Ambient on/off

Join the new world

 

[DIA] Prva sjednica Vlade eBiH

Day 1,876, 12:39 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina by Ministarstvo obrazovanja BiH
Drage građanke i građani,Dana 1875 u 21:30 sati je odrzan prvi sastanak cjelokupne vlade eBiH. Trajao je nesto vise od jednog sata.

Sjednici je prisustvovala vecina ministara, a oni koji nisu su opravdano odsutni.


Teme sjednice:
■ Prisega
■ Izlaganje o trenutnom stanju drzave
■ Prijedlozi i rad ministarstava


Dok su prisega i izlaganje o trenutnom stanju drzave samo formalnosti, najvise se pricalo o buducem radu i planu rada ministarstava, sto ce biti izlozeno u ovom clanku.Ministarstvo odbrane (MOD):


Kao sto vec znate, eBiH je okupirana. Nemamo ni jednu regiju, sto je veliki problem za daljni razvoj nase zemlje. MOD tim ce dati sve od sebe da povrati makar jednu nasu regiju za dan izbora, ako se to ne ucini prije diplomatijom. Vec se prave kruzne MU poruke za dogovor oko ovoga.
MOD tim, pored ovoga, pocinje skupljati oruzje potrebno da ovaj poduhvat bude uspjesan, te da se oruzje moze dijeliti strancima na IRC kanalu. O daljnjem prikupljanju oruzja cete biti obavijesteni kada to bude potrebno.

MOD tim poziva sve komandire MU eBiH, ili njihove zamjenike, da OBAVEZNO sutra, dana 1877, u 22:30, dodju na IRC kanal vojske #vojska.bih da bi se dogovorili i uspostavili kruzne MU poruke bez izostavljanja ikoga.Ministarstvo rada i socijalne skrbi (MRiSS):


Planiraju se nove akcije dijeljenja hrane novim igracima i eBebama. Planira se veliki Baby Boom, kao sto je izlozeno u proslom izdanju DIA, OVDJE, te se moramo pripremiti i pomoci. MRiSS planira 2-3 akcije dijeljenja energije, a prica se i o mentor programu. Ono o cemu cemo mi pricati je prikupljanje hrane za ove podjele.

MRiSS poziva sve gradjane da visak hrane, bilo kakve, posalju na profil naseg predsjednika, Ermin_ze, tako da bi se ta hrana mogla dobro iskoristiti. Planiramo skupiti oko 60 000 energije. Pomozite ovom Baby Boom-u.Ministarstvo ekonomije (ME):


Naša država se nalazi u teškoj situaciji što se tiče ekonomskog pogleda, ali se trudimo da popravimo to stanje kolko god je u našoj moći.
Zaduživanje ne želimo, nego ćemo svojim radom i nadamo se uz pomoć naroda i dobrih pijatelja skupiti dovoljnu sumu novca za oslobađanje teritorija, za podržavanje vitalnih infrastrukturnih projekata te finansiranje ostalih ministarstava.

Najbolji način da pomognete državi što se ekonomije tiče za sada je da u akciji 1 BAM = 1 GOLD pomognete državi. Strana ~~ 336
Vlada povlači ovaj potez u nadi da će njeni građani shvatiti u kakvoj se krizi nalazimo.Ministarstvo vanjskih poslova (MOFA):


Država je članica EDEN-a u kojem se situacija popravlja što se tiče organizacije i uspotstave istinskog "Brotherhood-a" , eBiH će uvijek biti spremna da svim mogućim naporom pomogne svome savezu, a tako i samoj sebi.
MOFA trenutno radi na ostvarivanju kontakata sa stranim zvaničnicima kako bi mogli lobirati kod ostalih država za pomoć koja je neophodna.

Ispred DIA,
Henry Hull.
 

Comments

Henry Hull
Henry Hull Day 1,876, 12:52

[DIA] Prva sjednica Vlade eBiH

http://www.erepublik.com/en/article/-dia-prva-sjednica-vlade-ebih-2190312/1/20

Vote & Shout

DeathToSpies
DeathToSpies Day 1,876, 12:52

Nikakva diplomatija samo RAT. 🙂

Don Milli
Don Milli Day 1,876, 12:56

o7

Rasta man
Rasta man Day 1,876, 13:14

o7

BNK RIMTUTITUKI
BNK RIMTUTITUKI Day 1,876, 13:27

o7

Irfoland
Irfoland Day 1,876, 13:31

nadam se da cemo vratit bar jednu regiju za vaseg mandata 😃
o7

streetfightersbl
streetfightersbl Day 1,876, 14:02

Ako fino zamolite mozda vam i vrate jednu regiju

DeathAcc
DeathAcc Day 1,876, 14:27

FUJJJ MULTIETNICKI PEDERLUK

KicoNM
KicoNM Day 1,876, 16:11

aj Muhamede mrs

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,876, 22:16

Бркашпојмове ослобођење и окупација.

malwarebite
malwarebite Day 1,877, 01:53

Бркаш појмове ослобођење и окупација.

x2

haha

Thesmos
Thesmos Day 1,877, 03:51

Vote za aktivnost i transparentnost, al ne vidim nikakvog dugorocnog plana ili promjena, program prepisan od prosle vlade.... Bitno je skupiti za jedan RW i onda to potrositi. Stojimo na mjestu vec mjesecima.

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,877, 03:59

Vratiti se korenima, uzeti srbsko drzavljanstvo i svim srcem se boriti za majku Srbiju, pa Bog da vas vidi.

Gigli
Gigli Day 1,877, 08:59

muhamede//hh nabijem te na moju multietnicku kitu xD

Milan Milankovic
Milan Milankovic Day 1,877, 16:14

"MOFA trenutno radi na ostvarivanju kontakata sa stranim zvaničnicima kako bi mogli lobirati kod ostalih država za pomoć koja je neophodna."

Jel' imate vi golda za to ili samo parizera nakoso?

BriZgonja
BriZgonja Day 1,878, 10:50

@Gigli O: iznevjerio si me... pa sto sam ja tu ? XD

Aleks M
Aleks M Day 1,878, 11:37

Dal će sve bit isto...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.