Fundo lig/desl

Join the new world

 

[DIA] Prva sjednica Vlade eBiH

Dia 1,876, 12:39 Publicado em Bosnia and Herzegovina Bósnia e Herzegovina por Ministarstvo obrazovanja BiH
Drage građanke i građani,Dana 1875 u 21:30 sati je odrzan prvi sastanak cjelokupne vlade eBiH. Trajao je nesto vise od jednog sata.

Sjednici je prisustvovala vecina ministara, a oni koji nisu su opravdano odsutni.


Teme sjednice:
■ Prisega
■ Izlaganje o trenutnom stanju drzave
■ Prijedlozi i rad ministarstava


Dok su prisega i izlaganje o trenutnom stanju drzave samo formalnosti, najvise se pricalo o buducem radu i planu rada ministarstava, sto ce biti izlozeno u ovom clanku.Ministarstvo odbrane (MOD):


Kao sto vec znate, eBiH je okupirana. Nemamo ni jednu regiju, sto je veliki problem za daljni razvoj nase zemlje. MOD tim ce dati sve od sebe da povrati makar jednu nasu regiju za dan izbora, ako se to ne ucini prije diplomatijom. Vec se prave kruzne MU poruke za dogovor oko ovoga.
MOD tim, pored ovoga, pocinje skupljati oruzje potrebno da ovaj poduhvat bude uspjesan, te da se oruzje moze dijeliti strancima na IRC kanalu. O daljnjem prikupljanju oruzja cete biti obavijesteni kada to bude potrebno.

MOD tim poziva sve komandire MU eBiH, ili njihove zamjenike, da OBAVEZNO sutra, dana 1877, u 22:30, dodju na IRC kanal vojske #vojska.bih da bi se dogovorili i uspostavili kruzne MU poruke bez izostavljanja ikoga.Ministarstvo rada i socijalne skrbi (MRiSS):


Planiraju se nove akcije dijeljenja hrane novim igracima i eBebama. Planira se veliki Baby Boom, kao sto je izlozeno u proslom izdanju DIA, OVDJE, te se moramo pripremiti i pomoci. MRiSS planira 2-3 akcije dijeljenja energije, a prica se i o mentor programu. Ono o cemu cemo mi pricati je prikupljanje hrane za ove podjele.

MRiSS poziva sve gradjane da visak hrane, bilo kakve, posalju na profil naseg predsjednika, Ermin_ze, tako da bi se ta hrana mogla dobro iskoristiti. Planiramo skupiti oko 60 000 energije. Pomozite ovom Baby Boom-u.Ministarstvo ekonomije (ME):


Naša država se nalazi u teškoj situaciji što se tiče ekonomskog pogleda, ali se trudimo da popravimo to stanje kolko god je u našoj moći.
Zaduživanje ne želimo, nego ćemo svojim radom i nadamo se uz pomoć naroda i dobrih pijatelja skupiti dovoljnu sumu novca za oslobađanje teritorija, za podržavanje vitalnih infrastrukturnih projekata te finansiranje ostalih ministarstava.

Najbolji način da pomognete državi što se ekonomije tiče za sada je da u akciji 1 BAM = 1 GOLD pomognete državi. Strana ~~ 336
Vlada povlači ovaj potez u nadi da će njeni građani shvatiti u kakvoj se krizi nalazimo.Ministarstvo vanjskih poslova (MOFA):


Država je članica EDEN-a u kojem se situacija popravlja što se tiče organizacije i uspotstave istinskog "Brotherhood-a" , eBiH će uvijek biti spremna da svim mogućim naporom pomogne svome savezu, a tako i samoj sebi.
MOFA trenutno radi na ostvarivanju kontakata sa stranim zvaničnicima kako bi mogli lobirati kod ostalih država za pomoć koja je neophodna.

Ispred DIA,
Henry Hull.
 

Comentários

Henry Hull
Henry Hull Dia 1,876, 12:52

[DIA] Prva sjednica Vlade eBiH

http://www.erepublik.com/en/article/-dia-prva-sjednica-vlade-ebih-2190312/1/20

Vote & Shout

DeathToSpies
DeathToSpies Dia 1,876, 12:52

Nikakva diplomatija samo RAT. 🙂

Don Milli
Don Milli Dia 1,876, 12:56

o7

Rasta man
Rasta man Dia 1,876, 13:14

o7

BNK RIMTUTITUKI
BNK RIMTUTITUKI Dia 1,876, 13:27

o7

Irfoland
Irfoland Dia 1,876, 13:31

nadam se da cemo vratit bar jednu regiju za vaseg mandata 😃
o7

streetfightersbl
streetfightersbl Dia 1,876, 14:02

Ako fino zamolite mozda vam i vrate jednu regiju

DeathAcc
DeathAcc Dia 1,876, 14:27

FUJJJ MULTIETNICKI PEDERLUK

KicoNM
KicoNM Dia 1,876, 16:11

aj Muhamede mrs

Brdar Dragan
Brdar Dragan Dia 1,876, 22:16

Бркашпојмове ослобођење и окупација.

malwarebite
malwarebite Dia 1,877, 01:53

Бркаш појмове ослобођење и окупација.

x2

haha

Thesmos
Thesmos Dia 1,877, 03:51

Vote za aktivnost i transparentnost, al ne vidim nikakvog dugorocnog plana ili promjena, program prepisan od prosle vlade.... Bitno je skupiti za jedan RW i onda to potrositi. Stojimo na mjestu vec mjesecima.

Brdar Dragan
Brdar Dragan Dia 1,877, 03:59

Vratiti se korenima, uzeti srbsko drzavljanstvo i svim srcem se boriti za majku Srbiju, pa Bog da vas vidi.

Gigli
Gigli Dia 1,877, 08:59

muhamede//hh nabijem te na moju multietnicku kitu xD

Milan Milankovic
Milan Milankovic Dia 1,877, 16:14

"MOFA trenutno radi na ostvarivanju kontakata sa stranim zvaničnicima kako bi mogli lobirati kod ostalih država za pomoć koja je neophodna."

Jel' imate vi golda za to ili samo parizera nakoso?

BriZgonja
BriZgonja Dia 1,878, 10:50

@Gigli O: iznevjerio si me... pa sto sam ja tu ? XD

Aleks M
Aleks M Dia 1,878, 11:37

Dal će sve bit isto...

 
Publicar comentário

O que é isso?

Este é um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Crie um personagem e ajude seu país rumo à glória. Torne-se um herói de guerra, um editor renomado ou um guru das finanças.