Hintergrund an/aus

Über meine Zeitung

Wiki öffnen

Весник во кој ќе ги прочитате најновите промени и официјални информации од eRepublik

[МзИ] Информации за настанот

11 vor 5 Tagen Veröffentlicht in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Kriegsanalyse KriegsanalyseЗдраво на сите.

Конечно им текна на админите поубаво да го објаснат настанот што почнува за неколку часа. Не можев порано да напишам статија ама ајде сега убаво да се објасниме што ќе се случува и ш … mehr »

Јужњачки маки јуначки [МЗИ]

35 Tag 3,423, 02:33 Veröffentlicht in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Politische Debatten und Analysen Politische Debatten und AnalysenЗдраво на сите жители на МАКЕДОНСКАТА ИМПЕРИЈА.

Не знам дали е до времето, климата ли што ќе да е, ама што и правиме го правиме во јужни предели, вечна борба со југот на Балкан, па како амајл … mehr »

Излижано-плукнато [МЗИ]

31 Tag 3,351, 13:32 Veröffentlicht in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Politische Debatten und Analysen Politische Debatten und AnalysenПодрав народе.

Во оваа статија сакам да ве информирам за новостите пред се на бојното поле во изминатава недела дена.

Пред да започнам со главната точка на статијата, сакам да ве потсетам за про … mehr »

Народноослободителни движења [МЗИ]

37 Tag 3,346, 07:07 Veröffentlicht in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Politische Debatten und Analysen Politische Debatten und AnalysenПоздрав народе.

Во последниве недела дена се крена голема прашина, незадоволство, нетрпеливост, тролање, па дури и навреди и закани на лична основа, нешто што многу пати досега сме го виделе и можам … mehr »

Ред солзи, ред мрсули [МЗИ]

42 Tag 3,343, 07:44 Veröffentlicht in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Politische Debatten und Analysen Politische Debatten und AnalysenПоздрав народе.

Бурна вечер поминавме вчера во режија на Хрватите и сега би сакал да ве информирам како и зошто дојде до сето тоа лудило и жестока војна.

Како започна се?

Ќе објаснам как … mehr »