Hintergrund an/aus

Join the new world

 

Lajme nga eFranca

Tag 1,914, 12:29 Veröffentlicht in Albania Albanien von Sei Kaon


Referendumi ne eFrance

Negociatat zgjaten per me shume se nje ore e gjysme. Polaket u treguan miqesore por nuk pranuan tu jepnin francezeve me shume se ata kane per momentin. Francezet ende i paguajne shpenzimet per traktatin aktual, megjithese polaket mundohen te gjejne menyra te tjera negocimi.

Ne 8 shkurt, qeveria franceze dskutoi me CP polak (Sir Martin) dhe MoFA (Sztandar) ne menyre qe te permiresojne traktatin e firmosur ngga qeveria e meparshme (eFranca ka vetem nje territor i cili eshte siguruar nga traktati franko-polak).

Francezet shkuan me synimin qe ne keto negociata te merrnin 5 rajone te cilat do t'i jepeshin eFrances (Upper Normandy; Paris Isle of France; Lower Normandy; Picardy; North Calais) kundrejt nje garancie.
Sigurisht qe polaket e refuzuan kete kerkese duke kerkuar 300K CC per t'i cliruar keto 5 rajone dhe pa asnje garanci se nuk do t'i shpallnin NE me vone (nuk ia vlente te siguronin). Francezet formuluan nje kerkese tjeter, tashme per te pasur 3 rajone dhe jo me 5, por dhe kjo kerkese iu refuzua me nje kerkese plus nga polaket, te cilet kesaj rradhe iu kerkonin francezece 180K CC si garanci per keto 3 rajone.

Ne fund te negociatave, u shtrua nje mundesi tjeter:
kjo oferte do te zgjaste 3 muaj dhe cdo muaj eFranca do te paguante 40K CC plus nje paradhenie per 20K CC (Upper Normandy; Paris Isle of France; Picardy) dhe si perfundim u hodh ne referendum.

Referendumi konsistonte ne votimin e:
1- 3 rajonet Upper Normandy, Paris Isle of France, Picardy per 40K CC ne muaj + 20K CC paradhenie.
2- 15K CC per Paris Isle of France (Vazhdim i Traktatit Franko-Polak)

Rezultatet e referendumit?

eFranca ka refuzuar rinovimin e Traktatit duke degjuar keshtu zerin e shumices derrmuese te votuesve "e cila ishte shume e madhe per tu injoruar" sic cilesohet nga mediat franceze.
eFranca kerkon qe zeri i saj per liri te degjohet kudo dhe te kubmoje, pasi ata nuk duan te jene rober te askujt. Gjithashtu francezet jane treguar te zgjuar ne politiken e jashtme dhe te sjellshem me polaket dhe megjithese jane armiq ata vazhdojne te kene nje respekt reciprok per njeri-tjetrin.
Pra si perfundim ky traktat qe po i kushtonte shume ekonomise franceze duke e lenduar ekonomine me qirane e ambientit qe ne fakt eshte i tyre por nuk u takon me.
Qeveria franceze u ka bere thirrje qytetareve te saj qe ta lene Parisin pa lufte ashtu sikurse e moren dhe duke shfaqur fisnikerine e saj ne arenen nderkombetare. 

Kommentare

Altaer
Altaer Tag 1,914, 12:36

Vote

HeavenJere
HeavenJere Tag 1,914, 12:39

V

Toverlani
Toverlani Tag 1,914, 13:11

Perfect news 😃.

enzq
enzq Tag 1,914, 13:48

V

Sexytime
Sexytime Tag 1,914, 14:06

V

Andiroid
Andiroid Tag 1,914, 14:54

Big Vote.

Je nje ambasador i perkryer vlla dhe pergezime per raportet qe ben!

o7

Sei Kaon
Sei Kaon Tag 1,915, 01:39

Te falemnderit mik!

AqifPasha
AqifPasha Tag 1,914, 15:47

shume informacione te mira ...
Ju lumt zoti Ambasador.

Sei Kaon
Sei Kaon Tag 1,915, 01:37

Ju falemnderit

ArnoldDjin
ArnoldDjin Tag 1,914, 15:50

Suksese nga Amb. ne eUK

Sei Kaon
Sei Kaon Tag 1,915, 01:37

Ju falemnderit dhe me krahe te lehta.

KOSOVA Kolissi
KOSOVA Kolissi Tag 1,914, 16:21

vs

RajuB
RajuB Tag 1,915, 02:21

V

CmenduriaMB
CmenduriaMB Tag 1,915, 04:42

V

kushtrimzz
kushtrimzz Tag 1,915, 11:38

o/

Kthetra Alb
Kthetra Alb Tag 1,922, 13:09

ti je ambasador tamam!

 
Deinen Kommentar veröffentlichen.

Was ist das?

Dieser Artikel wurde von einem Bürger von eRepublik, einem interaktiven Mehrspieler-Strategiespiel auf Basis real existierender Länder, geschrieben. Erstelle einen eigenen Charakter und verhilf deinem Land als Kriegsheld, anerkannter Zeitungsherausgeber oder einflussreicher Finanzmann zu Glanz und Gloria.