Suomen Jalkapallopuolue- SJP ( Alfred J. Kwak -puolue)

Day 735, 11:10 Published in Finland Finland by Hawley

Suomen puoluekartalle on ilmestynyt uusi puolue SJP eli Suomen Jalkapallopuolue. Puolue toimii tällä hetkellä ikävä kyllä Alfred J. Kwak -puolue nimellä, mutta nimi vaihtuu Puheenjohtaja vaalien jälkeen.



SJP on syntynyt ja se tulee olemaan tiiviimpi ja yhtenäisempi yhteisö kuin mikään aikaisempi eSuomen historiassa. Se on uusi, mutta niin kuin jättiläismäiset punapuut lähtevät kasvuun mitättömän pienistä siemenistä, joita yhteen kouralliseen mahtuu tuhansittain, niin myös Totuus on kerran kasvava täyteen kukkaansa, ja sen sato on oleva oivallinen, runsas ja siunattu. Lähtökohdat tälle työlle ovat mahdollisimman ankeat, mutta me jalkapallon palvelijat olemme maan ajattelun kärkijoukko, emmekä mitään roskasakkia. Meillä on kyky kääntää mahdoton mahdolliseksi. Mitä on tuo mahdoton, joka kerran on tuleva mahdolliseksi?


Suomen puolustus

Puolustusvoimat vastaa Suomen jalkapalloyhteiskunnan koskemattomuudesta ulkoisen uhan kohdistuessa siihen. Puolustuksella on käytössään taisteluhelikoptereita, ohjuksia, hävittäjiä, panssariajoneuvoja, sotalaivoja sekä runsaasti maajoukkojen aseistusta. Mitään näistä varusteita ei hankita Venäjältä: Suomi ei tässä, kuten ei missään muussakaan asiassa, pönkitä rosvovaltio Venäjän kansantaloutta. Pyritään sen sijaan puolustus- ja sotateknologiayhteistyöhön muiden jalkapallon ylivaltaan siirtyvien valtioiden kanssa. Myös puolustusliittoja harkitaan erityisesti muiden Pohjoismaiden kanssa, sikäli kuin noissa maissa on edetty vallankumoukseen toivotussa tahdissa. Suomen sotajoukot voivat ottaa osaa myös kansainvälisiin operaatioihin, joissa jalkapallolle vihamielisten maiden vallankumousliikkeitä avustetaan ja vallassa olevia hallituksia kaadetaan. Suomi kuitenkin kunnioittaa kaikkien valtioiden itsenäisyyttä eikä pyri aluelaajennuksiin: stadioneille on Suomessa yllin kyllin tilaa.


Hallinto

Rappioyhteiskunnan tyypillisimpiä piirteitä on ollut typeryyden, sivistymättömyyden ja välinpitämättömyyden liki rajaton hallitusvalta. Jalkapalloyhteiskunnassa tällaista ongelmaa ei tunneta, sillä kansan sijasta hallitusvalta on viisaalla ja vakaalla eliittiryhmällä. Tällä tavoin vältetään se demokratian nimellä tunnetun yhteiskunnan rappiotilan elimellinen ominaisuus, joka miltei väistämättä nostaa valtaan kaikkein keskinkertaisimmat ajattelijat ja mitättömimmät visionäärit. Rappioyhteiskunnan vaaleissa syvällisen ajattelijan ja näkijän kohtalona on lähes poikkeuksetta ollut tippuminen, ja poikkeukset tästä säännöstä ovat olleet musertavan harvinaisia, omiaan masentamaan yhteiskunnan lamaantuneen tilan selvänäköisesti havainneet poikkeusihmiset. Jalkapalloyhteiskunta tunnustaa nöyrästi, että valtaosa ihmisistä ei koskaan ymmärrä omaa parastaan eikä siten luonnollisestikaan voi myöskään olla vastuussa valtakunnan kannalta elintärkeiden, jos ei suorastaan kohtalokkaiden kysymysten ratkaisuista. Kansan sijasta hallitseva eliitti on kuitenkin pelkästään henkinen ja älyllinen eliitti, ja sen oivat päätökset ja poliittiset linjaukset ovat siunaukseksi koko kansalle: yhtä hyvin kehdossa makaavalle lapsukaiselle kuin jo kirkkomaan suuntaan kaihoisasti katselevalle vanhukselle. Mitään materiaalisia etuoikeuksia eliitillä ei ole: eliitin jäsen ei ole mikään keskivertokansalainen, joka alati vaatii itselleen kaikkea tavaraa ja viihdettä sen sijaan, että vaatisi itseltään moraalista ryhtiä ja ajattelun terävyyttä. Eliitin suoraselkäinen edustaja ei koskaan vaadi mitään itselleen vaan vaatii itseltään: kurinalaisuutta, selvänäköisyyttä, sitkeyttä. Eliittikansalainen ymmärtää poikkeuslaatunsa ja osaa olla siitä ylpeä. Kuitenkin nöyrästi: jalkapallon arvon ymmärtävä ymmärtää myös oman pohjimmaisen mitättömyytensä.

