Неколико савета за ловце БХ медаља

Day 1,106, 04:25 Published in Serbia Serbia by Krindendo
ЕДИТ: У међувремену је уведена опција "Battle stats" преко које се може видети штета првих 5 играча, што олакшава праћење понашања свих потенцијалних Хероја. Напоменуо бих да се при коришћењу ове опције треба служити и "refresh" дугметом како би резултати били што тачнији јер се понекад не региструју након предвиђених 30 секунди.

Поделио бих са вама нека своја искуства која су драгоцена и кул.

1. Не ограничавајте се само на доступне битке са почетне стране! Опција Info > Wars List нуди увид у све тренутно отворене битке и не би требало да вас мрзи да их пратите јер се тако повећава шанса да ошацујете ону која вам највише одговара и по потреби промените своју локацију. Права је срећа што има оволико битака јер у време када сам отворио налог чекали смо 7 дана да се нешто појави на почетној страни која данас изгледа овако:2. У свакој мини бици (скраћено “мбици”) постоје 2 хероја, један на победничкој и један на пораженој страни. Ово вам такође иде на руку јер што је више медаља то су веће шансе да их покупите. Лично сматрам да награђивање лузера није поштено и послао сам Админима тикет да се позабаве тим проблемом. За сада прихватите ово као реалност.

3. Већа је шанса да ћете освојити медаљу у ослободилачком рату, тј. устанку! Устанак је препознатљив по томе што има малу песницу и две ствари га суштински разликују од рата између држава:
a) У устанку не учествују савезничке републике већ само народ који борави на територијама окупаторске земље.
У устанку можете да бирате да ли ћете се борити за окупаторе или побуњенике. Наравно, под условом да се претходно налазите у окупаторској земљи.

4. Процените своје могућности! Не може се прецизирати која је минимална цифра гарант да ћете освојити медаљу али ипак морате знати који је ваш потенцијал како бисте се поредили са осталим кандидатима. Ово такође значи да не треба јуришати гологуз већ са оружјем што већег квалитета!Поред доброг одабира битке и добре логистике све остало се своди на стрпљење, блефирање и мало среће!

5. Погодите право време! Ако тог дана нема ”епских битака” знајте да су све мање-више истог значаја и да има много кандидата за медаље. Када одаберете неки дан који сте одлучили да посветите циљу, трудите се да не расипате хелт на више фронтова већ да сав потенцијал чувате за последње сате (за касну ноћ или чак јутро) јер се највећи део играча испуца између поподнева и поноћи. Постоји и тактика да се чекају мбитке које трају на крају једног дана и прелазе у нови дан. Тада имате на располагању 2*300 хелта од хлеба + евентуално лечење од куће + евентуална болница + евентуални повраћај хелта до 100 за нови војни чин или/и нови искуствени ниво + ~70 хелта камиказирања до последњих 20 хелта и све то без здравствених пакета.

6. Обично се већ на половини мбитке истиче потенцијални херој који са неколико хиљада “обележава” битку. Постоје две могућности:
а) Тај неко нисте ви, рецимо да је то неки Турчин. Остаје вам да процените да ли се вреди упуштати у изазов против Турчина или не. Проверите му профил, његову снагу, претходно искуство са медаљама, здравље и донације. Проверите и његово порекло. Присуство Турчина у Венецуели треба да изазове сумњу. Након прикупљених података о Турчину можете донети коначну одлуку. Уколико сте проценили да имате шансе, тј. да Турчин није много јачи, крените са ударањем, али за почетак само до непосредно испод цифре коју је Турчин достигао! Овде сте у предности јер ви његову цифру видите а он вашу може само да претпоставља.
Ви сте тај који је “обележио” битку. Овде је Турчин у предности јер увидом у вашу нанету штету и у ваш профил може проценити докле сте у стању да идете, то јест колико вам је хлебовања преостало. Без обзира ко је у тренутној позицији Турчина, не сме се сметнути са ума могућа употреба здравствених пакета! Из искуства знам да то није привилегија само старијих играча.7. Мбитка коју сте означили или у којој опрезно пратите Турчина који ју је означио полако улази у завршницу - “15 црвених минута”! Ово су тренуци када означавање са симболичних пар хиљада прелази на виши ниво. До сада бисте већ морали да знате да ли идете даље или одустајете jер више нисте у игри само ви и Турчин већ и маторе дртине које вребају последње минуте и које једним ударцем наносе преко 1500 штете. Ако сте решили да идете даље морате и Турчину и дртинама ставити до знања да сте озбиљан играч.
-Ударајте до 90% својих могућности.
-Уколико практикујете коришћење орга обавите последње донације
-Вратите хелт на 100, сачувајте бар 5 удараца за крај, и – чекајте.
-Не скидајте поглед са екрана како бисте што боље испратили реакције других кандидата.

8. У последњем минуту се не види ни ко пије ни ко плаћа! Не може се тачно знати ко је у том тренутку први по штети! Ако видите макар и један ударац већи од 1000 у самој завршници мбитке знајте да то није потез случајног пролазника. Ако сте нанели добру штету Турчин се вероватно неће повампирити али ће се зато обрушити искусне орлушине! Ако осетите њихово присуство искористите и последње ударце јер то више није само трка за штетом (коју иначе не бисте добили) већ и трка са временом ради обнављања хелта и знајте да имате шансе против аватара који у претходном току мбитке није био присутан! Наравно, ако се ништа озбиљно не буде дешавало у последњим минутама то значи да сте им утерали страх у кости и да не морате користити последње залихе штете.То би отприлике било то. Трудио сам се да све ово не делује сувише компликовано јер превише труда и размишљања доноси и превелико разочарење ако вас неко претекне и узме вам медаљу испред носа. То се веома често дешава и немојте дозволити себи велику нервозу. Пракса је да у таквим ситуацијама дотичном играчу напишете да је Хрват и нолајфер.

О трошковима морате сами водити рачуницу. Једини савет који бих вам топло дао јесте да не плаћате Наполеона ако немате. За тих 1.9 голда можете купити ~40 хелта који ће вам у одсудним тренуцима много више значити. Још нешто, немојте мислити да јурњава за медаљом доноси зараду. Илустрације ради моја снага је 1000. Синоћ ми је за медаљу требало око 8 златника, а јутрос 10.
Да ли је вредело? – Наравно да је вредело!

Ај уздравље и срећно у походима!