Σχόλια περί Εθνικισμού

Day 820, 06:15 Published in Greece Greece by Marios Geo

Απεφάσισα να γράψω το άρθρο αυτό βλέποντας τις διάφορες αντιδράσεις στο άρθρο του fallenangel hermes.Θα προσθέσω βασικά κάποιες σημειώσεις.

1) Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο για αυτό και εγώ είμαι εθνικιστής είπε ο Κωστής Παλαμάς.Δεν αμφισβητεί κανείς ότι ξέρει πιο πολλά από μας.

2)Ο καθηγητής της Παντείου κ.Βεζανής είπε ότι ο εθνικισμός είναι η ενεργητική κατάφασις της ιδέας του έθνους δηλαδή πιστεύω στο έθνος μου και αγωνίζομαι για αυτό.Το ίδιο πράγμα είπε και ο Υψηλάντης.

3)Η λέξη πατριωτισμός προέρχεται από το πατρίδα , ο εθνισμός από το έθνος και ο εθνικισμός από το εθνικός.Λέξεις που υπάρχουν από την εποχή του Ομήρου.

4)Τα λεξικά γράφουν αυτό που στην κοινωνία επικρατεί άσχετα αν είναι ορθο.Αυτό είναι λάθος ,το να δεχόμαστε την αλλοίωση της γλώσσας μας.Ακόμα και τη λέξη ρατσισμός να πω αν την πω όπως ο Καζαντζάκης στο ποίημα του "Ράτσα" δεν θα την πω με την κακή της έννοια.Ο Θουκυδίδης είπε ότι πολλοί αγωνίζονται να αλλοιώσουν το νόημα των λέξεων της γλώσσας μας με σκοπό να αλλοιώσουν και τον πολιτισμό μας.

Αυτά τα ολίγα.