V2, armata si spionaju

Day 916, 01:19 Published in Romania Romania by belzebut cel crunt

Dupa cum bine stiti deja mult trambitatul V2 va aduce schimbari radicale in ceea ce priveste modulul militar. Pentru cine nu stie voi incerca sa rezum in cateva randuri aceste schimbari.

Daca pana acum armata era un tot unitar, iar diferentierea se facea pe baza de strength si a armelor folosite in lupte, V2 vine cu o specializare pe tipuri de arme menita sa imparta casta militara de pana acum in 4 segmente distincte (skill-uri): Aviatie, Infanterie, Artilerie si Trupe Mecanizate (Tancuri). Fiecare din aceste specializari vor avea propiile arme: Aviatia va lupta cu elicoptere, Infanteria cu pusti, Artileria cu tunuri si Trupele Mecanizare cu tancuri. Fiecare tip de arma va avea si ea la randul ei niste atribute cum ar fi rezistenta in timp, precizie, munitie, etc. Inafara de asta fiecare tip de skill are puncte slabe si puncte tari, de exemplu infanteria este mai buna decat artileria, insa este vulnerabila in fata tancurilor, care la randul lor sunt vulnerabile in fata elicopterelor, acestea din urma fiind si ele vulnerabile in fata artileriei. Foarte mare atentie, prin artilerie se intelege mai mult anti-aeriana si mai putin artileria propiu zisa, care s-ar traduce prin arma sau ansamblu de arme care trag la distanta proiectile grele si despre care se stie ca este unul din cele mai bune mijloace de blocare si distrugere a trupelor terestre, atat de infanterie cat si celor mecanizate.

O alta noutate ce va fi adusa de V2 este tipul terenului pe care se da lupta, mai pe intelesul tuturor campul de lupta va avea diferite forme de relief care vor influenta in mod direct rezultatul luptei. Sa presupunem ca suntem o unitate de infanterie si intram in lupta intr-o zona geografica impadurita. In acest caz este de la sine inteles ca daca luptam tot cu o unitate de infanterie se porneste cu sanse egale, iar diferenta o va face marimea skill-ului, tipul de arma folosita si moralul. Dar daca am intram in lupta cu un tanc lucrurile s-ar complica, avanatajul dat de faptul ca tancul este mai bun decat infanteria s-ar anula din cauza faptului ca infanteria lupta mai bine in padure decat in camp deschis. Acelasi tip de scenariu se poate face si pentru restul skill-urilor si formelor de relief. De asemenea ar mai trebui mentionat ca vor fi forme de relief ce nu vor putea fi treversate de catre anumite arme, de exemplu tancurile nu pot traversa muntii, fapt pentru care vor trebui sa ocoleasca, iar daca ar fi sa urmam logica asta infanteria nu ar putea traversa lacurile, si ar putea traversa raurile doar daca au si pod.



Pentru mai multe detalii despre ce va aduce nou V2 puteti reciti cele doua articole ale lui MoonlightShadow

1

2[

Acum sa revenim la oile noastre. Plecand de la cele enumerate mai sus si tinand cont de faptul ca tot mai multe voci sustin ca armata face, armata drege, ca ar trebui sa fie asa si pe dincolo, ca de ce primeste bani daca este privata, ca de ce este privata si nu este de stat, ca de ce este alba si nu este neagra, ca de ce face politica, ca de ce nu face politica, si multe alte si felurite lucruri, am schitat urmatoare forma de organizare.

Armata ar trebui sa fie una profesionista sub directa conducere si coordonare a statului. Ar urma sa fie impartita in 4 armate distincte dupa tipul armei folosite, iar fiecare din ele sa fie la randul ei impartita in batalioane formate din regimente, care la randul lor sa fie formate din grupe, ce vor fi alcatuite din patrule. Da, stiu, suna complicat, dar aveti rabdare!

Ex: Sa presupunem ca in cadrul aviatiei avem 200 de militari sa vedem cum vor fi ei organizati:
2 batalioane X 100 de insi,
4 regimente X 50 de insi,
8 grupe X 25 de insi,
5 patrule X 5 militari

Probabil ca acum va intrebati care este scopul unei organizari atat de minutioase? Daca veti citi cu atentie acest articol veti vedea ca spre deosebire de pana acum V2 nu va mai fi un joc in care forta bruta a grupului va determina castigatorul. De acum se va pune accept organizare, strategie si individ. Deci cine va fi capabil sa isi distribuie cat mai uniform armata pe campul de lupta in fuctie de necesitati, va aveam sanse mai mari de castig. Iar pentru a realiza asa ceva ai nevoie de o organizare ceas.

