"Ουδετερότητα"

Day 2,666, 03:25 Published in Greece Greece by corleonis

Ένα χρόνο πριν
Georgeiv έγραψε
"Πολλά μέλη της κοινότητας τονίζουν πως η Βουλή διαφέρει από ένα συμβούλιο Στρατιωτικών Μονάδων κατά πολύ και πως δεν είναι δυνατόν οι απόψεις των Στρατιωτικών Μονάδων να έχουν την ίδια ισχύ με αυτή της Βουλής.Σύμφωνα με τα Game Mechanics ίσως και να έχουν δίκιο.Ωστόσο πρακτικά 40 ή όσα άτομα τέλος πάντων παίρνουν το αξίωμα του Βουλευτή κάθε μήνα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν την πλειοψηφία της κοινότητας ούτε έχουν το Αλάθητο του Πάπα.Βέβαια το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και στην περίπτωση των Στρατιωτικών Μονάδων και της ηγεσίας τους,δηλαδή η χώρα να αλλάξει πρόσωπο και από το ένα άκρο (δηλαδή την Κοινοβουλευτική Κομματική Φεουδαρχία) πάει στο άλλο άκρο (δηλαδή την Στρατιωτική Φεουδαρχία).Όμως,και οι δύο πλευρές θα πρέπει να έχουν την ίση δυνατότητα εκπροσώπησης όταν παραστεί έκτακτη ανάγκη ή όταν θα πρέπει να ληφθεί μια σημαντική απόφαση που αφορά όλους τους πολίτες της χώρας.Το βασικότερο πρόβλημα που ταλανίζει την κοινότητα περισσότερο από όλα τα άλλα είναι η ανικανότητα του ίδιου του παιχνιδιού να βοηθήσει έμπρακτα στην τέλεση δημοψηφισμάτων με όσο το δυνατόν πιο καθαρό τοπίο (όπου όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί ένα από τα λιγοστά δείγματα άμεσης δημοκρατίας που έχουν επιβιώσει στις μέρες μας ).Οπότε δεν αξίζει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και να χαλάμε τις καρδιές μας για κάτι στο οποίο δεν ευθύνεται κανένας από εμάς."

Georgeiv έγραψε
"Οι περισσότεροι παίχτες της κοινότητας που λέγεται eGreece νομίζω πως μέχρι τώρα έχουν κοινά αποδεχθεί τα εξής στοιχεία.

1)Ούτε η Σερβία ούτε η Πολωνία μπορούν να αποτελέσουν έμπιστοι συμμάχοι καθώς από την αρχή του παιχνιδιού ενίοτε νοιάζονταν για την διατήρηση των Bonus τους.Επίσης δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι 2 χώρες κάνουν έστω NE η μία την άλλη.

2)Οι φίλιες χώρες μας (ή έστω ένα μέρος από αυτές) έχουν διαλέξει μπάντα βιαστικά,χωρίς να ρωτήσουν και την Ελλάδα.

3)Η χώρα μας έχει δυνατό Division 4 που το θέλουν και οι 2 πλευρές στην επικείμενη σύγκρουση.

4)Οι Πολιτικοστρατιωτικές δυνάμεις στην χώρα μας είναι διχασμένες ανάμεσα στις 2 κυρίαρχες επιλογές.

Η εύλογη ερώτησή μου σε όλα αυτά είναι η εξής.

Αξίζει να έρθουμε σε σύγκρουση ο ένας με τον άλλο για να αποφασίσουμε σε ποια συμμαχία θα πάμε??Την ίδια στιγμή που γνωρίζουμε ότι όταν οι δύο υπερδυνάμεις δούν τα μπόνους τους να χάνονται θα προσπαθήσουν να τα ξαναβρούν (αν θα τα σπάσουν ποτέ δηλαδή στην πραγματικότητα και όχι να κάνουν νάζια η μια χώρα στην άλλη),γιατί να μπούμε στην διαδικασία να εισέλθουμε σε μια συμμαχία.

