[ТОП ВОТ] Наръчник за битките!

Day 1,163, 04:20 Published in Bulgaria Bulgaria by Educational Center

Огромна част от тази игра се върти около непрестанни военни действя. Как да участваме и да помогнем на страната си...

Важно: силно препоръчително е да се биете само ако сте в състояние да се грижите сами за възстановяването на здравето си. Най-важното за победата е да работите и тренирате на високо здраве (над 95). Всички разбирме желанието ви за екшън и да помогнете активно, но ако ще се налага да ви помагаме за въстановяване на здравето, по-скоро ще пречите. Хляба е на една и съща цена и докато вие правите щета от сорта на 50-100, със същите средства/хляб един по-силен играч би направил 1000-1500.
Честно, помагате най-много в началото като произвеждате повече хляб или оръжие на по-ниска цена (работейки на виско здраве) и тренирате ежеднвно.


Ако играта не ви е на български, провайте с този линк. За съжаление не при всички работи, а и да работи не навсякъде (военния модул си е на английски и това е)

И така...

Трябва ли да се въоръжите?
Не е задължително. Оръжието просто помага за нанесете повече щети, но това дори невинаги е необходимо за да победите противника. А струва пари, като и хляба.
За новите играчи е препоръчително да си запазят паричките за хляб вместо това. За по-средните - оръжия балансирани за повече здравина/удари, околкото щета. Например моите любими са хеликоптерите 20:10 (оптимано съотношение неоходима щета/цена за удар). Избагвайте пистолети и картечниц особено - изглеждат евтини, но съотношението цена/ефект е силно в полза на артлиерийтеи хеликоптерите. Танковете са за по-яките военни - освен ако не ви попаднат с някаква драстично по-ниска цена.

Не е необходимо да си купувате каквото и да е предварително (особено ако сте млад играч). Може и после. Просто мислете за колко здраве ще ви трябва хляб и колко струва той, за да не се окаже после че неможете да си позволите да възстановите здравето си.

За сериозни кампании, разбира се е желателно предварително да се запасите с оръжие (разнокалибрено) и храна за дни напред - като се увеличи търсенето, цените най-вероятно ще се качат, а така или иначе няма да ви стигнат.


ОК, къде да се бием?
На началната страница, горе в ляво са активните битки (или поне последните няколко).

Бием се на маркираната като най-важна отгоре (може да се променя в хода на деня и военните действия.
Ако няма специално маркирана, вижте инструкциите за деня в Армейския Вестник (задължително се абонирайте) и следвайте тях.
Игнорирайте всякакви други алтернативни предложения, идеи, пропаганди и т.н.

И така, да се запознаем с бойното поле...

(клик за по-голям размер)

Горе виждаме как върви битката. Силно желателно е да удряте в последните 5-10 минути на рунда, но ако не можете да чакате - действайте. Ако печелим или губим с много, няма смисъл да се биете на халос - запазете си силите за следващия рунд.

Виждате оръжието си (можете да го смените с друго, ако разполагате с такова), здравето си и това на противника. Стреля се с бутона Fight. Когато здравето му падне на 0, побеждавате.

Дава повече точки, но и по-трудно се убива ако е по-пълен или въоръжен. Вие при всики положения губите по 10 здраве на удар.
Обикновено трябват два удара без оръжие за пълен и невъоръжен противник. Ако е със здраве под половината - един. Ако е с малко повече, но без оръжие, можете въоръжен да се справите и с един удар (храната все пак също струва пари и употребата на оръжие идва по-евтино). Ако е пълен и добре въоръжен използвайте оръжие и за двата удара, за да не се наложи и трети
Не се вкарвайте в прекалени филми - играча, когот сте победили, дори нама да разбере затова. Не го затривате от играта, вие също не можете да умрете в битка (просто се влошава здравето ви, ако е прекалено ниско няма да ви пусне)


(не забравяйте да кликнете Add Influence)
Виждате какво ви е дала победата над този противник. Страната, която общо събере най-много influence през 2-часовия рунд го печели. Страната, която първа спечели 8 рунда, печели битката и региона, за който е.

Други неща по бойното поле

(клик за по-голям размер)

Горе виждате как върви битката по рундове. Също и героите за момета (т.е. двамата направили по най-много щети от всяка страна - направилите най-много в рунда печелят медал и карта).
В лентата долу виждате как сте с ранга. Всяка победа ви дава ранг точки (1/10 от influence). Когато запълните лентата, минавате в следващия ранг (още малко бонус към всеки ваш удар) и здравето ви безплатно се запълва до 100.

До бутона за удряне има още три други. Първия е за храна или болница (ако случайно видите такава - кликайте веднага, няма да е активна за дълго!). От там можете бързо и лесно да ядете храна (ако разполагате с такава в инвентара). Здравето ви се актуализира веднага, и можете да продължите евентуално да се биете.
Втория и третия (за здравен пакет и бърза победа) ще ви струват злато и е най-добре изобщо да не ги ползвате - храната идва доста по-евтино.

Успех, и нека винаги виждаме товаP.S. много от нас обичат в битка да си слушат някоя приятна песничка:
Две предложения от автора
Разговор с дядо
На три морета


Podkrepa