Ambient on/off

Mојата чудесна земја... Македонија

6 Day 2,183, 03:41 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment[img]http://motika.com.mk/im[/img] … read more »

89 години од смртта на Тодор Александров

66 Day 2,111, 05:31 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Тодор Александров Поп-Opушов е роден во Ново Село, 4 март 1881 а починал во Сугарево, 31 август 1924.
Бил еден од водачите на ВМРО. Во 1898 година се приклучил во ТМОРО. Бил учител и раководител на месните комитети во Кочани, Виница, Кратово, Ново

read more »