Защо искам да съм в Армията ? + Малко военни термини

Day 868, 07:52 Published in Bulgaria Bulgaria by Fritz Klingenberg

Статията е предназначена за тези играчи ,които са избрали кариера в армията на еБългария или се чудят дали да започнат такава ,но не са напълно наясно с това какво представлява войската. Какви са предимствата и недостатъците на това да си войник и защо по дяволите съществува такава организация?

На първо място еБългарската Армия е доброволна военна организация на играчи в еРепублик с българско егражданство или българско самосъзнание ,или на такива които искат да помогнат за разцвета на естраната ни. еБългарската армия е държавна организация под ръководството на еМинистерството на отбраната и се спонсорира с държавни средства. Върховен главнокомандващ на армията е президента ,като в мирно време ,той делегира правата си за ръководството на войската върху военния министър и неговите заместници . Във военно време президентът ,може пряко да вземе участие в управлението на армията и издаването на заповеди относно нейните действия.
Уставът на ебългарската армия е висшия армейски закон ,с който се уреждат организацията и редът на функционирането, както и на носенето на военната служба във евъоръжените сили. Уставът определя за мирно и военно време правата и задълженията на военнослужещите от евъоръжените сили на еБългария, по спазването на войсковия ред, организацията и изпълнението на войсковата служба във войсковите райони и извън тях, при участие в мисии и операции извън територията на страната, при самостоятелни или съвместни действия с нашите саюзници.

Устав - http://docs.google.com/View?id=dffwt5g7_21f57rbvhh

Тук идва и първия отговор на въпроса –„Искам ли да съм в еАрмията? Ако мислите ,че сте човек, който не може да спазва заповеди, който не иска ,или не може да спазва устава ,вътрешния ред и правилника ,или мислите че няма да сте достатъчно дисциплинирни и активни в помощ на организацията, то вашето място не е в еармията. Необоснованото неспазване на преки заповеди и изпълнение на устава се наказва според същия този устав.

На второ място /лично мнение/ еБългарската армия е Армия на всички ебългари! Тя би трябвало да е без и надпартийна ,да не обслужва политически интересни или поръчки. Макар че устава не забранява членство в определена партия ,войниците би трябвало да се въздържат от нападки , злободневни и неградивни критики към партии и личности,освен ако не са лично засегнати .Ние не трябва да се превръщаме в SS или НКВД, ние служим на едържавата , а не на силните на деня.Членството ви в еармията ,не би трябвало да се влияе от политическите ви пристрастия и ако мислите че те могат да вземат връх, то може би мястото ви не е в нея.

На трето място, членството в армията ,често е свързано със задгранични мисии в интерес на еБългария или нейните съюзници. Разходите по преместване на войсковите части, продоволствията и въоръжението на армията за определени битки и мисии се поема от едържавата. Ако вие сте процъфтяващ бизнесмен, и главната ви цел е развитието в икономически план, то членството в армията може би ,би затруднило развиването ви в тази насока.

Далеч съм от мнението че еармията е съвършената структура. Тя е млада организация, с редица проблеми от организационен ,продоволствен и финансов характер. Активността на членовете и е един от основните проблеми. При записване в армията ,от вас ще се очаква да отделяте на играта ,малко повече време от обикновено /в устава е оказано поне час и половина на денонощие/.Дори и да не можете да отделяте необходимото време, поне се стремете да сте максимално активни, според възможностите си и да сте в помощ на еБългария. Записването в армията просто от любопитство не е желателно /Аз затова и пиша тази статия/.Освен това бюджетът на ебългарската армия се отпуска от еправителството.В много от случаите ,досега той не беше достатъчен и не стигаше за всички. Надявам се хората от които зависи, да работят повече в тази насока и най-скоро време ,да можем да се гордеем с една силна и добре организирана армия. Защо не и в скоро време тя да бъде професионална и членството в нея да се заплаща?
Апелирам към всичките и членове, нека критиките ви към армията да бъдат градивни и в нейна помощ, а не просто за спорта. Едва ли има човек от еминистерството ,който да отхвърли една добра идея с лека ръка !

И сега вие може би се питате – „Та в крайна сметка ,какъв е келепира от участието ми в еармията ?” .
Ами какъвто е бил този на дядо ти или баща ти ,когато са били част от истинската такава – никакъв. Или по-точно никакъв във финансов аспект /поне за сега/ .Но в замяна вие ще получите моралното удоволетворение ,че служите на родината си макар и виртуално, че сте член на една организация, която се стреми да направи еБългария по-силна и да направи времето ви прекарано в тази игра по-приятно.Може би организация не е правилната дума - по-скоро братство. Да наистина , в редиците на еармията ,вие ще се запознаете с много нови и интересни хора .Хора със сходни цели и интереси.Хора ,които могат ди ви помогнат и ще имат нужда от помоща ви. И ако питате, някой ваш роднина служил някога в армията, той ще ви каже че бойното другарство е едно от най-силните и истински.

Ако въпреки всичко ,сте решени да участвате в еармията ,мислите че ще сте полезни и можете реално да прецените плюсовете и минусите от това ви действие, то бъдете сигурни,че ще сте добре дошли!!!

А ,за тези които се интересуват ТУК ще се опитам да обясня някои от най-често срещаните военни термини в играта.