Vaalit: Wanhat ja Salsa

Day 1,434, 01:39 Published in Finland Finland by Marcos Salsa
Wanhat Parrat
Pelissä tapahtunut suuri babyboom on saanut aikaan vilskettä melkein joka paikassa. Poliittisella kartalla oli äkkiä namusedät kilpaa vaanimassa koulun kulmilla tikkarit kourassa. Aseita ja pullaa on ollut jaossa ja kaikennäköistä koukkua on viritelty.
Wanhat Parrat eivät jo ideologiansa pohjalta harrasta moista naarausta, mikä tulee johtamaan siihen, että WP:n poliittinen painoarvo tulee vähenemään. Ainakin väliaikaisesti.

Jalkapallomanageripelistä nimeltään Hattrick lähtöisin olevan Wanhat Parrat -ideologian ainut vaatimus on pelaajan 30 vuoden ikä. Hattrickista idea on kulkeutunut aina vaan uusiin peleihin. Jos verkkopelissä on mahdollisuus sosiaaliseen verkostoitumiseen, voidaan olla varmoja, että sinne ennen pitkää muotoutuu WP-yhteisö. Koska meininki verkossa on välillä aika villiä, on luonnostaan syntynyt sosiaalinen tilaus vakaalle ja luotettavalle yhteisölle.
Wanhojen toiminta keskenään on yleensä pyyteetöntä ja omaa etua tavoittelematonta. Kaveria autetaan mielellään ja yhteisön eteen ollaan valmiita toimimaan. Hyvät pelinsisäiset suhteet ovat ajan saatossa johtaneet jopa moniin ystävyyssuhteisiin oikeassa elämässä.

WP Attakin Artikkelissa lisää eRestä ja Wanhoista


Entäpä sitten Marcos Salsa?

Olen monennäköistä verkkopeliä pelannut ja aina hakeutunut WP yhteisöön, jos sellainen on ollut tarjolla. eRessä sitten tapahtui vääjäämätön, eli ajauduin mukaan politiikkaan.

eRe on etupäässä sotimispeli, jossa on kehnoilla työkaluilla varustettu heikosti oikeaa elämää mallintava yhteiskuntasimulaatio. Pelin puutteista huolimatta olen pyrkinyt panostamaan yleisiin tasavaltalaisiin periaatteisiin. Jos pelissä ei ole sisäänrakennettuna jotain mekanismia, yritetään jotenkin tehdä semmoinen itse.

Keskeisimmät teemani tähän mennessä ovat olleet:
- Jos virkaan pääsee kansanäänestyksellä, virkaan ei voi asettaa bannia. (Kansanedustaja ja Presidentti) Muihinkaan virkoihin en välttämättä näkisi syytä bannaukseen, koska on kulloisenkin presidentin vastuulla, mitä kabinettinsa touhuaa. Tähän periaatteeseen nojaten esitin myös ganjawarriorin bannin poistamista ja vastustin SeppoKummun banneja.

- Montesquieulainen vallan kolmijako-oppi. Lainsäädäntövalta, toimeenpanovalta ja tuomiovalta on oltava erossa toisistaan. Nykykäytännöllä syyttäjä, tuomari ja pyöveli asustelevat samassa osoitteessa. Koska bannit asetetaan täällä, kohta numero yksi vahvistuu edelleen.


Mielestäni peliä voidaan paikata simuloimaan paremmin oikeaa elämää. Edellisessä artikkelissa käsittelin vaalijärjestelmän ongelmakohtia ja sen korjaamiseen vaaditaan pelinkehittäjän toimenpiteitä. Pienemmissä asioissa esimerkiksi erilaisten toimielinten lisääminen voisi tuoda tasapuolisuutta peliin (esimerkiksi "suuri valiokunta" tyyppinen ratkaisu salaiselle aineistolle. Tämmöinen kuulema joskus ollutkin käytössä)

Kaikenlaista vääntöä ja kääntöä on tämän kauden aikana eduskunnassa ollut. Negatiivisimpana asiana pidän uhkausta olla antamatta valtion kassaa presidentinvaalien mahdolliselle voittajalle ja sitä että impeachment-äänestys oli jo valmiina lähdössä, jos vaalin tulos ei miellytä. Positiivisimpana asiana pitäisin hyvää keskustelua tasavaltalaisuudesta, vaikka liikuskelinkin aika periaatteellisella tasolla. Hyvästä palautteesta vastasi lähinnä Gabriel Lavanche.

Olen ehdolla eduskuntaan Lapin vaalipiirissä.