Θα μπορούσαμε να μείνουμε ουδέτεροι,με τα δικά μας MPP,περιμένοντας και προετοιμάζοντας το έδαφος για μια συμμαχία στην οποία θα είμαστε εμείς οι εμπνευστές της.Έτσι δεν θα χρειαστεί να πάμε αντίθετα σε κανέναν από τους καλούς μας φίλους και δεν θα έχουμε απώλειες στην εξωτερική πολιτική της eGreece καθώς δεν θα έχουμε απορρίψει χώρες εξαιτίας της επιλογής μας."

synatlas2 έγραψε

corleonis έγραψε
"Το mod κάθε κυβέρνησης να αποτελείται από τους commanders των δέκα ισχυρότερων mu της χώρας(θα κρίνεται με βάση τη κατάταξη). Το συμβούλιο θα αποφασίζει τη στρατιωτική πολιτική της χώρας και τα πόσα χρήματα θα πέφτουν στη μάχη και πότε. Ως προς το ποιος θα είναι υπουργός, προτείνω να ισχύει το σύστημα των Αθηναίων. Κάθε ημέρα, θα μπαίνει άλλος. Τη μία ένας commander, την επόμενη άλλος κοκ. Αυτό φυσικά, για να μην υπάρχει ένας. Και η ευθύνη έτσι θα είναι συλλογική. Οι αποφάσεις θα παίρνονται μέσω ψηφοφορίας. Αν υπάρχει ισοψηφία, την τελική απόφαση θα τη παίρνει ο πρόεδρος. Έτσι, η στρατιωτική πολιτική της χώρας, θα είναι μια και συνεχής. Και οι όποιες ευθύνες δεν θα πέφτουν στον....ο πίσω."

corleonis έγραψε
"Στο πλαίσιο του υπουργείου αμύνης θα δημιουργηθεί το πολεμικό συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από 15 μέλη.
Τον πρόεδρο της χώρας, τους υπουργούς αμύνης, οικονομικών και εξωτερικών καθώς και τον διοικητή του εθνικού mu. Τα δέκα υπόλοιπα μέλη θα είναι τα 10 ισχυρότερα mu της χώρας. Σκοπός του συμβουλίου θα είναι αυτός του ονόματος του. Θα δίνει ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για τις μάχες και τη πολεμική πολιτική της χώρας. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΚΑΘΟΡΊΖΕΙ. Μη ξεχνάμε πως τον 1ο και τελευταίο λόγο στη κυβέρνηση τον έχει ο πρόεδρας."

ΤΩΡΑ
V4LeRioN έγραψε(στο Γ)
"Στα δικά μου μάτια και κοιτώντας πίσω στο χρόνο, η καλύτερη επιλογή για την κοινότητα θα ήταν να μην είχε παρθεί μια απόφαση τον προηγούμενο Φλεβάρη."

St.Stefanos έγραψε
"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί το όργανο λήψης στρατιωτικών αποφάσεων. Πρέπει όλοι μας να δεσμευτούμε ότι θα σεβόμαστε τις αποφάσεις του και δεν θα ενεργούμε εναντίον του.

Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι η απελευθέρωση της χώρας με ευθύνη και δαπάνη όσων την έφεραν στο καθεστώς της Δικτατορίας. Χωρίς να γίνει αυτό, καμία ενέργεια ή απόφαση δεν θα θεωρείται δεσμευτική και δεν θα νομιμοποιηται.


Αφού απελευθερωθεί η χώρα τότε και μόνο τότε θα αποφασιστούν, με βάση την διαδικασία που θα έχει οριστεί, τα mpps που θα κάνουμε και οποιοδήποτε άλλο στρατιωτικό θέμα."

Ξέρω πως σε κάποιους δεν αρέσει ο λεγόμενος τρίτος πόλος. Πως προσπαθούν να το αποδομήσουν με κάθε τρόπο. Την άποψη των "ουδετέρων". Που δεν την εξέφρασαν και δεν πρότειναν κάτι. Που κρύβονται. Το να μην είσαι ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο, δεν είναι ουδετερότητα. Ένα χρόνο, που λέγονταν αυτά κάποιοι δεν άκουγαν. Δυστυχώς έπρεπε να έρθει η δικτατορία για να συζητήσουν. Και να συζητούν αυτά που εδώ και ένα χρόνο έχουν προταθεί. Άλλοι είναι αυτοί που κρύβονται. Άλλοι είναι αυτοί που ακολουθούν......