,648, 01:21

о7

Zaspaniot
Zaspaniot Day 1,648, 01:22

o7

ivan.sk
ivan.sk Day 1,648, 01:24

o>

srecko1984
srecko1984 Day 1,648, 01:32

o7

El Che G
El Che G Day 1,648, 01:47

о7

thekoki
thekoki Day 1,648, 01:52

o7

Mitko Makedonecot
Mitko Makedonecot Day 1,648, 01:52

o7

Undeniableto
Undeniableto Day 1,648, 01:54

о7 братче само стави и линк од чатот да знаат позз

kokan p
kokan p Day 1,648, 02:01

jas bev eden od niv aj sega da glasas za mene na kongresmenskit vo soutvestern albanija oti sabalje se uspav mi izbegaja 5 glasa 😛

AleksandrovMK
AleksandrovMK Day 1,648, 02:57

ФАНАГА*

о7

Kanopy
Kanopy Day 1,648, 03:50

о7 ( со канопи 60 xD) PRC

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 1,648, 04:35

o7

Seikot od Trubarevo
Seikot od Trubarevo Day 1,648, 05:32

o7 FALANGA ups REFUND !!!

TRTE T
TRTE T Day 1,648, 06:22

o7

Trajce Petkov
Trajce Petkov Day 1,648, 06:37

Се на се.. Ти и Канопи сте биле на канал значи? >)

oJ FALANGA!

Hristijan Mitevski
Hristijan Mitevski Day 1,648, 07:08

o7

Maced0n
Maced0n Day 1,648, 07:09

\o/

Bubo.
Bubo. Day 1,648, 07:09

o7

Celicen
Celicen Day 1,648, 08:29

o/

A r a g o r n
A r a g o r n Day 1,648, 08:33

а да, заборави да кажеш и дека делите тенкови вие на кој сакате

Felllix
Felllix Day 1,648, 08:37

o7

SaveAss
SaveAss Day 1,648, 12:36

o7

BucephalusIII
BucephalusIII Day 1,648, 13:20

А r a g o r n ама баш секого можеш да обвиниш без факти и докази, ако си во некоја заблуда и ако мислиш дека си деинформиран ...слободно најди ме на чат или пиши ми порака во ПМ ќе ти објаснам за било која поделба на тенкови.

buli11
buli11 Day 1,648, 14:47

o/

Volk Macedon
Volk Macedon Day 1,648, 14:47

o7

dimidimi1
dimidimi1 Day 1,648, 15:42

o7

eKomita
eKomita Day 1,648, 15:55

o7

Krvnikot
Krvnikot Day 1,648, 15:58

Ja se iznastiskav vote kaj toa rakata i toa 82 ne se menuva. Bug?

Nikola aKa Grozde1
Nikola aKa Grozde1 Day 1,648, 16:09

Ja se iznastiskav vote kaj toa rakata i toa 82 ne se menuva. Bug? +1

mojov
mojov Day 1,648, 17:56

o7

dedo mraz 78
dedo mraz 78 Day 1,648, 18:12

mojov + 11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

mac3donia
mac3donia Day 1,649, 00:03

ma nemoj da me jebesh bre !!!

Archibold
Archibold Day 1,649, 03:26

spread the love ! xD

SeKa4oT
SeKa4oT Day 1,649, 04:02

УФ се разнежнив 🙂 🙂 o7

Afterworks
Afterworks Day 1,649, 04:05

o7

D I K T A T O R
D I K T A T O R Day 1,649, 04:29

BucephalusIII mi e multi ama ne kazujte nikomu 😛

Goce Delcev 87
Goce Delcev 87 Day 1,649, 05:04

Daj te mi link na kanalot?

kmm225
kmm225 Day 1,649, 07:42

07

Pyrros of Epirus
Pyrros of Epirus Day 1,649, 08:23

ρε εχω μια απορια... ο βουκεφαλας στα σλαβοβουλγαρικα πως λεγεται...;;;

Angela92
Angela92 Day 1,649, 09:20

о7

Strastniot
Strastniot Day 1,649, 11:59

o7

Saskobt
Saskobt Day 1,649, 15:36

o7

mandanata
mandanata Day 1,649, 16:35

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.