ВТОРА еПУЛИЦЕРОВА НАГРАДА (НАЈДОБРА СТАТИЈА ЗА ОКТОМВРИ) - НОМИНАЦИИ

Day 1,432, 13:32 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Belgium by El1teBE


Ветив - остварувам!!! (WOW, да го бришам ова, звучам ко Груевски 😛) Чест ми е да распишам конкурс за втората еПулицерова награда во еМакедонија за најдобра статија за месец октомври 2011. Да не должам многу, правилата и овојпат остануваат истите:

- Потребно е да се соберат што повеќе средства во ФОНДОТ за наградата. ВЕ МОЛАМ СИТЕ ДА ДОНИРАТЕ ТУКА (КОЈ КОЛКУ МОЖЕ, И КОЈ ШТО МОЖЕ)!!!
- 75% од фондот оди за дoбитникот (или добитниците) на наградата за најдобра статија;
- 25% од фондот оди за дoбитникот (или добитниците) на наградата за најдобра фотографија;
- За победниците ќе одлучувате вие, за што ќе биде објавена посебна статија со предложените кандидати - на крајот на месецов, подеднакво колку и гласови од СОВЕТ кој ќе биде повторно креиран за таа намена, а составен од мене, Dushko Avramovski и tomibair (како добитници на наградите за месец септември), донаторите во фондот, и министрите за информирање (Mandanata) и образование (United Macedonia и MKD Foreverrr).

Јас цел месец будно го пратам нашиот медиумски простор и веќе имам на ум неколку статии кои се доволно добри за да се најдат меѓу номинираните, но оваа статија ја пишувам со цел да собереме што е можно повеќе средства за наградите, и да ве прашам за ваше мислење:

ВЕ МОЛАМ ВО КОМЕНТАР ПИШЕТЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА СТАТИИ КОИ БИ ТРЕБАЛО ДА БИДАТ НОМИНИРАНИ!!!

И НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ ДА ДОНИРАТЕ!!!

ВО ФОНДОТ ДО СЕГА ДОНИРАЛЕ:
- el1temkd - 1000 MKD (стандардна сума на пари која секој месец ќе ја добивате од мене)
- Sreers - 500 MKD (благодарам)
- MACEDONIAN T REX - 100 Q1 FOOD (продадено *0,66 = 66 MKD) (благодарам)
- Voix of Macedonia - 2000 MKD (Voix повторно докажува колку вреди во оваа наша виртуелна држава - ПРЕМНОГУ ти благодарам!!!)
- MKD Foreverrr - 50 MKD (благодарам)
- tomibair - 1500 MKD (и tomibair го покажа истото - не само што вреди како новинар... - ПРЕМНОГУ ти благодарам!!!)
- Beleski - 10 MKD (благодарам)
- Boban Mitrovski - 1000 MKD (значи овојпат ќе имаме уште еден Министер во Советот - се на се четворица - благодарам)
- xf1r3f0Xx - 98 MKD (благодарам b0t43 😃 )
- ShadowStalkerr - 50 Q5 WEAPONS (продадени *32,90 = 1645 MKD) (ПРЕМНОГУ ти благодарам шефе 😉 )
- Aquilamk - 100 Q2 FOOD (продадено *1,28 = 128 MKD) (благодарам)
- Zlatko Kaskarevski - 1 GOLD (сменето за 1088 MKD) (ПРЕМНОГУ ти благодарам)
- Alexander Macedon - 100 MKD (благодарам)
- GOOFYmkd - 300 MKD + 200 MKD (благодарам)
- bunkerboy - 2001 MKD (ПРЕМНОГУ ти благодарам)
- elemennt - 800 MKD (МНОГУ ти благодарам)
- Toniey - 667 Q1 FOOD (продадено *0,65 = 433,55 MKD) и 250 Q2 FOOD (продадено *1,26 = 315 MKD) - (вкупно 748,55 MKD) (По втор пат во Советот - многу ти благодарам за поддршката пак)
- Dushko Avramovski - 1000 MKD (благодарам)

EDIT: 14 234,55 MKD собрани до овој момент. За кратко време собравме пет пати повеќе од минатиот месец. Уште еднаш благодарам до сите!!!ЗА SHOUT:
ВТОРА еПУЛИЦЕРОВА НАГРАДА (НАЈДОБРА СТАТИЈА ЗА ОКТОМВРИ) - НОМИНАЦИИ
http://www.erepublik.com/en/article/-1-1887781/1/20