[Вот] История на еБългария - част 1 - България в началото на играта

Day 787, 08:53 Published in Bulgaria Bulgaria by Squall Leonheart

Тази статия е предназначена предимно за младите, за да могат наистина да се ориентират в обстановката и да разберат защо аджеба не се доверяваме на румънците. След като препечатам статиите на Бимба, ще допълня историята на България за следващите периоди в нашето съществуване.

Част 1

"Това ще е поредица от няколко публикации с това заглавие. Ще се радвам ако тази и останалите статии бъдат гласувани, за да могат всички да ги прочетат. Ще запазя черновите и по-късно можем да ги преведем на Английски и публикуваме в Wiki-то, а и за да можем да запознаваме всички новодошли с историята на еБългария. Ще трябва да се допълва своевременно и да се проследи краткият период преди описаните по-долу събития.

Много се чудех от къде да започна и какво да включа в тази статия, за да няма празнини и да обхване всичко. Реших да започна от самото начало на моя живот в еБългария преди малко повече от 6 месеца (б.р. повече от година и половина, вече). Някой факти и събития ще са представени кратко, други по-подробно, но ще се опитам да проследя всичко. Извинявам се предварително ако се установи, че съм пропуснала нещо, чувствайте се свободни да задавате въпроси и/или да поправяте грешки в хронологията или самите събития. Извинете и правописните грешки 🙂

Когато се регистрирах в еБългария тук сигурно имаше малко повече от 20 души Българи. Страната ни беше населена с доста чужденци дошли след като страните им са били ранно завладяни или просто защото са видяли добра възможност. Най-голямата група беше от еШвейцария която беше превзета от еИталия и еФранция, но имаше и хора от еКитай, еБразилия, еКанада и др (б.р. По това време все още нямаше гражданство, всеки беше гражданин на страната, в която живееше). В първите седмици от моята регистрация правителството ни беше все още под Българска опека с президент Kardam2008 от БСП. В страната имаше още 2 партии, една от които новосъздадената партия на чужденците - БПП с най-голям брой членове. Отношенията между Native Bulgarians и No Bulgarian speakers (както се различаваха) бяха на нож. Отправяха се обвинения и от двете групи, спорове, кавги, обиди. Българите искаха “еБългария за Българите” и незабавно напускане на чужденците от страната. Пресата беше предимно представена на Английски език, което беше и един от основните проблеми. Чужденците искаха от нас да се пише на Английски, а Българите твърдо поддържаха опозиция. Не говорещите български обвиняваха Кардам и неговите хора в умишлено ограбване на хазната довело до икономическа нестабилност. Фирмите бяха малобройни, продуктите не стигаха, международни отношения нямаше. При следващите избори за Президент и Конгрес властта беше взета от БПП и президент стана Jonh Wikmot (простете ако не изписвам правилно името). Положението в страната обаче не се промени, кризата беше навсякаде, пари нямаше или поне не за всички. Чужденците имаха план за развитие включващ няколко компании в които се работеше за минимални заплати, а продукцията се продаваше на минимални цени подбиващи всички останали. Те обясняваха как искат да снябдят всички с евтини къщи и да вдигнат здравето им вместо да плащат високи заплати. Активността на Българите беше минимална и се изчерпваше в заговори и обвинения по адрес на чужденците. Страната имаше нужда от приток на нови хора и то спешно, което обаче не бе лесно осъществимо.

По това време имахме подписани МППта (които в бета версията не бяха платени и не изтичаха) с еРумъния, еГърция, еТурция, еЧехия (може и да пропускам някои). На международната сцена разделението на силите беше по-равно, от една страна Средиземноморският съюз (MA) с еИталия, еИспания, еФранция в центъра, Северният съюз (NA) с еАнглия, еШвеция, еСащ като лидери (не описвам всички страни членки на съюзите) (б.р. може да видите тези съюзи в wiki-то). еРумъния клонеше на север както и еБългария поради ненавистта на чужденците към еИталия и еФранция. Малко по-късно се появи FIST, изключително силен съюз с еПакистан и еИндонезия начело. еБългария стоеше в страни от конфликти, но всички знаеха кой съюз поддържат чужденците. Президентът ни имаше малко тъмно минало в еКанада където явно беше предприемал незаконни действия за лична облага докато е заемал важни постове и не бе обичан от доста хора и страни в еРепублик. Това се знаеше и тук и доверието на Българите не можеше да бъде спечелено. Разбира се във всяка от двете групи имаше хора, които работеха за доброто на страната или поне мислите им бяха положителни.

Тогава се появи светлина в тунела. Всички се опитвахме да привлечем нови хора в играта за да развием икономиката си и стъпим на крака. Бумът в популацията не закъсня. Imaginapolis, човек с огромен принос към еБългария като цяло, беше пуснал доста коментари във форума на друга онлайн игра – Hattrick и за не повече от седмица огромна група нови играчи се регистрира в еБългария. От този момент спокойно мога да заявя, че новата история на еБългария започна да се пише...

Следващата статия ще бъде подготвена в най-кратък срок за да ви запозная с най-интересната част от нашата история в еРепублик."


Автор: Бимба
Бележки и препечатване: SL