Chain of Comman😛
MoD
Vice MoD
Maresal sau Comandatul supreme al armei respective
General sau Comandantul de battalion
Ofiter sau Comandant de regiment
Subofiter sau Comandat de grupa

Pentru ca armata sa fuctioneze cat mai bine mai ales in situatii de criza este indicat ca fiecare soldat sa aibe dezvoltate doua skill-uri, unul de baza care sa fie reprezentativ pentru tipul de armata din care face parte si unul mai mic complemetar celui principal. Ex: daca faci parte din aviatie acest skill va fi dezvoldat cu precadere, in timp ce ocazional va fi dezvoltat si cel opus lui, adica cel al armei care il distruge, in cazul nostru artilerie. Astfel in situati de criza se poate creea o superioritate pe un anumit tip de arma.

In ceea ce priveste armata privata care exista in clipa de fata nu spun ca trebuie desfiintata, ba din contra, existenta ei va genera o concurenta aducatoare de rezultate mai bune din ambele parti. Existenta armatei profesioniste va prelua fluxul de militari ce vor dori sa migreze catre alte unitati in startul lui V2. De exemplu in dracones in urma unui chestionar circa 10 % ar parasi unitatea pentru a merge catre o unitate care sa aiba skill-ul pe care si-l doreste i banuiesc ca si alte armate s-ar confrunta cu astfel de probleme. O posibilitate de trecere de la armata privata la cea profesionista este chiar trecerea actualelor unitati in subordinea directa a statului, singura problema ar fi legata de bunurile pe care le poseda acestea (aici ar fi mai mult de discutat).

Garda nationala ar urma sa se reorganizeze dupa aceleasi criterii ca si armata profesionista, devenind un fel de academie militara.

Consider ca a sosit momentul ca cei ce doresc sa urmeze o cariera militara sa se dedice intr-un totul acesteia, in sensul ca nu ar trebui sa le mai fie permis sa fie membrii unui partid sau sa detina fuctii politice pe perioada cat fac parte din Armata Romana, cu exceptia situatiilor cand planeaza amenintarea unui TO extern sau cand interesele romaniei peste hotare o cer. Cadrele de conducere trebuie sa provina din randurile militarilor ca si pana acum.

Gata, v-am plictisit destul cu armata! Vreti sa discutam despre spionaj?

In eventualitatea in care terenul si diferentele dintre skill-uri vor putea influenta semnificativ soarta unei batalii consider ca am avea nevoie de servicii de spionaj militar. Am mai avut un astfel de serviciu cu mult timp in urma si nu ar strica reactivarea lui daca este posibil. Imaginati-va ca sunteti la inceputul luptei si aveti in fata o harta cu 20 de hexagoane in care exista toate formele de relief. Ar fi destul de greu de anticipat unde, cand si in ce mod va intra grosul armatei adrverse in lupta. Dar daca am avea in timp util informatii cocrete despre viitoarele mutari ale armatei adverse, nu am elimina elementul surpriza al adversarului? Sau imaginati-va ca suntem tara agresoare si detinem date despre distributia armatei inamice pe harta, nu ar fi mai simplu de facut si de adoptat o strategie de atac?

La ultima intalnire erepublik din Constanta, cineva “nu spui cine, persoana importanta”, spunea ca se pune accentul prea mult pe importanta formelor de relief si pe bonusul avut de tank in fata infanterie (valabil pentru toate armele). Este foarte posibil sa aiba dreptate si sa constatam ca tot strength-ul va fie determinant intr-o lupta, dar este la fel de posibil sa se insele, si atunci de ce sa nu fim “pregatiti”? Este greu de anticipat ce va fi in V2, insa daca am avea un grup de lucru, care sa caute solutii teoretice, mai mult nu se poate in clipa e fata, si care la introducerea lui V2 sa experimenteze si sa testeze teoriile deja discutate, am putea fi cu un pas in fata adversarilor.



Ziar membru al Sferic Media Grup.