Ylin päätäntävalta Suomen jalkapallovaltiossa kuuluu neljän viisaan miehen muodostamalle neuvostolle, jolla on rajoittamattomat oikeudet yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Kaikki yhteiskunnan toiminnot ovat sen välittömän määräysvallan alaisuudessa. Ensimmäisen neljän viisaan miehen neuvoston valitsee vallankumousta johtava ryhmittymä keskuudestaan. Neuvoston jäsenen kuoltua jäljellejäävät kolme jäsentä valitsevat jalkapalloyhteiskunnassa erityisesti kunnostautuneen kansalaisen uudeksi jäseneksi. Neuvoston jäsenyys kestää periaatteessa kuolemaan saakka, mutta terveydellisistä syistä siitä voidaan myös vapauttaa; tällöin eroava jäsen nimittää itse seuraajansa. Kolmen muun jäsenen on tällöin kuitenkin hyväksyttävä tämä valinta. Neuvoston jäsenien turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Jäsenet eivät esimerkiksi koskaan matkusta samassa kulkuneuvossa, jotta mahdollisen onnettomuuden sattuessa vältettäisiin hallinnollinen katastrofi. Poliisin erityisyksikkö suojelee neuvoston jäseniä ympäri vuorokauden, ympäri vuoden, jatkuvasti. Neuvoston jäsen ei ota askeltakaan ilman valvontaa.




Kulttuuri

Täydellisenä vastakohtana rappioyhteiskunnalle rakastaa jalkapalloyhteiskunta taidetta ja kulttuuria. Jalkapalloyhteiskunnassa taide on oikeaa taidetta, perimmäisessä ja aidossa muodossaan, täysin vailla kaupallistamista ja viihteellistämistä. Kun rappioyhteiskunnassa vakava ja oikeamielinenkin taide on ainakin jossain määrin alistettu markkinavoimien myynninedistämiseen, on jalkapalloyhteiskunnassa taiteen päätehtävänä palvella jalkapalloa. Ja päinvastoin: jalkapallo tukee taidetta, antaen sille paitsi aiheita ja yleistä innoitusta, myös sivistyneen ja valistuneen yleisön. Taiteen ja jalkapallon välillä on voimakas synergistinen suhde, jonka vaikutuksesta uuden yhteiskunnan taide nousee ennennäkemättömään kukoistukseen. Valtiovalta edistää taiteen edellytyksiä kaikin keinoin: koululaitoksen välityksellä, tiedotusvälineissä, taloudellista pohjaa luomalla.


Edellä on kuvattu pääpiireissään tulevan jalkapalloyhteiskunnan rakenne, sen merkittävimmät toiminnot ja hallitseva ideologia. Yhteiskunta on aina varsin kompleksi järjestelmä, ja tällaisessa sangen suppeassa katsauksessa olen jossain määrin ollut pakotettu jättämään tietyt asiat melko vähälle käsittelylle tai jopa ilman mainintoja. Kuitenkaan edellä mainittu ei tarkoita, etteivätkö tämän ohjelman puitteisiin mahtumattomatkin asiat olisi edustettuna uudessa yhteiskunnassa. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että tämä ohjelmajulistus on muutoksen julistus.


Kiitos Honkalalle ja muulle futis väelle, että tämä supistettu teksti on tehty.



-



Suomen Jalkapallopuolue