Ambient on/off

Join the new world

 

Парламентът - 1 седмица по-късно (отчет)

Day 1,991, 13:32 Published in Bulgaria Bulgaria by Garabeda

Уважаеми читатели,

Поради технически причини тази статия не може да бъде напечатана в парламентарния вестник, надявам се скоро и това да стане. И така - кратък отчет за това каква я свършиха депутатите през първата седмица от пребиваването си в парламента.

- Присъствие в традиционната тема за разписване в началото на мандата отчетоха 34 от общо 40 депутата. Останалите 6 нещо са се разсеяли и не са намерили тетрадката.
- Кандидатите за горещия стол на председател на парламента бяха двама: моя милост и Requiem Domine. След като четете тази статия от мое име очевидно аз съм спечелил. Резултата от гласуването беше 22 гласа за мен срещу 9 за Requiem Domine. Аз и Реквиема се въздържахме от гласуване.
- Инициирах създаване на работна група (с по 1 представител от партия) за промяна на Правилника на парламента и Конституцията. Идеята ми е предложението за промяна да бъде възможно най-добре обосновано и с различни гледни точки. Участниците са Garabeda (БДП), aptus (ГнБ), MDFKing (НАПРЕД) и imoenbg1 (НБ). БНФ засега не са потвърдили участник в работната група. Работната група ще представи промените в Правилника и Конституцията в парламентарния форум за традиционно обсъждане и едва след това ще бъдат гласувани.
- Nasko96 предложи идея за бейби бум. В темата дотук мнение са дали 9-10 депутата. До конкретно решение още не се е стигнало, очакваме развитие по темата.
- Повдигнах отново два стари въпроса - единият за принципите на гласуване във форума (9 души са дали мнение), другият за отмяна на още недействащи закони (6 депутата с мнение по въпроса). Темите продължават да са актуални, резултата от първата ще залегне в промяната на правилника, а дали ще се стигне до отмяна на законите или ще ги оставим действащи, но неприложими - ще видим в следващите 1-2 седмици.
- Нова анкета за това какви промени са нужни в правилника. За по-малко от 10 часа от съществуването на темата мнение по поставените въпроси са дали 11 депутата. Резултатите от анкетата също ще бъдат взети под внимание в промяната на Правилника.

Топ 10 на най-активните депутати (лично мнение, така че ако някой сметне че е бил пропуснат да не се обижда, късмет в следващия тираж както се казва): Armaga, ChelseaBG94, CSKABG, Garabeda, Iliqnktz, imoenbg1, Just_smile_back, JangoZe, Nasko96, RequiemDomine (подредени по азбучен ред)

Garabeda, председател
Imoenbg1, Gavro77 - заместници


 

Comments

Iliya The Great
Iliya The Great Day 1,991, 21:09

Чудесен отчет 🙂

Gavro77
Gavro77 Day 1,992, 00:47

ФОТ

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.